Προς το περιεχόμενο

theblind

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    24
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή theblind

0

Φήμη

  1. Χαιρετώ την κοινότητα!!!! Το θεματάκι είναι κλασσικό. Ψάχνω για μικρό λαμπάτο που να μπορεί να δώσει γκάζια σε χαμηλές εντάσεις αλλά να μπορεί να αποδώσει και σε πιο blues κατάσταση. Ιδανικά θα ήθελα να έχει και έξοδο για recording. Το budget θα κινηθεί γύρω στα 400 (αλλά θα κοιταξω και μεταχειρισμένα). Μια πρώτη σκεψη ειναι αυτός (http://www.thomann.de/gb/blackstar_ht_metal_5r_combo.htm) με βαση τα χαρακτηριστηκά αλλά δεν έχω καταφέρει να τον ακούσω ακόμα. Δώστε τα φώτα σας γιατί τον τελευταίο 1,5 χρόνο εχασα τελείως επαφή με το αντικείμενο.
  2. Μου έκανε εντύπωση οτι περάστηκε στα γρήγορα το θέμα κούρδισμα. Και Mark V να πάρει ο άνθρωπος με πρόβλημα κουρδίσματος (κ υποθέτω συνεπώς κ intonation) δε θα δει προκοπή. Ως κάτοχος σχεδόν ίδιας κιθάρας και σχεδόν ίδιου ενισχυτή έχω να πω: Άλλαξε κλειδιά. Δεν είναι τόσο ακριβό, θα κάνεις και ένα σετάρισμα και θα λύσεις και το πρόβλημα πιο μόνιμα από το μολύβι. Σχετικά με τους μαγνήτες τώρα. Οι EMG σε αυτή την κιθάρα είναι αριστούργημα (το κλασικό 81 - 85 σε μένα δουλεύει τέλεια). Το ζήτημα είναι οτι είναι όντως περιοριστικοί. Προσωπικά έχω την πολυτέλεια (ακόμα) να έχω διάφορα όργανα για να λύσω αυτό το πρόβλημα οπότε σκέψου και πιο ευέλικτες επιλογές.
  3. Αυτές οι ρέπλικες κατά πόσο προσεγγίζουν το real thing (για να μιλάμε ελληνικά) από άποψη απόδοσης, κατασκευής, διάρκεια ζωής κ.τ.λ.?? Γιατί μπορεί το 30ευρω να ακούγεται καλό αλλά αν "πεθαίνουν" μετά από είκοσι μέρες, ο λόγος τιμής/απόδοσης πάει περίπατο.
  4. Τίποτα ρε παιδιά ??? Κανείς... Γράψτε καμιά άποψη να δούμε τις εναλλακτικές.
  5. Μυστήριες οι επιλογές σου πάντως. Η μαγνήτη ή ολόκληρη κιθάρα? Πως βγαίνουν τα κουκιά? Πάντως εγώ θα σου πρότεινα τον FastTrack 2 (Dimarzio) τον οποίο έχω ακούσει εξονυχιστικά και είναι εξαιρετικός. Από εκεί και πέρα η ιδέα του Sottou δεν είναι καθόλου άσχημη.
  6. Γεια χαρά σε όλους. Αυτές τις μέρες ψαχνόμουνα για ένα καλό βιβλίο για jazz, και παίξιμο και εξοικίωση με "περίεργους" χρόνους. Όποιος έχει κάποια πρόταση θα με ενδιέφερε. Η διαδικασία αυτή μου έδωσε την ιδέα του να γράψουμε ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο. Έτσι ξεκινάω εγώ: Guthrie Govan - Creative Guitar 1 & 2
  7. Πολύ καλή δουλειά. Κυλάει πολύ σωστά. Φοβερό το "μπάσιμο" που κάνεις στο 3:50 περίπου. Με τι δούλεψες?
  8. Ζήλεψα διαβάζοντας το θέμα. Από ηλεκτρικά όμως...ιδέα. Μόνο το mixeraki του φραπέ. Ετσι λοιπόν ερωτώ: Ποιά είναι τα κριτήρια συμβατότητας μετασχηματιστή - ενισχυτή? Ποιά είναι τα ποιοτικά κριτήρια επιλογής? Ποιές οι σημαντικότερες μάρκες? Σε τι βαθμό κάνει διαφορά?
  9. Μην είστε αποθαρρυντικοί ρε παιδιά. Είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία τελείως διαφορετική από το να την κάνει μάστορας. Εγώ σιγά σιγά με το γυαλόχαρτο την έκανα τέλεια. Αν δεν υπάρχει βιασύνη δεν γίνονται λάθη. Αν τώρα θες να το κάνεις σε 5 μέρες θα ξεκινήσεις με κιθάρα και μείνει μαντολίνο. Όσο για τα λεφτά εμένα προσωπικά τα υλικά μου κόστισαν 60 E μαζί με το τριβείο. Το αν είναι πολλά ή λίγα είναι κάτι υποκειμενικό.
  10. Πολύ μεγάλο θέμα που χρειάζεται και αρκετό διάβασμα. Κάνω ακριβώς το ίδιο αυτό το διάστημα και σαν πρώτη συμβουλή έχω να πω: ΥΠΟΜΟΝΗ! Ξεκινώντας: πάρε διάφορα νούμερα γυαλόχαρτα και ένα τριβείο. Με λίγο ψάξιμο (δε θα κάνω διαφήμιση) μπορείς να βρεις σε καλή τιμή. Δες πρώτα αυτά: http://www.guitarattack.com/mattocaster/monterey/monterystrat3.htm http://www.tundraman.com/Guitars/Finish/index.php Γενικά κάποια υλικά που θα χρειαστείς. Γυαλόχαρτα: Νο.120/ 240/ 400/ 600/ 800/ 1000/ 1500/ 2000. (Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά όσο πιο σταδιακά και βαθμιαία το κάνεις τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα). Τρίβεις με τη σειρά όπως είναι τα νούμερα. Όταν πλέον θα έχει μείνει το ξύλο (προσπάθησε να είναι όσο πιο λείο γίνεται) πέρνα το με ένα πανί με λίγο νέφτι να φύγουν όλα τα υπολείμματα. Στη συνέχεια με λίγο ξυλόστοκο θα διορθώσεις όλα τα μικροελαττώματα που σχεδόν σίγουρα θα προκύψουν. Στο σημείο αυτό θα καλύψεις όλα τα cavities του σώματος με κάποια ταινία ώστε να μην πάει χρώμα σε σημεία που δεν πρέπει (ειδικά στο neck pocket). Βάψιμο: Θα βρεις το χώρο πρώτα όπου θα εξασφαλίσεις ότι την ώρα που θα βάφεις δεν θα επικάθονται σωματίδια, λόγω αέρα, στο σώμα της κιθάρας. Κάνε κάνα-δυο πρόβες σε κάποιο άλλο ξύλο πρώτα. Τώρα θα περάσεις το αστάρι. Το πόσα χέρια θα χρειαστεί θα το κρίνεις εσύ γιατί οι απόψεις διίστανται. Εγώ πέρασα 3. Όσο χρόνο και να γράφει ότι χρειάζεται για να στεγνώσει καλό είναι να περιμένεις όσο περισσότερο μπορείς. Τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια με 800, 1000, 1500. Πολύ προσοχή ειδικά στις καμπύλες. Μετά θα περάσεις το χρώμα με την ίδια διαδικασία. Πριν βάψεις το σώμα κάνε πάλι κάποιες δοκιμές γιατί τα χρώματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται στις συσκευασίες. Καλό θα είναι ανάμεσα στα χέρια να περιμένεις ακόμα περισσότερο από ότι για το αστάρι και να κάνεις ακόμα καλύτερο τρίψιμο. (Μην πανικοβληθείς από την όψη που θα παίρνει το χρώμα με το τρίψιμο). Για το γυάλισμα δεν μπορώ να πω ακόμα γιατί πολύ απλά δεν θέλω να δίνω συμβουλές χωρίς να το έχω κάνει ακόμα. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να προλάβω να ασχολήθώ ώστε να μπορέσω να συμπληρώσω και τα υπόλοιπα βήματα.
  11. Τσέκαρε οπωσδήποτε και τα Creative Guitar 1 & 2 του Guthrie Govan. Πολύ "έξυπνα" βιβλία και πολύ ευχάριστα.
  12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις William. Κάτι τελευταίο. Επειδή η τελευταία φορά που άλλαξα μαγνήτες σε μάστορα ήταν πριν 8 χρόνια πόσο περίπου κοστίζει η όλη διαδικασία? Αν παράδειγμα το κόστος για 3 μαγνήτες και switcher είναι 200 Ε (υποθετικά) πόσο θα κοστίσει η τοποθέτηση. Στο περίπου για να έχω πιο σφαιρική εικόνα.
  13. Γενικά οι περισσότεροι ποιούς θεωρείται μεταξύ Duncan κ Di Marzio πιο ευέλικτους? Και επίσης μια ερώτηση ακόμα. Οι mini humbucker μπορούν να splitαρουν κανονικά?
  14. Για ρώτα να ανοίγει η συζήτηση να παίρνω και εγώ ιδέες.
  15. Ξέχασα να πω οτι ψάχνω μαγνήτες vintago-λευκούς. WilliamSats o cruiser στη μεσαία θέση δε θα δίνει υπερβολικό treble ειδικά για strumming? Σκεφτόμουνα κάτι με περίπου τέτοια στοιχεία: http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat/dimarzio-bc-1 Ακούω προτάσεις πάντως.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου