Προς το περιεχόμενο

DemonCleaner

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    36
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Sky Valley

Συμμετοχή DemonCleaner

0

Φήμη

  1. Δεν ξέρω γιατί αλλά η πρώτη παρατήρηση του Miltos23 μου έχει περάσει και εμένα από το μυαλό. Τα δικαιώματα (χωρίς να είμαι σίγουρος) μάλλον ανοίκουν στην Metro Goldwyn Mayer και το θεωρώ κάπως απίθανο να ασχοληθούν μαζί μας. @bloody_sunday Όσοι ξέρουν την ταινία αυτό μου λένε, αλλά όχι δεν είναι αυτό το part. ;) Είναι περισσότερο σπασμένες φράσεις από διάφορα σημεία "πεταμένες" μέσα στο track. Γενικά γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε καθόλα νόμιμοι, αλλά η λύση της επανηχογράφησης είναι κάπως δύσκολη γιατί ο δίσκος έχει δοθεί ήδη για mastering... :P
  2. Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση... σκοπός μας φυσικά δεν είναι να οικιοποιηθούμε την δουλειά κανενός καλλιτέχνη και ακριβώς για αυτό θέλουμε να αναφέρουμε την ταινία αλλά και τον δημιουργό στα credits του δίσκου. Όπως προανέφερα είναι η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά και δεν θα έλεγα την μουσική μας και ιδιαίτερα εμπορική (όσο εμπορικο μπορεί να είναι τελοσπάντων το progressive rock). Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα γίνουμε παγκοσμίως διάσημοι από αυτό που κάνουμε. Το κάνουμε περισσότερο γιατί το θέλουμε. Το κομμάτι δεν είναι ακριβώς κομμάτι, αλλά περισσότερο ένα ενωτικό ιντερλούδιο μεταξύ 2 κυρίως κομματιών. Από μόνο του δεν στέκεται δηλαδή, ούτε υπάρχει περίπτωση να παιχτεί στο ραδιόφωνο, πόσο μάλλον να γίνει χιτ. @LK Επειδή δεν είσαι η Pixar και μάλλον δεν θα βγάλεις εκατομμύρια από αυτό που κάνεις δεν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσεις και όλο τον δίσκο στην παράστασή σου αρκεί να αναφέρεις τον δημιουργό. Βέβαια δεν θα στο συνιστούσα μιας και η μουσική μας δεν θα ήταν και το καλύτερο μουσικό χαλί για τον Σεφερλή και μπορεί οι θεατές σε κάποια σημεία να επέφταν σε κατάθλιψη. @trolley Η ταινία είναι το Network (1976)
  3. Καλημέρα παιδιά, έψαξα στο forum αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποιο σχετικό θέμα. Είμαι μέλος μιας μπάντας και μέσα στις μέρες ολοκληρώνεται η παραγωγή του πρώτου μας album. Σε ένα κομμάτι του album (μάλλον πέρασμα θα το έλεγα...) διάρκειας περίπου 2 λεπτών υπάρχουν μέσα στη μουσική κάποια layers με διαλόγους από μια αμερικάνικη ταινία του 1975 διάρκειας περίπου 1 λεπτού. Γνωρίζετε τι γίνεται από άποψη δικαιωμάτων και αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Έχει κάποιο νόημα να αναφέρουμε στα credits του CD τον τίτλο της ταινίας; Ευχαριστώ.
  4. Μετά από αρκέτή δυσκολία και "σφύξιμο" (...τι μυρίζει?! :oops: ...) έχουμε και λέμε: (...τυχαία σειρά...) 01. Kyuss - Welcome To The Sky Valley 02. Watchtower - Energetic Dissassembly 03. Tool - Lateralus 04. Dream Theater - Scenes From A Memory 05. Pink Floyd - The Wall 06. Psychotic Waltz - A Social Grace 07. Fates Warning - A Pleasant Shade Of Gray 08. Porcupine Tree - Deadwing 09. Marillion - Script For A Jester's Tear 10. Faith No More - Angel Dust 11. Metallica - Master Of Puppets 12. System Of A Down - Steal This Album! 13. Queensryche - Operation: Mindcrime 14. Marilyn Manson - The Golden Age Of Grotesque 15. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine 8)
  5. Καλημέρα, Έχω έναν φίλο που έχει το Ensoniq SQ1. Το παλικάρι έχει μια απορία την οποία δεν μπορούσα να του λύσω (ρώτησε εμένα επειδή εγώ ασχολούμαι με Cubase και λοιπές ιστορίες). Λοιπόν, η απορία ήταν το εάν μπορεί να "πάρει" έναν ήχο για midi που έχει φτιάξει στο Cubase με κάποιο Vst Instrument και να τον αποθηκεύσει στο πλήκτρο του. Δυστυχώς (για αυτόν) εγώ είμαι μπασσίστας και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά από πλήκτρα, γι'αυτό ρωτάω εσάς. Γίνεται αυτό το πράγμα? Αν δεν γίνεται ακριβώς, τι μπορεί να κάνει για να χρησιμοποιεί σε live τους ήχους που έχει δημιουργήσει στον Η/Υ. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα laptop ή ένα PC αλλά δεν θέλει κάτι τέτοιο (γενικότερα η χρήση Η/Υ σε live είναι λίγο επίφοβη - σ.σ.: "Τι εννοεί Crirical Error η μ*λ*κ*α !?!!? " -). Οποιαδήποτε απάντηση είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ ;-)
  6. Παιδιά έχω ψιλομπερδευτεί με τα busses στο Cubase. Η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη φορά που τα χρησιμοποιώ στις μίξεις μου. Για να μην πολυλογώ θα σας περιγράψω το πρόβλημα. Έχω 2 Output Stereo busses, στο ένα στέλνω τα drums και στο δεύτερο το μπάσσο στο οποίο έχω κάνει layering. Αυτά τα 2 bus μπορώ να το στείλω σε ένα 3ο output bus που θα παίζει το ρόλο του βασικού output bus (στο οποίο πχ. μπορεί να βάλω έναν limiter ή να το χρησιμοποιοήσω για να κάνω κάποια audio mixdowns) ?
  7. oneofthem θα λάβω υπόψην αυτά που γράφεις, thanks. 8)
  8. Έχω και εγώ έναν Ashdown και μάλιστα κατώτερο μοντέλο από αυτό που κοιτάζεις (ELECTRIC BLUE EB 12-180 Combo). Τον χρησιμοποιώ και εγώ για την δουλειά που περιγράφεις και έχω να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον ήχο του. Α! και δεν χρησιμοποιώ νταλίκα, μεταφέρεται άνετα και με αμάξι. :wink:
  9. Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :D Φίλε gpiad η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρομαι περισσότερο για την σωστή χρήση του delay στην μίξη. πχ. για να δίνεται όγκος στην κιθάρες, η σωστή χρήση του στα φωνητικά κτλ. Προσανατολίζομαι γενικώς περισσότερο στην ενίσχυση της στερεοφωνίας της μίξης με την χρήση delays.
  10. Χρησιμοποιώ αρκετά το delay στις home-μίξεις μου και η αλήθεια είναι ότι έχω καταλάβει πως είναι ίσως το σημαντικότερο effect, κυρίως όσον αφορά θέματα στερεοφωνίας. Παρόλο που το χρησιμοποιώ αρκετά δεν πιστεύω ότι ξέρω τι κάνω ακριβώς! 8O Τα περισσότερα είναι αποτελέσματα πειραματισμών. Έψαξα στο internet αλλά δεν κατάφερα να βρω ικανοποιητικές πληροφορίες (...δεν ξέρω μπορεί και να μην έψαξα καλά...). Anyway, παιδιά αν μπορείτε να μου δώσετε εμπεριστατομένες πληροφορίες (ή έστω κάποια καλά links) για τις παραμέτρους και την σωστή χρήση του delay θα σας ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις. 8)
  11. Αρχικά, thanks για την απάντηση :) Να προσθέσω κάποια πραγματάκια σε αυτά που είπες. Το κολπάκι με τις κιθάρες θα το δοκιμάσω. Ουσιαστικά ο τρόπος που αντιμετώπισα τις κιθάρες είναι να πανάρω προς τα αριστερά τις ρυθμικές και δεξιά το reverb τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασα EQ στο reverb. Για τα πλήκτα έχεις δίκιο. Δυστυχώς είναι μονοφωνικά γραμμένα και έχω διπλασιάσει τα κανάλια τους με δεξί και αριστερό panning. Τα τύμπανα είναι ήδη pan-αρισμένα (κρατώντας το pannning από το στούντιο που γράφτηκαν. Θα δοκιμάσω να τα απλώσω περισσότερο). Όσον αφορά την "μουντάδα" το ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια ο τρόπος που θέλω να μιξάρω τα κομμάτια είναι να υπάρχει δύναμη στις περιοχές των μπάσσων αλλά αυτό μου βγαίνει σε μουντάδα. Να σημειώσω πως δεν έχω ανεβάσει το μπάσσο για να το πετύχω αυτό. Μάλιστα από όλα τα όργανα έχω κάνει low cut με τη χρήση EQ, αλλά η μουντάδα υπάρχει ακόμη. :? Tο κλιπάκι δεν είναι κομπρεσσαρισμένο. Κάτι που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Ακούω συχνά τη φράση "στο τελικό mixdown περνάμε τα κλασσικά EQ". Ποιά είναι αυτα ρε παιδιά; 8O Αυτό που μπορώ να φανταστώ είναι κάποιο low cut στα μπάσσα για την αποφυγή του rumble, κάποιο high cut στα πρίμα για noise reduction και hiss reduction και ίσως κάποιο cut στα 250Hz για την αποφυγή της "μουντάδας". Είναι σωστά τα παραπάνω ή πρεπει να δω και κάποιες άλλες περιοχές που ίσως να δημιουργούν πρόβλημα. :?:
  12. ΟΚ παιδιά ανέβασα ένα soundclip εδώ (mp3 με bitrate στα 64 για λόγους οικονομίας μεγέθους ...) :roll:
  13. Παιδιά καλησπέρα. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο του θέματος έχω ένα προβληματάκι με κάποιες μίξεις που κάνω. Το πρόβλημα αφορά το stereo widening του τελικού mixdown. Μπορώ να πω ότι όλα τα ακούω μια χαρά στη μίξη και δεν υπάρχουν "συγκρούσεις" μεταξύ των οργάνων. Υπάρχει όμως πρόβλημα με το stereo field. Μου ακούγεται πολύ mono. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει κάποιο panning αλλά φαίνεται ως αυτό δεν είναι αρκετό. Προσπάθησα να κάνω πιο wide το stereo field των μίξεων μου με κάποια mastering plugins όπως το Izotope Ozone. Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αλλά όταν άκουγα την μίξη σε mono ήταν πολύ άσχημη. Διάβασα κάποια πράγματα για τα stereo widening plugins και έμαθα ότι προσθέτουν κάποιο delay μεταξύ των 2 άκρων του stereo field. Οσοι πάντως τα χρησιμοποιούσαν έιχαν πρόβλημα όταν άκουγαν τις μίξεις τους σε mono. Μπορεί κάποιος να μου πει 2-3 πραγματάκια για το πως μπορούμενα "φαρδύνουμε" την στερεοφωνία της μίξης μας? Ευχαρίστω όποιον ασχοληθεί. :)
  14. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με μια "κομπιουτερίστικη" λογική μιας και δεν ασχολούμαι με midi keyboards στις ηχογραφήσεις μου. :roll: Κατ' αρχάς ας διασφαλίσουμε ότι δεν έχει κάποιο κόλλημα το PC ως σύστημα. Δοκίμασε να αλλάξεις USB θύρα. Μπορεί η USB να δουλεύει με άλλες συσκευές αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ίσως το ότι το keyboard τραβάει ρεύμα από την USB δημιουργεί κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας ή κάποιο IRQ conflict. Έχεις USB1 ή USB2? Στις περιπτώσεις τις USB1 το παραπάνω είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Εάν δεν δεις βελτίωση δοκίμασε να αλλάξεις το καλωδιάκη της USB. Επίσης δες εαν έχουν βγει καινούργιοι drivers για την μητρική σου από το επίσημο site της εταιρίας που μπορεί να διορθώνουν κάποιο προβλήματα με τις USB θύρες (και αυτό συμβαίνει συχνά ακόμα και σε καινούργιες μητρικές). Το ότι το keyboard δεν έχει CD εγκατάστασης μου φαίνεται λίγο περίεργο. Σίγουρα για να λειτουργήσει χρησιμοποιεί κάποιον driver. Δες στο site της M-Audio εάν έχουν βγει κάποιοι καινούργιοι drivers για το keyboard. Ελπίζω να μην τρέχουν ένα κάρο διεργασίες στο background του συστήματος όταν ηχογραφείς γιατί τότε ίσως αντιμετωπίζεις και πρόβλημα επεξεργαστικής ισχύς ή RAM. Ένα κλασσικό λάθος για παράδειγμα είναι ο Norton. Έαν έχεις ΠΕΤΑ ΤΟΝ γιατι (α) Δεσμεύει πολλούς πόρους του συστήματος και (β) Δεν σε προστατεύει από ιούς επαρκώς (πίστεψε με έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα). Βάλε κανα άλλο antivirus (πχ Avast! το οποίο είναι 10 φορές καλύτερο, free κι απανάλαφρο... αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα :roll: ). Επίσης όταν ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα πήγαινε στο Event Viewer του συστήματος (Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer) και δες στα System και Application για εγγραφές με κόκκινο Χ. Αν βρεις (μάλλον θα βρεις) κάνε διπλό click και δες τι σου λένε. Α! και μην τραβάς το PC από την πρίζα. Πάτα το κουμπί που τον ανοίγεις για πολύ ώρα και αυτός θα κλείσει. Επίσης μην βγάζεις το USB καλώδιο όταν το PC είναι ανοιχτό γιατί θα κάψεις τίποτα (υπάρχει ρεύμα εκεί). Τσέκαρε τα παραπάνω και τα ξαναλέμε. 8) ΥΓ. Ποιό keyboard έχεις? Πες το μοντέλο μήπως μπορέσω να βρω κάτι ποιό συγκεκριμένο.
  15. Παιδιά σας ευχαριστώ και τους δυο για τις συμβουλές. :lol: Τελικά τα κατάφερα. Η βλακεία που έκανα ήταν ότι ενώ έστεινα τα FX Channels κανονικά και έστελνα τα sends, ξέχναγα να ανοίξω την φωνή των sends με αποτέλεσμα τα fx μου να είναι νεκρά. :roll: Εύχομαι και πάλι καλή χρονιά. 8)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου