Προς το περιεχόμενο

Stevie Greek

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    7
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Αθήνα

Συμμετοχή Stevie Greek

0

Φήμη

  1. Εξαρτάται το που είσαι.. Αν είσαι ήδη γνωστός σε κάποιο κόσμο,το Facebook μπορεί να αποδειχθεί καλό μέσο για να διαφημίσεις ένα live σου.. Ξέρω ολόκληρα lives τα οποία στήθηκαν μόνο δημιουργώντας ένα "event page" στο Facebook,και γέμισαν κόσμο,και μπορείς να γλιτώσεις τα όποια έξοδα για τύπωμα αφισών με αυτό το τρόπο.. Αλλά άμα είσαι νέος καλλιτέχνης και θέλεις απλά η μουσική σου να φτάσει στα αυτιά αυτών που ίσως ενδιαφέρονται να την ακούσουν και είναι υποψήφιοι fans,δε θα σε βοηθήσει και τόσο... Καλό για προώθηση είναι το Twitter. Εκεί γίνεται χαμός..
  2. 1500 για τέσσερα εξάμηνα ? Ο.Κ. εγώ είχα υπ' όψιν μου μια σχολή που είχα ρωτήσει που μου 'χαν πει 3500 ευρώ το χρόνο για 4 χρόνια σπουδών.. Αυτό που ακούς πρωινιάτικα είναι η αντίθετη άποψη από την επικρατούσα. Οι πάντες στην Ελλάδα φαίνεται να κυνηγάν ένα χαρτί παρ' ότι τα χαρτιά είναι τελείως άχρηστα. Το χαρτί από μόνο του δε βρίσκει δουλειά σε κανέναν. Ξέρεις πόσοι με πτυχία είναι άνεργοι ? Στη καλύτερη των περιπτώσεων με ένα τέτοιο χαρτί,άντε να πιάσεις δουλειά σε κάνα συνοικιακό μπαράκι ή ταβερνάκι με live... Χωρίς ΙΚΑ,χωρίς ένσημα.. Ξέρω πολλούς που ούτε αυτό δε μπορούν να κάνουν και έχουν ένα κομμάτι χαρτί σε κορνίζα στο σαλόνι του σπιτιού τους και το κοιτάνε και θυμούνται ιστορίες.. Γνωστός μου απόφοιτος πανεπιστημίου Αμερικής,και δουλεύει ντελιβεράς σε πιτσαρία.. Δεν είπα πως βλέποντας ένα tutorial στο youtube κάποιος θα αποκτήσει γνώσεις πτυχιούχου,αλλά πως με συνεχή ενασχόληση και πρακτική εξάσκηση και έρευνα κάποιος μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο που να μπορεί από αυτό που κάνει να βγάζει χρήμα. Το χρήμα είναι η υπόθεση.. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε κυνηγοί ταλέντων,ούτε "καλοί άνθρωποι" οι οποίοι θα σε πάρουν χωρίς να έχουν ακούσει δουλειά σου. Ότι πτυχία και να 'χεις τον άλλον τον ενδιαφέρει να ακούσει το αποτέλεσμα. Και με τις τιμές των εργαλείων να πέφτουν και τη πληροφορία να γίνεται πιο άμεση τα home studios ξεπηδάν σαν μανιτάρια και πολλά επαγγελματικά studios κλείνουν,με τον ανταγωνισμό για αγορά εργασίας σε αυτό το τομέα να γίνεται ακόμα πιο έντονος. Υπάρχουν χιλιάδες νέοι που αποφοιτούν από παρόμοιες σχολές,αλλά αυτό που δε σου λεν στις σχολές είναι πως τα studios που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι ελάχιστα και πως πάνω από το 50% των πτυχιούχων δε θα εργαστούν ποτέ σε τέτοια δουλειά,γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας... Άμα κάποιος ξέρει να φτιάχνει beats,instrumentals,το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αρχίσει άμεσα να φτιάχνει δουλειές και να τις πουλάει σε καλλιτέχνες. Το internet μπορεί να βοηθήσει αρκετά σε αυτό.
  3. Τα bulletins ήταν ο αρχαίος τρόπος που είχε το Myspace για τη περίπτωση που θες να στείλεις ένα γενικό μήνυμα σε όλους τους φίλους/φαν σου. Ο "τοίχος" σε στυλ Facebook όπου στη Home σελίδα εμφανίζονται πληροφορίες για το τι κάνουν οι φίλοι σου δεν υπήρχε πριν λίγα χρόνια.. Κάποτε κάποιοι κράζαν το Facebook ότι ήταν κουτσομπολίστικο και κατινίστικο γιατί σχεδόν ότι κάνεις,το πετάει και στις οθόνες των άλλων και από όταν βάλαν τοίχο στο Myspace οι περισσότεροι το εγκατέλειψαν. Και εγώ το παράτησα πριν από 2 χρόνια. Μπήκα πρόσφατα μετά από 2 χρόνια στο λογαριασμό μου και συμπέρανα πως από τους 600 φίλους μου μόνο οι 10 συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν.. Το Myspace είναι "so last year" κατά την άποψη μου. 1000 φορές καλύτερο το ReverbNation. ;) http://www.reverbnation.com/
  4. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να κάνεις σύνθεση είναι το ταλέντο και η υπομονή. Πιάσε τη κιθάρα όχι για να παίξεις ένα γνωστό κομμάτι,αλλά για να πειραματιστείς. Άρχισε να δοκιμάζεις νότες στη τύχη... Ξεκίνα από μια νότα (ας πούμε το σολ) και αφού παίξεις το σολ μετά παίξε μια άλλη νότα.Πάρτες με τη σειρά. Θα ανακαλύψεις ότι άμα μετά το σολ παίξεις τη Χ νότα,ακούγεται ωραία.Σημείωσε τις 2 νότες που σ αρέσουν,και μετά επανέλαβε τη διαδικασία παίζοντας τη πρώτη και τη δεύτερη,και δοκίμαζε για να βρεις τη τρίτη. Θα φτάσεις να έχεις βρει ένα πρωτότυπο,δικό σου riff. Μετά θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα δεύτερο riff. Σιγά σιγά θα έχεις γράψει όλες τις νότες για τη κιθάρα που θα ακούγονται στο κομμάτι. Ηχογράφησε το παίξιμό σου και άκου το. Πάρε το δεύτερο όργανο σου,όπως π.χ. πλήκτρα και ξεκίνα να δοκιμάζεις... Μήπως θα ακούγεται ωραίο αν τη στιγμή που παίζεις σολ στη κιθάρα,παίζεις μια συνχορδία στα πλήκτρα ? Δοκίμασε το. Ότι σου αρέσει κράτα,ότι δεν απέρριψε. Σιγά σιγά θα έχεις φτιάξει ένα πρωτότυπο,δικό σου κομμάτι από το τίποτα. Θα έχεις κάνει μια σύνθεση..
  5. Θα σου πω τη προσωπική μου άποψη η οποία μπορεί να ακουστεί κουφή σε μερικούς,αλλά είναι απλά άποψη όποτε ας ακουστεί. Με τα λεφτά που θα δώσεις για να πας στη σχολή μπορείς να αγοράσεις αξιόλογα μηχανήματα και να φτιάξεις το δικό σου home studio,με το οποίο θα μπορείς να μάθεις στη πράξη το τι και πως.Αγόρασε και μερικά βιβλία,μελέτησε τα,μπαίνε στο φόρουμ μας να λύνεις απορίες και να αποκτάς απόψεις,ψάξε wikis στο internet και tutorials στο youtube. Ανάλογα με το χρόνο που θα αφιερώνεις κάθε μέρα,θα εξαρτηθεί και ο χρόνος για να μάθεις να χειρίζεσαι σωστά κάποια πράγματα.. Και θα μπορείς να κάνεις πρακτική εξάσκηση,να μαθαίνεις παίζοντας. Στο τέλος θα σου έχει μείνει προίκα ο εξοπλισμός,τον οποίο θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις δικές σου δουλειές, χωρίς να χρειαστεί να σκάσεις κι άλλα πολύτιμα χιλιάρικα.
  6. Stevie Greek

    Mac ή PC;

    1) Τα plugins που έχουν φτιαχτεί να τρέχουν σε περιβάλλον Windows δεν μπορούν να τρέξουν σε περιβάλλον OS X. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα γίνουν άχρηστα όταν αγοράσεις το Mac: Αγοράζοντας υπολογιστή Mac μπορείς επίσημα μέσω της λειτουργίας bootcamp του λειτουργικού να εγκαταστήσεις και Windows στο σκληρό δίσκο του Mac σου,και κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή να σου εμφανίζει να επιλέξεις πιο λειτουργικό θες να φορτώσεις. Αυτό είναι το κόλπο. Αγοράζοντας Mac hardware,μπορείς να τρέξεις και το λειτουργικό σύστημα OS X,και το Windows.Αγοράζοντας hardware από "pc companies" όπως Acer,Toshiba,HP κτλπ,μπορείς να τρέξεις μόνο Windows. 2) Για επαγγελματικές δουλειές χρειάζεσαι επαγγελματικά εργαλεία. Η κάρτα ήχου που είναι προεγκατεστημένη στον Mac μπορεί να κάνει ότι και η κάρτα ήχου που είναι προεγκατεστημένη σε ένα Windows pc. Είναι καλές για ταινίες και παιχνίδια,αλλά όχι για επαγγελματικές εφαρμογές. Και σε Windows αν προσπαθούσες να ηχογραφίσεις με το τσιπ ήχου που είναι κολλημένο πάνω στη motherboard,τα ίδια αποτελέσματα θα είχες. Για ηχογράφιση θα πρέπει να κοιτάξεις για μια εξωτερική κάρτα ήχου (audio interface) 3) Οθόνη αφής δεν υπάρχει,αλλά το monitor του Mac έχει τη καλύτερη ποιότητα χρωμάτων και είναι η πρώτη επιλογή για επαγγελματίες γραφίστες λόγο του ότι η εικόνα που θα βλέπεις στην οθόνη σου θα έχει όσο το δυνατόν πιο ίδια χρώματα με στο χαρτί, αν αποφασίσεις να εκτυπώσεις. Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς π.χ. φτιάχνοντας εξώφυλλα cd ή άλλα πράγματα με photoshop,πάρε Mac.
  7. Είναι πολύ καλοί οι υπολογιστές της Apple,αλλά δε θα σου πρότεινα το mini γιατί δεν έχει καλό value. Δεν αξίζει σαν επένδυση. Το mini με διπύρηνο επεξεργαστή στα 2.46Ghz,4gb RAM και 1tb σκληρό δίσκο κάνει 1000$ ενώ με 1200$ παίρνεις το βασικό iMac με διπύρηνο στα 3Ghz,4gb RAM,500gb σκληρό,αλλά και με οθόνη,ηχεία,webcam,και ενσωματωμένο μικρόφωνο.. Μπορεί ο σκληρός να έχει μισή χωρητικότητα,αλλά μόνο το κόστος της οθόνης να βάλεις με την ανάλυση που έχει και τη πιστότητα των χρωμάτων,υπεραξίζει να προτιμήσεις iMac από mini.. Και μάθε και το άλλο: Το λειτουργικό σύστημα της Apple το X,βγαίνει σε μια μόνο έκδοση οπόταν κάθε φορά που θα βγαίνει καινούριο θα ξέρεις απ' ευθείας ότι θα πάρεις το σωστό. Η Microsoft βγάζει 4 εκδόσεις των Windows 7 στα 32bit,και άλλες 4 στα 64bit έχοντας 8 εκδόσεις ταυτόχρονα... Η Apple σου βγάζει το Snow Leopard,και αυτό είναι όλο. Ξέχνα τα στερεότυπα που ακούγονται ότι και καλά όποιος έχει mac θέλει να το παίξει κάτι,και σκέψου χωρίς προκαταλήψεις πιο εργαλείο σε συμφέρει περισσότερο για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις. Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω Windows XP,αλλά έχω δοκιμάσει Mac και είναι πολύ καλά.. Δοκίμασα και τα Vista και τα 7 και απαγοητεύτικα. Αποφάσισα ο επόμενος μου υπολογιστής μου να είναι Mac για να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη και σαν μουσικός,αλλά και γενικά ως χρήστης υπολογιστή.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου