Προς το περιεχόμενο

john_guitar

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    100
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από john_guitar

  1. Πολλά multitracks (μερικά έχουν και reference mixes) έχει εδώ, αλλά δεν είναι από γνωστά ονόματα: https://www.cambridge-mt.com/ms/mtk/
  2. Καλησπέρα και πάλι, Καταρχής σας ευχαριστώ όλους για τις πολύ σημαντικές απαντήσεις που γράψατε, καθώς και για τον μεταξύ σας διάλογο, ο οποίος ενέχει αρκετές πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Πρόσφατα (πριν 2-3 μήνες) ξεκίνησα να ξανασχολούμαι με το σπορ μετά από μια παύση (6 χρόνων) και ξεκίνησα να προσπαθόντας να κάνω μερικά mixes σε multitracks (π.χ. Produce Like a Pro) και να προσεγγίσω το reference track. Γύρισα στο REAPER κάπου το 2013, πιο παλιά χρησιμοποιούσα Cubase... Για παράδειγμα ένα πρόσφατο mix που έκανα Το reference (χαμηλωμένο για να είναι περίπου ίδιο level με την μίξη μου): https://drive.google.com/file/d/1un8wCJcXrgUMIYGUtCaoF1tZacMTQ1EV/view?usp=sharing και το δικό μου: https://drive.google.com/file/d/1SxpvZKi4GZ4dbNtTbNDkQ9gNSsatdp10/view?usp=sharing Επειδή έπαθα ενα decision paralysis στην αρχή που το ξεκίνησα , αποφάσισα να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα πράγματα με φειδώ :) Για EQ χρησιμοποιώ τα εξής: τα απλά Q2-Q10 της waves (όχι οτι του reaper δεν είναι το ίδιο, απλά έχω συνηθίσει το UI τους), Waves PuigTec EQP1-A Για compression: Waves CLA-2A, Waves CLA-76 (black) και το ReaComp του Reaper για sidechaining (kick and bass) Έχω επίσης saturation στο bass Fabifilter Saturn 2, Waves Abbey Road Plates, Waves H-Delay To master bus δεν έχει τίποτα επάνω, εκτός από VU meter και spectrum analyzer. Για το monitoring έχω βάλει Sonarworks, για room correction (πρώτη φορά που το χρησιμοποιώ).
  3. Αυτό κάνω, έχω μερικά που τα ξέρω και αυτά χρησιμοποιώ κυρίως Οπότε καταλλήγουμε ότι δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο!
  4. Άρα τζίφος η σκέψη... Σύμφωνοι!! τα έχω κάνει και ο ίδιος null tests παλαιότερα, επειδή εκτός από producer wannabe ή κύρια δουλειά μου είναι nerd-ουλας Τον CLA-2Α, το CLA-76 και τον API-2500 της Waves τους χρησιμοποιώ κατά κόρον, αρκέτα χρόνια. Συμφωνω απολύτως!! Συμφωνώ επίσης! Αυτό κάνω κυρίως +1000 Οπότε λες να μην ασχοληθώ καθόλου.
  5. Συμφωνώ! Έχω to SSL Channel (E series) της waves. Το έχω ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν... έλάχιστα βέβαια και μεμονωμένα, σε συγκεκριμένα tracks μόνο.
  6. Ίσως δοκιμάσω να κάνω μια μίξη εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας ένα είδος channel strip... (να περιορίσω τον ευατό μου, έτσι από μαζοχισμό ... ίσως με βοηθήσει να κάνω και πιο συνειδητές κινήσεις) να δω αν θα μπορέσω να βγάλω κάτι τις προκοπής ή θα βγάλω μια μάπα και μισή... ειδικά την σύχρονή εποχή που σχεδόν τα πάντα είναι tone shaped χειρουργικά.
  7. Προς το παρόν χρησιμοποιώ ξεχωριστά plugins, eq, compressors κτλ (ένα set από καμιά 10άδα) τα οποία έχω μάθει, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει τέτοια προσσέγιση και αν την χρησιμοποιεί κανείς - σαν να κάνεις mixing σε κονσόλα (θα μου πεις κι εκεί έβαζαν και άλλο outboard gear... αλλά με φειδώ :) )
  8. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει καποιο νόημα να κάνει κανείς μια μίξη βασιζόμενος σχεδόν αποκλειστικά σε κάποιο channel strip π.χ. το SSL Channel της Waves. Δηλαδή σε όλα τα tracks και busses να είναι φορτωμένο ένα τέτοιο plugin και όλα να προέρχονται από εκεί, EQ, Compression, Gate με ελάχιστη χρήση άλλων plugins. (εκτός reverbs, delay και άλλα fx φυσικά, άντε και μερικα compressors, κανένα 1176, 2Α κτλ). Θα είχε νόημα κάτι τέτοιο ή είναι ολίγον τι ηλίθιο κατά την γνώμη σας? :)))))
  9. Γεια χαρα, τι οθονη εχεις στον υπολογιστη? Δοκιμασε να παιξεις με κλειστη την οθονη να δεις αν το κανει
  10. Συγνώμη φίλε μου ειλικρινά, αλλά δεν έχεις μάλλον μεγάλη επαφή με το πως λειτουργούν τα κυκλώματα και η επεξεργασία ενός σήματος. Το clipping που λες (όπως χρησιμοποιείται για παραμόρφωση κιθάρας) δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία αναπαράστασης (αναλογική/ψηφιακή) ενός σήματος. Εσύ αναφέρεσαι σε hard vs (λιγότερο hard - όχι soft) clipping που προκύπτει από αναλογικά κυκλώματα λάμπας vs αναλογικά solid state όταν η τάση που τους ζητήται να ενισχύσουν πλησιάζει τα όρια γραμμικής λειτουργίας του κυκλώματος. Και τα δύο μπορούν εξίσου να κάνουν clip και με τους δύο τρόπους. Η χαρακτηριστική κυματομορφή που βγαίνει από έναν λαμπάτο ενισχυτή οφείλεται κυρίως στον output transformer που χρησιμοποιούν οι λαμπάτοι ενισχυτές και οποιός λειτουργεί παράλληλα και σαν δυναμικό φίλτρο και σαν multi-band compressor. Σε όλα τα είδη κυκλώματος μπορεί να γίνει αυτό.
  11. Επίσης http://www.vhtamp.com/products/the-special-series/special-1220-combo Παίρνει 6L6 ή EL34 (20 Watt) 6V6 ή EL84 (12 Watt)
  12. Από τον Doug Ford της Rode μαζί με τον Dave στο EEVBlog.
  13. Είσαι ΟΚ! Αν θές να το ψάξεις περισσότερο για τα impedances, ειδικά σε audio εφαρμογές, ψάξε για "impedance bridging" και "impedance matching". (Προυποθέτει ένα βασικό υπόβαθρο ανάλυσης κυκλωμάτων.)
  14. Απαντήσεις full power από την κοσνόλα: Η κονσόλα δίνει για κάθε μεγάφωνο: a. 300W στα 4 Ohm b. Περίπου 150W στα 8 Ohm c. Περίπου 600W στα 2 Ohm 1: 500 Watt/8 Ohm => Η κονσόλα θα δώσει περίπου 150W στο μεγάγωνο, οπότε ΟΚ. 2: 500 Watt/2 Ohm => ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η κοσνόλα θα δώσει περίπου 600W αν αντέχει, οπότε πιθάνο πρόβλημα για την κονσόλα. Αν αντέχει η κονσόλα, τότε θα έχει πρόβλημα το ηχείο καθώς θα δίνεις 100W παραπάνω από το όριο. 3: 200 Watt/8 Ohm => Η κονσόλα θα δώσει περίπου 150W στο μεγάγωνο, οπότε ΟΚ. 4: 200 Watt/2 Ohm => ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Σαν το 2, αλλά η κονσόλα τώρα θα δώσει 400W παραπάνω από το όριο. 5: 300 Watt/8 Ohm => Η κονσόλα θα δώσει περίπου 150W στο μεγάγωνο, οπότε ΟΚ. 6: 300 Watt/2 Ohm => ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Σαν το 2, αλλά η κονσόλα τώρα θα δώσει 300W παραπάνω από το όριο.
  15. Έτσι είναι αυτά... vintage και ακριβά μηχανήματα θέλουν και λεφτά για συντήρηση. Πρόσεχε μη σκοτωθείς μόνο... ;)
  16. Άστα να πάνε... ειδικά σε σε κάτι <<NOS>> λυχνίες που λένε "Μόνο για γνώστες"... σιγά ρε φιλαράκι, από το MIT μέσα τις ξεδιαλέγεις? :D Η το άλλο.. "Επαγγελματικός ενισχυτής, λαμπάτος...". Θες και επαγγελματική άδεια για να τον αγοράσεις?
  17. Πεταλάκι, αλλιώς αλλαγή (mod) στο κύκλωμα του ενισχυτή (είτε στην προενίσχυση είτε στο τελικό, εξαρτάται τι θες).
  18. Έτυχε να έχω παίξει εγώ με αυτό... Δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις! Τελος πάντων, γούστα είναι αυτά
  19. Γειά χαρά, Τι λειτουργικό χρησιμοποιείς? Windows για 64 η 32 bit? Αν δεν έχεις 64b λειτουργικό και δεν υποστηρίζει το hardware σου 64bit αρχιτεκτονικη τότε δεν έχει νόημα να βάλεις μνήμη πάνω από 4GB ούτως η άλλως. Ο κύριος παράγοντας αξιοπιστίας και επίδοσης σε έναν SSD δεν είναι τα νούμερα που αναφέρουν Bytes/sec κτλ, αλλά η τεχνολογία του SSD controller (...χρειάζονται πολλές σελίδες για επεξήγηση...). Μέχρι τώρα οι πιο καλοί controllers στην αγορά είναι αυτοί της Samsung και της Intel. Ελπίζουμε ότι θα μπούν κι άλλες εταιρείες στο παιχνίδι με καλούς controllers.
  20. Εάν είναι προ-ενισχυτής και βγάζει Line Level δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. (Και τελικός να είναι αν χαμηλώσεις αρκετά το volume, πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα, με κίνδυνο βέβαια πάντα, διότι δεν ξέρεις πιο είναι το ασφαλές σημείο)
  21. john_guitar

    Static Noise

    Δεν είναι πρόβλημα "στατικού ηλεκτρισμού": αν ήταν θα σε χτυπούσε ρεύμα κάθε φορά που άγγιζες κάποιο μεταλλικό μέρος του υπολογιστή ή της κάρτας σου.
  22. john_guitar

    Static Noise

    Πρώτα από όλα έλεγξε την γείωση του υπολογιστή σου. (Μαζί με αυτό και την γείωση του πολύμπριζου που τον βάζεις.)
  23. Οι είσοδοι Line είναι αυτές που δέχονται σήμα επιπέδου Line Level (Είναι ενα στάνταρ στην βιομηχανία για συσκευές Audio). Δεν έχει να κάνει με το τι όργανο θες να γράψεις. (Π.χ. μπορείς να συνδέσεις στο Line Input της κάρτας ήχου σου το Line Out ενός CD Player.) Οι προενισχύσεις πάιρνουν ένα σήμα χαμηλής έντασης Mic ή Instrument ή οτιδήποτε άλλο βγάζει χαμηλό σήμα και το φέρνουν σε επίπεδο Line Level. Οπότε γενικά: Μικρόφωνο/Όρνανο ---> Προενίσχυση Μικροφώνου/Οργάνου ---> Line Input της κάρτας ήχου ή ενός PA ή ενός άλλου ενισχυτή. Αλλίως: Μικρόφωνο/Όργανο ---> Mic/Instrument Input της κάρτας ήχου Τα Mic/Instrument Inputs στις κάρτες ήχου υποδηλώνουν ότι ακουλουθεί προενίσχυση που βρίσκεται μέσα στην κάρτα ήχου πρίν από την μετατροπή σε ψηφιακό σήμα. Είναι για αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν εξωτερική προενίσχυση. Τώρα αν εσυ κάνεις τοπ εξής: Μικρόφωνο/Όργανο ---> Προενίσχυση Μικροφώνου/Οργάνου --> Mic/Intsrument Input της κάρτας ήχου Τότε ουσιαστικά περνάς το σήμα από δύο προενισχύσεις στην σειρά. Αν χαμηλώσεις τα Gain στις προενισχύσεις και η είσοδος τις εκάστοτε προενίσχυσης το επιτρέπει τότε δεν έχεις πρόβλημα καθώς κάνεις ότι κάνει μία προενίσχυση, αλλά με δύο αυτή τη φορά. Έχεις βέβαια άλλες αλοιώσεις στην χροιά του ήχου αλλά και στο θόρυβο (SNR). Πολλές κάρτες ήχου δεν έχουν επιπλέον εισόδους Line (θυληκά βύσματα) οπότε μπορούν να δέχονται από το ίδιο βύσμα Mic/Instrument Level ή Line Level χρησιμοποιώντας ένα κουμπί για επιλοή ή το ίδιο ποτενσιόμετρο το οποίο όταν το κατεβάσεις χαμηλά ή κλείνει την προενίσχυση ή την κάνει να λειτουργεί χωρίς κέρδος (Gain).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου