Προς το περιεχόμενο

BloodBath

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    13
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Αεργος
  • Τόπος
    Θεσσαλονικη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

11.235 προβολές προφίλ

Συμμετοχή BloodBath

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Zephyrous,δεν ξερω κατα ποσο διαβασες το υπολοιπο thread αλλα εχουν προταθει κάποιες ιδέες και καποια προιόντα που μπορεις να τσεκαρεις.Προσωπικά,πριν χτίσω τον i7 μου,χρησιμοποιουσα Amd 965 με μητρικη GA890-UD3(η οποια αν δεν κάνω λαθος είχε και αυτη T.I. chipset-όπως και η δική σου,πλήν όμως οτι δεν ηταν ενα απο τα κοινώς αποδεκτα chipακια).Αλλά και πάλι η Focusrite μου,ακόμα και με την onboard θυρα της μητρικης ήταν άψογη.Εδώ πρεπει να σημειώσω και πάλι,οτι παντα σε Win7,χρησιμοποιώ rollback drivers (δλδ Legacy) στα chipset του Firewire.Κάνε λοιπόν μια δοκιμή και εσυ (για οδηγίες διαβασε το πρωτο μου post σε αυτο το thread). Επειδή με επιασε η απορία,μιλησα σημερα με το φιλαρακι μου(το ετερο με Focusrite) και μου είπε οτι η δική του Saffire ειναι το παλιό μοντέλο(το λευκό),και οτι στο δικο του manual,η Focusrite πρότεινε μόνο T.I. chipsets και τιποτε αλλο.Μετα απο 4 χρόνια όμως εξακολουθει να μην έχει κανενα πρόβλημα με το VIA VT6306,αρα "Τ.Ι. VS Πειραματισμός με πιο προσιτες λύσεις" σημειώσατε "0-1"(αν προσθέσω και την δική μου περίπτωση 0-2 :P ) Αν υπάρχει οποιοσδήποτε που έχει δοκιμασει το συγκεκριμένο chipset (VT6306) με καρτα ηχου αλλης εταιρίας (πχ ESI,M-Audio,Tascam κλπ) θα ήταν καλή ιδεα να βγει και να μας πει για να εχουμε μια πιο σφαιρική αποψη.(Είναι δυνατον,οι μονοι που το έχουμε δοκιμασει-και μάλιστα επιτυχώς-να είμαστε εγώ και το καρντάσι μου? ???)
  2. Εγω προσωπικά δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα με το chipset της Via VT6306.H Focusrite βέβαια δηλωνε απο την αρχη οτι το συγκεκριμενο chipset ειναι το μονο μη-Τ.Ι. chip,το οποιο λειτουργει αψογα με συσκευες ήχου.Και να σου πω την αλήθεια ρε συ torgar,οταν ψαχνομουν για αυτο το ζητημα,ειχα ρίξει μια ματιά στις αγγελίες και βλέποντας τιμες γυρω στο 30αρι για μεταχειρισμενες Τexas Instr. καρτες,είπα μέσα μου: Γάμα το! Απο τοτε έχω αγιάσει με την Via.(Και ειμαι άγιος εδώ και ένα χρονο-πραμα σημαντικο!) 8)
  3. Ρε παιδιά,εγώ γιατι με την Focusrite Saffire Pro(firewire) και χωρις texas instruments chipset,τα παω περιφημα εδω και ενα χρόνο?Και φίλε torgar,η θύρα που μοιράζεται lanes την PCI-E x16 (αν δεν κάνω λαθος) είναι η PCI-E x1. H PCI νομίζω οτι είναι ανεξάρτητη,εκτός και αν η μητρικη του παιδιου δεν εχει καν δευτερης γενιας PCI-E(πραγμα χλωμό αφου εχει onboard Firewire). BehindTheMask,μια οικονομική πρόταση που μπορεί να σε οδηγησει σε επίλυση του προβληματος,είναι να πας στο πλαίσιο,να πάρεις για 11 ευρω μία firewire pci καρτα της Nod(η οποία τοσο σε μένα,οσο και σε ενα κολληταρι δουλέυει αψογα εδω και πολυ-πολυ καιρο),να την βαλεις στο μηχανημα.Πρόσεξε με ομως.Σε περιπτωση που χρησιμοποιεις Windows 7 πηγαινε στην διαχειριση συσκευών(Device Manager) και εκει που λεει ΙEEE 1394 Bus Host Controllers,επιμηκυνε το (κανε expand τελος παντων),διάλεξε το chpaki στο οποιο έχεις συνδεδεμενη την Maudio,πατα ενημερωση οδηγων(update driver software) και διαλεξε να ψαξεις μονος σου στον υπολογιστη σου για drivers(browse my computer for driver software).Τώρα πάτα την κάτω επιλογη(let me pick... κοκ) και διάλεξε να εγκαταστήσεις την επιλογη που αναγράφει Legacy απο δίπλα.Κάνε reset και ξανα ποσταρε τα αποτελεσματα. (σε περίπτωση που μακρυγορώ για κατι που έχεις ήδη δοκιμάσει,sorry...Σκεφτηκα οτι υπάρχει τετοιο ενδεχόμενο,αφου εγραψα ολο το μηνυμα πρωτα :) ) Παρεπιπτόντως,μπορείς να το δοκιμασεις και με την onboard θύρα αυτό.
  4. Απο απορία,γιατί κανείς δεν έχει προτείνει κάποια καρτούλα της Focusrite? Ειδικά γύρω στο 300άρι,λίγες κάρτες εχω δει που να μπορουν να κοιτάξουν μια Focusrite Saffire στα ίσα...
  5. Δεν αμφιβάλω οτι είναι τρομερό μηχάνημα!Δεν είναι τυχαίο το οτι με το που πληρωθώ την Παρασκευή,πάω καρφί στον Νάκα! ;D Απλά αν υπάρχει έστω 1% να ανεβάσω την απόδοση με το update,θα σκεφτώ πολυ σοβαρά να το κάνω. Προς το παρών,κατσε να την αποκτήσω και βλέπουμε. ::)
  6. Ναι ρε παίδες,αλλά οι περισσότεροι ήχοι που εχω σταμπάρει απαιτούν το update.Ασε που (συμφωνα με το site της Line 6) το update βελτιστοποιεί πολλά πράγματα.Άρα μ@λ@κία δεν θα είναι να έχεις την δυνατότητα να κάνεις κατι για να γίνει καλύτερη η πεταλιέρα,και να μην το κάνεις απο φόβο και μόνο? Οσο για την ποιότητα της,ναι,συμφωνώ οτι βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή,αλλα αν δεν ήμουν αρκετά βλάκας,και είχα κρατήσει την Tonelab Se μου,μπορεί να το έβλεπα λίγο διαφορετικά το ζήτημα...
  7. Moλις 3 μερες πριν την απόκτηση του HD300 διαβαζω τετοια post... Αρχίζω να ξανασκέφτομαι την Tonelab... :-\
  8. Εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει την Xiphos μου με τους D-Activator για να ηχογραφήσω μουσικές ασχετες με το metal και έμεινα υπερ-ευχαριστημένος(την είχα χρησιμοποιησει γιατι ήθελα ένα λιγο ιδιέταιρο κουρδισμα).Κατα την άποψη μου το οτι ο D-Activator είναι δυνατός δεν θα κόψει κατι απο την ευελιξεία του ήχου σου(οχι κατι μεμπτό τουλάχιστον).Δεν είναι δα και σαν καποιους active μαγνήτες,που με την προενίσχυση τους βάζουν τις δυναμικές σε δέυτερη μοίρα,αποτρέποντας την χρήση τους έξω απο το metal(αλλα και πάλι κατι τέτοιο δεν μου φαίνεται αρκετα αποτρεπτικό σε καποιες περιπτώσεις).Απο την άλλη είχα και μια RGT με Tone Zone και Αir Norton,η οποία,με τον ήχο της,με είχε κάνει να αφήσω την τοτε Gibson μου στην θήκη της για αρκετό καιρό. Εν τέλει,φίλε Santorope,διαλεξε εσύ τι θα βάλεις,γιατι ότι και να σου προτείνει ο καθένας,δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξέρει πως θα ακούγεται η κιθάρα σου μετα. ΥΓ : To set V7/V8 μου αρέσει πολύ.Απο πάντα.Και αν τελικά τους βγάλεις,και ψηθείς να τους δώσεις,ρίξε ένα μηνυματάκι... :)
  9. Ο μαμαλάκης κανει setupακια στα πιατα του?Σαν να λέμε πήρε βατόμουρο και το έκανε MintBerry Crunch? :P Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω υποκοριστικό όρο για μία διαδικασία που περιλαμβάνει κοψε ξύλο-μέτρα αποστάσεις-τοποθέτησε το ξύλο χωρίς να πληγώσεις το χρώμα.Σε κάθε πρώτο setup στην εκάστοτε κιθάρα,σταθεροποιώ το τρέμολο χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια μαόνι(τα οποία,πολλές φορές,δίνω εγώ στον τεχνικο).Και το να μπαίνει καποιος σε αυτη τη διαδικασία free of charge,όταν σου έχει ήδη πουλήσει ένα όργανο σε τιμή ανταγωνιστική για όλους (Έλληνες και μη),είναι για μένα,δειγμα επαγγελματισμου,και φυσικά πολύ ευχάριστο-ειδικά για την τσέπη μου ;D ;D. Εν πάσει περιπτώση,για να μήν βγούμε και off-topic,ο γερμανός σαφώς και δεν θα εμπαινε σε τέτοια διαδικασία.Μπορεί να μην έμπαινε ακόμα και αν του το πήγαινα εγώ προσωπικά στην Γερμανία.(Το τελευταίο φυσικά και είναι υποθετικό.Δεν μπορω να γνωρίζω κατι τέτοιο.) Α! Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι οτι το free of charge και το Deutschland δεν συμβαδίζουν.
  10. Θα είναι λαθος επίσης να μην αναφέρουμε οτι το προιόν που θα πάρεις απο τον Έλληνα,θα το δείς μπροστά στα μάτια σου,θα το δοκιμάσεις και στην τελική θα είσαι σίγουρος για το τι αγοράζεις.Ετυχε πρόσφατα να αγοράσω καινούργια κιθαρούλα,και χωρίς καν να ψαξω πήγα σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης,πήρα την κιθάρα για 20 ευρώ παραπάνω απο την τιμή γερμανίας,αλλά ο πωλητής (που ηταν αψογος στην δουλειά του) μου έκανε δώρο και την θηκούλα μου(ενισχυμένη και πολυ καλής ποιότητας) και την ζωνούλα μου (δερμάτινη Dunlop παρακαλώ!),και μια καρτούλα για να του δωσω και να μου κανει ενα setup τζαμπέ.Αν λαβουμε υπόψιν πως αυτά τα δωράκια δεν τα είχε αναφέρει καν μεχρι να τον πληρώσω(και φυσικά ΔΕΝ τα ζητησα εγώ!),καταλαβαίνουμε ευκολα πως και οι Ελληνες κατέχουν,στις περισσότερες περιπτώσεις,τον ιδιο (ή και παραπάνω) επαγγελματισμο με τον γερμανο.Να αναφέρω επίσης οτι είμαι πολύ χαρούμενος που η αγορά μου ηταν περισσότερο επιτυχημενη απο τις διαδικτυακες αγορές,και που τα 700 ευρώ μου ΔΕΝ περασαν απο τα χερακια του λαού που κάνει πλεόνασμα το έλειμμα της χώρας μου. Αυτα. 8)
  11. BloodBath

    Firewire controller

    Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις καλυτερο,οσο αφορα τα FW controllers.Το ζητουμενο ειναι να μην επηρρεάζουν τον ήχο είτε με διακοπές,είτε με το latency της χελώνας.Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά στην αποδοση το chip της T.I. με το chipset της Via,και είναι κατι που γνωρίζω εκ πείρας.(Έχω και τα δύο,με το πρώτο να είναι ενσωματομένο στην μητρικη μου - Gigabyte X58A-UD7).Μην βιαστείς να πάρεις μητρική παντως,γιατι δεν είναι όλα τα FW chipsets της Texas Instruments συμβατά με τα FW-DACs.Τελος,γιατί να αγχωθεί κανείς και να πληρώσει 30 ευρώ για κάτι που κάνει την ίδια δουλειά με ένα αντιστοιχο προιόν αξίας 10 ευρώ,το οποίο μάλιστα θα βρεί δίπλα απο το σπίτι του?Για να λέει οτι έχει Texas Instruments chipset,ασχέτως με το οτι δεν του προσφέρει τίποτα παραπάνω? Κατα την γνώμη μου είναι άσκοπο. Ξέχασα να επισημάνω οτι όντας κάτοχος και των 2 chipsets,χρησιμοποιώ αυτό της Via απλα και μόνο για να έχω το ενσωματομένο ως fail-safe.
  12. BloodBath

    Firewire controller

    Φίλε μου,οτι FW interface κι αν έχεις,λάβε υπόψιν οτι το Firewire Controller της NOD,το οποίο μπορεις να βρεις στο Πλαίσιο για περιπου 10 ευρώ,έχει πάνω το chipset Via VT6306,το οποίο αποδίδει άψογα με οποιοδήποτε Firewire-DAC.Στο λέω εκ πείρας.(Έχω την Focusrite Saffire Pro 40)
  13. Φίλε μου,επειδή κι εγώ βρέθηκα σε εναν παρόμοιο γολγοθά(λέω γολγοθά γιατι εγω πρόλαβα και πέταξα αρκετό χρήμα),θα σου συνιστούσα να μην βιαστείς να κανεις καποια αγορά οσο αφορά τα λεγόμενα DACs.Καλύτερα να κάνεις λίγη υπομονή,να μαζέψεις κανενα φράγκο παραπάνω και να διαφύγεις σε μια αποδεδειγμένα αξιόλογη λύση/αγορά.Δεν σου φαίνεται λίγο άσκοπο να δώσεις 200 ευρώ,και να βρεθείς αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν έχεις αναφέρει ακόμα?(Σου ευχομαι φυσικά να μην συναντήσεις κανενα!) Καλές οι Usb και PCI καρτες ήχου,αλλά απο latency?Και αντε να κατεβασεις buffer για να πέσει το latency,αν χρειαστεί να προσθέσεις και μια 3η ή και 4η κιθάρα σε ενα session(παίρνω σαν δεδομένο οτι θα χρησιμοποιήσεις VST-και μαλιστα περισσοτερα απο ενα)?Θα αρχίσεις να ακούς κλικ-ποπ-πριγκλς καθε 3 δευτερόλεπτα μεσα στο κομματι που γράφεις. Προσωπική μου πρόταση,κρατήσου,κανε λίγη υπομονή και σκόντο(στο κατω-κατω κόψε το κάπνισμα βρε αδερφέ - Εγώ αυτο εκανα :'( ) και χτύπα μια πραγματικα δυνατή Firewire κάρτα ήχου.Αν έχει και ενσωματομενα DSP εφφε,ακόμα καλύτερα.Άσε που με μια πιο δυνατή κάρτα όταν έρθει η ώρα,θα ανοίξεις το BFD,για να βαλεις ντράμς,και θα δείς τα παραπάνω λεφτά που έδωσες να ανθίζουν σε μορφή ικανοποίησης.Θα μπορούσα να σου προτείνω κι εγώ,όπως και οι υπόλοιποι συν-φορουμίτες,μερικές καρτούλες,αλλα μετα απο περιπου ενα χιλιαρικο πεταγμενο σε καρτες,ίσως η κρίση μου να είναι κομματάκι επηρεασμένη.(Ειδικά απο την στιγμή που για να ικανοποιηθώ απο την καρτα μου χρειάστηκε να αποχωριστώ πανω-κατω 500 ευρώ-τα οποία δεν υπολογίζω στο χιλιαρικο) Α!Και προσωπικά,ναι συμφωνω οτι το Amplitube βγαζει λιγο πιο γλυκό ήχο,αλλά οταν το είχα δοκιμάσει εγώ(με εξοπλισμό προηγούμενης γενιάς) εκμεταλευόταν πολλούς πόρους και το απέρριψα.Δεν γνωρίζω τι λέει η σημερινή εκδοση του προγράμματος,αλλα δεν με ενδιαφέρει κιόλας,γιατι προτιμώ να ακολουθω την διαδικασία του re-Amp,για να παίρνω και μία εκδοση του καλογραμμένου track,με λαμπάτο ήχο,χωρίς όμως να χάνω το πρωτότυπο καθαρό.Αλλα κι αυτά ψιλά γράμματα ειναι. Εν τέλει,φίλε μου,μην βιαστείς να κάνεις καμία αγορά,και ψάξου πάρα-πάρα πολύ (και όχι τοσο στο δίκτυο-εμένα προσωπικα αυτο με έκαψε) Γιατι το να ηχογραφήσεις κατι είναι ο προορισμός.Υπάρχουν,όμως,εκατομμύρια δρομοι και σκοπός σου ειναι να διαλέξεις τον ευκολότερο για να φτάσεις εκεί. Αυτά τα ολίγα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου