Προς το περιεχόμενο

makam

Guru
 • Αναρτήσεις

  458
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  8

makam ήταν Μέλος της ημέρας 5 Δεκεμβρίου

makam είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

2 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

1.142 προβολές προφίλ

Συμμετοχή makam

Artist

Artist (1/4)

145

Φήμη

 1. ... και κάτι ακόμα. Το ύψος και πάχος των τάστων παίζει σημαντικό ρόλο στο 'γλύστρημα' του χεριού!
 2. Από αυτά που λες Γιάννη συμπεραίνω: Α) Τα χέρια σου δεν ιδρώνουν. Γι' αυτό και γλυστρούν τα δάκτυλά σου πιό εύκολα στην Epi που έχει gloss finish. ΄Οσοι ιδρώνουν βολεύονται καλύτερα με satin finish καθώς με τα gloss κολλάει το χέρι τους. Εγώ που δεν ιδρώνω καθόλου προτιμώ πολύ καλύτερα την αίσθηση των glossy necks! B) Παίζει τεράστιο ρόλο το προφίλ του μπράτσου! Ακόμα και μπράτσα με το ίδιο πάχος έχουν τελείως διαφορετική αίσθηση αν είναι 'round C', 'modern C', 'soft V' ή 'U'.. Γ) Και φυσικά το scale της κιθάρας. Άλλο το 24,75'' 'αλλο το 25'' και άλλο το 25,5''. Εντελώς διαφορετική αίσθηση σε συνδιασμό με το neck profile!
 3. Εκπληκτικές κιθάρες και οι τρείς (Telecaster-Stratocaster-Les Paul) έχουν γράψει όλη σχεδόν την ιστορία της rock!!! αλλά κακά τα ψέματα, από τότε έχουν βελτιωθεί τα όργανα τουλάχιστον στο επίπεδο της εργονομίας! Νομίζω μετά την δολοφονία κάποιων μουσικών επί σκηνής, δεν υπάρχει περιθώριο να σκεφτείς πόσο καλό παιδί μπορεί να είναι αυτός που ανεβαίνει πάνω και κάνει το κομμάτι του...
 4. Έχω, έχω!!! και μάλιστα όχι μόνο μία... Αμάρτησα κι εγώ
 5. Πως σε πρόσφατο live των Black Crowes μια telecaster καταφέρνει αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει το stage security crew!!! Εκτός από κιθάρα που τα κάνει σχεδόν όλα, είναι και πολεμική μηχανή!! Νομίζω πως με Gibson ή PRS δεν θα ήταν ίδια η εξέλιξη... Δείτε την αρχή στο βίντεο.
 6. Με γειά την κιθάρα. Πολύ όμορφη και ακόμα πιό όμορφο review!! (Αν ήσουν Αθήνα, θα σου έφερνα μερικές να κάνεις review! Γράφεις απλά και αρκετά αντικειμενικά...)
 7. Πολλά από αυτά αναφέρθηκαν ήδη! Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ σε αυτά!!! και από τα τελευταία, αυτό:
 8. Δεν ξέρω που θα φτάσει η συνεχής επίδειξη του 'διαφορετικού' και 'καινούργιου' στη show biz, αλλά αυτό νομίζω αγγίζει τα όρια του γελοίου! Δυστυχώς το κοινό πια 'βλέπει' και δεν 'ακούει' τη μουσική.
 9. Αυτό φαντάζομαι στις αγγελίες το έχεις δεί. https://smart.noiz.gr/details.php?id=517662&search_id=3831042 Πριν μερικές ημέρες κάποιος πούλαγε ένα Hammond σε καλή τιμή!!
 10. Δυστυχώς δεν είναι έτσι! Στο υψηλό επίπεδο εκτέλεσης ενός μουσικού οργάνου ο παράγοντας 'σώμα' υπεισέρχεται τόσο πολύ και με τέτοια ανάλυση στη λεπτομέρεια που το σπρίντ ενός δρομέα φαντάζει χοντροκομμένο! Αυτοί οι μικροί και ευαίσθητοι μύες και νευρώνες καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο φορτίο που δεν καταγράφεται σε ρεκόρ χρόνου, αλλά σε προσπάθεια ολοκλήρωσης του μαγικού συστατικού της τέχνης!
 11. Είναι αρκετά δύσκολο ν' απαντηθεί, αλλά θα μιλήσω λόγω της εμπειρίας μου με εκατοντάδες μαθητές. Νομίζω ο σωστός όρος είναι feel και όχι phrasing. Το πρώτο έχει να κάνει με τον τρόπο που πάίζεις, ενώ το δεύτερο με το τι παίζεις! Για να γίνουν κατανοητές οι διαφορές από μουσικό σε μουσικό, θα πρέπει να υπάρχει μία ή περισσότερες κοινές συνιστώσες. Ας αφήσουμε λοιπόν έξω το σόλο και ας μείνουμε στο θέμα ή αλλιώς στη μελωδία. Αν υποθέσουμε ότι το θέμα είναι κοινό για όλους, με τις ίδιες γραμμένες νότες και παίζοντας όλοι με καθαρό ήχο, έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι μουσικοί όσο και αν μελετήσουν, θα βελτιωθούν μεν αλλά υπάρχει ένα limit, κάτι σαν τοίχος που εμποδίζει την περαιτέρω εξέλιξη. Υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι -λιγότεροι- που έχουν αυτό το 'μαγικό' touch!! Ενώ στον πρώτο οι νότες είναι σωστές και το κομμάτι ακούγεται κανονικά, στον δεύτερο υπάρχει η αίσθηση του ωραίου! Αν δε στο παραπάνω παράδειγμα μπεί και το ρυθμικό στοιχείο (chord strumming) οι διαφορές γίνονται ακόμα πιο έντονες. Υπάρχουν μουσικοί που έχουν πολύ καλά ανεπτυγμένο το νευρομυικό τους σύστημα (εκ γεννετής) και θα μπορούν να παίζουν με ακρίβεια σε πολύ γρήγορες ταχύτητες και άλλοι που όσο και να μελετήσουν δεν θα το φτάσουν ποτέ!! (παράδειγμα - όσο και να προπονηθεί κάποιος Yussein Bolt δεν θα καταφέρει να γίνει) αλλά αυτό δεν έχει με τίποτα να κάνει με το 'μαγικό' touch που ανέφερα πιο πάνω... My two cents..
 12. Μετά τον Dennis τον τρομερό! Αυτός!!! Κεντάει γκρουβάροντας...
 13. makam

  Η KAINOYΡΓΙΑ ΜΟΥ ΜΠΑΝΤΑ !

  Μπράβο Χαρά! Πολύ όμορφο το κομμάτι, γράφεις πολυ ωραία και η μπάντα τα σπάει!!
 14. Πολύ ωραίο το πετάλι και ακόμα πιό ωραίο το παίξιμό σου!!!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου