Προς το περιεχόμενο

atreu73

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.576
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από atreu73

 1. Ευχαριστώ παιδιά.
 2. atreu73

  Ένας γέρος (Κ. Π. Καβάφης)

  Γεια σας παίδες. Μια μελοποίηση σε ποίημα του Καβάφη.
 3. atreu73

  Λάθη

  Ευχαριστώ παίδες για την ακρόαση και τα σχόλια. Το τραγουδάκι το έγραψα γρήγορα και απρόσεκτα μέσα σε ένα απόγευμα. Είμαι τεμπέλης και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε αυτό παρά τις ατέλειές του.
 4. atreu73

  Λάθη

  Χαιρετώ. Το τραγουδάκι είναι σε στίχους κάποιου ποιου.
 5. atreu73

  What if a day, or a month, or a year

  Κι εγώ τα ίδια του λέω. Αν γίνεις κομμουνιστής θα σε αποκληρώσω. Μπαμπά, μου λέει, αν γίνω κομμουνιστής, δεν θα με νοιάζει. Νομίζεις, του λέω.
 6. atreu73

  What if a day, or a month, or a year

  Παίζει ο γιος. Ο Αλέξανδρος. Την κιθάρα τη διάλεξε ο δάσκαλός του.
 7. atreu73

  HD Μάρτυρας

  Είναι λίγο αταίριαστο σα χαμένο βήμα, λίγο ακανόνιστο σαν ρωγμή σε μνήμα. Είναι λίγο επώδυνο σαν μικρή χελώνα περπατάει στον νου, περπατάει στο σώμα. Φυσικός, σαν πληγή ανοιχτός και στη λάσπη σου, μια ζεστή αγκαλιά. Λυρικός, θυρωρός, γυαλιστερός, στο σκοτάδι σου πάρε με βαθιά· με τα σύμβολά σου τα αφανέρωτα, με τα πέλαγα σου, τα ψηλά βουνά τις βαθιές αγάπες, τη γλυκιά ζωή και τις χίλιες στάσεις πριν την κόλαση. Τις θολές ιδέες, το άγιο το νερό, την λατρεία του πόνου, την υποταγή τη λαμπρή εικόνα που έχω στον λαιμό, τη ζεστή ανάσα που με οδηγεί. Πέφτει το πανί της νύχτας συναντάω τον Θεό, με νικάει τον νικώ, με αγγίζει του μιλώ. Πέφτει το πανί της νύχτας συναντάω το θεριό, μου ανήκει το κοιτώ, το αγγίζω του μιλώ. Στη ράχη του ανεβαίνω, στη ράχη του με παίρνει και πετώ, με τ' όνειρο ζωσμένος να σβήσω να καώ. Στον ήλιο τα φτερά του, τα λέπια του αγγίζω είναι αγνό. Το όνειρο αρχίζει βουτάμε στο κενό Και εκεί, πιο ψηλά απ' τη βροχή, μπρος στη όμορφη μοίρα μου που αγκαλιάζει τη γη Ναι, πιο κοντά στη χαρά με ραμμένα τα χείλη μου κι ανοιχτή την καρδιά Ου, είμαι στο χολ Κρατάω ένα μπολ Με παίζει ένας καημός. Ου, είναι πια αργά σχόλασε η γιορτή δεν υπάρχω πια. Ντύνομαι και κατεβαίνω και στην άδεια μέρα, με τις μπούκλες στα μαλλιά σκίζω τον αέρα. Χύνομαι αργά κι οπλίζω και τα μαύρα γάντια μου τόσο μυροφόρα. Ραντεβού μου δίνω πίσω απ' τον καθρέπτη μου την μεγάλη ώρα. Θα βρεθώ, όπως λογαριάζω, σε σαράντα μίλια σαν άνοιξη να ευωδιάζω με τα χίλια φύλλα. Άνεργος, αμίλητος, αφίλητος με έμφαση στα άχρονα στα απόλυτα "δεν" Με τα μαύρα μυστικά Με τις άδειες μέρες. Να καλπάζω σ' υψηλής ανάλυσης περβόλια με τις μπούκλες στα μαλλιά με τις χίλιες σφαίρες με τις μπούκλες στα μαλλιά με τις άδειες μέρες Στην άκρη κάποιου ουρανού παίρνω το όνομα που μου ταιριάζει, σ' όλα η φωνή του Θεού μιλά μιλά μιλά μιλά Είναι λίγο ανόητο, κράτα λίγο ακόμα. Σκέπασε μου τον νου, σκέπασέ μου το σώμα. Μάρτυρας_11.26.25_πμ.mp3
 8. [soundcloud]https://soundcloud.com/litosotiriou/ycnftyltuhiw[/soundcloud]
 9. Η απάντηση φοβάμαι είναι απλή. Ποτέ δεν ήταν φορέας κοινωνικών μηνυμάτων και οι καταπιεσμένες φωνές που εξάρεις ζητούσαν εγωιστικά κι απελπισμένα να εξισωθούν με την εξουσία. Εκβίασαν την υποστήριξη καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων φωνάζοντας «fuck the police» και αμέσως μετά αναλώθηκαν σε ανούσιες κόντρες και την διαχείριση των οικονομικών τους. Αυτή δυστυχώς είναι η ιστορία της χιπ-χοπ. Μετά θα τους δούμε να παίζουν τους μπάτσους σε απογευματινές σειρές και να φωτογραφίζονται με την Μπιγιονσέ. Η κραυγή των καταπιεσμένων υψώθηκε σαν παλίρροια για μια στιγμή ως τους λόφους του Μπέβερλυ Χιλς και μετά ήσυχα υποχώρησε αφήνοντας πίσω της δυο- τρεις ακόμα βίλες, κι αυτό ήταν όλο. Από την άλλη είμαι σίγουρος πως ακόμα κι ο Auditory βρίσκει διασκεδαστικό αυτόν τον τύπο:
 10. Ισχύει. Η καταγγελία της καταπίεσης (των μαύρων από την αστυνομία π.χ.) όμως εύκολα εκφυλίζεται στη συνέχεια σε ιστορίες για μεγάλους κώλους που ξέρουν να κουνιούνται, για το πόσα λεφτά έχει ο κάθε Κάνιε, για τις σκύλες που θέλουν ξύλο, για τις γαμάτες συμμορίες στα γκέτο. Το θλιβερότερο είναι ότι όλα αυτά είναι διαποτισμένα με έναν ναρκισσισμό που συναγωνίζεται σε μέγεθος τον κώλο της Καρντάσιαν.
 11. Εμείς δε χάσαμε τραγουδιστή. Άγιο χάσαμε. Ωραίος ο μπανιαριζμένος Τ. παρεπιπτόντως.
 12. Είναι βέβαια λυπηρό όπως και να το δεις αλλά εγώ νόμιζα ότι πέθανε ο άλλος από τους eagles. Εκείνος που έλεγε το χοτελ καλιφορνια. Κι αυτός βέβαια είναι μεγάλη απώλεια.
 13. Ζωή σε λόγου μας. Να ζούμε να τον θυμόμαστε.
 14. Λυπούμαι βαθύτατα δια τα ανείδωτα μπαζαμπούγκας, δια το ποτόν που δεν γεύτηκα, δια τον Ρακιντζή που δεν άκουσα και δια τον Τέρυ που δεν γνώρισα. Ίσως όχι τόσο για τον Ρακιντζή για να είμαστε ειλικρινείς. Εν πάση περιπτώσει, είμεθα καλά και το ίδιο ευχόμαστε και δια εσάς.
 15. Κοίτα. Δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις σου αλλά εκεί στα πατατοχώραφα τους έλεγα συνέχεια τους μαύρους: Δεν μπορείτε να βρίζετε τις πολυεθνικές και να φοράτε τα ρούχα τους. Δεν καταλαβαίνετε; Είναι ακριβώς το ίδιο. Ούτε μπορείτε να ζητάτε υψηλότερες αμοιβές. Αυτά τα πράγματα είναι ελεύθερα στην αγορά. Άμα βγάλετε τα h&m να βάλετε πρόβιες και να πάτε στη βόρεια Κορέα να ζήσετε. Αν δουλέψετε όμως κάποια στιγμή θα βγάλετε πολλά λεφτά. Κοιτάξτε ας πούμε τον Γκέιτς και την Μαντόνα.
 16. Μάζεψα λίγες πατάτες στην Καλιφόρνια και ήρθα. Το έκανα για να μάθω τον μόχθο και την σκληρή δουλειά που απαιτεί ο καπιταλισμός για την επιτυχία. Δεν υπάρχει διαφορά φίλε μου, μεταξύ της Πέρυ και του συλλέκτη πατάτας. Όλοι με σκληρή δουλειά πετυχαίνουν. Άσε που και ο πατατάς με h&m ντύνεται.
 17. Σούπερ, γιατί δεν της δείχνεις τη διατριβή σου στον Μαρξ για να καταλάβει πόσα απίδια χωρά ο σάκος;
 18. Προφανώς δεν έχεις ακούσει ανάποδα το desperado.
 19. Τις προάλλες πήγα στην ειδομένη με τα γκούτσι μου να χαζέψω ανθρώπινο πόνο και με πέρασαν για αφγανό. Για να μην τα πολυλογώ, έφυγα από την ειδομένη με δυο τρία ζευγάρια ναικ. Κάτι στρατ. Κάτι πετάλια. Και ένα κοτόπουλο.
 20. Δεν είπα ότι αγοράζω. Εσύ το υπέθεσες. Δεν είπα "δεν βαριέσαι". Το αντίθετο. Σου είπα απλά ότι η ενοχή έχει μεγάλο ταξίδι να κάνει πριν φτάσει στον καταναλωτή κι ότι δεν πρέπει να εξισώνεις αυτόν που αγοράζει ένα ρούχο με κάποια (τέλεια βυζιά/αυτά να τα λέμε) που πληρώνεται εκατομμύρια για να το διαφημίσει. Τhestrat εδώ το είδα: The report, “Evaluation of H&M Compliance with Safety Action Plans for Strategic Suppliers in Bangladesh,” analyzes publicly available information regarding the level of progress H&M has achieved in addressing safety hazards in its factories in Bangladesh. The data is derived from factory inspection reports and Corrective Action Plans (CAPs) publicly disclosed by the Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh (“Accord”). H&M signed the Accord in the wake of the 2013 Rana Plaza building collapse, which killed 1,138 workers, and was the deadliest disaster in the history of the global apparel industry. http://www.cleanclothes.org/news/press-releases/2015/10/01/h-m-fails-to-make-fire-and-building-safety-repairs-in-bangladesh Μια φορά πήγα να ξεπλυθώ σε ένα ρέμα και ένας με κάρφωσε με ένα μαχαίρι και με πέταξε στην άκρη.
 21. Θεόκταπους Αν θέλεις να μιλήσεις συγκριτικά και να διατηρήσεις τις αναλογίες θα πρέπει να πεις: Να υποθέσω ότι εσύ όντας πρότυπο για εκατομμύρια δεν διαφήμισες ποτέ για εκατομμύρια μια εταιρία που φημίζεται για θανάτους και εκμετάλλευση χιλιάδων κακομοίρηδων; Πρέπει επίσης να καταλάβεις την διαφορά από το πουλάω μέχρι το αγοράζω. Όταν πουλάς κάτι και πληρώνεσαι γι' αυτό μπορεί κανείς άνετα να σε εξισώσει με το προϊόν σου και με τους τρόπους που αυτό παράγεται. Ελπίζω να βοήθησα.
 22. Και η Μπιγιονσέ είναι γκομενάρα φυσικά αλλά και η Κέιτι έχει φοβερό στήθος και καλή φωνή. Απλά, δεν ξέρω πόσα πήρε για τη διαφήμιση που έκανε της H&M και αν γνωρίζει για ένα κτίριο που έπεσε. Καλά Χριστούγεννα Μπαγκλαντές.
 23. https://www.youtube.com/watch?v=xERitvFYpAk ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.