Προς το περιεχόμενο

SlapGas

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  519
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από SlapGas

 1. Έχεις δίκιο. Είναι αυτό το βύσμα, ελπίζω να φαίνεται καθαρά στην φώτο. Έχει 2 ελάσματα, ένα πλατύ και ένα μικρότερο.
 2. Το έχω διαβάσει κι εγώ αυτό, αλλά είπα να ρωτήσω. Στην τελική, ρεύμα είναι. Δεν είναι κάτι "ειδικό". Δεν ξέρω... Είσαι βέβαιος γι' αυτό? Δεν θα με πάρεις στο λαιμό σου, μην έχεις αγχος.
 3. Δεκτά όλα αυτά. Προφανώς και αυτό που προτείνεις είναι η πιο σωστή και ασφαλής οδός. Το σκεφτόμουν όντως να το κάνω, πουλώντας το Fuel Tank και πηγαίνοντας σε κάτι άλλο. Ωστόσο, αυτό ΔΕΝ θα μου λύσει το πρόβλημα του Black Finger που είναι παράξενο 12v AC. Θα πρέπει να έχω 2 πρίζες. Άρα πολύπριζο στο pedalboard (το οποίο σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελα να αποφύγω). Και άμα είναι να έχω πολύπριζο, τι να το κάνω το True Tone power supply ή το Zuma ή το όποιο τροφοδοτικό των 200+ Ευρώ? Τα βάζω όλα με τους μετασχηματιστές τους στο strip και τελειώνει η ιστορία. Να πήγαινα να έπαιρν
 4. Έχω One Spot, καθώς και το τροφοδοτικό της ίδιας της Eventide. Όλος αυτός ο "χαμός" και η "αναζήτηση" γίνεται με σκοπό να γλιτώσω το πολύπριζο στο pedalboard ελέω χώρου. Όχι για κάποιον άλλο λόγο.
 5. Χαιρετώ όλα τα παιδιά του noiz! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Αυτό είναι (θαρρώ) το πρώτο post μου φέτος. Οπότε, καλή χρονιά! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με κάποια "εξεζητημένα" θέματα τροφοδοσίας πεταλιών. Το λοιπόν, το τροφοδοτικό μου είναι το T-Rex Fuel Tank Classic. Αυτό τροφοδοτεί όλα τα 9v πεταλάκια μου, όσα είναι αυτά. Δεν χρειάζεται να γράφω λίστες. Είμαι ενήμερος ότι στο 9v circuit με τις 8 εξόδους μπορείς να βγάλεις μέχρι 500mA. Όλα καλά μέχρι εδώ. Στο pedalboard μου υπάρχουν 2 πετάλια που θα ήθελα (αν γίνεται) να τα "στεγάσω" και αυτά στο fuel tank. Αυτά είνα
 6. Στα περισσότερα μαγαζιά παίζεις "μαύρος", ήτοι δεν σου κολλάει κανένα ένσημο κανένας και ούτε λόγος γίνεται. Η όλη ιστορία γίνεται για τα 1-2 μαγαζιά που ζητάνε στοιχεία. Από ο,τι έχω καταλάβει, θα σου κάνουν σύμβαση όπως πρέπει να γίνεται όταν παρέχεις υπηρεσίες με ΤΠΥ. Στην τελική, αν δεν γίνει έλεγχος, δεν υπογράφεις σύμβαση και δεν κόβεις ΤΠΥ και τελειώνει η ιστορία. Αλλά αν κάτσει η στραβή, καλό είναι να είσαι καλλυμένος. Το τελευταίο που θέλω να έχω στο μυαλό μου ενώ κάνω τουρ Ελλάδα είναι "αν θα σκάσει έλεγχος ΙΚΑ".
 7. Για την ιστορία, προφανώς και δεν με κόφτει εμένα να ασφαλιστώ σώνει και ντε. Αν ο μαγαζάτορας όμως ζητάει στοιχεία και δεν αφήνει να παίξεις αν δεν σε ασφαλίσει, τι να κάνω? Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Και δεν μου αρέσει να έχω το άγχος του να συμβεί κάτι αν δώσω τα στοιχεία άλλου. Το ξέρω ότι αυτό εφαρμόζεται κατά κόρον, αλλά δεν μου αρέσει σαν λύση.
 8. Αν γίνει αυτό, τότε το Πολυτεχνείο θα μου δίνει κανονικά όλα τα λεφτά (αμοιβή+εισφορά) όπως γινόταν μέχρι το 2017. Δεν νομίζω ότι βγάζει λεφτά από "την τσέπη του" για να πληρώσει τις εισφορές μου. Απλώς, τα κρατάει όλα μπροστά. Η αμοιβή που είναι να πάρω έχει υπολογισμένες μέσα τις εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο. Και τι να κάνω? Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για να είμαι καλυμμένος.
 9. Παραδόξως, το άρθρο που περέθεσες ήταν αρκετά σαφές. Είμαι όντως "μπλοκάκιας" για το Πολυτεχνείο, δεν χωράει αμφιβολία. Περνάει κανονικά τις πληρωμές μου στο site του ΕΦΚΑ κι εγώ δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, ασχέτως που μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό στις αρχές του 2017 πλήρωσα ΚΑΙ από την τσέπη μου ΚΑΙ μου έκαναν και κράτηση. Οπότε, αν κόψω σε πάνω από 2 εργοδότες, θα πάω στο λογιστήριο να το δηλώσω και όλα ΟΚ. Ωστόσο, θέλω να σταθώ σε κάποιο άλλο κομμάτι του άρθρου: *Απασχόληση σε μέχρι (3) τρεις εργοδότες-επιχειρήσεις και εφόσον υπερβαίνει τους 3, ποσό 75% του εισ
 10. Διόρθωση: Η διάταξη που υπάγομαι είναι μέχρι 2 εντολείς. για να θεωρούμαι μπλοκάκιας. Οπότε υποθέτω ότι ρωτάς ώστε να ρυθμίσω το εν λόγω θέμα με την υπαγωγή μου σε αυτό. Ούτως ή άλλως, την δήλωση την υπογράφω κάθε φορά, επομένως αν ποτέ χρειαστεί να μην υπάγομαι, δεν θα υπάγομαι.
 11. JIMMYPAP Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, once more. Στο ασφαλιστικό κομμάτι του ΟΑΕE/ΕΦΚΑ είμαι ΟΝΤΩΣ δηλωμένος ως μπλοκάκιας. Ο εργοδότης (το πολυτεχνείο) κρατάει όλες τις εισφορές (και τις δικές του, και τις δικές μου, btw) a priori και μου καταθέτει τα υπόλοιπα. Αυτό γίνεται γιατί υπογράφω κάθε φορά μια δήλωση που λέει ότι έχω μέχρι 3 εργοδότες. Υπάρχει κάποιο θέμα?
 12. ΤΠΥ έχω ήδη για την πρώτη δραστηριότητα. Ο μουσικός θέλει ΤΠΥ? Από ο,τι διάβασα εδώ, ναι. Η σφραγίδα γιατί να είναι μια μόνο?
 13. Το χαρτί αυτό το χρειάζομαι μόνο σε περίπτωση ελέγχου (και από ο,τι μου είπε ο λογιστής μπορώ να το τυπώσω και online). Το δια ταύτα είναι το ζήτημα. Σιγά μην μου πουν στην εφορία για τιμολόγια κλπ.
 14. Πήγα σήμερα στην ΔΟΥ και έκανα την προσθήκη ΚΑΔ. Όλα καλά. (?) Βέβαια, πάνω που περίμενα να πάρω την τελική εκτύπωση (που υποθέτω ότι θα έλεγε πως έγινε η προσθήκη που ήθελα) ΚΟΛΛΗΣΕ το σύστημα (αν έχει το Θεό του) και δεν ξεκόλλησε. Ελπίζω να μην μου χρειάζεται κάπου άμεσα αυτό το χαρτί. Σημειωτέον ότι και το ΤΕΒΕ, που έγραφα πιο πάνω ότι έχει σκαλώσει ο server, είναι ακόμα κολλημένο. Είχα υπ' όψιν ότι η κατάσταση με τις δημόσιες υπηρεσίες είναι χάλια, αλλά δεν περίμενα τέτοιο χάλι. Δηλαδή οκ, εγώ γλίτωσα λόγω ΙΚΑ τελικά. Κάποιος ταλαίπωρος που θέλει να κάνει τη δουλειά του? Σ
 15. Ναι, όσα έγραψες είναι σύμφωνα με ο,τι έγραψε και ο φίλος JIMMYPAP. Απλά, νόμιζα ότι θα έπρεπε να πάρω κάποιο χαρτί από τον ΟΑΕΕ, ενώ τώρα έμαθα ότι πρέπει να το πάρω από ΙΚΑ.
 16. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Γιατί αυτά δεν τα ξέρουν οι περισσότεροι λογιστές? Είναι όντως τόσο δύσκολη περίπτωση?
 17. Αρχικά, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είσαι σίγουρος για αυτά, ειδικά για το ΙΚΑ? Δεν τα ξέρω, γι' αυτό ρωτάω. Με λογιστή που έχω μιλήσει μου έχει πει ότι πρέπει να πάω στον ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ. Ακόμα και στο ίδιο το ΤΕΒΕ έχει κατηγορία για "Επεκτάσεις-ΚΑΔ". Είναι όντως η κατηγορία του μουσικού διαφορετική? Αν ναι, θα με σώσει. Αυτό με την φορολόγηση (αν και με βολεύει) δεν το κατάλαβα. Ο,τι αλλάζει για τον μαγαζάτορα είναι ότι θα του κόψω ένα ΤΠΥ. Αλλάζει κάτι στο τι θα κάνει αυτός επειδή του έκοψα ΤΠΥ (σε σχέση με το αν δεν του έκοβα)? p.s. Ο ΚΑΔ που βρήκα είναι 90.01.10.13 (
 18. Οπότε, μια η άλλη, θα με κόψει η εφορία στη μέση για 1-2 ένσημα? And deal with it?
 19. Δεν ξέρω αν διάβασες πιο πάνω, έχω ήδη ΤΠΥ και είμαι Ερευνητής Μηχανολόγος σε έναν εργοδότη (=μισθωτός για τη φορολογία). Αν μου κολλήσει ένσημο ΙΚΑ θα γίνω ελεύθερος επαγγελματίας στην φορολόγηση για τα ΤΠΥ και θα είμαι μισθωτός για τα ενσημα του ΙΚΑ μόνο. Αυτό (χοντρικά) μεταφράζεται σε κοντά 1000 Ευρώ swing από εμένα προς την εφορία.
 20. Από Δευτέρα πρωί που πηγαίνω κάθε μέρα στο ΤΕΒΕ έχει πέσει ο server. Παιδιά, μακάρι να έκανα πλάκα... Για θέματα Ασφάλισης/Μητρώου από Δευτέρα δεν γίνεται τίποτα που να χρειάζεται να δουν στο database πράγματα. Το αστείο είναι ότι το τμήμα παροχών δουλεύει κανονικά. Έχω μπροστά μου 2 βδομάδες να βγάλω άκρη με αυτό το θέμα και είναι ίσως πρώτη φορά που έχω τσαντιστεί τόσο πολύ με αυτή τη χώρα. Και δεν ξέρω τι να πω και στους μαγαζάτορες που περιμένουν τα στοιχεία μου. :/
 21. Μίλησα με λογιστή. Μου είπε ξεκάθαρα ότι μπορώ να ανοίξω νέο ΚΑΔ με τα αντίστοιχα νέα ΤΠΥ και να κόβω κανονικά σαν μουσικός. Γνωρίζει κανένας ποιός ΚΑΔ είναι? Είμαι βέβαιος ότι θα έχει 550 διαφορετικούς. Το τι θα συμβεί παρακάτω, θα το δούμε... Ελπίζω να μην μπλέξω στην εφορία για τον νέο ΚΑΔ.
 22. Να και κάτι παρήγορο (ότι δεν είναι δύσκολο να βάλεις νέο ΚΑΔ). Βάσει Ελλάδας θα περίμενα ότι θα σε πάταγαν κάτω για τον νέο ΚΑΔ. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Θα ρωτήσω λογιστή, όπως και να 'χει. Τουλάχιστον έμαθα "περίπου" τι παίζει.
 23. Πάρα πολύ όμορφα... Για να ανοίξω νέο ΚΑΔ (έστω ότι θα το κάνω), πρέπει να ξανακάνω έναρξη και ιστορίες ε? Να πληρώνω ΕΦΚΑ έναρξης και τέτοια?
 24. Ok, φίλους που δεν θα δεν έχουν θέμα με αυτό έχω αρκετούς. Ωστόσο, δεν είναι cheat αυτό? Εννοώ, στέκει σαν λύση νομικά? Γιατί αν ναι, μου λύνει όλα τα προβλήματα. Αν σκάσει έλεγχος? Γίναμε? Υποθέτω ότι στον μαγαζάτορα δεν λέω ότι "δεν είμαι εγώ στα στοιχεία".
 25. Αρχικά, συγγνώμη που ανοίγω το ίδιο thread αλλά θεώρησα λογικό να μην ανοίξω καινούριο μιας και περί αυτούς του θέματος πρόκειται. Θέλω τη βοήθεια σας, μιας και ακόμα και ο λογιστής που ρώτησα μου είπε ότι "Δεν ξέρει" και δεν μπορώ να βρω κάποιον να μου πει με σιγουριά. Αντιμετωπίζω μεγάλο θέμα με την ασφάλιση σε μουσικές σκηνές ανά την Αθήνα (και ανά την Σαλονίκη). Δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός, παίζω live με την μπάντα μου. Είμαι ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ (από ΟΑΕΕ) ως Ερευνητής Μηχανολόγος, που είναι η κύρια απασχόληση μου. Πριν 2-3 χρόνια (νομίζω ήταν στην εκκαθάριση
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.