Προς το περιεχόμενο

sensk2

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  18
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral
 1. Αφού σας ευχαριστήσω, θα πω οτι ψάχνω για τη δυνατότητα "γενικού" βάθους στο όργανο. Για το πως γίνονται οι ρυθμίσεις στον κάθε ήχο το βρήκα. Αλλά διαπίστωσα (με βάση το γούστο μου) οτι όλοι οι ήχοι χρειάζονται μια μικρή αύξηση βάθους (για παίξιμο live). Σκέφτηκα λοιπόν, μήπως υπάρχει η δυνατότητα μια γενικής ταυτόχρονης βελτίωσης του βάθους (και αυτό επειδή είδα στο utility την επιλογή chorus, reverb on-off. Μου δώθηκε η εντύπωση οτι είναι "master" reverb και chorus, άρα πιθανόν από κάπου να τροποποιούνται).
 2. Επειδή δεν έχω προλάβει να ψάξω το motif ES6 που έχω στη κατοχή μου εδώ και 'κανα δίμηνο και μου προέκυψε δουλειά, μήπως ξέρετε αν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί ο τύπος και η ποσότητα του βάθους ταυτόχρονα σε όλους τους ήχους; Με μια βιαστική ματιά είδα οτι μάλλον υπάρχει γενικό βάθος, chorus και equilizer (αν κατάλαβα καλά), αλλά δεν ξέρω πως θα αλλάξω το βάθος. Με πιέζει πολύ ο χρόνος και δεν προλαβαίνω να ψάξω το manual. Ευχαριστώ
 3. Αφού σας ευχαριστήσω θα σας μεταφέρω αυτά που έμαθα από τεχνικό και τα έκανα με επιτυχία. 8) Λοιπόν, μετατροπή δίσκου FAT32 σε NTFS σε windows Xp χωρίς να πειραχτεί το παραμικρό στο δίσκο: 1. Στο run γράφουμε cmd (βγαίνουμε σε dos) 2. Γράφουμε convert(κενό)c : (το όνομα του δίσκου που θα μετατρέψουμε με άνω κάτω τελεία χωρίς κενό ανάμεσα)(κενό)FS:NTFS (ολόκληρο δηλαδή είναι convert c: /FS:NTFS) και πατάμε enter Υπάρχει περίπτωση να ρωτήσει ώστε να κάνει την αλλαγή στην επόμενη εκκίνηση. Πατάμε y (yes) και κάνουμε επανεκκίνηση. Ξεκινάει με μπλε οθόνη και αρχίζει την μετατροπή. Εγώ τα κατάφερα, αλλά δεν φέρω καμμιά ευθύνη αν δοκιμάσετε το ίδιο. :lol:
 4. Μήπως ξέρει κάποιος πως θα μετατρέψω δίσκο FAT32 σε NTFS σε windows XP (χωρίς να τον φορμάρω); Ευχαριστώ
 5. Φίλε KOTS, αν ένα όργανο συγκέντρωνε αυτά που ζητάς και με ποιότητα ήχου, θα έκανε πολλούς πληκτράδες ευτυχισμένους. Καταρχάς ξεκίνα με το να δεχτείς οτι δεν θα τα έχεις όλα και θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις. Εγώ από τότε που ξεκίνησα, έχω αλλάξει 45! όργανα ψάχνοντας συνέχεια για καλύτερη ποιότητα και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με 7 hardware(και επιπλέον, software instruments) και ευχαριστημένος 100% δεν είμαι. Στο x όργανο θάχεις ευελιξία και συμπαθητικό ήχο, στο y θάχεις πολύ καλό ήχο αλλά θα είναι δυσκίνητο, στο z θα 'χεις τα προηγούμενα μα δεν θάχεις sampler κλπ κλπ. ¶κρη δεν βγάζεις :cry: Θα σου πρότεινα λοιπόν ξεκίνα αγοράζοντας το καλύτερο που κάνει τη x δουλειά που θέλεις (με προτεραιότητα σε αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο) και αργότερα ένα άλλο που θα καλύψει τον τομέα που έλειπε απο το προηγούμενο. Όργανα για φυσικούς ήχους θα πρότεινα Motif (+ κάρτα VL) ή Kurzweil (πολύ δύσχρηστο). Τα Korg θα έλεγα οτι είναι κορυφή στην ευχριστία, αλλά μάλλον υστερούν στον φυσικό ήχο (εκτός του Pa1x που σημείωσε πρόοδο και του Oasis το οποίο δεν έχω ακούσει πέρα από το demo). Για ατμοσφαιρικούς ήχους ίσως θα πρέπει να δεις το θέμα software. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προσωπική υποκειμενική άποψη. Το καλύτερο είναι να πας να ψάξεις και να ακούσεις με βάση αυτό που θες να κάνεις και κυρίως μην αρκεστείς στα demo. Αλλά πρέπει να χωνέψεις οτι δεν θα βρείς ένα που να τα κάνει όλα και καλά.
 6. Αν διαβάσεις τα specificatons της νέας γενιάς οργάνων, θα δεις οτι υπάρχει η δυνατότητα (προαιρετικά και με επιπλέον επιβάρυνση) να επικοινωνούν τηλεπαθητικά. :lol: Εσύ όμως που σίγουρα είσαι παλαιότερο μοντέλο, μάλλον θά 'χεις πρόβλημα μια και είναι δύσκολο να αναβαθμιστείς - αν όχι ακατόρθωτο. :cry: Προτού λοιπόν αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι και να τρέχεις στο Θιβέτ ή δεν ξέρω που αλλού, :evil: ψάξε στα www.shop21.gr, www.e-shop.gr και γενικώς σε τέτοιου είδους καταστήματα (για smart media & card reader). Επόμενη σοφή κίνηση είναι τα φωτογραφεία. :wink: Πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έπαιρναν τέτοιες κάρτες. Μια άλλη λύση (με επιφύλαξη) θα ήταν cart reader + compact flash κάρτα, που θα μπορέσεις ενδεχομένως να χρησιμοποιήσεις και αλλού (πχ μεταφορά αρχείων από pc σε pc, σε φωτογραφική μηχανή κλπ). Όμως δεν ξέρω αν το όργανό σου (το μουσικό εννοώ) :lol: έχει usb θύρα. Από 'κει και πέρα δεν έχω πληροφόρηση για κατάργηση της smartmedia.
 7. frunobulax μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις. Παρατήρησα κι εγώ τι έγραψα, αλλά το άφησα σκόπιμα για να δω τι θα γίνει (αναζητώντας όντως το χιούμορ). Είμαι βέβαιος οτι κατάλαβες οτι με αρρώστησε το παίξιμο και ο ήχος του Κροκίδη και τον ζήλεψα. Θάθελα να μπορώ και εγώ να έχω αυτόν τον ήχο και να παίζω έτσι. Βέβαια η κριτική μου για τον συγκεκριμένο μουσικό είναι απ' τη πλευρά του πληκτρά και άσχετου κιθαρίστα. Ελπίζω μόνο να μην πιαστούν από αυτόν το διάλογο οι υπόλοιποι της παρέας και ξεφύγουμε από το θέμα.
 8. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ναι, η κιθάρα κοστίζει 1388 €. Όντως είναι πολλά για ξεκίνημα. Όμως μου προσφέρει ποικιλία ήχων ηλεκτρικής και ακουστικής, που επίσης μου αρέσει. Αλλά μην ξεχνάμε οτι είμαι πληκτράς και βλέπω τη κιθάρα από αυτή τη σκοπιά και όχι απ' τη πλευρά του κιθαρίστα. Δηλαδή οι πολλές νεράιδες (ήχοι) μου αρέσουν έστω κι αν καταλήξω σε δύο. Θα έχω όμως δύο και αν βαρεθώ θα ψάξω στο χαρέμι για άλλες. Εξάλλου σαν πληκτράς που συνεχώς ψάχνεται δεν αποκλείω την περίπτωση, σε συνεργασία με πεταλιέρα, να φτιάξω κάποιους ήχους που να μην έχουν σχέση με κιθάρα, αλλά να μου φανούν χρήσιμοι ώς "συνθετικοί" σε συνδιασμό με τα πλήκτρα. Να πω ακόμη, οτι η συγκεκριμένη κινείται λίγο σαν πληκτροφόρο, δηλαδή έχεις ποικιλία ήχων, αλλά παράλληλα φτιάχνεις δικούς σου και τους αποθηκεύεις. Από πλευράς εκπαίδευσης, βιβλίων ή site δεν είχα κάποια πρόταση.
 9. sensk2

  symphonic choirs

  Αφού ευχαριστήσω τον xristos69 για τη πληροφορία για την ύπαρξη του προγράμματος, θα πώ οτι το θέμα κόστους, χώρου στο δίσκο κλπ, έχει να κάνει με το σκεπτικό, το γούστο, τις ανάγκες του καθενός και την "τρέλλα" του. Εγώ είμαι πολύ τρελλός και παρότι άνεργος αυτή τη στιγμή, προχώρησα σε παραγγελία, αφού αρρώστησα από τα demo που άκουσα. Αυτό το καιρό ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική για κινηματογράφο και ψάχνομαι για την ποιότητα του ήχου, του ακούσματος γενικότερα και τον τρόπο προώθησης της δουλειάς μου, όταν θα έχω τα πρώτα ολοκληρωμένα δείγματα. Παράλληλα ετοιμάζουμε με κάτι φίλους μια ταινία, μικρού μήκους, όπου καθένας, αφιλοκερδώς, θα βάλει τις γνώσεις του και τη ψυχή του για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. (Βαρεθήκαμε να δουλεύουμε ως υπάλληλοι και είπαμε να δοκιμάσουμε μήπως και μια στο δισεκατομμύριο, δούμε άσπρη μέρα). Η χορωδία αυτή, αν και δεν την έχω παραλάβει ακόμη, θεωρώ οτι είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο. Ναι, έχω σπουδάσει, είμαι ένας μέτριος μουσικός, αλλά αγαπάω μέχρι τρέλλας τη μουσική. Αυτό με κάνει να προσπαθώ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω. Όταν παραλάβω το πακέτο και το ψάξω, θα γράψω τις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση του.
 10. Ευχαριστώ για την απάντηση mechmg93. Ο σκοπός μου είναι να πάρω μια κιθάρα που θα καλύψει και τις αυριανές μου ανάγκες (αν υποτεθεί οτι θα φτάσω στον επιθυμητό στόχο). Και δεν ξεκινάω με φτηνή, διότι αποδείχτηκε σε μένα, με τη πάροδο των χρόνων και ύστερα από την αγορά 45 συνολικά πληκτροφόρων (αναζητώντας το καλύτερο και χάνοντας από την πώλησή τους ως μεταχειρισμένα) οτι το ακριβότερο προϊόν είναι αυτό που μένει, έστω για να το καμαρώνεις και να σου θυμίζει μια ιστορία. Από τη στιγμή που άρχισα να αγοράζω όργανα που ήταν τα καλύτερα στην εποχή τους, αρχισα πλέον να μη πουλάω και να βρίσκομαι με ένα κατά τη γνώμη μου πολύ καλό σετ, σήμερα. Το ίδιο πιστεύω και για την κιθάρα. Έστω και αν τελικά την παρατήσω, θα χαρώ όταν έρθει ένας φίλος κιθαρίστας στο σπίτι, να βρεί ένα καλό όργανο και να παίξουμε μαζί.
 11. Ξεκινώντας, αναφέρω οτι είμαι πληκτράς και μου αρέσει πολύ και η κιθάρα. Αποφάσισα λοιπόν να μάθω και κιθάρα (αν υποτεθεί οτι έμαθα πλήκτρα). Σκοπός απλά να παίζω κομμάτια και όχι να γίνω δεξιοτέχνης. Το είδος που μου αρέσει περισσότερο είναι οι μπαλάντες και απόκλειση προς ροκ και ποπ (πχ. Ramazzotti, Clapton - wonderful tonight, tears in heaven κλπ )(άκουσα τον Κροκίδη με τον Παπακωνσταντίνου και τον ήχο του και αρρώστησα). Όντας λοιπόν άσχετος χρειάζομαι βοήθεια στα εξής: α) από τι είδους κιθάρα να ξεκινήσω β) Τι βιβλία ή site προτείνετε (Ωδείο δεν ξαναπάω, βαρέθηκα 13 χρόνια, θέλω να μάθω αργά και χαλαρά) γ) Φίλος - πωλητής Νάκα, μου πρότεινε αφού κλείνω περισσότερο προς την ηλεκτρική να ξεκινήσω με αυτόν τον τύπο, μια και ο τρόπος παιξίματος σε σχέση με την κλασσική διαφέρει. Ακόμη μου πρότεινε για αγορά την Line6 variax 700 μια και ζήτησα μια κιθάρα που θα μάθω, αλλά θα έχει και αξιοπρεπή ήχο. Η συγκεκριμένη μιμείται τις Fender, Gibson κ. ά. καθώς και μερικές ακουστικές. Η ιδέα μου άρεσε καθώς και ο ήχος της κιθάρας που άκουσα (χωρίς πεταλιέρα), μες την ασχετοσύνη μου, μου φάνηκε καλός αλλά και η λόξα μου (όντας πληκτράς) για ποικιλία ήχων και δυνατοτήτων καλύπτεται από το συγκεκριμένο στυλ κιθάρας. Ποιά η γνώμη σας και δ) μου προτάθηκε η πεταλιέρα Line6 Pod xt live. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.
 12. Yamaha Clavinova 950 Yamaha Motif ES6 Ensonic VFX-SD Korg i30 Korg Triton (classic 61) Korg Pa1x Kurzweil K2661
 13. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Έχω breath controller και θα προσπαθήσω να βγάλω αποτέλεσμα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.