Προς το περιεχόμενο

diskolos1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    82
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή diskolos1

0

Φήμη

  1. Σταθερά ένα ακόμη από τα αρτιότερα και πιο απολαυστικά videos στο youtube. Viva la gear :)
  2. Είναι και τα δύο πολύ "καθαρά" eq's. To Flux είναι minimun phase, πιο ελαφρύ, πιο "γρήγορο" στα transients. Tα Algorithmix είναι linear phase, πολύ πολύ βαριά (τουλάχιστον το Red και το Orange, το Blue δεν το έχω ακούσει) και κάνουν ένα ελαφρύ smoothing στα transients. Καθαρά για λογους cpu efficiency χρησιμοποιώ το Flux :)
  3. Νόμιζα ότι ο tugito με "πείραζε" για τα outboard/hardware που χρησιμοποίησα :) To eq είναι το Flux Epure που είναι πολύ... pure! :P
  4. Γεια σου Νικόδημε μέντορα! :) Ναι ναι, ο Mark Stent είναι μεγάλη επιρροή! :) Οι δίσκοι των Keane, κάποιο δίσκοι της Bjork και ο δεύτερος δίσκος των Maroon 5 με εντυπωσιάζουν πάντα. Δεν είναι "σωστοί" με την audiophile έννοια, είναι όμως super punchy, λαμπροί και... pop!
  5. Πολύ ωραία τα Steven Slate drums! Χτες παρήγγειλα τα version 3.0, διάβασα ότι είναι ακόμη καλύτερα και πιο "έτοιμα" απο τα version 2.0! :) Ναι, είναι ανάποδα αλλά με βολεύει πολύ:) Έρχομαι κοντά στον ήχο που φαντάζομαι πολύ πιο γρήγορα, μάλλον όλα είναι θέμα συνήθειας :) Χαχα, ναι τα άλλα δεν είναι και τόσο γνωστά (σαν plugins :P)
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις ψήφους σας:) Την μίξη μου την έστειλα στον Νικόδημο για προσωπική χρήση (χαχα) Με δική του πρωτοβουλία την "ανέβασε" στον διαγωνισμό!! Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ(!!!) άκουσα όλες τις μίξεις. Όπως ανέφερα και σε ένα προηγούμενο post είμαι πολύ περήφανος για όλους μας, η δημιουργικότητα χτύπησε κόκκινο στο Noiz, πολύ ωραίες ιδέες! Την μίξη την ολοκλήρωσα μέσα σε ένα τετράωρο και δυστυχώς δεν πρόλαβα να την διπλοτσεκάρω στο ηχοσύστημα του αμαξιού μου (παλίο Ford Fiesta κανείς? :P) Ακούω κάποια προβλήματα, γενικά θέλω 1 μέρα μίξης και 2 μέρες διορθώσεων για να αισθάνομαι ωραία:) Είχα στο μυαλό τον "pop ήχο" που ζήτησε ο Νικόδημος. Η πλατφόρμα που δουλεύω είναι το Cubase 4 και η κάρτα ήχου είναι η Prism Orpheus. Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάω τις μίξεις είναι με eq και compression στο master bus, από αρχή αρχή. Το eq είναι ένα GML 8200 (δίνω με μεγάλες καμπυλες μερικά db's στα πρίμα και μερικά στα μπάσα) και ο compressor ένας Portico Neve 5043 (ποτέ δεν "δουλεύει" πάνω από 2-3 db's και πάντα με μεγάλο attack). Μου αρέσει το eq πριν τον compressor στο master bus, μου ακούγεται πιο "ζωντανός" ο τρόπος που δουλεύει. Γενικά με αυτή την αντιμετώπιση στο master bus χρησιμοποιώ λιγότερα plugin eq's και απευθείας η μίξη είναι αρκετά "δεμένη" χωρίς να χρειάζεται πολύ digital processing, επίσης έχει αυτό το λαμπρό "χρώμα" απο το GML και τα transformers του Portico το οποίο πολύ μου αρέσει. Στις φωνές και στο μπάσο χρησιμοποίησα τον MC77 compressor της Purple Audio και στο bus των κιθαρών χρησιμοποίησα τον Alan Smart C1. Και πάλι με πολύ λίγο eq, μόνο τα απαραίτητα low-cuts. Στα τύμπανα χρησιμοποίησα τον SSL Comp της Waves καθώς και λίγο triggering με το Drumagog και τα Steven Slate samples. Γενικά δεν κάνω 100% replace στό ταμπούρο και τις κάσες, συνήθως αν θέλω πχ ένα πιο λαμπρό ταμπούρο προτιμώ να "περάσω" ένα bright δείγμα από κάτω, όχι να δώσω 6 db's στους 8000 από ένα plugin eq. Θα ήθελα και άλλοι να μοιραστούν μερικά από τα "μυστικά" τους, έχει πολύ ενδιαφέρων να μοιραζόμαστε συνήθειες και τρόπους:)
  7. Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις μίξεις. Πολύ χαίρομαι που στο noiz η φαντασία και η δημιουργiκότητα οργιάζουν :) Μπράβο σε όλους! ps: Νικόδημος for president! (χαχα)
  8. Είμαι κάτοχος ενός Portico 5043 (compressor) και έχω ακούσει το 5033 eq. To 5043 είναι ο αγαπημένος μου master bus compressor. Είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει για αυτό το application, ο τρόπος που "δένει" τα mix είναι απίστευτος, ειδικά στο πιο "χρωματισμένο" Feedback mode. Τα μπάσα περνάνε τεράστια (δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάποιος sidechain eq!), ta transients αισθάνομαι ότι "σκάνε" περισσότερο (είναι δυνατόν??) καθώς και ο Neve ήχος (φαρδιά χαμηλομεσαία, "ανάγλυφη" υψηλομεσαία περιοχή) είναι εκεί με έναν μαγικό τρόπο. Δίπλα του άκουσα (πάντα στο master bus μιας μίξης) έναν Alan Smart C2 (πολύ πιο γρήγορος SSL ήχος, super για πιο επιθετικά style μίξης, μου φάνηκε λίγο bright) καθώς και έναν ΑPI 2500 (smooooooooooooth και πολύ ευέλικτος) Γενικά νομίζω ότι ο 5043 παρά το "φτηνούτσικο" look είναι ένα διαμάντι με το οποίο δουλεύουν ήδη πολλά high end αμερικάνικα+ευρωπαικά studios. To 5033 είναι ένα eq για αυτούς που δεν τους αρέσει το eq :P Είναι super διάφανο, αν το αφήσεις ανοικτό ξεχνάς ότι είναι εκεί (μέχρι να το κλείσεις βέβαια...:P) Αν κάποιος θέλει κάτι λιγότερο καθαρό δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή, το αντίστοιχο Great River EQ-1NV είναι πιο "χρωματισμένο". Γούστα είναι αυτά, προσωπικά μου αρέσει το "χρώμα" στο tracking αλλά όταν θέλω να "δώσω" ένα-δύο db's στο master bus προτιμώ να είναι καθαρά και διάφανα;) Πουλάει κανείς ένα GML 8200??? :P:P:P
  9. Και εγώ έχω εκπλαγεί με την ατυχία μου! Πάντα ζητάω υποτιμολόγιση ή ψωνίζω από εκει που ξέρω ότι δέχονται να την κάνουν. Ο κ. Lollar ήταν ευγενέστατος και μου είπε ότι αν πληρώσω με τη Visa μου δεν μπορεί να υποτιμολογίσει, αν του έστελνα Money Order τότε θα μπορούσε. Προτίμησα τη Visa και σκέφτηκα "50 ευρώ πάνω".... Η έκπληξη που με περίμενε ήταν πολύ δυσάρεστη... :( Flea πες μα όταν λάβεις το δέμα σου, ε?
  10. Απ'οτι φαίνεται... Καληνύχτα ΕMS με το γρήγορο τελωνείο σου...
  11. Εδω και χρονια τα ΕΛΤΑ κανουν τον εκτελωνισμο για καλη σου τυχη μια και σε χρεωνουν μονο 6 ευρω αντι για 100-200 που χρεωνουν οι "ιδιωτικοι" κουριερ. Δεν εχει αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ στην λειτουργια της υπηρεσιας ΕMS' date='απλα μπορει να υπαρχει καποιο σκαλωμα με το δεμα σου.[/quote'] Κάλεσε τις Ταχυμεταφορές στο 8001183000 και πες μας τί έχουν να σου πουν πάνω στο θέμα του τελωνείου! :wink:
  12. Ήταν Τρίτη 17 Ιανουαρίου όταν ο κύριος Jason Lollar μου έστειλε τρεις Special μονούς μαγνήτες με την USPS Express Mail Service. Δεν τους υποτιμολόγισε αλλά επειδή ήδη έχω πολλές εμπειρίες με τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ υπολόγισα ότι ο εκτελωνισμός θα γίνει γρήγορα και οικονομικά. Δεν έχω ακόμη λάβει κάτι και σήμερα το πρωί ενημερώθηκε το site της USPS με νέα στοιχεία της αποστολής μου. To δεματάκι είναι στο τελωνείο απο τις 23 Ιανουαρίου. Χμ... Έτσι λοιπόν πριν από πέντε λεπτά κάλεσα τις Ταχυμεταφορές... Κακά νέα? Toν εκτελωνισμό των δεμάτων της EMS τον έχουν αναλάβει τα ΕΛΤΑ!!!!!! "Όπως καταλαβαίνεται θα υπάρχει μία καθυστέρηση" μου είπε η ευγενέστατη τηλεφωνήτρια και έτσι κατάλαβα ότι η τελευταία γρήγορη και οικονομική μεταφορική υπηρεσία πήγε περίπατο... Τώρα μένει να δω πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η καθυστέρηση... Όποιος έχει κάποιες έξτρα πληροφορίες πάνω στο θέμα παρακαλώ να τις παραθέσει... :(
  13. Τάκης+Germino= Love for ever! (χαχαχα) Super clip θεέ Τάκη!!! 8)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου