Προς το περιεχόμενο

m_aztec

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    99
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή m_aztec

0

Φήμη

  1. ... τωρα καταλαβαίνω ποιος γράφει μουσική για σενα marathon ! Το δικό μου macbook το έχει ριξει στο web development ... τι κόλλημα και αυτό ... ;) Η αλήθεια είναι οτι απο τότε που ο marathon με έβαλε με το ζόρι στο χώρο των Mac δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει PC και Windows. Το MacBook + Saffire (καρτα ήχου) + Tascam (monitors) + μία οθόνη 21" Apple Cinema + Cubase Studio μου έχουν δώσει 2 χρόνια crash free (ξέρεις ... χωρίς μπλέ οθόνες). Το μόνο που έκανα (αν και δεν χρειαζόταν) αγόρασα 4GB Ram (περίπου 300ευρώ αντι τα 800ευρω που ήθελε η εδω αντιπροσωπία). Εάν πρέπει να έχεις windows μπορείς να εγκαταστήσεις το bootcamp (το δίνει η apple μαζί με τα CD του λειτουργικού) και κάνεις boot στο OSX ή στα windows (υπαρχουν όλοι οι drivers για windows XP και Vista). Εάν θέλεις και τα δύο μαζι (OSX και windows) αγοράζεις online το Fusion (70ευρω περίπου) και τρέχεις τα πάντα ταυτόχρονα (εδω χρειάζεσαι RAM !). Οταν τρέχω OSX η μπαταρία του macbook κρατάει γύρω στις 3,5 ώρες όταν τρέχω windows XP γύρω στη 1,5 ! Εάν θέλεις δες στο άρθρο που έχω γράψει για το fusion στο blog μου (http://www.kounoupaki.gr/?p=155). Το θέμα της υπερθέρμανσης είναι ... ανύπαρκτο. Στην εταιρεία που δουλεύω έχουμε γυρω στα 20 iMac (τα παλιά - λευκά) και μένουν ανοικτά ώρες ή ακόμα και ημέρες. Εδώ και τρία χρόνια δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να δω είναι η εδώ αντιπροσωπία (Rainbow). ελπίζω να βοήθησα ???
  2. Πολύ καλές κιθάρες ! Είχα παίξει στην Αμερική με μία DC127 (neck trhough) και αργότερα στην παλιά αντιπροσωπία (πριν την κλείσει ο marathon :-X). Οι μαγνήτες δεν με ενθουσίασαν, στην Αμερική είχες αρκετές επιλογές μαγνητών της Carvin με τρέμολο (floyd rose) ή χωρίς. Δοκίμασε μία στον Νάκα (τιμές Ελληνικότατες).
  3. elavd πίστεψα αυτό που δηλώνει στο site του, το παραθέτω : "19 trained employees in our guitar department are there to offer you optimal service, but that's not all. No less than three workshops repair and service your instruments and also offer customisations and modifications. Of course, our specialists check and adjust each instrument before we ship it to you." Οκ δέχομαι να μη έχει το action που θέλω ... αλλά ξεβιδωμένο μπράτσο :o Φυσικά σωστά λές ότι πρέπει να δοκιμάσεις μία κιθάρα πρίν τιν αγοράσεις, ιδίως μία ακριβή κιθάρα ... η διαφορά στην τιμή και η τσιγγουνιά μου όμως ήταν μεγάλη ! ... οσο για το που βρίσκομαι ... είμαι στο background. Εχω μπλέξει με κατασκευή sites (μάλλον έχω φαει κόλλημα, όπως λέω "ενας ακόμα μεσήλικας που θέλει να κατακτήσει το internet με ένα blog" ) ... αλλά παρακολουθώ το τι συμβαίνει στο NOIZ ... πως να το κάνουμε είναι η πρώτη αγάπη ;D Πρόσφατα δοκίμασα και την πρώτη tele απο το customshop του marathon και θα γράψω ένα review στο site μου.
  4. Συμφωνώ με του προλαλήσαντες για την ... προπαγάνδα του πωλητή ! Θα ήθελα μόνο να κάνω μία παρατήρηση (την έστειλα γραπτώς στο Thomann). Οποια κιθάρα έχω αγοράσει απο τον Thomann είχε τα χάλια της σε επίπεδο setup (Gibson LP Studio, Strat Squire, ESP), με αποκορύφωμα μία American Stratocaster Deluxe QMT που το μπράτσο δεν ήταν καλά βιδωμένο !!! μπορεί να φταίει η γκαντεμιά μου ... ???
  5. ... δεν τον ξέρεις γι' αυτό τα λες. Ετσι την πάτησα και εγώ ;D
  6. Μπράβο ρε marathon, καταπληκτική προσπάθεια/επιμονή, καταπληκτικό site (καλό το hosting ;), καθε ευχή ... όσο για τα τσίπουρα εδώ είμαστε ! ;D
  7. φιλε ninja, έχω ένα MacBook 2.2GHz Core2duo και μία έξωτερική κάρτα Focusrite Saffire. Το λειτουργικό είναι το Leopard 10.5.4 δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με την κάρτα (υπάρχουν drivers,καθόλου θόρυβο, εύκολη εγκατάσταση) δες το λινκ http://www.kounoupaki.com/myStuff/myStudio/myStudioBlock.html για το setup μου. Την ίδια κάρτα είχα και με το PC μου (Windows XP). Ελπίζω να βοήθησα.
  8. m_aztec

    Mac OS σε PC

    Αγοράζεις ένα Mac (εστω ένα μινι Mac). Πας σπίτι σου. Το ανοίγεις, τρέχεις το Garageband και αρχίζεις να ηχογραφείς. Τόσο απλό. Αργότερα εάν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις αγοράζεις διάφορα http://www.kounoupaki.com/myStuff/myStudio/myStudio.html. Εάν θέλεις να τρέξεις και τα Windows XP τότε με 70Ε παίρνεις το vmware fusion και τα τρέχει μαζί http://blogs.oloionline.com/Default.aspx?tabid=117&mid=492&ctl=ArticleView&articleId=17.
  9. Κιθάρες Fender American Stratocaster Deluxe QMT Fender Stratocaster MEX (J.Beck μαγνήτες) Epiphone LP Standard Ενισχυτές Marshal 15WCDR Roland CubeX30 PODXT KORG PANDORA BOSS RC2 ZOOM G2.1U ... το παραξηγημένο ;D Για home recording -MacBook -Cubase Studio -Focusrite Saffire -TASCAM
  10. καλορίζικο ;) το setup μου με MacBook -> http://www.productionsathome.gr/Blog/tabid/69/EntryId/5/Default.aspx
  11. ...ευτυχώς που έμεινε το εικονίδιο του NOIZ !!! για μια στιγμή νόμισα οτι βρέθηκα σε άλλο φορουμ :) Πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή στο look του site. Με δυσκόλεψε λίγο στην αρχή ... μου θύμισε την γυναίκα μου όταν αλλάζει την θέση των ποτηριών στα ντουλάπια της κουζίνας ??? Μεγιές ... προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το site (τεχνικά μιλώντας) και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αλλάζεις κάτι που έχει γίνει καθεστώς ... τεχνικά και συναισθηματικά. ΜΠΡΑΒΟ
  12. m_aztec

    MAC vs PC

    Α..ναι' date=' latency έχεις διότι έχεις πάρει λαλακία κάρτα ήχου, ο θόρυβος δεν έχει σχέση με τον υπολογιστή αλλά με τη συνδεσμολογία σου και το cubase κράσαρε γιατί το έχεις πειρατικό. Right;[/quote'] οχι Wow! μιλώντας προσωπικά, δεν έχω πειρατικό το Cubase (συγκεκριμένα έχω το SL) παρ'ολα αυτά κράσαρε συνέχεια. Μετα απο πολλές προσπάθειες κατάφερα να μήν έχω αυτά τα προβλήματα. Τα δε προβλήματα (πχ latency) δεν τα έχω, υποθετικά μιλούσα (έχω την Focurite Saffire κάρτα ήχου). Αυτά που λες για το hardware PC vs Mac έχεις δίκιο απλά μη ξεχνας έναν σημαντικότατο παράγοντα το λειτουργικό και ότι είναι επωνυμο προιον (ότι σημαίνει αυτό). Τελος ολα οσα δοκίμασα ήταν σε mini Mac ! με 1,5GB RAM.
  13. "Γρατζουνάω την κιθάρα, της ψυχής την κούραση να διώξω χαρά να νοιώσω που άλλους ήχους μπορώ να δώσω..." όπως έγραψε ένας φίλος. :oops:
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου