Προς το περιεχόμενο

ThanosJ

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    339
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ThanosJ

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Γεια σας,οπω ς λεει και το θεμα, θελω να φτιαχνω live, λουπες με την κιθαρα αλλα να ειναι συγχρονισμενες και με καποια προηχογραφημενα κλιπς που θα εχω. Με λιγα λογια, θελω να βαζω drums,basso προηχογραφημενα, και επειτα να ηχογραφω απο πανω ρυθμικα μερα, σολο κτλ. Ποιος ειναι ο πιο οικονομικος τροπος να το κανω αυτο (αλλα να βγαινει και ικανοποιητικο αποτελεσμα) ? ( αν προτεινετε και τη χρηση pc να εχετε υπ οψιν οτι διαθετω ενα μετριο laptop των 800 ευρω με Win8 - οχι mac) Ευχαριστω!
  2. δεν ξερω αν εχει προαναφερθει, αλλα υπαρχει μια ενδιαφερουσα επιλογη: να μπορει ο εκαστοτε δημιουργος της αγγελια να επιλεγει αν θα επιτρεπει σχολια στην αγγελια του η οχι. επισης, θα ταν χρησιμο να μπορει ισως να κανει delete καποια σχολια (βεβαια ισως αυτο ειναι υπερ του γιατι θα αφηνει μονο τα καλα αλλα και παλι, θα μπορουσε να τα σβηνει με ευκολη και γρηγορη αδεια ενος mod αφου του το αναφερει ξερω γω). ετσι ο φορτος θα βαραινει τον δημιουργο της αγγελιας.
  3. off topic το θεμα ειναι ποιοι θα το αγοραζαν αμα δεν υπηρχε σπασμενο. παντως σιγουρα οχι και οι 1000. αντε 200. εγω πχ, αν δε μπορουσα να κατεβασω θα χρησιμοποιουσα κανα audacity, γιατι δε διαθετω 500 ευρω για ενα (απο τα 3-4 που χρειαζεται κανεις) προγραμμα οποτε δε θα κερδιζε τιποτα απο μενα η εταιρεια. ισα ισα, ισως εχανε ενα πιθανο μελλοντικο (και πλουσιο :P) πελατη αφου δε θα μπορουσα να ξερω ποσο καλο ειναι το software της. Με το downloading ομως, κατεβαζω προγραμματα διαφορα και δοκιμαζω , μαθαινω και χρησιμοποιω το καλυτερο. Οταν ερθει η ωρα και εχω λεφτα, σιγουρα θα το αγορασω (ποσο μαλλον εαν βγαλω και χρηματα απο τη μουσικη) γιατι κανεις δε θελει να χει και να δουλευει ενα σπασμενο προγραμμα (αλλα φυσικα ειναι και ηθικο να πληρωθουν οι δημιουργοι του). Οποτε οι καλες εταιρειες (με την εννοια οτι παραγουν ποιοτικα προιοντα) μονο να κερδισουν εχουν απο το downloading και νομιζω το ξερουν και οι ιδιες.
  4. δε νομιζω παντως οτι ισχυει μονο το ενα η το αλλο (δηλαδη τα: 1. ο κοσμος στρεφεται σton vintage εξοπλισμο 2. ο κοσμος στρεφεται στον μοντερνο ηλεκτρονικο εξοπλισμο). Ισχυουν και τα δυο. Εγω βλεπω γυρω εξισου τις δυο αυτες εντονες τασεις. Ετσι κι αλλιως ζουμε στην εποχη των μεγαλων αντιθεσεων σε ολους τους τομεις.
  5. Ευχαριστω για τις πληροφοριες :)
  6. Αμα δε βρω αυτο θα κανω, θα παρω κποιο και θα το εχω full on απλα θα προτιμουσα ενα με bypass. Τετοιες δουλειες δε κανω εγω αλλα ξερω ενα μαστορα που ισως μπορει να μου το κανει και ειναι καλη ιδεα. Ποιο volume pedal θα ηταν ιδανικο για τετοια μοντα?
  7. Συγνωμη ναι αυτο εννοουσα, να εχει bypass (true η οχι δεν εχω προβλημα εφ οσον ειναι καλο το buffer). Εχεις υπ οψιν σου καποιο?
  8. το χω ψαξει και στο νετ και δε βρηκα κατι, αρα να υποθεσω οτι δεν υπαρχει? Καποιος που ξερει ας γραψει μια γραμμη.
  9. Καλησπερα σε ολους, υπαρχει καποιο "καλο" volume pedal με δυνατοτητα on/off (οπως τα wah) ? Δηλαδη να το κλεινω και να το ανοιγω να μην ειναι συνεχως on. Ευχαριστω.
  10. Νομιζω οτι ουτε στα δαχτυλα, ουτε στην κιθαρα, ουτε στα πεταλια, ουτε στον ενισχυτη ουτε σε τιποτα απ ολα αυτα βρισκεται η πραγματικη ουσια του να κανεις καλη μουσικη. Ειναι στο μυαλο , στη φαντασια ,στη σκεψη. Αμα εχεις κατι να πεις δηλαδη. Ολα τα αλλα, πεταλια/δαχτυλα/κιθαρες κτλ, ειναι το μεσο το οποιο πρεπει να μαθουμε να χρησιμοποιουμε, ωστε να "εξαγουμε" αυτο που εχουμε στο μυαλο μας και να γινει μουσικη. Τωρα αναλογα με το τι θελει να πει καποιος, μαθαινει και χρησιμοποιει και τα αναλογα μεσα που του χρειαζονται. Ο Edge τα εφφε, ο Beck τα δαχτυλα και το κολπο με το volume, αλλος μαθαινει να φτιαχνει λουπες στο pc. Παιζει ρολο το μεσον? Παιζει σιγουρα, αλλα οχι τον κυριο. Μπορει καποιες φορες να σε κανει καλυτερο παικτη το μεσο, η να σε εμπνευσει κτλ. Μεε λιγα λογια για μενα, ουτε οπαικτης κανει τον εξοπλισμο, ουτε ο εξοπλισμος τον παικτη, αλλα ο παικτης που εχει κατι να πει, σε συνδυασμο με το καταλληλο εξοπλισμο που θα μαθει να χειριζεται φερνουν το αποτελεσμα.
  11. Μια που λεμε για πενες ρε παιδια, εχει ιδεα κανεις τι εταιρειας ειναι και που μπορω να βρω αυτες: (επισυναπτεται φοτο) Εχω γκουγκλαρει τα μαλλοκεφαλα μου, και δε βρηκα τιποτα. Στο ebay βρηκα μονο εναν τυπο που πουλουσε μια δωδεκαδα. Θελω συγκεκριμενα τις κοκκινες , 0.6 η 0.5 mm .
  12. Εχω τον ibanez CP9. Μπορει να λειτουργησει ως limiteter στο τελος της αλυσιδας και με τι ρυθμισεις?
  13. Θα ηταν το καλυτερο να λυσω ετσι το προβλημα (με ρυθμιση των εφφε), ομως ειναι αρκετα δυσκολο οταν αυτοσχεδιαζω σε τζαμαριζμα πχ, η οταν παιξω λαιβ με ενα συστημα monitoring το οποιο θα αλλαζει τον ηχο μου. φανταζομουν οτι ενα κομπρεσαρισμα στον τελικο ηχο θα ηταν το καλυτερο απλα δε ξερω αν ειναι κακο η καλο για το σημα. τι εννοεις υποβιβασμο του σηματος?
  14. Καλησπερα σε ολους, εχω διαφορα πεταλια στην αλυσιδα μου, γυρω στα 12. Καθε διαφορετικος συδνυασμος τους που χρησιμοποιω (ειτε σχεδιασμενος απο πριν ειτε εκεινη τη στιγμη αυτοσχεδιαστικα) βγαζει διαφορετικο output. Θελω για live κατασταση, οτι πεταλια και να ανοιγω να διατηρειται το σημα μου κοντα σε μια συγκεκριμενη σταθμη volume. Ερωτηση: ειναι καλη τακτικη να βαλω χαριν αυτου του σκοπου στο τελος της αλυσιδας τον compressor μου η οχι? Θα πειραματιστω προφανως και θα δω, αλλα επειδη το βιαζομαι να το αποφασισω ηθελα και μια γνωμη παραπανω. Ευχαριστω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου