Προς το περιεχόμενο

geohomo

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    77
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Κοπεγχάγη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή geohomo

0

Φήμη

  1. Bomeg Γεια χαρά. Ο λόγος για τον οποιο τα ηχοαπορροφητικα μπαινουν στην καμπινα δεν ειναι για ηχομείωση. Ειναι για να μειώνουν τα στάσιμα κύματα που μπορει να δημιουργούναι μεταξύ των παράλληλων επιφανειών, και να δημιουργούν περισσοτερα modes στην απόκριση του ηχείου. Μακάρι να μπορουσαμε να κόψουμε χαμηλές συχνότητες με ενα ρικοφονακι... Επίσης, ο λόγος για τον οποιο πρέπει να προσέξεις το υλικο, ειναι οτι εκτος των άλλων επηραζει και την θερμοκρασία μεσα στην καμπινα, αρα και την ταχύτητα του ήχου, αρα και την ιδιοσυχνότητα του συστήματος και την καμπύλη της. Οποτε θασου πρότεινα,εαν δεν έχεις χρήμα και διαθεση για πειραματισμό, προσπαθησε να αντιγράψεις κατι που ήδη υπαρχει. Πάντως εαν θες να το ψαξεις σε βάθος, εχε στο μυαλό σου ότι θέλει πολυ μαθηματικούρα ή πολυ πειραματισμό. Είναι λίγο δυσκολο να παραθέσω το μαθηματικο υποβαθρο της όλης φάσης εδω περα. Αλλα εαν ενδιαφερεσαι, μπορω να σου στειλω ενα πμ με τα βασικα, καποια στιγμη. Προτείνεται γενικα για τις καμπίνες μπασσου η χρήση αγωγού, η οποία θα κατεβάσει την ιδιοσυχνότητα του κώνου, και θα σου κάνει πιο flat την απόκριση σε χαμηλες συχνότητες. Το κακό είναι οτι θα αυξηθει χρονικά η κρουστική απόκριση, πράγμα το οποίο ενδεχομένως να μην σε ενοχλεί - θα 'λασπώσει' λίγο ο ήχοσ στα μπασσομεσαια, αλλα θα έχεις ωραια χαμηλά. Υ.Γ: Ο σχηματισμός των ρικοφον, δεν κανει τιποτα στις χαμηλες συχνότητες, καθώς το μεγεθος του, είναι πολυ μικρότερο απο το μήκος κύματος αυτών. Το μονο κακο που κανει είναι οτι προκαλει στροβιλισμό στον αέρα και παραμορφώνει τις υψηλές συχνότητες.
  2. Σε καμία περίπτωση δεν αρπάζομαι... Απλά ειπώθηκαν κάποια πράγματα με αρνητικό τόνο επάνω σε αυτά που είπα, και έκρινα ότι έπρεπε να απαντήσω. Όσο για το εαν τσακωνόμαστε για τις πορείες... Δεν νομιζω ότι είναι αυτό το θέμα, αλλά είναι και αυτό ένα παρακλάδι μιας πραγματικότητας. Απλά ο καθένας το βλέπει από την δική του πλευρά. Στην τελική δεν θεωρώ την όλη κατάσταση των εκπαιδευτικών ζητημάτων άξια για να κάτσω να την σχολιάσω σε αυτό το φορουμ. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα πασης φύσεως για να ασχοληθεί ο κόσμος εδώ μεσα, και για να διαδηλώσει έξω από εδω μέσα. Οπότε... δεν έχω κάτι άλλο να πω. Απλά, δεν ήθελα να ξεμείνω με την 'ταμπέλα' του ηλίθιου, που μοιράζει ακραίους χαρακτηρισμούς σε άτομα που δεν ξέρει. Και αυτό που λέω στον Σουπερφανκ, στηρίζεται πάνω σε αυτό που μου καταλόγισε στο προηγούμενο ποστ του. Όντως μιλάει για εμένα ειρωνικά - εάν πήγαιναν αλλού αυτά τα αστειακια, ζητώ συγνώμη για αυτό - και όντως την 'ηλίθια παρομοίωση' που ήταν τελικά ΣΥΓΚΡΙΣΗ την έκανα εγώ.
  3. Δεν ξέρω κατα πόσο αυτα τα κινήματα είναι όπως τα περιεγραψες, και σίγουρα δεν είναι αυτο το θέμα μου. Το θέμα είναι ότι 50 άτομα κλατέληξαν στο νοσοκομείο ύστερα από ΑΓΡΙΑ επίθεση των ΜΑΤ - ανακοίνωση γιατρού του Ερυθρού Σταυρού και μιλούσε μόνο για τις εισαγωγές εκεί πέρα. Δεν νομιζω ότι αυτό γίνεται στο 99% των πορειών. Θεωρώ τεράστια αναισθησία να το βλέπει έτσι ενας ανθρωπος που έχει δική του σκέψη και έχει και την δυνατότητα να ψαξει και δυο πράγματα παραπάνω. Όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς για το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπορώ να τους σχολιάσω, αν και γενικα με βρίσκουν σύμφωνο. Εκείνο που με βρίσκει καθετα εναντια ειναι η λύσεις που προτείνουν κατά καιρούς οι διάφορες κυβερνήσεις για να κάνουν τα χατήρια των φίλων τους, αντί να χώσουν το μαχαίρι βαθειά στο κοκκαλο και να δημιουργήσουν μια γερή πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα δημιουργεί επιστήμονες και όχι καλαμπορτζηδες. Ολα αυτά περι φασιστών δεν ξέρω εάν τα έλεγες για αυτα που είπα στο προηγούμενο ποστ, αλλά και να τα είπες, πραγματικά δεν με νοιάζει. Το τι ειναι ο καθένας εδώ μέσα εγώ σιγουρα δεν το ξέρω. Οτι ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, το διάβασα εδώ μέσα, και δεν το δημιουργησα από το μυαλό μου και σίγουρα δεν χαρακτήρισα ποτέ καποιον με αυτό τον τρόπο. Επισης, Σουπερφανκ, μιας και ήμουν ο μόνος που μίλησε για αίμα στην πορεία, οφείλω να εκλάβω το ειρωνικό σχολιάκι προσωπικά, ετσί? Λοιπόν, μάθε ότι δεν με ξέρεις καθόλου και ούτε εγώ σε ξέρω. Δεν γνωρίζω τι σχέση έχεις με τους υπόλοιπους εδω μέσα, καλά κανεις και την έχεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να μιλάς και να ειρωνεύεσαι οποιονδήποτε. Ή μάλλον, μπορείς, αλλά ύστερα από αυτό μην απαιτείς σεβασμό από αυτόν τον οποιονδήποτε. Αυτά. Καλό βραδυ ΑΑΑΑΑ... Και κατι τελευταίο... επειδή πάς να με βγάλεις ηλιθιο... Όταν κάποιος λέει 'σε σχέση' εννοεί όχι απόλυτα. Δεν πήγα να παρομοιάσω την πορεία με το 1821 . :lol: Είπα... σε σχέση με τις άλλες πορείες -εννοείται αυτές που έχουν γίνει στην Ελλάδα.
  4. Ειχα πει να μην κανω καν παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά μετά από τοσο καιρό δεν άντεξα. Οπότε θα πώ αυτά που έχω να πω και σε όποιον αρέσουν -no offense guys... Ακούστηκαν δίαφορα σε αυτο το θέμα, περί ανικανων γενεών, και φοιτητακίων που βγαίνουν και μας χαλάνε τη ζωή για 'μια καλυτερη ' παιδεία και διάφορα αλλα ειρωνικά σχόλια, τα οποία θεωρώ οτι ήταν άστοχα. Δεν ξέρω τι είναι ολα αυτα τα κινήματα στην ελλάδα περί παιδείας -εξάλλου ούτε ζω ούτε φοιτητής είμαι πλέον εκεί- ούτε είμαι εδώ για να δείξω ότι τα ξέρω όλα. Αυτό που κατάλαβα όμως, είναι ότι κάποιοι κύριοι εδω πέρα, ενώ δεν έχουν ιδέα τι ακριβως συμβαίνει στην παιδεία, χρησιμοποιούν πολύ σκληρή γλώσσα και καταδικάζουν 25000 φοιτητές αν θυμάμαι σωστά -γραφείου ροιτερ πληροφορία- που κατέβηκαν σε μία πορεία στο κεντρο της Αθήνας, η οποία συν τοις άλλοις, σε σχ'εση με άλλες πορείες, πνίγηκε στο αίμα... Τωρα πως είναι δυνατόν, ενας ανθρωπος που ζει στα εξάρχεια, να ανοίγει την πόρτα του και να κοβει 25000 φάτσες οτι ειναι εντελώς καμμενοι, κατεστραμμένοι, που παιρνουν λεφτά απο τον μπαμπα τους μεχρι τα 35, δεν το καταλαβαίνω... Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν γίνεται κάποιος να είναι μεσα σε όλα, και πλήρως ενημερωμένος για όλα. Καποιοι εδω περα, μιλησαν λες και ήταν προχθες στον δρόμο και σήμερα βγήκαν και τα χώσαν στις πορείες. Δεν ξέρω κανέναν απο εδω μέσα, αλλα τι να πω? Διάβασα κάποια πράγματα που με έκανα να αισθάνομαι ότι είμαι σε φόρουμ νοσταλγών της 'επανάστασης'. Το ότι καποιος έχει ασχοληθεί με την πολιτική κάποια χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα είναι για παντα γνώστης των πολιτικών θεμάτων. Όπως ένας ηχολήπτης, που αποσύρθηκε πριν μια 20 ετια, δεν μπορεί να πει ότι οι ψηφιακές κονσόλες είναι μούφα... Και στο κάτω κάτω, 30000 ανθρωποι βγήκανε στον δρόμο. Αρκετοί από αυτούς, κατέληξαν στο νοσοκομείο. Υπάρχουν βιντεο, που δείχνουν ότι πολύς κόσμος έφαγε ξύλο αλύπητο διχως άλλο λόγο από το ότι διαδήλωσε. Αξίζουν λίγο σεβασμό, και ας φαίνονται !$@#$. Στην τελική, αυτοί βγήκαν να φωνάξουν για κάτι που πιστεύουν ότι ειναι σωστό. Δεν νομίζω ότι υπαρχει λόγος να τους ισοπεδώνουμε έτσι. Και όσο για την δημοκρατία μας... Βρήκα αυτό το βιντεακι, που νομιζω ότι μπορεί κάποιους να τους αγγίξει -ειδικά όσους έχουν κάποια άποψη σε νομικά ζητήματα. Συγνώμη που ξαναφέρνω το θέμα μετά από τόσο καιρό, αλλά μετά και από αυτο το βίντεο, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Γεια σας και εις το επανειδείν
  5. Αυτο το Ε835 ποτε δεν μου έκανε. Το ΒΕΤΑ πάλι... γιατι? Μπορείς με ένα απλό SM58 να κάνεις πολυ καλυτερα την δουλειά σου, και να μην βασανίσεις τον κακομοίρη τον ηχολήπτη να σου κάνει μονιτοριν στο ΒΕΤΑ.... Όλα αυτά βέβαια υπό την προυπόθεση ότι μιλάμε για live ετσι?ή για προβάδικο. Εάν μιλάμε για ηχογραφήσεις...πολύ απλά τίποτα από τα δύο... Είναι αλήθεια ότι το ΒΕΤΑ τονίζει τις μεσαίες συχνότητες και σου κάνει την ζωή δύσκολη. Καλή τύχη όπως και να χει
  6. Sugnomi gia ta greeklish -eimai sto ergastirio. Enimerono oti ustera apo 4 fores install kai uninstall, to sustima fainetai na douleui kanonika... Ti na po? Exo meinei afonos. Euxaristo pantos gia to endiaferon guys... :wink:
  7. Τοσο δύσκολο ειναι? Κανεις?
  8. Μήπως έχει κανεις αυτην την τιμημένη καρτα ήχου? Το παρεχόμενο από την εταιρεία software είναι τοσι αισχρο, ή κάνω κάτι λάθος? Κατεβασα το APUSB_WDM_5.10.00.5077(2) το οποίο υποτίθεται ότι είναι το update, και δεν δουλεύει τιποτα. Έχει κανείς τίποτα να προτείνει?
  9. Ευχαριστώ ρρ boys, αλλα όλα αυτα τα έχω κάνει... Αυτονοητα είναι αυτα... Υπαρχει τπτ άλλο? Εάν όχι κατι μ@!#%#α εχει γινει με τουσ drivers και το install. thanx
  10. Γεια σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με την audiophile USB ρε παιδια. Κατέβασα του τελευταίους drivers απο το site της εταιρείας, και πλέον δεν μπορώ να κάνω playback στα 44100. Στο project setup του nuendo, η μόνη επιλογή είναι το 48000. Λογικά, κάπου υπαρχει ένα πανελ της κάρτας που αλλάζω την συχνότητα. Δεν βρίσκω όμως κάτι τέτοιο. Λυση?
  11. Εχεις 4 διακοπτακια στην πίσω μεριά του ηχείου. Το πρώτο είναι επιλογή συχνότητας (150 ΗΖ αριστερα 800 δεξια). Το δευτερο, όταν ειναι αριστερά σημαίνει ότι η συχνότητα που επέλεξες παραπάνωείναι 'flat' και οταν το σύρεις δεξιά δίνεις +1.5dB. Το ίδιο συμβαίνει και στο απο κάτω ζευγαράκι, μόνο που αντί για +1.5 το δεύτερο διακοπτακι δίνει -1.5dB. Πάντως ότι πειράξεις, πείραξε το προσεχτικά, και ψαξε λίγο το forum για σχετικές συμβουλές. Αυτό που προτείνω εγώ, είναι ότι εάν είσαι μακριά από τοίχους, μην πείράξεις τιποτα. Ως προς το στρώσιμο, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι αυτό που ε΄κανα ήταν σωστό, εβαλα για πολλές ώρες να παίζουν ένα σήμα στα 30 ΗΖ -ίσως και χαμηλότερα...δεν θυμάμαι ακριβώς την συχνότητα- και ένα στα 16 κΗΖενώ ταυτόχρονα έπαιζε ένας ροζ θόρυβος σε χαμηλότερη στάθμη. Αυτό το έκανα για κανα δυο μέρεσ σχεδόν σερι... Δεν ξερω εάν είναι το σωστό. Αυτό το έκανα με την λογική οτι με τις χαμηλές συχνότητες θα σπάσουν οι κόλλες του ηχείου χωρίς απότομες κινήσεις και αντίστοιχα με τισ ψηλές του tweeter. Ίσως και να λεω μ@#$ς Και ροζ θόρυβο στο WAVELAB από το μενού του signal generator πας στα default σήματα και απλά το φορτώνεις... ο signal generator τώρα, δεν θυμαμαι που είναι, αλλά εύκολα τον βρίσκεις. Αυτά.
  12. Καμπίνα με celεstion v-30! ! ! ! ! ! Εγώ έχω την MARSHALL 4x12 με v30, και είμαι πολύ παραπάνω απο απλά ικανοποιημένος. Από την άλλη, εάν θες να κανεις την κεφαλή να ακουστεί λίγο πιο vintage, ίσως και με celestion greenback να κόλλαγε καλά. Αλλά για καφρίλες και στακάτους ήχους.... V30 από αυτά που ξέρω πάντα. Την μάρκα θα πρότεινα Marshall, αλλά σίγουρα υπαρχουν και άλλες με εξίσου καλά ξύλα. Εκείνες οι RANDALL με τα V30 ποτέ δεν μου άρεσαν και δεν μπορω να καταλάβω γιατί. Παίζει να ειναι και εκείνη η σκληρή σίτα που έχουν μπροστά, γιατί μου φαίνεται οτι έχουν κατι στα πρίμα αυτες οι καμπίνες. Τεσπα... V30
  13. Sorry gia tous latinikous paidia, alla den mporo na mpo apo ton upologisti mou. Tha eimai sudomos http://www.thomann.de/gb/laney_gh50l.htm me http://www.thomann.de/gb/laney_gs112ve.htm Exo to aderfaki tou -GH100R- kai einai ... oti prepei gia tsampoukalemenous ixous... Kala kaneis kai to psaxneis kai theoro oti prepei na pas se lampa... Sugnomi kai pali gia tous latinikous paidia
  14. Φίλε Ιxenos καταρχην no-offence στην ερώτηση που σου έκανα... Νομίζω ότι το πήρες στραβα. Δεν αμφισβητώ καθόλου ούτε τις μετρήσεις που έκανες ούτε τίποτα, και μάλιστα είναι πιο αξιόπιστες από τις δικές μου, αφού εγώ δεν μέτρησα την απόκριση του ηχείου, αλλά του ηχείου και του χώρου. Από την άλλη, έχω να πω ότι απόσο ξέρω, αυτός ο τρόπος που περιέγραψες δεν εξομοιώνει την απόκριση του ηχείου σε ανηχοικό θάλαμο, γιατί πολύ απλά για να γίνει το deconvolution σωστά και να πάρεις την σωστή απόκριση συχνότητας τελικά, απαιτούνται τα δεδομένα ολόκληρης της κρουστικής απόκρισης. Με αυτό το 1 m από το δάπεδο και από το μικρόφωνο όμως που λες, προκύπτει ότι μετράς μόνο τα πρώτα 3.5 ms αυτής. Είναι αρκετά αυτά? Κατα τ'άλλα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αν και δεν θεωρώ ότι η Dynaudio είναι μια εταιρεία που σερβίρει πατάτες για χαβιάρι... Δηλαδή, ακομα και εάν θεωρείς ότι το ΒΜ5Α, δεν είναι ΤΟ μονιτορ, δεν μπορείς να το βγάλεις και χαιφιντελάτο... Και αναλυτικότητα έχει, και κυρίως στην μεσαία περιοχή είναι αρκετά αξιόπιστο. Σίγουρα μπορείς να βρεις πολύ καλύτερα μόνιτορ, αλλά θεωρώ ότι για τα λεφτά του είναι ένα τίμιο ηχείο -και οκ δέχομαι ότι ίσως να το εχω υπερεκτιμήσει, αλλά μέχρι τώρα με εχει βγάλει ασπροπροσωπο... Πέφτω τόσο έξω -όχι ως προς το χρώμα του προσώπου μου... :lol: :lol: :lol: ??
  15. Ixenos, δεν μας λες και πως τα μέτρησες? Γιατί αυτα τα BM5A που μας περιγράφεις, δεν είναι σαν τα δικά μου :lol: . Πες μας μέθοδο και bandwidth του fft, για να καταλάβουμε. Λες να είμαι τόσο τυχερός που ο χώρος μου τα έκανε πιο flat??? :roll: Οσο για τα MACKIE.... κρίμα που δεν τα έχω ακούσει. Όλοι λένε τα καλύτερα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου