Προς το περιεχόμενο

nik-hxc

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    45
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή nik-hxc

0

Φήμη

  1. Συμφωνώ με τον bloody_sunday! Επιπλέον δεν είναι hardcore αφού δεν έχει new era, tattoo μανίκι ή στην γάμπα! Ευτυχώς έχει high jump έστω και χωρίς κιθάρα! p.s. ειρωνεύομαι φυσικά :) :) :) :)
  2. Όχι δεν είναι οι Furor, οι οποίοι είναι και καλοί φίλοι. Μπερδεύεσε μάλλον με τον Νίκωνα που είναι drummer τους (και στους Enola Str8). Ο μπασίστας τον Furor λέγεται Δημήτρης. Η μπάντα μου είναι αυτή αν σου λέει κάτι και για να διαφωτίσω για τον ήχο του live που θέλουμε να στήσουμε: χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση ή promotion
  3. Δεν είναι ακόμα σίγουρο το Line up και όλες οι μπάντες είναι τοπικές εκτός από αυτή που παίζω εγώ που έχει σαν έδρα την Κέρκυρα. Δεν θα σας λένε κάτι τα ονόματα σίγουρα :)
  4. Δυστυχώς είναι δύσκολο έως αδύνατον να βρεθούν ακόμα και αυτά, γιατί οι μπάντες προβάρουν εκτός Νομού. :( ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές!
  5. Κάθε συγκρότημα έχει έναν μόνο τραγουδιστή, χωρίς backing vocals κλπ. Άρα ένα Mic για φωνή για κάθε μπάντα!
  6. Οπότε με μία κονσόλα πόσων καναλιών θα είμασταν καλυμμένοι (με όσο το δυνατόν λιγότερα μικρόφωνα)...?Ευχαριστώ και πάλι!
  7. Το μαγαζί διαθέτει μικρά ηχεία. Όπως είπα είναι μια παρακμιακή καφετέρια. Ταμπούρα, διπέταλα, κιθάρες, μπάσα, ενισχυτές είναι όλα καλά και όχι μούφες, όπως επίσης και το drum set. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη βοήθεια σας!
  8. Δεν μαζεύαμε φυσικα όχι ;D Με χαμηλές εντάσεις στους ενισχυτές (πιο χαμηλά δηλαδή απ' ότι ένα Live-άδικο), η κάσα δεν θα ακούγεται καθόλου ε? Κιθάρες και μπάσο τουλάχιστον χωρίς μικρόφωνο (ότι ακούγεται από τον combo ενισχυτή)θα ακούγονται αξιοπρεπώς?
  9. Δεν υπάρχει περίπτωση στην παρούσα φάση να αγοράσουμε τίποτα, πολύ απλά γιατί σε κάθε πόλη που παίζουμε υπάρχει ένα stage, ένας ηχολήπτης και καλός εξοπλισμός...Το live αυτό γίνεται για να σπάσει η παράδοση σε αυτή την πόλη (είναι ένα απωθημένο μιας και καταγόμαστε από εδώ) και μόνο εδώ λοιπόν υπάρχει αυτή η έλλειψη backline. Γι' αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάτι με ότι έχουμε, χωρίς να νοικιάσουμε (γι' αυτό και η ανύπαρκτη είσοδος) και γιατί πολύ απλά και να νοικιάζαμε ότι χρειαζόμασταν θα έπρεπε το εισιτήριο να ανέβαινε δραματικά. Κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε (καλύτερα να μην παίξουμε ποτέ). Πάντως σε πολλά studios που έχω πάει για πρόβα, κιθάρες μπάσα και drums ακούγονταν φυσικά και μόνο η φωνή ήταν σε ένα μόνιτορ. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό?
  10. Γειά σας συνφορουμίτες... Έψαξα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό... Η κατάσταση έχει ως εξής. Είμαι μέλος σε μια μπάντα που παίζει extreme hardcore/metal και κανονίζουμε tour. Έχουμε παίξει αρκετά live με γνωστά ονόματα και σε μεγάλα stages, clubs και fests. Ωστόσο δεν διαθέτουν όλες οι πόλεις live stage και εμείς κυνηγάμε και lives σε μικρές πόλεις που δεν έχουν τις υποδομές. Δεδομένου ότι μαζί με φίλους έχουμε label που κάνει booking μπάντες εσωτερικού και εξωτερικού, γνωρίζω αρκετά καλά όλα τα εμπόδια, το κόστος και το τρέξιμο που απαιτεί ένα live, ακόμα και μικρό. Ενδιαφερόμαστε λοιπόν να κάνουμε ένα local live σε μια μικρή πόλη (Βέροια συγκεκριμένα), η οποία δεν διαθέτει τις υποδομές, stage κλπ που θα δεχτεί να φιλοξενήσει 4-5 μπάντες ακραίου ήχου. Έτσι κοιτάμε να το στήσουμε μόνοι μας με ότι διαθέτουμε. Βρήκαμε μέρος ωστόσο(όχι live stage φυσικά αλλά ένα bar-cafe "ξεχασμένο") το οποίο έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς punk lives(με αξιοπρέπεια) και το οποίο φυσικά δεν μπορεί να νοικιάσει εξοπλισμό ή να δανειστεί... Το μαγαζί είναι μικρό (περίπου 50-60 τ.μ.) σε σχήμα τετράγωνο χωρίς stage και χωρίς εξοπλισμό όπως είπα. Δεδομένου ότι το live θα έχει μηδαμινή ή χαμηλή είσοδο (της τάξης των 2-3 ευρώ ίσα ίσα για το μαγαζί) και δεδομένου ότι η "δύναμη" της πόλης σε τέτοια Live είναι 30 minimum με 60 maximum άτομα αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει ένα live-party (με τοπικές μπάντες ακραίου ήχου ίσα ίσα για να ακουστούν οι μπάντες και να γίνει ένα event το οποίο έχει να γίνει δεκαετία) με τα πολύ βασικά. Υπάρχει δηλαδή ένα καλό set drums, 2 καλοί ενισχυτές κιθάρας και ένας μπάσου, καθόλου κονσόλες, monitor κ.α. και ένας πρόθυμος ηχολήπτης. Θα ακούγονται τα drums χωρίς μικρόφωνα ή θα είναι σκέτος θόρυβος? Θα ακούγονται κιθάρες, μπάσο και τι κάνω με τα φωνητικά? Ψάχνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο, χωρίς να νοικιάσουμε και δεν ζητάμε ούτε όγκους, εντάσεις κλπ. Απλά μια ηχητική αξιοπρέπεια... Οι μπάντες είναι black, death, thrash και hardcore, τα φωνητικά όλα brutal,aggressive κλπ, κάθε μπάντα έχει έναν τραγουδιστή και τα μόνα όργανα είναι drums, 2 κιθάρες (maximum) και μπάσο. Τι προτείνετε? Γίνεται δουλειά με combo ενισχυτές? Με τα φωνητικά? Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα!
  11. Arael και εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν. Αν βρω δηλαδή μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση, αλλιώς δεν παίζει. Έχεις δίκιο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
  12. πιστεύω πως με ένα μεταχειρισμένο schaller θα έκανα καλή δουλειά με σχετικά λίγα λεφτά!θα το μελετήσω!ευχαριστώ πάντως φίλε μου!
  13. Φίλε The Genius Loci δεν προσπαθώ να μπω σε συζήτηση για ξύλα γιατί πάντα καταλήγουμε σε 500 σελίδες posts και ξύλο!! :D Αυτό που πιστεύω είναι πως είναι ένα καλό όργανο για τα λεφτά του. Εξάλλου είναι backup κιθάρα μου, όχι γιατί υστερεί ηχητικά, αλλά γιατί η βασική μου είναι les paul και δεν είμαι ο τύπος που γενικώς γουστάρει strat. Η κιθάρα αυτή (η vig) είναι μια αξιοπρεπής κιθάρα που με κέρδισε. Δεν ξέρω γιατί. Γενικώς είμαι περίεργος με τις κιθάρες και έχω πολλά κολλήματα. Απλώς ήθελα να μάθω αν μια αλλαγή FR θα επηρρέαζε αρνητικά την κιθάρα, γιατί από αυτά που είχα διαβάσει δεν έβγαινε κάποια συγκεκριμένη άποψη (αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η κιθάρα τα αξίζει τα λεφτά της). Ευχαριστώ πάντως παιδιά!
  14. Τώρα με στεναχώρησες που μου ανέφερες ότι έχεις Kramer...Άστο δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση ΞΕΝΕΡΩΣΑΑΑΑΑΑΑ. :P (λατρεύω Kramer...μια φορά έπαιξα με μια focus, και να φανταστείς ότι είμαι les paul τύπος, και ΕΚΛΑΨΑ). Σίγουρα τα σημερινά δεν είναι όπως τα παλιότερα.. Κάπου διάβασα ότι παράγονται και Schaller στην Κορέα... Ωστόσο είναι σίγουρα καλύτερα από τα licensed κλπ...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου