Προς το περιεχόμενο

kospas12345

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    79
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από kospas12345

  1. 11 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    Εάν για οικονομικούς λόγους δεν μπορείς να πάρεις το FP-30X (2021) μαύρο στα €655 χωρίς την βάση, τότε πας για το FP-10 (2019) μαύρο στα €399 χωρίς την βάση.

     

    Για το 30x δεν μπορώ να φτάσω. 
    Έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο που προτείνεις να προτιμήσω το fp10 σε σχέση με το Yamaha? 

  2. 18 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Αν δεν έχεις δει αυτό, δες το, για να έχεις μια εικόνα ηχητικής σύγκρισης.

     

     

     

    Το έχω δει για αυτό προβληματίστηκα… 

    12 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

    Αν η γυναίκα σου θέλει να μάθει να παίζει πιάνο, δεν νομίζω ότι ένα digital πιάνο θα την βοηθήσει. 

    Η γυναίκα μου τραγουδάει και αυτό θα είναι συνοδευτικό για την φωνή για να μπορέσει να αντιληφθεί καλύτερα την μουσική. Δεν το κάνει επειδή θέλει να γίνει βιρτουόζος. Εγώ απλά ήθελα κάτι που να εξομοιώνει το πιάνο, μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς κανονικού. 

  3. Καλησπέρα στην ομάδα! Θα ήθελα την βοήθεια σας! Θέλω να αγοράσω για το σπίτι ένα digital piano. Κυρίως για να ξεκινήσει η γυναίκα μου μαθήματα αλλά και για εμένα , εγώ είμαι κιθαρίστας αλλά ψικογρατζουναω και εγώ. Βέβαια ΔΕΝ έχω εμπειρία επάνω σε πιάνο όποτε για αυτό και θέλω την βοήθεια σας. Έχω επιλέξει 2 με βαρύκεντρισμένα πλήκτρα, μετά από πολύ ψάξιμο, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. 
    Α) το ένα είναι το Yamaha p125a το οποίο είναι μόνο το πλήκτρο (χωρις την ξύλινη βάση, εγώ έχω βάση πλήκτρων την κλασική) το οποίο μου βγαίνει γύρω στα 550€ και 

    Β) το άλλο είναι το Roland FP10 το οποίο είναι στο 500αρικο μαζί με την ξύλινη βάςη και λίγο μικρότερο σε διαστάσεις που με βολεύει από θέμα χώρου. 
     

    Από το ψάξιμο που έκανα το Roland έχει καλύτερη αίσθηση στα πλήκτρα (μιας και χρησιμοποιεί σε όλα τα μοντέλα το ίδιο σύστημα) αλλά πιο generic ήχους και χειρότερα ηχεία, όμως είναι φουλ σετ με αποτέλεσμα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα στο σαλόνι μου, ενώ το Yamaha δεν έχει τόσο καλή αίσθηση στα πλήκτρα (βασικά δεν έχει τόσο καλή επαναφορά) όσο ένα πιάνο αλλά είναι καλύτερο και στα ηχεία και στους ήχους με περισσότερες επιλογές. 
    Ήθελα την γνώμη σας, πιο θα επιλέγατε. Είναι σημαντική η αίσθηση αλλά αν η διαφορά είναι μικρή στην αίσθηση μήπως το Roland είναι λίγο cheap σε αίσθηση και ποιότητα; 
    Γενικά για το yamaha πήγαινα εξ αρχής. 
     

    Ευχαριστω εκ των προτέρων. 

  4. 4 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Μεγειές.

     

    Sd1, rat, και τελευταία τα εφέ.

    Δοκιμασε να έχεις το ρατ σε χαμηλή ρύθμιση (πχ κάπου στη μέση). Μόλις θες παραπάνω γκαζι,.ενεργοποιεις και το sd1 ταυτόχρονα.

    Επίσης, το ρατ με χαμηλά gain (στο 25%) έχει έναν πολύ ωραίο, παχύ medium gaιn ήχο.

    Έτσι το δοκίμασα εχθές. Είναι πολύ ωραίο το Ρατ. Βέβαια χθες ήταν αργά και δεν μπορούσα να παίξω δυνατά. 

  5. Πρώτη επαφή με το setup και έχω ενθουσιαστεί. Με λίγο reverb και delay από το πολύεφέ φτιάχνει πολύ ποιοτικό ήχο ακόμα και στον 12αρη τον orange που έχω σπίτι. Πολύ εύκολη διαχείρηση το Rat το φέρνεις αμέσως εκεί που θες (το μόνο κακό είναι ότι είναι λίγο βαρύ, και ότι από κάτω έχει βιδακι για την μπαταρία με αποτέλεσμα για να το βάλεις στο pedaltrain να πρέπει να ξηλώσεις ποδαράκια και καπάκι μπαταρίας, προς το  θα τα έχω μόνα τους) το boss είναι πολύ ποιοτικό και είναι ιδανικό για πιο τζάζι ήχο ταιριάζει παρά πολύ με την Grench. Αύριο θα δοκιμάσω και την schecter που πιστεύω ότι θα παίζει ακόμα καλύτερα. 
    Ανυπομονώ να τα ακούσω και σε αληθινό ενισχυτή στο στούντιο. 
     

    Πάντως η διαφορά από τα ψηφιακά drive του mooer είναι huge, παρότι τα υπόλοιπα εφέ του είναι πολύ καλά πχ το delay. 

    Από θέμα σειράς δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμές, έβαλα κιθάρα, sd1, rat, mooer, ενισχυτής. Νομίζω πως μάλλον το σωστό θα ήταν κιθάρα, mooer, sd1, rat, ενισχυτής. 

     

     

    • Like 4
  6. 3 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Είναι safe λύσεις. Μην απορρίψεις το ts mini, ιδιαίτερα εάν δεν σου αρέσουν τα πολλά μπάσα στον ήχο.

    Θα σου πω γιατί προτίμησα το boss, μου φαίνεται καλύτερη κατασκευή και το φοβάμαι λίγο επειδή είναι mini … κατά τα αλλά από τα reviews μια χαρά μου φάνηκε. 

  7. 3 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Δεν το γνωρίζω. Σε πάω στην κλασική λύση, που σίγουρα θα πάρεις σωστό ήχο.

     

    Οι πολλές επιλογές δεν είναι πανάκεια. Πολλές φορές σε μπερδεύουν και "χάνεσαι" στο να ψάξεις να βρεις ήχο. Επισης, όταν το εχεις στο πάτωμα σε live, έχεις μόνο μια ρύθμιση διαθέσιμη.

     

    Παρολ' αυτα, εάν σου αρέσει όπως το ακούς στο ίντερνετ, μπορείς να το δοκιμάσεις. Ψάξε το καλά πριν. Αυτό ισχύει για όλα τα πετάλια.

     

    Τσεκαρε t-rex mud honey (το διπλό) και t-rex moller από thomman. Πολύ ωραίοι, και πολλοί, ήχοι με νορμάλ χρήματα.

     

    Σωστό αυτό που λες και μάλιστα σεταρισμενος σε άλλο ενισχυτή που σίγουρα θα έχει διαφορά στο stage … είναι λίγο πονοκέφαλος η φάση. Για το fender το είδα επειδή έχει bypass και πεντάλ έξτρα boost όποτε μου δίνει μια επιπλέον δυναμική στο gain. Από ήχο καλά λόγια βλέπω αλλά πι περισσότεροι το δοκιμάζουν σε strat και δεν ξέρω πως θα είναι στις δικές μου κιθάρες που έχουν πιο περίεργο ήχο. 
     

    ολα τα πετάλια τα είδα που αναφέρεις αλλά η βλακεία ειναι ότι πρέπει να τα πάρω από Thomaν και δεν προλαβαίνω πρέπει να το έχω στα χερια μου εντός της εβδομάδας. Όποτε κοιτάω από Ελλάδα αλλά δεν τα βρίσκω κάπου. Ο Νάκας έχει της  boss, mooer, mxr, fender, blackstar. 

  8. 14 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Άσε το sd1. Χάλια ήχος. Χίλιες φορές καλύτερα το ταπεινό tc dark matter. Πάρε με το tc mojo mojo έχεις ένα ωραιο σετ, κάτω των 100 ευρώ (συνολικά).

     

    Τσεκαρε τα

    Το κακό είναι οτι δεν τα βλέπω Ελλάδα και δεν έχω χρόνο… 

    για το distortion της boss όμως συμφωνείς; Μήπως το συνδυάσω με το tubescreamer? 

  9. 3 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    OK, δεν είναι high gain ήχοι. Της Κετικίδη μου ακούγεται symmetrical cliping (Tubescreamer) και των Cosmosquad assymetrical (Boss-OD1, MXR+). Μπορείς και με κάποιο Marshall in a box πετάλι να φτάσεις κοντά και στους δύο αυτούς ήχους σε καθαρό ενισχυτή. Θα απέφευγα τα βαριά distortions για τέτοιους ήχους πάντως.

    Εκεί κυμαίνομαι γενικότερα. Αν χρειαστεί να παιχτεί κάτι πιο βαρύ (δύσκολο) θα είναι για μια περίσταση όποτε δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν. 
    Επίσης μέσα στο ίδιο πρόγραμμα είναι και αυτό: hottentot Scotfield 

  10. 18 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Ok, ας τα πιάσουμε ένα ένα. Πώς φαντάζεσαι τους δύο βρώμικους ήχους; Δώσε μας ένα παράδειγμα.

     

    Πές λίγο και για το διαθέσιμο budget.

    Επειδή δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω θέλετε να σας στείλω δυο κομμάτια που θα παίξουμε να τα ακούσετε; Είναι και ωραία γενικότερα 😂

    Κετικίδη- A church for all

    cosmosquad - Hindenberg


    Το μπατζετ είναι κοντά στο κατοσταρικο για το κάθε πεταλι. 

  11. 6 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Όλα αυτά τα κάνει ο comp. Είναι must σε ρυθμικά με low gain και καθαρό παίξιμο, και σίγουρα απαραίτητο σε ακουστική.

    Βέβαια, ο ΟΡ αναφέρει ότι θα φτιάξει 2ο setup για ακουστική.

    Επίσης, όπως ανέφερα παραπάνω, σε καθαρό κανάλι με κομπρεσορας δεν μπορείς να έχεις low to mid gain ήχο. 

    Παρόλαυτα, είναι σημαντικό να εντοπίσει ακριβώς τι ήχους θέλει, και έπειτα να αποφασίσει πως πρέπει να πορευτεί. Εάν παίζει ρυθμικά, και δεν χρειάζεται high gain ήχους, τότε μια χαρά βολεύεται με ένα drive, και κομπρεσορας πίσω του.

    Εάν παίζει lead, τότε αλλάζει το πράγμα.

    Δυστυχώς είναι περίεργο το θέμα με τον ήχο μου. Αναλόγως μπάντας αλλάζει το ύφος. Συγκεκριμένα σε ένα live που έχουμε τον Σεπτέμβριο θα παικτουν jazz κομμάτια σε συνδυασμό με progressive κομμάτια , όπου φανταστείτε πιθανα να έχω και διαφορετικές κιθάρες (παίζουν διαφορετικά κουρδίσματα κτλ κτλ). Ειδικά στο συγκεκριμένο live θα χρειαστώ σίγουρα διαφοροποίηση στο drive γιατί φανταστείτε κάποια κομμάτια έχουν αυτή την απαίτηση, έντονη διαφορά από τα chords στο lead. Και επειδη είναι δυο κιθάρες Εναλλάσσονται. Ειδικά με την Grench δεν μπορώ πολύ εύκολα να το κάνω αυτό με το drive γιατί έχει και χάλια ποντεσιομετρα. Όποτε χρειάζομαι το setup σε ένα βαθμό να με καλύπτει και στα δυο. Επίσης είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί στο ίδιο gig να μπει και ακουστική κιθάρα όποτε λογικά ο compressor θα πρέπει σίγουρα να είναι μέσα στις επιλογές μου. 
     


     

  12. 1 λεπτό πριν, kpeyos είπε

     

    Ένας καλός κομπρέσορας είναι πιο χρήσιμος από ένα δεύτερο drive για εμένα γιατί:

    1. Θα βοηθήσει να έχεις πιο γεμάτο ήχο στις χαμηλές εντάσεις και στα καθαρά και στα βρώμικα σε ήπια settings.

    2. Αντί για δεύτερο drive μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα drive με καλό stacking, να τον βάλεις πρίν από αυτό και να σου μπουστάρει το drive, άρα να έχεις περισσότερο ή λίγότερο drive. Μπορείς ακόμη, αν και συμβαίνει πιο σπάνια να τον βάλεις μετά το drive και να τον χρησιμοποιήσεις σαν booster/sustainer. 

     

    Επειδή ο OP θα χρησιμοποιήσει την πεταλιέρα και με ακουστική σε σκηνές, ένας καλός, αθόρυβος και κατά προτίμηση optical compressor είναι must για εμένα. 

    Καταλαβαίνω τι λες και σε ευχαριστώ. Έχει λογική. 

  13. 3 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Ο κομπρεσορας θα σου παχύνει τον καθαρό ήχο, θα δώσει sustain, θα μπουσταρει το drive που έχεις μετά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα σου δώσει crunchy/low gain ήχο, που να κοβει. Και ούτε μπορείς με την gretcsh να ρίχνεις vol κιθαρας, αποτελεσματικά, για να "καθαρίσει' το drive.

    Ιδανικό ειναι δύο drives, για μένα. Με το πρώτο έχεις (εάν θες μόνιμο) low gain ήχο (ο οποίος θα έχει ένα σχετικό κομπρεσιον, ανάλογα το πετάλι), και ενεργοποιώντας το 2ο έχεις distortion. Πολύ πρακτικό σε ροκ. Καλός είναι και ο κομπρεσορας, αλλά εάν έχει μόνο τρεις θέσεις για πετάλια, με κλειστά μάτια θα επελεγα od, dist, delay. Όλα αυτά εάν έπαιζα σε καθαρό καναλι ενισχυτή. 

     

    Συμφωνώ απόλυτα, μπορείς να μου προτείνεις ένα low και ένα dist? Γενικά το bossακι το εμπιστευομαι αλλά προτιμώ να μου πεις τι θα αγόραζες. 

  14. 1 λεπτό πριν, kpeyos είπε

    Κατ' αρχάς αν κατάλαβα καλά, έχεις την Mooer GE250 και ένα μικρό τύπου τρανζιστορ ενισχυτάκι Orange; Τότε πιθανότατα το πρόβλημα είναι με το ενισχυτάκι ειδικά στα drives και όχι με τα εφέ. Κάποια στιγμή ίσως πρέπει να σκεφτείς έναν Fender Pro Junior για pedal platform κι αφού σου αρέσει και η jazz. Φθηνοί είναι, το πολύ 300€ μεταχειρισμένοι.

     

    Από κει και πέρα σε αυτό που ρωτάς: 

    Για τα δικά μου γούστα το απόλυτο mini setup είναι compressor-drive-delay. Επίσης για μένα όταν πηγαίνεις σε mini setup, ξεχνάς chorus-phasers-flangers-περίεργα fuzzes και άλλα εξωτικά που θα χρησιμοποιούσες μία στο τόσο. Το reverb επίσης δεν είναι τόσο χρήσιμο για τα είδη που ανέφερες. Καλύτερα delay.

     

    Αφού το budget σου είναι σφιχτό, δύο λύσεις μπορώ να σκεφτώ:
    1. Μπαίνεις Thomann, κοιτάς Behringer, Harley Benton και Joyo, διαβάζεις κριτικές και αγοράζεις.

    2. Βρίσκεις κάποιον εδώ Ελλάδα που φτιάχνει κλώνους (υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί), το συζητάτε και σου φτιάχνει αυτό που θέλεις.

     

    Αν όμως κρατήσεις την Mooer και τη συνδυάσεις όπως πολύ σωστά προτείνεται και πιο πάνω, τότε πάρε έναν αναλογικό compressor και δύο αναλογικά drives και όλα τα άλλα από τη Mooer.

     

     

     

     

     

    Σε κάποια φάση θα αγοραστεί ενισχυτής απλά έτσι και αλλιώς δεν μπορώ να παίζω στο σπίτι δυνατά και πιο πολύ αυτόν που έχω τον χρησιμοποιώ για practice. Στις σκηνές που παίζω συνήθως έχει καλούς ενισχυτές όποτε βολεύομαι βέβαια με ότι συνεπάγεται αυτό αλλαγές στους ήχους κτλ. 
     

    Ιδανικά θα ήθελα να μην χρησιμοποιώ το πολυεφε αλλά προς το παρος μάλλον είναι μονόδρομος. Δεν χρησιμοποιώ κάτι εξεζητημένο έτσι και αλλιώς ένα drive k delay κυρίως. Τώρα το reverb το ανέφερα πιο πολύ για την ακουστική μου που χρησιμοποιώ σωστά (μια Taylor). 
     

    Μάλλον η τελευταία λύση που προτείνεις και εσυ είναι η επικρατέστερη για τα δεδομένα μου αυτή την στιγμή. 

  15. 2 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Τι είδους conflicts? Έτσι και αλλιώς, θα αγόραζες ψηφιακό reverb.

     

    Το κάνουν πολλοί, καθώς είναι κάτι συνηθισμένο. Απενεργοποιεις προενιεχυσεις, ενισχύσεις, καμπίνες κλπ, και εχεις μόνο τα εφέ. Και δίδεις παραπάνω χρήματα στα drive.

     

    Η αλήθεια είναι ότι με τα drive έχω θέμα στο συγκεκριμένο πετάλι γενικά ειναι καλό μηχάνημα. Πιστευεις εκτός από τα drive χρειάζομαι και κάτι ακόμα; Πχ κάποιο equalizer ή compressor? 

  16. 7 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Θα σου πρότεινα δύο drive. Ένα για low gain (πχ tube screamer, boss sd1 κλπ) και ένα για περισσότερο gain (πχ proco rat, κλπ)

    Δουλεύοντας τα ταυτόχρονα, παίρνεις έξτρα ήχους. (Χονδρικά στα περιγράφω).

     

    Απο chorus και reverb οι επιλογές είναι, επισης, πολλές και εδώ χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θες από τα πετάλια αυτά.  Έχει πολύ οικονομικά και αξιόλογα μοντέλα η tc electronics. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πολυεφε για να δώσεις.οτι εφέ θέλεις (chorus, flanger, phaser, octaver, delay, reverb κλπ). 

    Πιστευεις ότι θα ήταν σωστό να χρησιμοποιήσω αναλογικά drive και τα υπόλοιπα από το ψηφιακό πετάλι; Δεν θα δημιουργήσω conflicts? 

  17. 10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Με τι κιθάρα παίζεις και σε τι ενισχυτή?

    Κυρίως με μια Grench Electromatic 5230T ή με μια Secter Hellraiser Dlx. Ενισχυτή έχω έναν μικρό Orange και στα stage δεν γνωρίζω σε τι θα παίζω. Στο στούντιο έχουμε έναν fender λάμπατο. 
     

    Θέλω να είναι καινούργιος ο εξοπλισμός. 

  18. Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω ένα mini setup με αναλογικά πεταλακια για την ηλεκτρική μου (και ένα 2ο για την ακουστική μου σε 2ο χρόνο που ισως κάποια να ειναι κοινά). Προς το παρόν δουλεύω με ένα πολύεφέ της mooer (250) αλλά γενικά έχω θέματα. Θα ήθελα την βοήθεια σας καθώς είμαι κατά βάση ακουστικός παίκτης και δεν έχω εμπειρία στους ήχους. Για αρχή λέω να ξεκινήσω με ένα drive, ένα reverb και ένα chorus αλλά θέλω την γνώμη σας δεν ξέρω αν καλύπτονται μόνο με αυτά. Μπορείτε να μου προτείνετε ένα setup και γενικά τι πετάλια θα μου προτείνατε? Το μπατζετ σε αυτή την φάση είναι χαμηλό όποτε χρειάζομαι κατι value for money που να κάνει την δουλεια αξιοπρεπώς. 

    Θα ήθελα ιδανικά η επιλογή των πεταλιών να ταιριάζει στα περισσότερα είδη, κατά βάση την ηλεκτρική την χρησιμοποιώ για jazz, blues ή hard rock, progressive. 
     

    Ξερω ότι είναι δύσκολο αυτό που ζητάω αλλά αν με κατευθύνετε λιγάκι θα είναι βοηθητικό. 
     

  19. Καλησπέρα! Θα κάνουμε ένα live στις 30/12 σε ένα Εμπορικό Κέντρο, απόγευμα, ακουστικό σχήμα 2 κιθάρες και ένα αρμόνιο. Ήθελα μου πείτε την γνώμη σαν και καμία ιδέα για το προγραμμα μιας και το live θα απευθυνεται στον κόσμο που ψωνίζει. Λέμε να παίξουμε κάποια Χmas songs κλασικά και έπειτα κάποια swings. Το προγραμμα θα είναι και ξένα και Ελληνικά. Προβληματίζομαι αν πρέπει να βάλουμε μέσα και κομμάτια πιο έντεχνα και καμία μπαλάντα. Έχετε κάποιο playlist που θα μπορούσε να μας βοηθήσει; Ευχαριστώ! 

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου