Προς το περιεχόμενο

musiqa

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από musiqa

  1. ναι οποτε καλα το ειχα καταλαβει...χρειαζεται κονσολα..ευχαριστω που το εψαξες φιλε! ;)
  2. ξερει κανεις αν η συγκεκριμενη εχει στο digital control panel της ρυθμιση της εντασης? γιατι δεν εχω βρει πουθενα στο διαδικυτο κατι που να το αναφερει. απο που ανεβοκατεβαζω με λιγα λογια την σταθμη της εντασης των ηχειων? για τα ακουστικα εχει μπροστα. σκεφτομαι να την αγορασω αλλα αν χρειαζομε και μικτη-κονσολα τοτε ακυρο...ευχαριστω!
  3. ειπες την γνωμη σου ειπα την γνωμη μου.γιατι απορεις? ανθρωποι ειμαστε και ειναι φυσιολογικο να διαφωνουμε η να συμφωνουμε σε αποψεις. εμενα δεν μου αρεσει ο messi, τον θεωρω εναν μετριο παιχτη, εσενα μπορει να σου αρεσει, εμενα μου αρεσει να ακουω psytrance και μετα στα καπακια καρρα. εσυ μπορει να μην γουσταρεις καν αυτα...ο καθενας εχει τα γουστα του και τις αποψεις του. δεν σημαινει οτι αυτο που λεει ειναι και αυτο που θες να ακουσεις. απλα τα πραγματα. τι κοληματα εχετε ρε παιδι μου ορισμενοι...τελοσπαντων δεν συνεχιζω το posting. καλη συνεχεια! <3
  4. ερευνησε το αν δεν βαριεσαι μεχρι βαθους και θα δεις οτι τα focal cms40 δεν αξιζουν τα χρηματα τους τοσο οσο τα πουλανε. κατασκευαζονται στην κινα ,ομως ολο το προσχεδιο εχει γινει στην γαλλια. δεν γινεται να συγκριθει η εταιρια focal με την dynaudio και genelec για κανενα λογο. εχουν φτιαξει πολυ καλα ηχεια και σε ηχο και σε ποιοτητα αλλα δες το ακομα και σαν χωρα. ειναι γαλλοι και οι αλλοι ειναι σκανδιναβοι. και σαν συμπεριφορα ηχειου το focal δεν μου αρεσε τοσο οσο το genelec6010. το focal ηταν ποιο σωστο στο φασμα του αλλα η χροια του ηχειου δεν ειναι ωραια. ειναι σαν ξεψιχισμενο . τα tweter τους ηταν πολυ καλα, ο διαχυτης εκανε δουλεια αλλα ηταν πλαστικος...οι κωνοι στα μπασα επισης πολυ φθηνο υλικο. θα μπορουσαν να το κανουν πολυ καλυτερο αλλα βεβαια θα ανεβαινε και η τιμη. εχουν clip led που ειναι πολυ χρησιμο αλλα γενικα δεν μου αρεσαν τοσο.ακομα και στην ενταση τους στο 1 μετρο ειναι ποιο χαμηλα απο τα genelec που ειναι και μικροτερα.
  5. αν εισαι νεος στον χωρο πρεπει να ασχοληθεις πολυ με το αθλημα. αν εχεις χρηματα καλο ειναι να παρεις οσο το δυνατον καλυτερο εξοπλισμο μπορεις. διοτι αν μαθεις απο την αρχη και λιωσεις τοτε στην πορεια της καριερας σου θα δεις οτι μετα θα μπορεις να κανει μιξη ακομα και με ψιρες ακουστικα..ολα αυτα που λεω ειναι για καποιον αρχαριο.. εγω οταν ξεκινησα ειχα τα Dynaudio bm6a mk2, motu 828 mk2 firewire, rode nt1-a, focusrite liquid mix, waldorf micro q και ακουστικη χωρου 80% ως προς το καλυτερο αποτελεσμα στις ανακλασεις και στα στασιμα κυματα. οταν τα εχεις αυτα για αρχη και ασχολεισαι θα δεις οτι στην παροδο του χρονου το αυτι σου θα ξερει ποιο ειναι το σωστο, οποτε μετα θα μπορεις να κανεις παπαδες με ολα τα συστηματα...τα Genelec ειναι καλα ηχεια δεν σημαινει οτι εχουν χρωμα οτι δεν ειναι καλα διοτι αν ξερεις απο ηχοληψια οσο χρωμα και να εχει ενα ηχειο ξερεις τι πρεπει να κανεις στα eq ωστε να τα κανεις να ακουγονται σαν flat. γιαυτο οπως λεω οσο ασχολεισαι τοσο θα μαθαινεις..
  6. μεγαλο ρολο παιζει και η χωρα κατασκευης του καθε ηχειου. η Genelec ειναι Made in Finland και η Dynaudio made in Denmark. ενω η Focal made in China. αυτο παιζει μεγαλο ρολο διοτι μπορει να σου λεει οτι ενα ηχειο της Focal κανει 800ευρω αλλα αν κατσεις και το ψαξεις και το αναλυσεις θα δεις οτι οταν πηγαινει στην κινα βαζουν πολυ φθηνα υλικα και η τιμη του κανονικα θα επρεπε να ηταν 100ευρω. ενω στις εταιριες Genelec, Dynaudio, Adam οι τιμες ειναι οντως ισαξιες με των εσωτερικων υλικων του καθε ηχειου. μπορει η Focal να ασχολειται με την μελετη του ηχειου και την κατασκευη του αλλα η παραγωγη του μετα γινεται αλλου οποτε οσο να ναι....για να τελιωνουμε με το θεμα Dynaudio ειναι αριστα ηχεια αν εχεις οπως σου ειπα και καταλληλη ακουστικη στον χωρο σου θα ακους τα παντα στην μιξη. παρε και ενα καλο ζευγαρι καλωδια balanced για να αναδιξεις και αλλο το ηχειο. πχ τα vovox που κανουν 150 ευρω το ζευγαρι, ειναι κριμα να εχεις τετοιο ηχειο και να το ακους με καλωδια proel η klotz που κανουν 30 ευρω.
  7. τα Dynaudio εχουν πολυ ωραια μπασα. μπορεις δηλαδη να χειρουργεις τον ηχο με linear phase eq ακομα και στα 40hz και αν εχεις σωστη ακουστικη στον χωρο σου θα ακους την διαφορα της λεπτομερειας. επισης οσοι ποιο πολυ ωρα τα εχεις ανοιχτα αλλαζει η χροια τους επειδη ζεστενεται ο ενισχυτης και γινοντε πιο soft . ο διαχυτης που εχουν στο twiter ειναι καλος αλλα απο θεμα στερεοφωνιας δεν ειναι αρκετα πολυδιαστατα. τα focal cms40 εχουν λιγο μεγαλυτερο ευρος στην στερεοφωνια τους. απο καμπινα τα focal και τα genelec εχουν καλυτερη. πρεπει καποτε να φτιαξει καποιος ηχεια με bass Dynaudio, twerer Focal και καμπινα Genelec, θα ειναι ισως το καλυτερο ηχειο... τωρα οσο αναφορα το θεμα του analyzer αν το χεις δουλεψει πολυ βλεπεις πως συμπεριφερεται ο ηχος οποτε μπορεις στο 90% να καταλαβεις πως θα ακουγεται χωρις να το ακους. ιδικα οι χαμηλες και κυριως οι υποχαμηλες συχνοτητες δεν εχουν πολλα πραγματα να αλλαξεις. δηλαδη αν ακουσεις σε ενα μεγαλη ηχοσυστημα ενα ηλεκτρονικο tune πχ trance θα δεις οτι τα μπασα θα σου ακουγονται τα ιδια σε ολα με μικρες διαφορες. θα ακους ενα βουητο δηλαδη. ενω απο 250hz-17khz θα τα ακους ολα και εκει πρεπει να εχεις σωστη μιξη απο το studio σου. γενικα οσο λιωσεις το αυτι σου και το μυαλο σου τοσο γνωση και εμπειρια θα εχεις. μετα θα μπορεις να μιξαρεις και να πετυχεις τελειο ηχο ακομα και σε logitech 2.1 ηχεια. ακομα και με ακουστικα ψιρες...με analyzer παντα ανοιχτο! ;)
  8. τα εχω εγω τα συγκεκριμενα ηχεια. ηχεια που εχω αλλαξει στο στουντιο μου ,ειναι με σειρα αγορας : ESI near 06, MAUDIO BX8a, DYNAUDIO BM6a mk2, FOCAL CMS40, GENELEC 6010a. στα αναφερω αυτα για να σου δειξω οτι εχω ακουσει διαφορα ηχεια και ξερω ποια ειναι τα καλυτερα. τα genelec ειναι τα ποιο ομορφα σαν οψη και design. ο ηχος τους ειναι πολυ καλος για τοσο μικρα. εχουν αρκετο χρωμα στις υψηλες σιχνοτητες, διλαδια τα πιατινια και τα κυμβαλα θα σου ακουγοντε σαν να σου γδερνουν το αυτι. στις μεσαιες συχνοτητες εχουν και εκει λιγο χρωμα αλλα δεν σε ενοχλει. απο μπασα μην περιμενεις να ακουσεις καθολου sub συχνοτητες. ιδικα τα kick ακουγονται σαν ενα τακ τακ. αν τα θελεις για μιξη πρεπει να ξερεις να δουλευεις analyzer ωστε να καταλαβαινεις τι παιζει εκει κατω...παρολα αυτα εμενα μαρεσουν πολυ μονο και μονο που τα βλεπω αλλα εγω ειμαι 10 χρονια μουσικος παραγωγος και δουλευω με τους αριθμους. μπορω να κανω μιξη και χωρις να ακουω καν τον ηχο. αν εισαι στην αρχη θα σου ελεγα μην ασχοληθεις καν με τα ηχεια. αν απλα τα θελεις για να ακους μουσικη τοτε μονο με το subwoofer 5040 αλλα και παλι τα ηχεια δεν μπορεις να τα δυναμωσεις αρκετα διοτι ειναι λιγα watt. επισης δεν εχουν clip led ωστε να σου δειχνει ποτε κλιπαρει το ηχειο. για να τελειωνω μην ξεχνας ομως οτι ειναι genelec και ειναι ολα προσεγμενα. ιδικα η καμπινα τους ειναι πολυ καλη. σε σχεση με εταιριες οπως KRK, Yamaha, Alesis, Prodipe, Maudio, Behringer, Mackie, ESI, Samson, Tanoy, Fostex, JBL, ειναι μακραν τα καλυτερα. στα ιδια χρηματα μπορεις να τσεκαρεις και τα Adam a3x αλλα εγω προσωπικα δεν συμπαθω τα ηχεια με ribbon tweter. παντως μου αρεσουν ποιο πολυ στον ηχο τα genelec 6010a απο τα focal cm40 επειδη ειναι πιο "τσιριχτα" στα high. πες για ποιο λογο ακριβως τα θελεις και για ποιο ειδος μουσικης και μπορω να σου πω περισοτερες λεπτομερειες. ( αργησα να σου απαντησω βεβαια 5 μηνες......τυχαια βρηκα το ποστ σου, λογικα θα εχεις παρει ηχεια)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου