Προς το περιεχόμενο

Reborn

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  297
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1 Neutral

Σχετικά με τον Reborn

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Day job
  Musician
 • Τόπος
  Θεσσαλονίκη
 1. Ωραία συζήτηση πιάσατε! Το Fishman το γνωρίζω, αλλά όσο πιο καλό από τα προαναφερθέντα κι αν φαίνεται, απέχει πολύ από τη λογική μου. Ως ολίγον τι ατσούμπαλος στο στήσιμο, θα ήθελα κάτι πιο "σταθερό" για live χρήση. Όσον αφορά το αν μου χαλάσει τον ήχο, έχω στην κατοχή μου προσωρινά όπως είπα προηγουμένως το απλό παλιό συνθ Gr-20 και την κάνει έως έναν αξιοπρεπή βαθμό τη δουλειά που θέλω (στην ακουστική). Οπότε γι' αυτό ήθελα αντί γι΄ αυτή και την πεταλιέρα που έχω για να ρυθμίζω τον ακουστικό μου ήχο (reverb, delay, chorus, eq, boost, volume, τα είπα όλα επειδή εμμέσως ερωτήθηκε) να τα κάνω ένα ενιαίο σύστημα και αν γίνεται φορητό και να είμαι τζετ. Όσον αφορά τον Al Di Meola προφανώς και δεν θα φτάσω τα ίδια αποτελέσματα, δεν είναι της φιλοσοφίας μου τόσο το να κάτσω να αντιγράψω κάποιον ούτως ή άλλως (άσε που πλέον δεν παίζει παίζει πλέον steel strings όπως εγώ). Απλά θέλω να προσθέσω χρώματα στην ήχο μου με αυτό τον τρόπο! Btw, μόλις με επιβεβαίωσαν για το θέμα και οι συνάδελφοί μας στο εξειδικευμένο vguitarforums και είναι κρίμα να μην το ποστάρω και εδώ το thread. https://www.vguitarforums.com/smf/index.php?topic=28331.0
 2. Το βίντεο στην αρχή λέει πως βάζει ουσιαστικά μόντελ μπάσου σε 5η και 6η χορδή και μετά ασχολείται με τους μαγνήτες της κιθάρας. Αλλά σίγουρα αν μπορεί να με σιγουρέψει ο Μανώλης μια καλή θα ήμουν ευγνώμων!
 3. Έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά είμαι νέος στο χώρο και δεν το έχω προλάβει... Μανώλη, εν τω μεταξύ μήπως γνωρίζεις αν ισχύει πως η Boss καταργεί την GP-10?
 4. Να παραθέσω πως μόλις βρήκα μετά από πολλές ώρες ψαξίματος και αυτό. Εδώ αναφέρεται η λέξη-κλειδί "layer" και βλέπω ότι μάλλον γίνεται αυτό που θέλω. Ουσιαστικά, ο παρουσιαστής φτιάχνει έναν ήχο από το μηχάνημα και έναν ήχο από το μαγνήτη της κιθάρας, χρησιμοποιώντας όμως εφέ από την πεταλιέρα, όπως το reverb πχ χωρίς αυτό να πηγαίνει άμεσα στο synth ήχο (βάσει ρυθμίσεων). Το μόνο περιοριστικό είναι ότι δε μπορείς να βάλεις δύο διαφορετικά εφέ ίδιας κατηγορίας (π.χ. άλλο τύπο ενισχυτή), άλλο στο modeling και άλλο στο σήμα της κιθάρας (κάτι που από ότι λέει κάνει η Gr-55), αλλά δεδομένων των πραγμάτων που θέλω (απλά ένα συνθ για modeling και επεξεργασία σήματος) από ό,τι φαίνεται κάνει.
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το γνωρίζω ήδη το ζήτημα του GK-3 και για την ακρίβεια έχω στην κατοχή μου προσωρινά έναν μαζί με ένα παλιό Roland GR-20 το οποίο με βολεύει μεν για κάποιους συνθ ήχους. Υπέθεσα, βέβαια, πως τα νεότερα συστήματα που προσφέρουν και επεξεργασία σήματος θα μπορούσα αντί να έχω δύο πεταλιέρες (μια για την ακουστική μου και μια το gr-20) θα μπορούσα να τα πραγματοποιήσω σε ένα ενιαίο πετάλι με περισσότερες δυνατότητες, αλλά από ό,τι κατάλαβα από τα λεγόμενά σου αυτό δεν γίνεται...! Κατά νου έχω αυτό που κάνει σε αυτά τα βίντεο π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=UKxR3o-B7IA https://www.youtube.com/watch?v=ikJxwDT6tHA
 6. Καλησπερίζω την ομάδα! Πρόσφατα έχω ενθουσιαστεί με την προσέγγιση του Al DI Meola στην ταυτόχρονη χρήση Κιθαριστικού και Synth σήματος. Επειδή είμαι χρόνια Ακουστικός κιθαρίστας και ακόμη και όταν ήμουν ηλεκτρικός δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα ποτέ με το guitar modelling, θα ήθελα ένα μηχάνημα το οποίο από τη μία να επεξεργάζεται το σήμα της ακουστικής μου κιθάρας (Reverb, Delay, Eq) και Ταυτόχρονα να μπορώ να προσθέσω και κατ' επέκταση να μιξάρω ξεχωριστά ένα synth ήχο, σαν τον Meola. Μήπως οι χρήστες των άνωθεν μηχανημάτων έχουν γνώση επί του θέματος; Ένα από αυτά τα μηχανήματα κάνουν τη δουλειά αυτή; Κοιτάζω κυρίως τη Gp-10 λόγω του πρακτικού μεγέθους που θα με βοηθήσει για τα Live μου, αλλά πραγματικά δεν κατέχω από το άθλημα και από video δεν υπάρχουν πολλοί με αυτή την προσέγγιση. Ευχαριστώ πολύ!
 7. @thomp Αν δε μπορείς να δοκιμάσεις από κοντά τέτοιας τιμής κιθάρες, μήπως είναι κρίμα να αγοράσεις στα τυφλά βασισμένος στις απόψεις μας; Για εμένα η D-28 είναι εμβληματική κιθάρα και όταν την ακούω είναι ο ήχος της ακουστικής κιθάρας που έχω στα αυτιά μου χρόνια τώρα και που θέλω να έχω όταν παίζω. (Τη D-35 δεν την έχω ούτε παίξει, ούτε δει ποτέ..) Αν βασισμένος στα λόγια μου πάρεις τη D-28 και δε σου κάνει; Για αυτό κάνε μόλις έχεις το απαραίτητο budget ένα ταξίδι και διάλεξε αυτή που σου αρέσει... Έτσι δύσκολα θα βγάλεις άκρη και αν βγάλεις θα είναι τυχαία. Υπάρχουν και άλλες κιθάρες από τη στιγμή που δεν έχεις δοκιμάσει και θα είναι κρίμα να μη δοκιμάσεις πριν αγοράσεις.
 8. Αν δεν έχεις? Μπορεί όντως να σου κάνουν καλύτερη δουλειά τα ts... Σε άλλους μπορεί και όχι. Ο πλεονασμός είναι σχετικός, Δεν νομίζω να κάνουν τα - καλά όπως λες - delay αμιγώς τη δουλειά ενός Reverb. Δεν αφορά άλλωστε μόνο τους ηλεκτρικούς κιθαρίστες η λίστα με τα top 10. Για εσένα αφού το λες με τόση σιγουριά, σαφώς... Άλλοι χρήστες μπορειιιι να διαφωνούν. Εγώ προσωπικά δε γέλασα, καθώς και πολλοί φίλοι κιθαρίστες που το εκτιμάνε ιδιαίτερα... Εσύ δεν τον συμπάθησες, πολλοί φτασμένοι κιθαρίστες κάλυψαν εύρος δισκογραφίας μαζί του. Δε θα έλεγα πως υπάρχει ιδιαίτερος κανόνας σε οτιδήποτε χρησιμποιείς. IYHO it's ok man. Άλλοι το βάζουν στην τσέπη τους και χαίρονται. Μόλις μπήκα στο noiz.gr διάβασα αυτό: "Καλό είναι να μην θεωρούμε τον εαυτό μας σημείο αναφοράς για το επίπεδο όσων διαβάζουν. Δεν μιλάμε στην ίδια τάξη στο σχολείο και δεν είμαστε συνήθως συνομήλικοι, ούτε ζούμε στον ίδιο τόπο με παρόμοιες εμπειρίες. Όταν γράφεις κάτι στο Noiz, μπορεί να το διαβάσει ο δάσκαλος σου, το είδωλο σου ή ο μαθητής σου. Γι αυτό γράφουμε ευγενικά, φειδωλά και μετρημένα λαμβάνοντας υπ' όψη πως θα το διαβάσουν χιλιάδες μουσικοί" Το βάζω και εδώ για να το ξαναδιαβάσουμε σε όσους διέφυγε. Φιλικά πάντα.
 9. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πόσο εγκληματικό είναι το τρύπημα στον πάτο. Τη δικιά μου (τύπου Martin) την τρύπησα και της έβαλα έναν RMacoustics και κατέβηκε το σύμπαν. Όταν θέλω το 100% του φυσικού ήχου απλά αφαιρώ το μαγνήτη. Κιθάρες τύπου Lowden (>3000) τις παραδίδουν τρυπημένες. Δεν πετάγομαι συχνά, αλλά μη γίνεστε τόσο απόλυτοι.
 10. Δεν κατάλαβα, γιατί έγκλημα? :-\
 11. Ήμουν σίγουρος... Θα ορκιζόμουν και για εσένα sf, αλλά τελευταία σε βλέπω με ... "μονάδες", έτσι δεν είναι;; ;D
 12. Πέρασαν τα χρόνια και αναρρωτιέμαι.. Υπάρχουν ακόμη φανατικοί tonelab se users; Αξίζει σήμερα ή ξεπεράστηκε με τον καιρό; After years... to tonelab or not;;!
 13. Reborn

  mac ή windows

  Εμενα ξερετε τι με εκνευριζει εδω μεσα; Η παραπληροφορηση σε τετοια θεματα μηχανηματων. Βεβαια δεν το κανουν ολοι εδω περα. Δηλαδη δε μου αρεσει το mac Δεν αξιζει λεει. Και οι mac users εδω δεν καθησαν ποτε να κραξουν windows. Παρεθεσαν τις αποψεις τους. Οι υπολοιποι επιθεση κατευθειαν. Δε μιλαμε για αγορα σπιτιου. Γιατι δε λεει ο καθενας απλα την αποψη του πανω σε θεματα που στην Πραξη του χρησιμευσαν τα windows η το mac και πιο συγκεκριμενα πανω σε αυτα που ρωτησε ο ανθρωπος στην αρχη της συζητησης που εχουμε ξεχασει εντελως;
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.