Προς το περιεχόμενο

Siromist

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    11
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Siromist

0

Φήμη

  1. Guys ! please Βοηθηστε ειλικρινα θελω να μαθω :'(
  2. Βασικα πες μας τι μικροφωνο ειναι. τι μαρκα; δες τι γραφει επανω. Συνηθως γραφει τον τυπο του. Αν γραφει dynamic τοτε ειναι δυναμικο, αν γραφει condenser ειναι πυκνωτικο. Αλλα μαλλον δυναμικο πρεπει να ειναι αφου το δοκιμασες σε ενισχυτη κιθαρας οποτε δεν χρειαζεται φαντομ παουερ. Δομικασε τα εξης: βαλ το στην κονσολα και ανοιξε το κουμπακι του φαντομ, ανοιξε την φετα (συρομενο ποτενσιομετρο) και το gain στα 3/4. Δηλαδη οπος ειναι κλειστο, το γυρνας στροφη 45 μοιρων. Αν και παλι δε γινει τιποτα, τοτε πιθανολογω οτι εχει πατηθει το on/off του καναλιου. το κουμπακι βρισκεται συνηθως καπου στο πανω μερος της φετας. τσεκαρε αυτο. αν και παλι δε δουλεψει, τοτε δες εκει κοντα για ενα κουμπακι που ειναι για το groupαρισμα, δηλαδη η δρομολογηση για ποια εξοδο θα βγαινει. Ποσες εξοδους εχει η κονσολα; Κοιτα για κατι κουμπακια που πιθανως θα γραφουν "1-2", "3-4" και "Mix"
  3. Οτι δουλευει το μικροφωνο πως το τσεκαρες; το δοκιμασες σε αλλο καναλι της κονσολας και παιζει; Βασικα πες μας για τι μικροφωνο προκειται. Αν ειναι πυκνωτικο, τοτε χρειαζεται τροφοδοσια. Υπαρχει ενα κουμπακι περιπου στο πανω μερος του καθε καναλιου κοντα στο gain που γραφει +48V. ειναι το γνωστο Phantom power(φανταστικη ενεργεια). Καποια πυκνωτικα βεβαια χρειαζονται και μπαταρια για να δουλεψουν. τσεκαρε κι αυτην καλου κακου(αν υπαρχει μπαταρια)
  4. ok ρε παιδια, αυτο ειναι που ρωταω να μου πειτε επειδη δεν μπορω να το καταλαβω, τι ακριβως σημαινει το "βγαινω εκτος". Χανει το tempo? δηλαδη αλλοτε το παει λιγο πιο γρηγορα και αλλοτε πιο αργα;
  5. δεν προκειται να χρησιμοποιησω κατι ,τουλαχιστον οχι αμεσα. Απλα αποριες εχω γι ' αυτο και ρωτησα. Επειδη δεν ειμαι μουσικος δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει η πιθανοτητα του να βγει ο ντραμμερ εκτος χρονου. Δηλαδη συγκεκριμενες νοτες δεν παιζει κι αυτος; Ε εφ' οσων μπει, τοτε ακολουθει το ρυθμο του τραγουδιου και παιζει τις νοτες του, κανω λαθος;; Διαφωτιστε με. Θενκς! :)
  6. ok πανω κατω καταλαβα την διαδικασια του πως γινεται, ομως προκυπτουν κι αλλα ερωτηματα. οταν θα παιζουν τα ηχογραφημενα μερη δεν θα ακουγονται λιγακι πιο solid λογω του οτι ειναι πιο καθαρος ηχος απ την ηχογραφηση. Ισως και σε ενταση να ειναι ελαφρως δυνατοτερα. το ιδιο και για τα playback vocals. πως αντιμετωπιζονται αυτα; ο μετρονομος σε τι ακριβως βοηθαει τον ντραμερ; ενα τικ τακ ειναι συνεχομενο, αλλα ο ντραμερ δεν παιζει ολη την ωρα το ιδιο θεμα (pattern)
  7. step 1:Τι ακριβως ειναι το daw;; Το προγραμμα που εγινε η ηχογραφηση; Sequencer δεν λεγεται; step 2: εφ οσων το sequencer ειναι ενα πολυκαναλο προγραμμα , ποιο καναλι θα κανεις panning left και ποιο right; και αντε καλα αν το backing track εχει μονο playback φωνητικα. αν θες και backing track με προηχογραφημενα μερη, τοτε τι κανεις; κανεις 2 backing tracks ή τα μιξαρεις και τα 2; step 3: αν εχεις εξωτερικη καρτα, τοτε η διαδικασια του panning που ειπαμε στο step 2 δεν χρειαζεται step 4: αυτο το vsts τι ειναι παλι;
  8. Miltos23, step 1: οταν λες "εχεις το ηχογραφημενο κομματι" εννοεις φανταζομαι σε ξεχωριστα tracks τα φωνητικα και σε αλλα tracks τα οργανα κι οχι ενα mixed stereo track, σωστα; step 2: Πως μπαινει ο μετρονομος; (σορρυ δεν ειμαι μουσικος) οταν λες αριστερα που αριστερα και που δεξια; Εννοεις το καναλι Left και το καναλι right;;; step 3: stereo out απ το λαπτοπ εννοεις; Γιατι βγαζει και τιποτα αλλο το λαπτοπ; ενα Mini jack stereo out εχει απο οσο ξερω. step 4: Παταει το Play o drummer;;;;; Διπλα στον drummer ειναι το λαπτοπ; νομιζα ο πληκτρας το χειριζεται το λαπτοπ :o ???
  9. Συγγνωμη, επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτη την ορολογια, δεν καταλαβα κανεναν σας. μπορειτε να μου πειτε την ολη διαδικασια; το πως γινεται δηλαδη; Τι ακριβως παιζει το backing track και γιατι ακουστικα στον drummer?
  10. Καλησπέρα! Εχω μια απορια εδω και καιρο. Πως μπορει να γινει σε ενα live να παιζει ζωντανα η μπαντα και ταυτοχρονως να υπαρχουν playback φωνητικα(πχ. στα ρεφρεν) και ζωντανα φωνητικα(στα κουπλε)??? Ειχα διαβασει καπου στο ιντερνετ οτι καποιες μπαντες δημιουργουν ενα Backing track που παιζει κατι σαν χαλι και ενισχυει την μπαντα. Τωρα το τι ακριβως παιζει, δεν ξερω. Κανω μια υποθεση οτι αν υπραχει αυτο το Backing track μπορουν εκει να κολλησουν τα playback φωνητικα. Ο συντονισμος- συγχρονισμος ομως, πως γινεται; Οι απανταχου μουσικοι please βοηθηστε! Ευχαριστω.
  11. Γεια χαρα! Οταν λες Reverse τι ακριβως εννοεις; να παιξουν τα φωνητικα αναποδα;backwards δηλαδη; Αν θες πες μας και ποιο προγραμμα χρησιμοποιησες προς περισσοτερη κατανοηση μας. Ευχαριστω!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου