Προς το περιεχόμενο

makam

Guru
 • Αναρτήσεις

  365
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  2

makam ήταν Μέλος της ημέρας 21 Μαΐου

makam είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

97 Neutral

2 Followers

Σχετικά με τον makam

 • Rank
  Guitar Guru

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

758 προβολές προφίλ
 1. Επειδή έχω τον συγκεκριμένο ενισχυτή και στις δύο εκδόσεις, 1Χ12" και 2Χ12" combo, πιστεύω πιό κοντά σε Fender ήχο έρχεται με το παρακάτω και γλυτώνεις και λίγο βάρος... https://www.jensentone.com/jet-series/12-tornado-classic-100
 2. Και γέλασα και θύμωσα με κάποια από τα προηγούμενα posts! Σίγουρα πολλοί απο όσους καβαλάνε δίτροχα δεν έχουν οδηγική συνείδηση, με πρώτο και χειρότερο τον θόρυβο. Αλλά επιμένω πως γι' αυτό το χάλι δεν φταίνε αυτοί, αλλά η αστυνομία που ενώ κανονικά θα έπρεπε να κατάσχει τη μηχανή, κάνει πως δεν άκουσε. Είμαι μοτοσυκλετιστής όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και απολαμβάνω τις διαδρομές και τα ταξίδια και μόνος και με παρέα! Εχω φτάσει μέχρι τη Γαλλία και βάλε... και συνεχίζω με την ίδια όρεξη κι επιθυμία να ταξιδεύω με μηχανή! Ποιό νέος μάλιστα είχα τη χαρά να τρέχω σε αγώνες enduro και μάλιστα οι φίλοι πάντα μου έλεγαν 'καλά εσύ μουσικός και τρέχεις; δεν φοβάσαι; Γι όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, απλά χάνουν... Επίσης ποτέ δεν θα προλάβαινα να είμαι στις δουλειές μου, αν δεν οδηγούσα μηχανή, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει σε χρόνο μετακίνησης, εύρεση θέσης parking, οικονομία, ρύπανση, και άλλα πολλά!! Πάμε τώρα σε κάποιες παρατηρήσεις από τα προηγούμενα που ειπώθηκαν. -Οι περισότεροι που οδηγούν μηχανές, σκούτερ και παπιά στον δρόμο, ταυτόχρονα οδηγούν και αυτοκίνητο! Δεν είναι άλλοι άνθρωποι διαφορετικοί, αλλά σαν κι εμάς τους υπόλοιπους! Την παρανομία την κάνουν και οι οδηγοι αυτοκινήτων αλλά πιο δύσκολα λόγω όγκου... -Αν οι μηχανές έστω για μια ημέρα κινηθούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου (στην λωρίδα τους και ο ένας πίσω από τον άλλο, με τα όρια ταχύτητας που ορίζει ο εκάστοτε δρόμος) οι οδηγοί αυτοκινήτων, να περιμένετε να φτάσετε στην δουλειά ή τα σπίτια σας, την επόμενη μέρα... Κάποιος είπε πιο πριν 'δεν θα του κάνω χώρο να περάσει και να βγώ εγώ από την πορεία μου'... Οχι φίλε μου, κάνε του χώρο αν κι εφόσον μπορείς, γιατί αυτός είναι 100 φορές πιο εκτεθειμένος από εσένα σε περίπτωση επαφής! Απλά σκέψου το ενδεχόμενο αυτός ο 'αλήτης και παράνομος μηχανόβιος' μπορεί να είναι ο γιός σου, φίλος σου, ξαδελφός σου!!! Αν ήξερες πως είναι ο γιός σου, δεν θα του έκανες λίγο χώρο; Πάντα όταν οδηγώ αυτοκίνητο είμαι μια σκάλα πίσω σε ταχύτητα και ανεκτικότητα όταν συναντώ μπροστά μου μηχανές ή ποδήλατα. Κόβω και τους προσέχω σαν να ήταν μπροστά μου ο κολλητός μου. Σίγουρα υπάρχει παθογένεια στην μοτοσυκλετιστική αντίληψη στην χώρα μας αλλά και όλα είναι θέμα θεώρησης, θετικής ή αρνητικής προς τον διπλανό μας!
 3. Υπάρχουν καλοί SS ενισχυτές και καλοί λαμπάτοι, όπως και το αντίθετο. Οπως επίσης δεν είναι όλοι οι λαμπάτοι πάντα καλοί στα καθαρά. Φυσικά εξαρτάται πάντα για τι καθαρά μιλάμε! Μεγάλο ρόλο παίζει η πείρα και ο τρόπος που παίζεις, αλλά και τι ήχο έχεις στα αυτιά σου! Το αυτί μας εύκολα ξεγελιέται με έναν καλό ήχο, προσαρμόζουμε το παιξιμό μας πάνω του και είμαστε ευχαριστημένοι, μέχρι να τύχει να τον συγκρίνουμε στον ίδιο χώρο με έναν ακόμη καλύτερο ήχο - συνήθως από κάποιον ακριβό λαμπάτο - όπου και ακολουθεί η μεγάλη έκπληξη και αναρωτιώμαστε πως ακούγαμε πριν!!! Μου έχει τύχει σε studio να μην αντέχω καθόλου τον ήχο τεράστιου μεταλο-λαμπάτου ενισχυτή και να βρίσκω τα ίσα μου με κάποιο μικρο-μεσαίο SS και μιλώ πάντα για τα καθαρά. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι μεγάλοι ενισχυτές και στις μικρές εντάσεις και φυσικά όσο ανεβαίνει η ένταση τόσο γέρνει η ζυγαριά υπέρ του λαμπάτου, αν και τελευταία έχω βγάλει πολύ καλό καθαρό ήχο και με κάποιες κεφαλές DV Mark σε όλες τις εντάσεις. Θα μου πείς φθάνει την ποιότητα και λεπτομέρεια ενός καλού λαμπάτου; Οχι, αλλά κάνει την δουλειά του αξιοπρεπέστατα και πολύ φθηνότερα!
 4. Χαχαχαχα!!! Η Les Paul με παιδεύει! Οι 10άρες είναι πολύ μαλακές, οι 11άρες nickel-rockers που είναι semiflat, δεν της πολυπηγαίνουν, οπότε βάζω κάτι σε ghs boomers 11 - 50, αυτό με τα λεπτά μπάσα! Νομίζω το λέει medium.
 5. GHS Nickel rockers 10 - 46 για την strat, GHS Nickel rockers 11 - 50 για την tele και την PRS, GHS Stainless Steel Precision Flats 12 - 50 για τα σκαφάκια
 6. Παλαιότερα decked, τώρα floating! Χρήση μόνο για smooth vibrato.
 7. Παλαιότερα decked, τώρα floating!! Χρήση μόνο για smooth vibrato.
 8. Πάντως playback ΔΕΝ είναι!!! Δες το καλύτερα...
 9. Ούτε πρόβα και δοκιμές να είχαν κάνει, δεν θα κατάφερναν τέτοιο smooth change!!!
 10. Neck: Stratocaster, Telecaster και Jazzmaster πεντακάθαροι, διαυγής και πολύ κοντά μεταξύ τους! Ο Lipstick βγάζει πολύ χαρακτήρα! Μεταξύ των Ρ90, PAF και widerange μου άρεσε πιο πολύ ο PAF! Για τέτοια παιξίματα solo-guitar, οι πιο γεμάτοι είναι οι Ρ90 και Modern HB αφού γεμίζουν όλο το φάσμα! Bridge: Εδώ ξεχώρισα αυτούς των Telecaster, Lipstick, Gold Foil, για τον χαρακτήρα τους και τους Ρ90 και Modern HB που ήταν οι πιο γεμάτοι αν και ο τελευταίος λίγο θολώνει! To dirty section δεν μου άρεσε και το προσπέρασα... Το equalizer pedal της Boss!
 11. Να ξεσφίξεις λίγο τις 2 βίδες που συγκρατούν τα ελλατήρια μέχρι να γίνει παράλληλη με το σώμα. Πάντα με σωστό κούρδισμα!
 12. Και στη δική μου ήταν αρκετά ψηλά. Εσφιξα στην αρχή τις 2 πίσω βίδες των ελλατηρίων για να την φέρω στο ύψος που ήθελα (περίπου 2mm) και μετά έσφιξα τις 6 βίδες της γέφυρας, μία-μία και μισή στροφή την καθεμία στη σειρά. Ξανά κούρδισμα και πάλι λίγο σφύξιμο μέχρι που ήρθε παράλληλα με το σώμα!!
 13. Οταν μπαίνω στις αγγελίες μέσω του forum (από pc) δυστυχώς δεν μου τις εμφανίζει ποτέ με φθίνουσα ημερομηνία και πρέπει κάθε φορά που μπαίνω να θυμάμαι να το ορίζω εκ νέου, κάτι που είναι κουραστικό και μπερδεύει! Εχει κάποιος άλλος την ίδια εμπειρία ή μόνο έγώ;
 14. https://www.thomann.de/gr/fender_diamond_legend_cabronita_mbys.htm Δεν άντεξα να μην το ποστάρω Αλήθεια τώρα, ποιός θα την πάρει??
 15. Ευχαριστώ πολύ! Το αντίστοιχο συγκριτικό με Fender Stratocaster είναι εδώ! Μπορείς και να ψηφίσεις τους ενισχυτές που προτιμάς για μελλοντικό best of...
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.