Προς το περιεχόμενο

TheSpace

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή TheSpace

0

Φήμη

  1. Ναι προφανώς και ειναι θέμα γούστου. Εμένα παρότι μου αρέσει ο ήχος της studio που αναφέρθηκα δεν μου αρέσει το βάρος της (πραγματικά σου βγαίνει η μέση). Από την άλλη σε αυτή που ήταν πιο ελαφριά δεν με ενόχλησε το ότι ήταν ελαφριά (σαφώς) αλλά ότι δεν άκουσα gibson tone (αυτό το αλά guns) που είπε και ο άλλος φίλος (οι οποιοι παρεπιπτόντως δεν μου αρέσουν lol)! Η προσέγγιση ότι η gibson έβγαλε διαφορετικά όργανα είναι μάλλον η πιο σωστή από όλες, και αν την ονόμαζε αλλιώς δεν θα άνοιγα καν το thread αυτό. Απλά εδώ η σύγκριση είχε να κάνει μεταξύ δυο 'studio'. Όσον αφορά τις strat, ειναι ελαφριές αλλά ειναι συμπαγείς (οπως και οι prs). Αυτό το πράγμα που έπιασα εγώ ήταν αφρός.. :P Anyway, από ότι κατάλαβα πρέπει να πάω να δοκιμάσω κάποια traditional..θα είναι πιο κοντά στα γούστα μου (με ζώνη στην μέση).
  2. σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ φίλε μου! κι εγώ έχω την ίδια γνώμη, δεν ξέρω αν ήταν μοντέλο του 12-13 θα ρωτήσω όμως από περιέργεια. δεν παίζει να δώσω με τίποτα το όργανο, απλά θα πέσει πολύ ψάξιμο για κάτι καινούργιο. ίσως και να έτυχε, και ο φίλος μου να ήταν άτυχος, τι να πώ. κι εκείνος πάντως κατάλαβε την διαφορά.
  3. Γεια χαρά και ευχαριστώ για την απάντηση, αν και νιώθω ότι δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα μου. ;D δεν με νοιάζει τόσο η αξία, αυτή ήταν μια ερώτηση περιέργειας. Το ότι η κιθάρα (η συγκεκριμενη παντα) ήταν πανάλαφρη και χωρίς χαρακτήρα, δίνοντας την εντύπωση ενός φθηνού, πρόχειρου οργάνου όμως είναι γεγονός. Μπορεί να μην είμαι φοβερός γνώστης τεχνικών ζητημάτων και γι αυτό ρωτάω, αλλά παίζω πολλά χρόνια και δοκιμάζω διάφορα όργανα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση και γι αυτό το έθεσα. :) θενκς anyway!
  4. Παιδιά καλησπέρα, Δεν συμμετέχω τόσο στις συζητήσεις, αλλά διαβάζω συχνά το forum για διάφορα θέματα. Πήρα το θάρρος να σας γράψω σχετικά με κάτι που με παραξένεψε στην Gibson μου. Όντας κολλημένος PRS-άκιας την είχα παρατήσει την καημένη, αλλά πρόσφατα έγινε ένα περιστατικό που μου έκανε φοβερή εντύπωση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχω μια Gibson Les Paul Studio την οποία αγόρασα το 2001 (για να το επιβεβαιωσω κοιτάζω το πρώτο και τον τρίτο αριθμό του serial σωστά;). Το μοντέλο είναι το wine red, gold hardware. Η κιθάρα ηχούσε πάντα καταπληκτικά, αλλά είχε τρομερό (για τα γούστα μου) βάρος το οποιο με δυσκόλευε στα λάιβς. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που άρχισα να ψάχνω κάτι άλλο τότε. Τέλος πάντων, πρόσφατα λοιπον (12 χρόνια μετά) έπαιξα με μια αντίστοιχη studio που αγοράστηκε τώρα από φίλο. Τρελάθηκα. Η κιθάρα ήταν πούπουλο (σε σημείο που με ενοχλούσε, μου έδινε την εντύπωση ψεύτικης-το άλλο άκρο δηλαδή) και ηχούσε απαίσια. Απαίσια όμως. Σχεδόν δεν το πίστευα (κάτι epiphone les paul custom που είχα ακούσει της ρίχνανε σκόνη χαλαρά και σαν αίσθηση και στον ήχο). Η δική μου έχει χαρακτηριστικό gibson ήχο στα leads ειδικά μετά το 12ο τάστο (αυτό το κελάηδισμα, χαρακτηριστικό των gibsons). Το παλικάρι νομίζω την πήρε γύρω στα 1100 ευρώ από τόμαν, ενώ εχώ τότε γύρω στα 1500 από ελληνικό καταστημα (αν και νομίζω ότι αυτό δεν λέει κάτι γιατί τότε χτυπούσαν τις τιμές). Το έψαξα λίγο σε fora και διάβασα κάποια πράγματα σχετικά με Chambered και Unchambered κατασκευές. Δεν είμαι ειδικός όσο εσείς σε αυτά τα θέματα αλλά νομίζω πως κάτι σκαμπάζω αν κάποιος μου το εξηγήσει σωστά.χαχαχ! Αυτές οι κιθάρες, πλέον έχουν μεγαλύτερη αξία; (αν και δεν σκέφτομαι να την πουλήσω όντας το πρώτο μου όργανο). Και θα ρωτήσετε γιατί τα γράφω όλα αυτά; Ο λόγος είναι ότι ξαναθυμήθηκα το κιθαράκι μου και το εκτίμησα πολύ, έτσι μου μπήκαν ιδεες να δώ και για κάτι καλύτερο σε gibson. Όμως η ποιοτητα της νεας studio με αποθάρρυνε. Δεν νομίζω βέβαια ότι μπορώ να πάω σε Std. αλλά είδα ότι υπάρχουν και ενδιάμεσα μοντελα. Κάτι traditional, special κλπ. Πριν αρχίσω να πάρω τους δρόμους ψάχνοντας τα, πείτε μια εντύπωση σχετικά με όλο αυτό το ζήτημα. Από ότι φαίνεται ο κανόνας 'οσο παλιοτερο τόσο καλύτερο' μαλλον ισχύει για τις gibson..(Επίσης άσχετο αλλά θυμάμαι μια περίοδο τέλη της δεκαετίας του 90 που οι studio κόστιζαν περίπου 300.000 δραχμές και μετά εκτινάχθηκαν -όταν την αγόρασα εγώ) τι λέτε για όλα αυτά;
  5. @ bouzoukleri Δεκέμβρη του 2010 την πήρα :p όχι του 11!! χαχα
  6. Καλορίζικη και καλόπαιχτη! έκανες φοβερή επιλογή, θα το δεις κι εσύ! μόνο τα κλειδάκια ίσως χρειαστούν αλλαγή κάποια στιγμή! ωραίο και το πακετάκι που κάνουν δώρο! πολύ δελεαστικό αν και όχι αυτοσκοπός φυσικά! τα καλώδια και οι χορδές της PRS είναι είναι πολύ καλά! το πεταλάκι δεν το γνωρίζω! :)) θα δεις ότι το όργανο είναι all-around! καλωσήρθες στον ήχο της PRS ;D
  7. χαχ ναι μάλλον δεν τα πάω καλά με τις ορολογίες γι αυτό και το έβαλα σε εισαγωγικά. εννοούσα thin neck με μικρές αποστάσεις μεταξύ των τάστων.
  8. σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! έχεις δίκιο σε αυτό που λες! κι εγώ έτσι ένιωσα. αλλά πλέον επειδή έχω και τις δυο στα χέρια μου, η εντύπωση μου είναι η εξής. τα SE μοντέλα έχουν φθηνά ηλεκτρικά, μαγνήτες, και κλειδιά (προφανώς και ξύλα) όμως πραγματικά είναι πολύ αξιοπρεπή! Με προσεκτική αλλαγή σε ότι πιστεύει κάποιος ότι δεν τον καλύπτει, μπορεί να γίνει ένα super όργανο. η torrero ας πούμε ή η allender δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ακριβές ''Metal'' κιθάρες και μάλιστα έχω σκοπό να τσιμπήσω μια στο μέλλον όταν θα μπορώ. Δεν λέω ότι η SE custom 24 μου έχει την ιδια ποιότητα με την USA Standard 22 μου, απλά συγκρίνοντας, δεν νιώθω ότι η SE είναι απλά ένα ''παιχνιδάκι'' που ξεγελάει. Απεναντίας είναι ένα σοβαρότατο όργανο με χαρακτηριστικά που άλλες εταιρείες τα προσφέρουν σε ακριβότερες τιμές. Αν στα 500 ευρώ οι επιλογές είναι μια epiphone, ή μια fender mexico, τότε η PRS SE Custom 24 θα ικανοποιήσει πολύ παραπάνω. Τουλάχιστον αυτό συνέβη με εμένα (καθότι όλα υποκειμενικά σε αυτή τη ζωή!) Επίσης συμφωνώ γι αυτό που είπατε για το κούρδισμα γι αυτό και ανέφερα ότι άλλαξα κλειδιά τα οποία και προτείνω ανεπιφύλακτα! (Schaller Locking Machines, σφίγγουν από πίσω και κάνουν το πέρασμα χορδών παιχνιδάκι, απίστευτα σταθερά) Όσον αφορά τα bends είμαι λάτρης των 'στενών' μανικιών και πιστεύω ότι θέλει απλά ''συνήθεια''.
  9. Έχω την κιθάρα από τον Δεκέμβριο του 2011 κι έχω παίξει μαζί της αρκετά lives καθώς επίσης την έχω χρησιμοποιήσει και στο studio (rehearsals+recordings). H κιθάρα είναι τρομερό value for money. Όταν λέμε τρομερό, το εννοώ. το μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν τα κλειδιά της όπου τα άλλαξα με Schaller Locking Machines καθώς επίσης άλλαξα τους μανγήτες της με Seymour Duncan (Jazz + JB). Με τους original μαγνήτες της έπαιξα αρκετό καιρό και ήταν πολύ ικανοποιητικοί και αθόρυβοι! Πιστεύω ότι ικανοποιούν μέχρι να καταλάβεις ακριβώς τι σου λείπει ανάλογα το στυλ μουσικής που παίζεις (μπορεί να μη σου λείπει και τίποτα). Η ποιότητα της PRS είναι εκεί. Design, Birds Inlays, και πανεύκολο μανίκι! Για μένα ήταν η τέλεια εισαγωγή ώστε να μην αντέξω και να θέλω να αποκτήσω μια Αμερικάνικη. Σκεφτόμουν ότι αν είναι το κορεάτικο μοντέλο τόσο καλό τι θα γίνεται στην Αμερικάνικη. Ακόμα και τώρα που έχω μια second hand PRS standard (USA), συνεχίζω να χρησιμοποιώ την SE και αν και μου πέρασε από το μυαλό να την πουλήσω για να εξοικονομήσω κάποια χρήματα τελικά δεν θα το κάνω. Για μένα τσίμπα τη χωρίς δισταγμό! φαντάσου ότι εγώ την αγόρασα την εποχή που είχε 800 ευρώ! επίσης αν μένεις Πειραιά/Αθήνα μπορείς να την δοκιμάσεις σε διάφορα καταστήματα. Ακόμα την βλέπω μπροστά μου.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου