Προς το περιεχόμενο

Should Not Be

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    181
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Should Not Be

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Και αυτό εξαιρετικά βολικό "επιχείρημα", ε? ;)
  2. Το μήνυμα που μεταφέρουμε όλοι στο τόπικ είναι λογική και ευαισθησία για όλους, ναι ακόμα και τους ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ μισητούς υποχθόνιους ντράμερ!! Δεν ξέρω, μπορεί για κάποιο λόγο να μην το ακούς και αυτό, αφού από όλα τα μουσικά όργανα αποφάσισες ότι τα ντραμς είναι ενοχλητικά από τη φύση τους ενώ κιθάρες, τρομπέτες και βιολιά σε πολυκατοικία βαράνε ελέυθερα...
  3. Ναι, άλλωστε όλοι οι κιθαρίστες μισουν τους κακούς ντράμερ που εξ'αιτίας τους παιρνουν τους πιο γαμάτους ενισχυτές, είναι χαρακτηριστικότατο. Από περιέργεια όμως, έχεις ακούσει ποτέ σου οποιοδήποτε μουσικό όργανο από κοντά να καταλάβεις πόσο δυνατά ακούγονται τα υπόλοιπα ή μόνο από youtube έχεις εμπειρία? Πέρα από φορητό ενισχυτάκο με μπαταρίες δηλαδή. Σε πολυκατοικία έχεις μείνει ποτέ να δεις τι ακούγεται και τι όχι? Δοκίμασε το και θα δεις αν φταίνει τα κακά τα ντραμς που η φύση τα έκανε ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ενοχλητικά ή μηπως είναι γενικότερο το φαινόμενο... Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι μουσικοί που δίνουμε ένα σωρό λεφτά και κάνουμε τόσους συμβιβασμούς στον ήχο μας για να μην ενοχλούμε (και χωρίς να μας έχει πει κανένας τίποτα) είμαστε βλάκες γιατί δε χρειάζεται, ενώ οι ντράμερ που ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ενοχλούν ό,τι μουσική και να παιζουν είναι απλώς κακοί άνθρωποι (αλλιώς γιατί να παίζουν)? Ωραία μας τα λες! Προσωπικά υποψιάζομαι άσχημη εμπειρία με τα ντραμς σε μικρή ηλικία...
  4. Νομίζω το υπεραναλύουμε το θέμα :). Ούτε ντράμς θέλω να παίζουν πάνω από το κεφάλι μου όταν κοιμάμαι, ούτε βιολί - που είναι μεν μελωδικότατο αλλά με το "κατάλληλο" παίξιμο είναι ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ™ πιο ενοχλητικό από ντράμς. Δεν είναι το όργανο και ο τύπος της κυματομορφής το πρόβλημα, ούτε τα μουσικά μας γούστα, ούτε ότι ο καλός ντράμερ μας αρέσει και ο κουλός ενοχλεί. Είναι θέμα λογικής αντιμετώπισης και συμβιβασμών και απο τις δύο μεριές.
  5. Μα πάρα πολλά μουσικά όργανα δε γίνεται να παίζεις κανονικά, όπως πρέπει να παίζεται το όργανο σε πολυκατοικία, για αυτό και εμείς που παίζουμε κάνουμε ένα σωρό συμβιβασμούς στον ήχο. Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι και ο παραμικρός ήχος που ακούγεται τον ενοχλεί - η νομοθεσία υπάρχει για να βάζει ένα όριο και να καλύπτει τόσο το γείτονα όσο και τον ίδιο το μουσικό. Νομίζω όλοι έχουμε περάσει λίγο-πολύ από αυτή τη φάση. Σχεδόν πάντα επικρατεί η λογική, τώρα παράξενοι υπάρχουν (και γείτονες και μουσικοί) αλλά ευτυχώς είναι λίγοι.
  6. ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ενοχλει???? Ε τότε να τα απαγορέψουμε τα ντραμς τελείως! Εμένα με ενοχλουν ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ το κλαρίνο, ορισμένα περίεργα κουρδίσματα στην κιθάρα, και όταν ο γείτονας κάνει εξάσκηση σε ντο δίεση πεντατονική! Πόσες φορές στη ζωή του δικαιούται να παίξει κάποιος όργανο που ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ενοχλεί? Δεν καταλαβαίνω και γιατί να παίζει λογικός άνθρωπός όργανο που ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ενοχλεί, προφανώς όλοι οι ντράμερ είναι αντικοινωνικά άτομα που έχουν ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ σκοπό τους να ενοχλουν τον καλό κόσμο. Ας μην περνάμε στα όρια της γελοιότητας. Άλλο το να τα βρίσκουμε στο θόρυβο σαν άνθρωποι και άλλο η παράνοια... μάλλον κάποιος έχει γείτονα ντράμερ και το κρατούσε πολλά χρόνια μέσα του! Στη γειτονιά μου ακούγονται και ντραμς που όπως είπαμε είναι ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ενοχλητικό όργανο, και άλλα πιο επιτρεπόμενα όπως κιθάρα και πιάνο. Επίσης ακούγονται κατα καιρούς διάφορα εργαλεία καθώς και οι σχετικές μουσικές όταν χωρίζει κάποιο λυκειόπαιδο. Αστυνομία φωνάζουν περίπου μία φορά στα πέντε χρόνια, και αυτό είναι μόνο για κάποιο γλέντι που παρατράβηξε.
  7. Τι να πω, νόμιζα συμβαίνει στις πιο "φτηνιάρικες" χώρες (Κίνα, Ινδία, Ινδονησία κτλ) και ότι η Κορέα ήταν ένα σκαλί παραπάνω, αλλά όπου υπάρχει μεγάλο εργοστάσιο... βέβαια μπορεί να βγεί άλλο βίντεο και να δείχνει ότι συγκριτικά με άλλες εταιρίες η Cort έχει από τις καλύτερες συνθήκες... δεν ξέρεις.
  8. Ωραία χαίρεστε και τα λέτε μόνοι σας, μόνο που εγώ ουδέποτε το αμφισβήτησα αυτό, άσε που το έχω ήδη ξεκαθαρίσει: Αυτό που βλέπω είναι μόνο υπερ του δέοντος αμυντικές απαντήσεις χωρίς λόγο, και πλήρη αποφυγή στο να σχολιαστεί αυτό που έγραψα - το οποίο στο κάτω κάτω μπορεί να είναι και πιο υποκειμενικό σε ένα βαθμό. Αυτά συμβαίνουν όταν κάτι ξεπερνάει τα όρια του πρακτικού και γίνεται μόδα και λατρεία ::).
  9. Όχι. Κολάει κάπου αυτό όμως? Δεν είμαι φανατικός τελεκάστορας, άσε που τις προτιμάω με maple ταστιέρα ;) Αν μου τη χαρίζανε βέβαια αλλάζει το πράγμα! Με το συμπάθειο... όχι, αλλά ούτε αυτό κολάει σε αυτά που λέω. Ισα-ίσα θεωρώ δεδομένο ότι ισχύει η βελτιωμένη αίσθηση κτλ. Κατά τα άλλα δε μου λες κάτι.
  10. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι "παιχτικές" βελτιώσεις πρέπει να συνοδεύονται και από την καθιερωμένη relic εμφάνιση. Θα μου πείς για την εμφάνιση ξεκίνησε η όλη φάση και μετά προέκυψε και η βελτιωμένη αίσθηση του παιγμένου όργανου. Και καλά το πάλιωμα σε χρώμα και μεταλικά μέρη, δείχνει ωράιο, οι απομιμήσεις σημαδιών και χτυπημάτων τι νόημα έχουν?? Το ωραίο με τα χτυπήματα είναι ότι τα έχεις κάνει μόνος σου στα χρόνια που έχεις περάσει με την κιθάρα, είτε έγιναν σε ιστορικές στιγμές live είτε από χαζομάρα καθώς την έβαζες στη θήκη. Η ιστορία είναι που το κάνει όμορφο, αν πάρω και εγώ και κοπανάω την κιθάρα με το κατσαβίδι δεν της δίνει καμιά αξία αυτο και ας μοιάζει στο τέλος με καμένη strat του Hendrix... Δεν περιμένω λογική απάντηση βέβαια, αφού τα relic μοσχοπουλιούνται τα υπόλοιπα δεν έχουν και πολλή σημασία.
  11. Για να τη μαλακώσεις βάλε 10ρες, αφού είναι πολύ σκληρή με τις 11 δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με πιο λεπτές. Τα ελατήρια να τα βάλεις όπως θέλεις ή όπως ήταν κανονικά, απλώς τα σφίγγεις όσο χρειάζεται για να έρθει στα ίσια του το τρέμολο. Το floyd είναι ίσιο με το σώμα, έτσι?
  12. Θα συμφωνήσω με τα 1 2 3 4 του Mike για κάποιον που ξεκινάει. Το καλύτερο είναι, αν υπάρχει η δυνατότητα, να έχουμε κάνει μερικά μαθήματα με δανεική κιθάρα πριν πάρουμε την πρώτη μας. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε μια πρώτη εμπειρία, και τα κριτήρια γινονται 2 3 1 4. Θεωρώ ότι μόνο αφού περάσει κάποιος καιρός μπορεί ο μαθητής να ασχοληθεί σοβαρά με τον ήχο και να αρχίσει να κατασταλάζει. Εννοείται η πρώτη επιλογή τύπου κιθάρας (μονοί, διπλοί, τελεκάστερ καλή για μέταλ κτλ) γίνεται με βάση τα υπάρχοντα μουσικά γούστα. Επίσης μην υποτιμάτε το 5, μετράει για πολύ κόσμο!
  13. Έχω δεί και εγώ συμπεριφορές από παράξενες έως και... βλακώδεις από υπαλλήλους και πωλητές. Το να σου πεί όμως "εδώ τόσο το πουλάμε" από που και ως που είναι περίεργο ή αγένεια? Λέτε να μην ξέρει σε τι τιμές πουλάνε οι υπόλοιποι (εντός και εκτός Ελλάδας)? Τι νόημα έχει να του πεις πόσο το δίνουν αλλού? Το ευγενικό αν θέλεις έκπτωση είναι να ρωτήσεις στα ίσια, όχι να πας να το παιξεις έξυπνος λες και είσαι ο μόνος που έχει ίντερνετ. Στο κάτω κάτω δε νομίζω κανείς να θέλει να κάνει λιγότερες πωλήσεις, αν μπορούσε και φτηνότερα θα το έλεγε μόνος του. Και κορόιδα να πάει να πιάσει (που δεν έχει νόημα γιατί λιγότερα θα βγάλει συνολικά) από πότε είναι υποχρεωμένος ο πωλητής να μάθει στον πελάτη να αγοράζει? Η μόνη εξαίρεση είναι αν σου έχει κάνει διευκόλυνση ή καλύτερη προσφορά για την ίδια τιμή λιανικής κάποιο άλλο κατάστημα... εκεί φυσικά μπορείς να ζητήσεις το ίδιο και απο τους υπόλοιπους.
  14. Should Not Be

    Mac ή PC;

    Το έπιασα το κόλπο, οτι το Mac δεν κρασάρει ισχύει επειδή είναι γενονός, ότι το PC δεν κρασάρει δεν ισχύει επειδή είναι άποψή μου... classic! (όχι δεν αστειεύομαι εις βάρος του συμπαθέστατου Apple Classic!) Και το ότι δε με νοιάζει από το κεφάλι σου το έβγαλες και αυτό... είπα ότι δε με νοιάζει το θέμα? Τότε γιατί λες να κάθομαι να γράφω? Να αργήσει το επόμενο thread θα ήθελα ελπίζωντας να διαβάσει και κανείς αυτά που γράφω για να σταματήσουν οι ανούσιες συζητήσεις-μονόλογοι, αλλά που... Κατά τα άλλα επειδή σου έτυχε εσένα στραβή με το PC σου ας βγάλουμε το συμπέρασμα ότι όλα τα PC είναι ΓΤΠ και δεν κάνουν ούτε multitasking... και πιστεύεις οι Mac έχουν την ίδια ποικοιλία σε software και μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα... εμ το έγραψα και πιο πάνω, αν πρέπει να ρωτάς και αν θέλεις το κεφάλι σου ήσυχο καλά κάνεις και έχεις Mac. Τώρα το να παιρνεις τα φόρουμ σβάρνα να μας κάνεις τέτοιου είδους συγκρισεις δεν είναι απαραίτητο, ευχαριστούμε αλλά από το να μην υπαρχει αντικειμενικότητα ούτε σε μουσείο, καλύτερα να ενημερώνεται ο καθένας μόνος του.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου