Προς το περιεχόμενο

VivaldiNew

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    17
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
    Τραγούδι
  • Day job
    Μουσικός
  • Τόπος
    Αθήνα

Συμμετοχή VivaldiNew

0

Φήμη

  1. Πριν από ένα δυο χρόνια που το ψαχνα τουλάχιστον, η πιο φτηνή εταιρία στην Ελλάδα είναι η Eurodisk. Απλά τους δίνεις το artwork ολοκληρωμένο και τα κομμάτια και σου πάει περίπου 1-1,5 ευρώ το CD αν είναι jewel case με τετρασέλιδο booklet. Απο 'κει και πέρα οι τιμές παίζουν (προφανώς για digipack που ενδιαφέρεσαι θα είναι λίγο πιο ακριβά). Επίσης αυτοί τυπώνουν και μικρές ποσότητες, ενώ οι περισσότερες εταιρίες δεν τυπώνουν κάτω από 300 ή και μερικές φορές 500 αντίτυπα. Ένα link είναι αυτό: http://www.eurodisc.gr/ Αν δεν καλυφθείς, τσέκαρε την ιταλική Shelve. Αν κάνεις καλή συμφωνία για τα μεταφορικά θα σου έρθει πολύ φτηνά.
  2. Χαίρομαι λοιπόν που βρήκατε μια τέτοια πηγή χαράς και ενασχόλησης στους Aeklypsis και σε ότι τους αφορά. Οι μέρες σας τώρα είμαι σίγουρος πως είναι πιο γεμάτες. Το επόμενο βήμα τώρα είναι να μάθετε τρόπους και ανθρωπιά και να θέσετε μια σοβαρή άποψη, αντί για άχρηστα links και καινόσοφες ατάκες. Έχετε γεμίσει αυτό το thread με την άσβεστη λαϊκή σοφία σας, πείτε μας τώρα και τίποτα σοβαρό. Καλό σας απόγευμα. Υ.Γ. Βάλτε στο γιο σας να ακούσει Aeklypsis να μας πει τη γνώμη του!
  3. Μα αν η ηλικία που έχετε στο προφίλ σας είναι ορθή κύριε Ανέστη, δεν το θεωρείται τουλάχιστον παράλογο να ασχολείστε με ένα 20 χρονο και τις μπάντες που του αρέσουν και μάλιστα να τις κακολογείτε χωρίς επιχειρήματα και κυρίως χωρίς κίνητρο? Είμαι σίγουρος πως με τη δική σας εκτενή και αναγνωρισμένη δισκογραφία θα έχετε πολλά πράγματα να ασχοληθείτε, αντί για 5 παιδιά που μόλις βγάλαν το EP τους. Εκτός πια και αν θεωρείτε ότι αυτό το ΕΡ είναι τόσο μεγάλο θέμα που αξίζει τις τόσες ώρες που έχετε ασχοληθεί και τα τόσα posts που έχετε κάνει.
  4. Κύριε Marathon παρατηρώ ότι είσθε συνέχεια δηκτικός χωρίς να προσφέρετε κάποια πραγματική άποψη. Και ο αείμνηστος RJ DIO έχει ένα τραγούδι που λέει ...ship without the storm... ...laugh without the tear... και άλλα σχετικά ''Αντίθετα''. Αναρωτιέμαι κατά την άποψη σας εάν και αυτός ήταν του ιδίου επιπέδου. Μου φαίνεται πως απλά λέτε κακίες για κάποιον άγνωστο λόγο, χωρίς να παραθέτετε μιαν άποψη. Ίσως θα έπρεπε να εμπλουτίσετε τις σκέψεις και το λεξιλόγιό σας ή να βρείτε ένα θέμα που θα σας ενδιαφέρει περισσότερο. Νομίζω ένας άνθρωπος της ηλικίας σας μπορεί να επιλέξει αν θα απέχει ή θα συμμετέχει πραγματικά. Μήπως παρεπιπτόντως σας λένε και Ανέστη?
  5. Verethron το ίδιο έχω πει κι εγώ, είτε είναι για βικινγκς, είτε μυθολογικού περιεχομένου, είτε απλά για ηρωικά ιστορικά η μη θέματα, ειναι viking metal. Και εμένα το Epic Death μου πάει καλύτερα (το έβαλα και στον τίτλο του thread αλλωστε), αλλά δυστυχώς καμία μπάντα που έχει συμβόλαιο με εταιρία και δισκογραφία δεν αποκαλείται έτσι, άρα δεν είναι ένας ''δόκιμος όρος'' κατά κάποιον τρόπο. άλλωστε, οι Aeklypsis που τους αποκαλώ viking είπαν στο Live ότι ένα από τα καινούργια τους τραγούδια μιλά για το Φαέθωνα της ελληνικής μυθολογίας. Σίγουρα σα λαός δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τη βόρεια ιστορία και μυθολογία, και αντιστοίχως οι Ensiferum που είναι Φινλανδοί καλά κάνουν και μιλούν για το Kalevala. Όλα αυτά τα bands όμως είναι Viking metal! ;) Verethron θα τα πούμε στις 16 Απριλίου στους Ensiferum ελπίζω, αλλιώς σε κανά live των Aeklypsis. Φίλε μου dmilo σίγουρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν εσύ μπορείς να βρίσκεις νέα μουσική χωρίς να απασχολείσαι με τα είδη, πολύ καλά κάνεις! :) Εγώ που παρακολουθώ εκατοντάδες διαφορετικά συγκροτήματα από όλον τον κόσμο μου είναι δύσκολο να το κάνω χωρίς ομαδοποίηση. Πληροφοριακά πάντως, σε κάποιον που έχει εντρυφήσει, τα φωνητικά, τα riffs, τα ντραμς, ακόμα και η υφή του ήχου παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές μεταξύ death και black μεταλ. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να μάθεις πιο πολλά, ξεκίνα ένα καινούργιο thread και σίγουρα θα βρεθούν πολλοί να σε διαφωτίσουν!
  6. black metal: Bathory (First Wave, πρώτο black metal που παίχτηκε), Mayhem, Immortal (καράblack), Emperor κλπ. Ακόμα και οι Dimmu Borgir παρακλάδι του black είναι (symphonic black συγκεκριμένα) Death metal: οι Death (έβαζαν όλο και περισσότερα prog στοιχεία μέχρι που μας άφησε ο Chuck), Cannibal Corpse, Nile, Suffocation, At the Gates, Dark Tranquility (melodic death τα δυο τελευταία, της λεγόμενης σουηδικής σκηνής) Οι Enslaved ΔΕΝ είναι Viking metal με τη σημερινή έννοια του όρου στη μουσική βιομηχανία! Είναι απλά μελωδικό black με λόγια για βίκινγκς. Viking metal: επίσης bathory, Ensiferum, Wintersun, Turisas, Amon Amarth, Equilibrium, Falkenbach, Forefather, Moonsorrow, στα όρια οι Windir που αναφέρθηκαν, πιο πολύ κοντά στο third wave black ανήκουν Folk Metal: οι Skyclad ήταν το πρώτο ελάχιστα metal act (κυρίως rock είναι) που ενσωμάτωσε folk όργανα στη μουσική του, και είναι κοντά στο τέλος του σαν act γενικά. Folk bands του σήμερα είναι οι Eluveitie, Korpiklaani, Tyr, (oi Equilibrium είναι και folk), Finntroll, Heidevolk και πολλά άλλα. Μόνο και μόνο για να δείτε πόσο μπορεί να απέχει από τη viking θεματολογία η viking metal, πολλά συγκροτήματα και στο viking και στο folk metal περνούν απ' το ένα στο άλλο είδος, αναλόγως με το πόσο βάρος δίνουν στη μελωδία, αν έχουν death metal drumming, αν έχουν folk όργανα όπως βιολί, ακορντεόν και λοιπά, ανεξαρτήτως lyrics. Είναι όπως μπάντες παιρνούν από το punk στο Metal στην περίπτωση του hardcore ή από το black στο death στην περίπτωση των τεράστιων Behemoth. Γενικά είναι μάνι οι ταμπέλες αλλά όταν ο πληθυσμός της Γης είναι πατημένα 6 δις, άρα και οι μπάντες είναι περισσότερες από τον πληθυσμό της Ελλάδας, είναι απαραίτητο το Labeling για να ξέρει o fan τι να ακούσει, δεν είναι δυνατόν να ακούσεις ΟΛΑ τα projects που υπάρχουν. Άρα αν θες να είσαι ανταγωνιστικός στη μουσική βιομηχανία ή αξιόλογος μουσικός κριτικός, οφείλεις να γνωρίζεις τις ονοματολογίες και τους όρους (όπως όταν είσαι κιθαρίστας ξέρεις τους τεχνικούς όρους των μερών της κιθάρας) Επίσης να πω ότι χαίρομαι επιτέλους που κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση με απόψεις για την αγαπημένη μου μουσική, που ήταν και το νόημα του thread, και δεν είμαι αναγκασμένος να αμύνομαι απέναντι σε ανούσιες κακολογίες. Keep posting!
  7. Φίλε Plasma Pool, αν νομίζεις ότι οτιδήποτε έχει δεκαταέκτα, μπλαστίδια και brutal vox είναι black, λανθάνεις. Οι Deicide είναι εντελώς Death φερειπείν. To Winter το μόνο black που έχει είναι το Intro, αλλά μάλλον σταμάτησες εκεί και δεν άκουσες το υπόλοιπο. Τα φωνητικά είναι εντελώς Death, όπως και τα ρυθμικά riffs που κυριαρχούν στο δεύτερο μισό του κομματιού. Πάντως έτσι από περιέργεια, άκου Wintersun και πες μου αν τους θεωρείς περισσότερο black ή death. Σε ότι αφορά τον τίτλο Viking metal. Οταν μια μπάντα είναι death, δε μιλάει αποκλειστικά για το θάνατο, όταν είναι black δε μιλάει για το χρώμα μαύρο, όταν είναι heavy metal δε μιλάει για χοντρούς ανθρώπους και λοιπά, καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω. Το όνομα ενός είδους δεν προκύπτει κυριολεκτικά, ας πούμε το Death Metal προέκυψε είτε από τους Death είτε από την δουλειά των Possessed με τον ίδιο τίτλο. Είναι απλά ένας όρος που τυχαία χρησιμοποιήθηκε και απλά κόλλησε στη μουσική βιομηχανία. To viking πρωτοχρησιμοποιήθηκε γύρω στο 90 με τις πρώτες κυκλοφορίες του Quorthon που όντως μιλούσαν για βίκινγκς και καθιερώθηκε mid προς late 90s όταν βγήκαν και οι Amon Amarth και μερικές ακόμα μπάντες. Πλέον χρησιμοποιείται όχι κυριολεκτικά αλλά με ένα ευρύτερο φάσμα, για μπάντες με death η black rythm section και επικές μελωδίες, ηρωική ή μυθολογική θεματολογία γενικότερα και growled, μεταξύ άλλων, φωνητικά. Οι Ensiferum που είναι οι πιο καθαρά Viking metal μπάντα του σήμερα δεν έχουν καθόλου σχεδόν lyrics σχετικά με Vikings, μιλάνε για Φινλανδικούς θεούς και θρύλους. Ελπίζω να ξεκαθάρισα κάπως το genre talk, γιατί αν δεν το ψάξεις μόνος σου στην Ελλάδα τα μαθαίνεις 10-15 χρόνια αφότου συμβούν. Τους Finntroll τους ακούω από την πρώτη τους κυκλοφορία (έχω παίξει και το Trolhammaren σε συναυλία πιο μικρός), γενικά δε νομίζω ότι θα καταφέρεις να βρεις κάποια μπάντα στο χώρο του folk/viking metal που να μη γνωρίζω. Αν θες μπορώ να σου προτείνω εγώ μερικές!
  8. Πρώτον, ρε παιδιά δε νομίζω ότι επέβαλλα σε κανέναν τους Aeklypsis, εσείς έχετε μανιαστεί και πορωθεί περισσότερο από μένα να ασχολείστε μαζί τους. Δεύτερον, Order of the Ebon Hand, Enslaved (των οποίων είμαι fan btw) κλπ που αναφέρθηκαν είναι Black Metal, με κάποια μελωδικά στοιχεία. Αν είχατε την παραμικρή ιδέα και δεν ψάξατε απλά λίγο στο wikipedia για να εξυπνακίσετε θα ξέρατε ότι πλέον Viking Metal δε θεωρείται η μουσική με τέτοια θεματολογία στους στίχους (έτσι θεωρόυνταν όταν το πρωτόπαιξαν οι Bathory), αλλά η μουσική με ακραία βάση (black η death) και μελωδικά, επικά στοιχεία ανεξαρτήτου θεματολογίας που πιο πολύ το ''ηρωικό'' feeling είναι που τη χαρακτηρίζει. Επίσης, οι Aeklypsis είναι Death Metal, όχι black (όταν μου δείχνεις Enslaved είναι σα να σου λέω θέλω να ακούσω Nile και να μου προτείνεις Mayhem, καμία σχέση) και είναι πολύ πιο τεχνικοί, groovατοι και σουηδομεταλλικοί (στυλ DT και At the Gates) από οποιαδήποτε Black μπάντα. Συγκεράζουν όλα αυτά τα στυλ με αρμονία χωρίς να μιμούνται ή να περιορίζονται από κανένα, και εμένα αυτό μου αρέσει περισσότερο απ' όλα. Oι Septic Flesh είναι πολύ αξιόλογο συγκρότημα και χαίρομαι που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά οι Aeklypsis και πιο τεχνικοί είναι, και απείρως πιο μελωδικοί είναι και έχουν και folk στοιχεία. Και πάλι θα πω ότι η πρώτη δουλειά ever των Septic ωχριά μπροστά στο EP των Aeklypsis, όχι από άποψη ποιότητας ή σχέσης με το χώρο, λόγω διαφοράς ημερομηνίας, αλλά σα μουσικής σύνθεσης ξεκάθαρα. Δε νομίζω ότι η δημιουργία μιας μελωδίας καθορίζεται από 5, 10, ή 15 χρόνια διαφορά. Δε λέω ότι οι Aeklypsis επισκιάζουν τώρα τους Septic, αν είναι δυνατόν, απλά ότι οι Aeklypsis ενσωμάτωσαν πάρα πολλά πρωτοποριακά στοιχεία στην εποχή που βρισκόμαστε. Αν θέλετε αυτό που μοιάζει περισσότερο με Viking Death σήμερα, ακούστε Ensiferum. (ή δείτε τους στις 16 Απριλίου στο Gagarin).
  9. Ρε μάγκες, έχω βαρεθεί να τα λέω, θέλετε να σας στείλω μια photo, τώρα που έχετε και το βίντεοκλιπ, να δείτε ότι δεν είμαι στην μπάντα? Επίσης, στα 20 τους οι Dimmu δεν είχαν Progenies και Death Cult, είχαν το For all Tid, απ' το οποίο (ναι θα το πω, φωτιά να με κάψει) οι Aeklypsis είναι καλύτεροι! Αν είναι τόσο κουλοί όσο λες, ανέβασε τη δική σου δουλειά να μας δείξεις πως παίζεται η metal. Μη φέρνεις τους Dimmu της Nuclear Blast με 25.000 ευρώ budget σε κάθε βιντεοκλίπ. Α και ποιες είναι αυτές oi άλλες μπάντες στην Ελλάδα που παίζουν το ίδιο είδος? Δεν ειρωνεύομαι, αλήθεια θέλω να ξέρω!!! Παρεπιπτόντως, το 'χω ξαναπει, όσο κι αν μου αρέσει το τραγούδι, το βίντεο είναι απαράδεκτο.
  10. Φίλε audiokosta, οφείλω να ομολογήσω πως ουδέποτε αυτοχρίστηκα promoter, δυο γαμ***μένες αγγελίες μπήκα να αφήσω στο noiz και παρεπιπτόντως άφησα ένα thread που νόμιζα ότι κανεις δε θα ασχοληθεί εντελώς by the way. Απλά είδαι όλο αυτό το χαμό και τσαντίστηκα με το κόλλημα κάποιων ανθρώπων οπυ τις τελευταίες μέρες σαρώνουν το διαδίκτυο προσπαθώντας να βρουν στοιχεία που στο σάπιο μυαλό τους μορούν να αποδείξουν ότι η μπάντα είναι για τον π****ο! Για site μουσικών, ένας από αυτούς δεν έχει αφήσει μια σοβαρά εμπεριστατωμένη άποψη σε ό,τι αφορά τη μουσική, όλοι κρίνουν το ότι αρέσουν σε μένα! Επίσης, ασ παίξουμε ένα παιχνίδι! Βρες μου έστω και μια μπάντα παγκοσμίως που να παίζει αυτό που παίζουν οι Aeklypsis ακριβώς και θα σου πω πολύ εύκολα σε τι διαφέρουν. Δοκίμασε μετά να το κάνεις αυτό σε μια άλλη μπάντα στις πρώτες τις δουλειές και θα αποτύχεις οικτρά! (συνήθως όλες είναι μια τρελή κόπια κάποιας τεράστιας καταξιωμένης μπάντας). Α, και έχει δημιουργηθεί η έννοια folk metal σαν αυτόνομο genre τα τελευταία 5-10 χρόνια, και έχει να κάνει κυρίως με κέλτικη αισθητική, αλλά δεν αναφέρεται σε μελωδίες αυτές καθε αυτές (ιτια ιτιαααα.... η κάτι τέτοιο) αλλά σε δομή μελωδιών και στις κλίμακες στις οποίες κινούνται, καθώς και στον ήχο τους (π.χ. φλάουτο). Φίλε yameth, κι εγώ είμαι μουσικός και μέσα στα μηνύματα μου έχω αφήσει πάμπολους τεχνικούς όρους και μουσικά κριτικές απόψεις που έχουν μείνει ασχολιαστες. Αντιθέτως, όλοι σχολιάζουν μονάχα το outrageous γεγονός ότι μου αρέση η μουσική των παιδιών. Επίσης να σε ενημερώσω ότι αρνητική προβολή δεν υπάρχει! Όλη η black σκηνή της Νορβηγίας έτσι απέκτησε φήμη, όλοι την κράζανε μέχρι που την ακούσανε τόσες φορές για να την κράξουνε που τους άρεσε. (έτσι και οι κύριοι εδώ, είμαι σίγουρος που όλοι ακούσανε τα κομματάκια, και είμαι σίγουρος πως αν βγει κάτι καινούργιο θα 'ναι οι πρώτοι που θα το ακούσουν). Και τέλος να σε ρωτήσω, εσένα σου φαίνεται δηλαδή κοινότυπη η μπάντα? Έχεις ακούσει δεκάδες σαν κι αυτή? Απαντάω μόνο σε εσάς τους δύο γιατί είστε οι μόνο που εκφράσατε μια σοβαρή άποψη και δεν είπατε απλά μια μα***ια προς χάριν περιφρόνησης. Α, και όλοι οι υπόλοιποι, εχετε υπόψη σας ότι απλά επιβεβαιώνετε αενάως αυτό που έγραψα σε προηγούμενο post, ότι ενώ μυστηριωδώς σε πάρα πολλούς ξένους που ασχολούνται με μουσική, είναι κριτικοί η/και μουσικοι οι ίδιοι οι Aeklypsis αρέσουν πολύ, σε εσάς είναι απλά ένας τρόπος να βγάλετε τη συνηθισμένη Ελληνική ψευτοπερηφάνια σας. (θα έψαχνα και ένα Link urban dictionary με τη λέξη κόμπλεξ, αλλά βαριέμαι). Btw, κανείς δεν απάντησε σε αυτό το επιχείρημα που έθεσα.
  11. Α και επειδή κάποιος ανέφερε τους Horizon's End, να δώσω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Σε ό,τι αφορά τη μουσική. ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ καλή παραγωγή, γεμάτος ήχος κλπ. Επίσης από τα songs φαίνεται οτι τα μέλη του συγκροτήματος είναι ικανότητοι και για χρόνια εκπαιδευμένοι οργανοπαίχτες. ΑΛΛΑ: Το ίδιο και ένα εκατομμύριο άλλες μπάντες. Η σύνθεσή τους είναι απλά.... ευχάριστη. ούτε καινοτόμα (σαν κακέκτυπο Τheater είναι), ούτε προκαλεί κάποιο έντονο συναίσθημα, ούτε και ιδιαίτερα τεχνική είναι. απλά μερικά κλασσικά ''τραβηγμένα'' progressive μέτρα. Οι μελωδίες είναι αφάνταστες (δε λέω ότι είναι απλές, δεν έχω κάτι με την απλότητα, αν κάτι είναι απλό και γαμάτο είναι τρελή μαγκιά), απλά ότι είναι κάτι που άπειροι θα μπορούσαν να γράψουν (και παρόμοια πράγματα έχουν όντως γραφτεί πολλάκις). Δεν καταλαβαίνω γιατί επικρατεί η λογική: ας μιμηθούμε την αγαπημένη μας μπάντα με γαμάτο ήχο και μοντέρνα παραγωγή και θα κάνουμε κάτι φοβερό! Το ότι δεν έχουν σοβαρή διεθνή καριέρα μετά από 17 χρόνια ύπαρξης σαν μπάντα (δε νομίζω ότι ένας Γερμανός θα τους κατατάξει στις 50 καλύτερες progressive μπάντες) είναι μια ένδειξη νομίζω. Ε λοιπόν γι' αυτό πορώθηκα με Aeklypsis. Δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ μπάντα στον κόσμο που να παίζει αυτό που παίζουν. Έχει brutal death βάση, hardcore breaks, clean kai brutal φωνητικά, epic μεγαλοπρεπείς και folk μελωδίες, τα τραγούδια έχουν πολλά μέρη και δεν επαναλαμβάνονται συνέχεια, είναι καινοτόμα! Μπορεί να έχουν ερασιτεχνική παραγωγή, αλλά η μουσική τους δεν είναι για 5 λεπτά στο ραδιόφωνο, είναι να ακούσεις το ίδιο τραγούδι πέντε φορές στη σειρά, να ανακαλύπτεις καινούργια στοιχεία και να γεμίζεις συναισθήματα με τις πολλές και γεμάτες μελαγχολικές, αγχωτικές ή χαρούμενες μελωδίες ( ναι έχουν απ' όλα και δεν φαίνεται περίεργο ή αταίριαστο). Μοιάζουν με Ensiferum αλλά είναι πιο τεχνικοί και πολύπλοκοι (και με πολύ καλύτερο στοίχο!). Μοιάζουν με Wintersun αλλά έχουν πολύ πιο πολλά groove και coro-souhdiko-melodicodeatho-στοιχεία. Με άλλα λόγια: είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ. Και αν καταφέρουν να ηχογραφήσουν κάποια απ'τα καινούργια τους τραγούδια (τα άκουσα στο live και δυο από τα τρία ειδικά σπέρνουν, είναι αιώνες μπροστά αό τα τραγούδια του EP) με καλή παραγωγή, θα πετύχουν σίγουρα. Επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, επειδή δεν μου αρέσουν οι Horizon's End δε σημαίνει ότι αν δω ποτέ μου ένα thread οπυ μιλάει για αυτούς θα κάθομαι να ασχολούμαι, να συκοφαντώ και να βγάζω τη μιζέρια μου με μορφή αποτυχημένων εξυπνακισμών, απλά θα αφήσω τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μπάντα να συζητήσουν για αυτή και θα αναζητήσω κι εγώ ένα θέμα που με ενδιαφέρει περισσότερο. Εν τέλει, αν σας φαίνονται τόσο κωμικοί οι Aeklypsis, άντε να ακούσετε Iron Maiden, έτσι για να βεβαιωθείτε ότι η πραγματική μουσική ζει ακόμα. Εγώ θα ακούσω Blind Guardian, Wintersun, Dark Tranquility, Eluveitie και ΝΑΙ, Aeklypsis.
  12. Πω ρε παιδιά, άφησα το forum προχτές με δέκα comments και το βρήκα μεσανατολικό ζήτημα. Πάλι καλά, είχα ανησυχήσει μήπως έφερνα το συγκρότημα σε δύσκολη θέση μ' όλους τους κολλημένους εδώ μέσα (μια μαλακία είπα, το διάνθισα λίγο γιατί μου αρέσει προσωπικά και αμέσως χιμήξατε σαν τα όρνεα για μια ευκαιρία να το παίξετε εξυπνάκηδες, δε σας ζήτησα να με ψηφίσετε στις εκλογές, τη γνώμη μου είπα, ούτε ασχολήθηκα με κανέναν να του κατεβάσω κουτόχορτο στο λαιμό με το ζόρι), αλλά δε νομίζω να τα χάλασαν τα παιδιά τα 1000 και πόσα views στο thread, οπότε ησύχασα! Άρα φιλαράκο alchemist έπεσες έξω και στα δύο τεινά, ούτε στην μπάντα είμαι αλλά ούτε και να διαφημίσω τα παιδιά απέτυχα (γιατί όπως κάποιος ίσως όχι σοφός αλλά σίγουρα έμπειρος έχει πει: κάθε διαφήμιση είναι καλή διαφήμιση) Λοιπόν ξαναμπήκα γιατί έτρεξα Aeklypsis στο google και έβγαλε ένα site μιας δισκογραφικής που έχει βάλει μπάντες απ' όλο τον κόσμο, που είναι προς το παρόν unsigned, να διαγωνίζονται για μια θέση σε κάτι charts και εν τέλει για record deal. Το site είναι τρελή διαφημιστική φάρσα, αλλά δίνει την ευκαιρία σε radio reviewers και net reviewers να μπαίνουν και να δίνουν απόψεις και να βαθμολογούν τις μπάντες. Επίσης, επειδή οι θεωρίες συνομωσίας πετάνε εδώ μέσα, λέει ότι παρακολουθούν κάθε IP address και δεν μπορεί η μπάντα να φτιάξει 200 ψεύτικα accounts για να βαθμολογήσει τον εαυτό της. Άρα πάνω κάτω είναι αλήθινοί γνήσιοι άνθρωποι αυτοί που έγραψαν τα παρακάτω reviews (παραθέτω μόνο τα πολύ καλά, γιατί όλοι είπαν καλά λόγια στο site, απλά όσοι είχαν και κακά, έχουν γράψει κάτι κατεβατά τεράστια γιατί έχουν και άπειρα καλά στο ίδιο κείμενο. κανείς δεν έχει κράξει γενικά) Λοιπόν: Οι μη Έλληνες λένε: ''just for the record... I rated you guys ten. Because I love your stuff. I'd make recommendations of how to improve your sound.... If I had any! Lol. Good stuff guys, I'm definitely a fan.'' ''Awesome, kick ass, badass, everything and more, really cool sound, love the Folk elements, the lyrics are awesome, nice sound too, so yeah, overall, this is one of my favorite bands here. \m/'' ''Wow! The MOST diverse metal I have ever heard. I am not a death nor black metal guy, but the way you guys weave from death to black to thrash(which I LOVE) to fucking folk is down right awesome! Keep it up! \m/\m/'' ''Very promising stuff for such a young band. I'm glad you made the decision to start writing your own material because you do it very well. sort out the production, remember to keep it creative and challenging and maintain the balance between all of your influences and I think you will get somewhere good. I look forward to hearing more from you i the future, best of luck.'' '''m usually not a huge fan of 7+ minute long songs, but I think you guys do a pretty good job switching it up and keeping interesting...'' ''Let me start by saying I am not a big fan of Death Metal vocals but as your overview states you have a sound of your own which includes a style of Death Metal vocals I DO like! You guys sound really good and for being such a young band the sound is really tight. As a drummer I must mention the drummer has some great chops! The riffs are great! The melodies seamlessly blend together for that tight smooth transition from one segment to another. There is no dead spots at all in the tunes... they are very full....'' Κάπως έτσι. Τα κακά λόγια είχαν να κάνουν με το κακό μιξάρισμα και την μέτραι παραγωγή του ηχου, για το οποία όμως δε φταίνε τα παιδιά, παρά μόνο στο ότι επιλέξανε κακό ηχολήπτη (γιατί και αυτή η λογική στην Ελλάδα ότι ένας καλλιτέχνης και δημιουργός πρέπει να ξέρει και ηχολοψία έχει αρχίσει να μου τη δίνει). επίσης σε όσους από τους reviewers δεν αρέσουν τα brutal, απλά ειπαν ότι δεν τους αρέσουν τα φωνητικά (τα κλασσικά σχόλια για cookie monster του muppet show!). Αυτές λοιπόν είναι οι απόψεις των ξένων. Η μπάντα έχει rating γύρω στο 8,5/10, ενώ σχεδόν όλες οι υπόλοιπες του site έχουν γύρω στο 6. Και γενικά γράφονται βίαιες κριτικές σ' αυτό το site, δεν είχαν λόγο να είναι ''με το γάντι'' οι reviewers. Σε αντίθεση με όλα αυτά, οι Ελληνες, που αν κάτι δεν υπάρχει τουλάχιστον δέκα χρόνια και δεν έχει ακριβή παραγωγή και mastering (γιατί αν είστε μουσικοί θα ξέρετε ότι για να κάνεις πλήρως επαγγελματική παραγωγή θες η κονέ η φράγκα) το βγάζουν για τον πούτσο, είχαν να πούνε μόνο καχυποψίες, ανωριμότητες, πράγματα για λυκειακές μπάντες, βαβούρες και δεν ξέρω κι εγώ τι... Τυχαίο??
  13. Οκ συγγνώμη, απευθύνεται σε όποιν ξέρει να διαβάζει. Δεν έκατσα καν να διαβάσω τι γράψανε όλοι, δε με νοιάζει και ιδιαίτερα. Και βλεποντας ότι δεν απάντησες σ' αυτά που είπα αλλά απλά είπες: Α, δεν έχω άδικο γιατί και άλλοι λένε το ίδιο με εμένα, φαίνεται τι είδους άνθρωπος είσαι. Διάβασε προσεκτικά το δεύτερο post μου και πες μου τι σου φαίνεται 'παραμυθάκι' από αυτό. Και για να μη σου δώσω καμία ευκαιρία, η μπάντα στην οποία παίζουν δυο φίλοι μου και πήγα να δω είναι οι Still Falling. Δε θα ντραπώ επειδή μου αρέσει μια μπάντα που δεν είναι γνωστή, σόρρυ. Αλλά μόλις κατάλαβα πόσο άχρηστα ήταν τα 3 λεπτά που μου πη΄ρε να γράψω το αρχικό thread. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι τόσο κομπλεξικοί που αν μια μπάντα δεν εχει εξώφυλλο στο metal hammer δε θα παραδεχτούν ότι έχει γαμάτη μουσική και πραγματικούς οπαδούς. Σοβαρά, μπες στο youtube και δες πόσα comments λένε καλά λόγια. Κάποιος θα πρεπει να είναι μανιακός για να φτιάξει τόσα διαφορετικά accounts μόνος του. Ακόμα καλύτερα, μπες στο youtube και άκου τα τραγούδια, γέλα με το κακοφτιαγμένο videoclip (ναι ΄σο κι αν μου αρέσει το τραγούδι το βίντεοκλιπ είναι κακό) και ασχολήσου λίγο, θα καταλάβεις γιατί αρέσουν γνήσια σε μένα και σε οποιονδήποτε άλλο. Cheers. (συγγνώμη αν σε πρόσβαλλα κάπως, απλά ένιωσα άσχημα γιατί δεν ήθελα κάποια άτομα που γνώρισα πριν από δυο βδομάδες και που κάνουν κάτι που γουστάρω να δυσφημιστούν εξαιτίας ενός thread που έγραψα εγώ).
  14. Το παραπάνω αναφέρεται στον κύριο neeq. Σόρρυ που δεν έβαλα παράθεμα στο post αλλά το κείμενο ήταν ήδη αρκετά μεγάλο.
  15. Φίλε σόρρυ αλλά γράφτηκα πριν από μερικές μέρες στο noiz για να αφλησω μια αγγελία (αλλο που τότε δεν ήξερα ότι θές και δεύτερο προφίλ γι' αυτό) και απλά άφησα και αυτό το μήνυμα. Ήμουνα σ' αυτο το live στο Invite πριν κανά δύο Σάββατα για να δω μια μπάντα που είναι φίλοι μου και έτυχε να δω τους Aeklypsis. Τώρα αν σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι επειδή παίζανε το αγαπημένο μου είδος μουσικής και το παίζανε καλά μου αρέσανε πάρα πολύ και είπα να αφήσω ένα thread στο 'άκουσα και είδα', τότε μάλλον εσύ έχεις πρόβλημα. Επίσης αν μπεις στο youtube, Μr Verethron λένε τον τύπο που έχει ανεβάσει ένα φαν βίντεο με κάτι άκυρεσ φωτογραφίες. Το παιδί είναι φίλος της μπάντας και όντως πηγαίνει σε όλα τους τα λαιβ, τον γνώρισα στο Invite. Εγώ του είπα ότι ανέβασα το thread και γράφτηκε για να αφήσει ένα comment. Είναι κάτι σαν αρχηγός του φαν κλaμπ τους. Τώρα αν νομίζεις ότι ο αρχηγός του φαν κλαμπ μιας μπάντας είναι κακό να την προωθεί στο noiz, τότε κρίμα... Βασικά δε με νοιάζει και ιδιαίτερα τι άποψη έχεις, ούτε με νοιάζει αυτό το μηνυμα που έγραψα μερικά βράδια πριν επειδή έφτιαξα ένα λάθος προφίλ, απλά δε θέλω να νομίζουν όσοι λίγοι το δουν ότι οι κομπλεξισμοί σου είναι πραγματικότητα και δε θέλω να δυσφημηστεί χωρίς λόγο το γκρουπ. Γιατί ναι, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος στην ελλάδα να του αρέσει πραγματικά τόσο πολύ μια καινούργια μπάντα και όχι μόνο όσες σερβίρει το metal hammer. Τράβα σε κανα λαιβ τους πρώτα και πάρε το CDακι και να δεις μετά ποιος θα αφήνει threads στο άκουσα και είδα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου