Προς το περιεχόμενο

thimiospoul

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    25
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Τύμπανα
  • Day job
    τεμπελης
  • Τόπος
    ΚΟΖΑΝΗ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή thimiospoul

0

Φήμη

  1. Μοιράζομαι την πρόσφατη εμπειρία μου.Ειναι συχνό το θέμα με την οθόνη που σταδιακά αχνοσβηνει μέχρι που απλά δεν δείχνει τίποτα.Με μηδενικές γνώσεις και ακολουθοντας κάποια βιντεακια ,άνοιξα το καπάκι και ξεβιδωσα και την πλακέτα που συγκεντρώνει όλες τις εξόδους στο πίσω μέρος,για να έχω χώρο.Το ribbon καλώδιο που έχει να κάνει με την οθόνη είναι εύκολα προσβάσιμο και σύμφωνα με τις οδηγίες το αφαιρώ,ψεκάζω με ελάχιστο σπρέι επαφών,σκουπίζω καλά,περιμένω να στεγνώσει και επανατοποθετω.Και αφού μπήκα στον κόπο καθαρίζω και όσα υπόλοιπα ribbon μπορώ.Η πατέντα δούλεψε, ευτυχώς,η οθόνη έγινε καινούρια ΑΛΛΑ δεν έχω πλέον ήχο σε καμία έξοδο !Και αφού αυτομαστιγωθηκα για ένα πενθήμερο και είχα αρχίσει να ψάχνω για service και να υπολογίζω τις δόσεις για μια td30 αν όλα πάνε στραβά,σκέφτηκα λίγο πιο επικοδομητικα και παρατήρησα ότι ένα ribbon ναι μεν ήταν κουμπωμενο,αλλά μια θέση προς τα δεξιά.OK λοιπόν,τέλος καλό όλα καλά αλλά η ταραχή που πέρασα δεν περιγράφεται.Απο την χαρά μου δε,παραγγειλα και μια expansion card με 25 σετ.Αυτα....Το diy δεν είναι για όλους....Καλό καλοκαίρι....
  2. Το λοιπόν όταν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου....Τα υλικά που χρειάστηκαν είναι ένα θερμοπιστολο σιλικόνης, αυτά τα μακρυά μπουλόνια και τα κρανία από τη μακρινή Κίνα.Ξεκινησα γεμίζοντας με λωρίδες υφάσματος το κρανίο γιατί αλλιώς ήθελε πολύ σιλικόνη και αφού άνοιξα με κοπιδι την τρύπα στις ακριβείς διαστάσεις του μπουλονιου.Εκλεισα τη μια άκρη με χαρτοταινια για να μη γεμίσει το σπείρωμα σιλικόνη,γέμισα το υπόλοιπο σιλικόνη και κράτησα το μπουλόνι εκεί που το ήθελα μέχρι να κρυώσει το υλικό.Βουαλα...ετοιμο!!!
  3. Οπωσδηποτε και δεν θα διαφωνησω Μιλτο στο θεμα της εξασκησης.Φαντασου ομως το κλασικο 4/4 σε 32ρα ξεκινωντας με το δεξι.Για να γυρισεις στο 1 με το δεξι,κατι θες να υπαρχει εκει κοντα.Συζηταμε για να συζηταμε τωρα.Σαφως και ολα ειναι θεμα εξασκησης αλλα πρεπει ντε και καλα να φαω 1 χρονο για να συνηθισω ενα τυμπανο παραπανω?Το σετ μου σε πληρη αναπτυξη ειναι 9 κομματια απο τα οποια εδω και χρονια χρησιμοποιω τα κλασικα 5.Μονο σε ηχογραφησεις προσθετω και αρχιζω να χανω την μπαλα.2 crash εχω βασικα, τοποθετημενα στ 11 και στο 1 (κατα το συστημα του ρολογιου).Τελος παντων η καραντινα τελος,επιστροφη στο 5αρι σετ.
  4. Τον καιρο του εγκλεισμου πειραματιζομουν με στησιματα και τετοια και διαπιστωσα οτι το δευτερο βαθυ ειναι αρκετα πισω αναγκαστικα και θελει οπωσδηποτε και καποιο crash εκει κοντα γιατι δεν προλαβαινω να γυρισω.Ειδικα δε οταν το αριστερο το εχω π.χ στο hihat και το δεξι στο βαθυ χωρις να μπορω να λυγισω τον κορμο ειναι αβολα.Και πιστευω οτι αυτο που βαζουν απο τα αριστερα του hihat ναι μεν σε γλιτωνει απο ενα μπελα αλλα σου ανοιγει αλλα θεματα.Γνωμες?
  5. Το αγαπημενο μου θεμα.Ο,τι και να διαλεξεις θα μπεις στον πειρασμο σε καποια φαση να το αναβαθμισεις.Και σιγα σιγα θα καταληξεις, οπως ολοι μας φανταζομαι,να εχεις εξοπλισμο που δεν τον χρειαζεσαι η που δεν μπορεις να τον μεταπωλησεις(για να μην πω ξεφορτωθεις).Αν ο προυπολογισμος ειναι αυστηρα αυτος κινεισαι σε κατι μετριο προς καλο σε μετ/νο παντα.Φροντισε αν γινεται να δοκιμασεις 2-3 αν γινεται και μην κολλας σε μαρκες.Στα 130 παιρνεις κατι επωνυμο μεν κατα τι ταλαιπωρημενο δε.
  6. Την καλησπερα μου.Αντικειμενικα το DW φαινεται καλυτερο λογω διπλης αλυσιδας και περισσοτερων ρυθμισεων.Θεμα αντοχης δεν τιθεται για κανενα απο τα δυο εκτος κι αν εισαι αποφασισμενος να χοροπηδας πανω τους.Εγω βεβαια στη θεση σου θα ψωνιζα μτχ. ανεβαινοντας και κατηγορια βεβαια.Και εννοειται πως στα 200 ευρω δεν τα λες και πολυ starter.Θελω να πω δηλαδη οτι βρισκεσαι ηδη σε καλη κατηγορια.Αν ντε και καλα καινουριο και αναμεσα στα δυο, DW λοιπον.Και ναι ειμαστε και οι δυο σε λαθος ενοτητα.....
  7. Το ζητημα τεινει να γινει θεμα φιλοσοφικης συζητησης συνκουρδιζωντων.Καπου μεταξυ της μεταθανατιας ζωης και του απειρου βρισκεται προς αναλυση το πως η μερικες φορες και το αν κουρδιζονται.Προσωπικα επιδιωκω μια τονικη συνεχεια και το αφηνω εκει που μου αρεσει καθαρα πρακτικα οσο και ερασιτεχνικα.
  8. Μετα απο ακομα μια πετυχημενη αγορα μεσω νοιζ χρειαζομουνα πλεον μια δευτερη βαση για hi hat να κουμπωνει στο rack.Το δημοσιευω επειδη μου φανηκε ευκολο σαν ιδεα και υλοποιηση αρκει να πετυχει στα υλικα η συνταγη.Δηλαδη ετυχε η βεργα απο την παλια βαση hi hat που χρησιμοποιησα να ταιριαζει σε διαμετρο με αυτη της βασης πιατινιου.Το στοιχημα ηταν να βρω κατι να βιδωσω-ενωσω μεταξη τους τη βεργα με την βαση που κατα τυχη υπηρχε ηδη στη βεργα.Κατα τα αλλα και το ελατηριο και τα υπολοιπα παρελκομενα τα πηρα απο την ιδια βαση που απλα βαρεθηκα καποτε να την πεταξω και που μου φανηκε ξανα χρησιμη 20 χρονια μετα.Εντος του ελατηριου εβαλα κομματακι απο σωληνα αλφαδονερου για να ελαχιστοποιησω το τριψιμο μεταλλου σε μεταλλο ενω το ιδιο το ελατηριο βοηθα στην ευκολια ρυθμισης ποσο ανοιχτο η κλειστο δηλαδη.Γενικα πολυ το χαιρομαι οταν πετυχαινω κατι και γλυτωνω και φραγκα.
  9. Μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιονδηποτε ολοκληρωμενο οικιακο ενισχυτη απο 4 ως 8 ohm.Και καλυτερα στα 8 για να αποφυγεις φαινομενα ψαλιδισμου στο οριο που μπορει να προκαλεσουν βλαβες.Κοιτα κατι σε koda. O0
  10. Ειχα φτιαξει ωραιοτατες θηκες απο denim το γνωστο μας blue jean δηλαδη.Χωρις εσωτερικη επενδυση, κατι σε αφρωδες, δηλαδη μονο και μονο να μην τα εχω εκτεθειμενα.Οχι για μεταφορα ,απλα για αποθηκευση.Και λεω τωρα που ξαναμπαινω στο αθλημα να φτιαξω ενα σετ καθαρα ιδιωτικης χρησεως και ελαφρως εξελιγμενα.Το κακο ειναι οτι στα ελληνικα sites ως cordura αναφερεται το κοινο τεντοπανο και δεν καταλαβαινω το λογο.Αυτα...
  11. Ξερει καποιος που μπορω να βρω cordura με το μετρο?Σε μαγαζια με κοινα υφασματα παντως που ρωτησα με κοιτουσαν περιεργα.Κατεχω την ραπτικην και μπορω να τις φτιαξω και δεν ειναι και κατι το δυσκολο βασικα αλλα κολλαω στην πρωτη υλη.Απο ebay και τετοια ειναι ασυμφορο.
  12. Ειναι poplar(λεύκα) οποτε πας με κλειστα ματια για remo pinstripe και γενικα κατι οπωσδηποτε σε διπλο και να μαφλαρει κιολας για να μειωσεις τους υπερτονισμους ψηλα και να συμμαζεψεις το μπασο.Ακριβουτσικα αλλα θα ακουσεις το γιατι και θα καταλαβεις.Κατα τ αλλα ενα τυπικα καλο σετ απο την pearl για να μπεις στο παιχνιδι και να γουσταρεις.
  13. Εκατσα και τα εστησα ολα μετα απο 11 χρονια για φωτο.Pearl blx prestige studio all birch του 2001.8' 10' 12' 13' 15' τομ 16' βαθυ 22x16 οι κασες και ενα 14x8 natal meta steel προσφατο.Τα πιατινια masterwork custom 18 16 crash 22 ride 18 china 14 hihat και ενα 17αρι resonant fx.Πεταλι DW5000 διπλο που σπαει κιολας για το εφε της δικασης.Δερματα μονο remo emperor πανω ambassador κατω γιατι δεν ψαχτηκα ποτε παραπερα.Τοτε νομιζα οτι αγοραζοντας τρελο σετ αγοραζεις και τα χερια μαζι αλλα δεν...Τα τελευταια χρονια παιζω με TD6 Roland στο υπογειο της κωλοπολυκατοικιας που μενω.
  14. Ολα τα επωνυμα ειναι καλα.Μην σε απασχολει και τοσο αν ειναι chain direct η belt drive η τι ρυθμισεις εχει.Το ποιοτικο πεταλι σιγουρα θα παιξει το ρολο του αλλα τα ποδια φτιαχνουν το πεταλι και οχι το αντιθετο.Δοκιμασε οσα μπορεις για να αποκτησεις μια εικονα για τη διαφορα στην αισθηση,μπορει να καταλαβεις οτι καποιο σου καθεται καλυτερα απο το αλλο.Μην παρασυρθεις απο μαρκετινγκ και χωσεις λεφτα χωρις λογο.Για σενα και για μενα το ακριβοτερο δεν ειναι το καλυτερο.Παρακολουθα στενα τις αγγελιες και δεν θα χασεις.Και βαρα αφοβα.Δεν παθαινει τιποτα η κασα.Μεσα στα πλαισια της λογικης εννοειται!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου