Προς το περιεχόμενο

makam

Guru
 • Αναρτήσεις

  333
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

makam ήταν Μέλος της ημέρας 3 Δεκεμβρίου 2018

makam είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

50 Excellent

2 Followers

Σχετικά με τον makam

 • Rank
  Guitar Guru

Bio

 1. Ευχαριστώ Γιώργο! Πράγματι η χρησιμότητα του GIGGITY είναι προφανής όταν θέλεις να δώσεις όγκο σε μονοπήνιο. Αποκτάς τα χαμηλά που λείπουν και μπορείς να μειώσεις κατά βούληση τα ψηλά ώστε να φύγουν τα τζιτζίκια από το overdrive, χωρίς να πειράξεις το tone της κιθάρας σου ή τα settings του ενισχυτή σου!! Εχει πλάκα πόσο απλά και καλά το κάνει! Πατάς: ήχος τύπου Les Paul, ξαναπατάς: η strat-tele επιστρέφει στ' αυτιά σου!!
 2. Το GIGGITY της voodoo lab είναι μια από τις σχετικά τελευταίες μου ανακαλύψεις στην πράξη. Ηξερα εδώ και καιρό ότι με αυτό παίζει ο Eric Johnson, ο Sonny Landreth και πολλοί ακόμα, αλλά δεν είχε τύχει να το έχω και να το χρησιμοποιήσω στο rig μου, μέχρι πρόσφατα. Αρκετά βίντεο υπάρχουν στο youtube, αλλά είναι με κιθάρες που δεν με αφορούν ή είναι δείγματα με μία μόνο κιθάρα. Η δουλειά που κάνει το GIGGITY είναι στην ουσία η αλλαγή του βασικού χαρακτήρα της κιθάρας σου, ή να το πω καλύτερα του μαγνήτη που φορά η κιθάρα, με πολύ απλό και αποτελεσματικό τρόπο. Ετσι μπορείς να τοποθετήσεις το πετάλι στην αρχή της αλυσίδας σου, μεταβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την χροιά της κιθάρας σου απλά επιλέγοντας ή όχι το πετάλι (on - off), ή να το τοποθετήσεις στο τέλος της αλυσίδας κάνοντάς το στην ουσία ένα mastering equalizer! Η χρήση του είναι πολύ απλή με δύο κουμπιά (body και air) που μεταβάλουν τον όγκο και το presence και έναν τετραθέσιο επιλογέα που λειτουργεί επιπρόσθετα στα προηγούμενα, με την 1η θέση να ονομάζεται sun (bright) και την τελευταία moon (dark). Επίσης εκτός του master, υπάρχει και το κουμπί loudness που στην ουσία είναι ένα gain που ανοίγοντάς το, υπεροδηγεί το σήμα κάτι σαν tube overdrive. Tο μεγάλο ατού του πεταλιού είναι ότι με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο μπορείς να κάνεις έναν μονοπήνιο να ακούγεται σαν humbucker αλλά και το αντίθετο. Επίσης μπορείς κάποια 'τζιτζικοειδή' overdrives-distortions να τα κάνεις να ακούγονται ευχάριστα. Μέχρι εδώ όλα καλά και αναμενόμενα, η έκπληξη ήταν όταν το δοκίμασα στην Martin που φορά Fishman aura piezo και παρ' ότι είναι ένα καλό σύστημα δεν παύει να έχει αυτό το χαρακτηριστικό του piezo, που ενοχλεί όσο ανεβαίνουν οι εντάσεις. Κι εδώ το GIGGITY βοήθησε πολύ να φύγει αυτό που ενοχλούσε στο piezo σύστημα. Στο review που ακολουθεί θα ακούσετε τρείς κιθάρες. Μια Les Paul, μια stratocaster και την Martin που προανέφερα. Οι ρυθμίσεις του GIGGITY αναγράφονται πάνω αριστερά και φαίνονται στο ίδιο το πετάλι. Δυστυχώς έχω κάνει μόνο κάποιες βασικές ρυθμίσεις για να φανούν διαφορές, αλλά κάποιος μπορεί να βρεί το sweet spot του GIGGITY παίζοντας λίγο παραπάνω στα settings!
 3. Θα βρείς όλα τα νούμερα-μεγέθη της Dunlop στο soto on stage. https://www.sonstage.gr/en/product-category/dunlop/accessories-dunlop/slides/ Τις προάλλες έψαχνα κι εγώ για slide και όταν πήγα να δοκιμάσω κάποια στο soto on stage που είναι και ο αντιπρόσωπος, εξεπλάγην ευχάριστα! Δεν πίστευα ότι υπήρχαν τόσα διαφορετικά μεγέθη και υλικά και μάλιστα στην Αθήνα!
 4. To Steinberg με έψησε λίγο! Τα υπόλοιπα προσομοίαζαν φθηνό ενισχυτή
 5. Πωω !! Σαν να βλέπεις ΝΑΜΜ αρχές δεκαετίας '80 ένα πράμα!!! Τύπου αναλογικά synths - Η PRS βγάζει stratocaster - H Fender βγάζει tele με wide range μαγνήτες (που δεν πέτυχαν) - Τα electronic drums γίνονται wanna be acoustic - Βάζουμε και μια λαμπίτσα στο module, να φαίνεται όμως από το παραθυράκι - πεταλάκια να φαν' κι οι κότες... Καμμία φαντασία όμως..... αν και νομίζω τότε, ήταν πολύ πιο προχώ τα ΝΑΜΜ
 6. makam

  One piece flame maple Μπράτσο Telecaster

  Νάσο έχεις γίνει επιστήμονας!!!! Πολύ ωραία δουλειά!
 7. Να διευκρινίσω επειδή αρκετοί ρώτησαν, τα tone pots σε όλες τις κιθάρες του τεστ είναι full open (αλλιώς δεν θα υπήρχε αντικειμενικότητα στο τεστ), απλά η Heritage Super Eagle ίσως λόγω του τεράστιου σκάφους της - 18" - έχει έναν πιό μπασο-μεσαίο ήχο από τις υπόλοιπες και το λέω με κάποια σιγουριά γιατί και οι 2 Super Eagle που έχω έχουν παρόμοιο ηχόχρωμα. Για να μην πω για αυτή την μαγική αίσθηση που έχουν αυτά τα τεράστια σκάφη των 18 ιντσών, όταν τα κρατάς και τον τρόπο που σου δίνουν τη νότα τους!!!
 8. Πολύ μεγάλος!! Σημάδεψε την εποχή του κι εμάς μαζί!!!
 9. Κουράγιο στην οικογένεια του. Να είστε όλοι καλά να τον θυμάστε!!! Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Είχε ακόμα να δώσει...
 10. Εντάξει, δεν το περίμενα!!! Πίστευα θα πουληθούν οι 'γνωστές' του κιθάρες σε καλή τιμή, αλλά θήκη στα 175,000 και κάτι άλλες Washburn και Fender επανεκδόσεις σε τέτοια αστρονομικά ποσά!!!! Ακόμα και δύο ενισχυτές Fender έπιασαν πάνω από 70,000. Κι εντάξει τις κιθάρες τις άγγιζε, έπαιζε με μερικές από αυτές στο studio και στις συναυλίες, αλλά τους ενισχυτές??? Μήπως ζούμε τη φούσκα του rock 'n' roll και τη μετάβασή του σε μουσείο? Λέω εγώ τώρα... Και μήπως η επόμενη ή μεθ'επόμενη γενιά που δεν θα έχει μεγαλώσει όπως εμείς με Beatles και Floyd, δεν θα δίνει δεκάρα τσακιστή για τέτοια όργανα?
 11. Συμφωνώ με το post του alter!! Εγώ από τη μεριά μου πάντα παίζω λίγο περισσότερο όταν μπαίνει στην παρέα μια 'καινούργια κυρία'! Εδώ πέννες τεστάρω και κολλάω καμμιά εβδομάδα!! Το περίεργο με τις κιθάρες είναι ότι ακόμα και δύο ολόιδιες, ακούγονται λίγο διαφορετικά κι εκεί είναι που κολλάμε, τις κρατάμε και μαζεύονται... Πρέπει να το παραδεχθούμε όλοι πως η κιθάρα εκτός από χρηστικό όργανο είναι και φετίχ. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν παίρνουμε ένα νέο όργανο που έχει το σχήμα, χρώμα, ήχο που επιθυμούμε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή και ας το παρατήσουμε μετά από λίγο! Νομίζω πως έχω όσες και όποιες χρειάζομαι, αλλά αν έπρεπε να μείνω με αυτές που πραγματικά χρειάζομαι αυτές θα ήταν: 1.Ενα σκάφος με humbucker. 2.Ενα σκάφος με floating mini humbucker. 3.Μια tele. 4.Μια tele με neck humbucker. 5.Μια tele (Nashville mod) με τρείς μονούς. 6.Μια ελαφριά Les Paul. 7.Μια καλή ακουστική. 8.Μια καλή Ovation. 9.Μια κλασσική με cutaway. 10. Μια solid body κλασσική για τα live. (Δεν βάζω strat αφού δεν συμπαθώ τo contour body και κάνω τη δουλειά μου άριστα με την Nashville tele και επίσης δεν βάζω semi τύπου 335 γιατί δεν με βόλεψαν...)
 12. makam

  Lady

  Εμένα πάντως αυτό το 'Lady' με είχε στοιχειώσει για χρόνια!!! Και είναι το πρώτο που μου έρχεται κατά νου στη λέξη 'Lady'. Η δε φράση στο 5'39" του φινάλε έχει χαρακτεί βαθιά μέσα μου!!!!
 13. Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο the ProK@ project - Σάββατο 30.3.2019Ο κιθαρίστας - συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης, μας ταξιδεύει με την κιθάρα και τις μελωδίες του, ενώ το Ινδικό φλάουτο (bansuri), με τους αριστοτεχνικούς του αυτοσχεδιασμούς, ερχεται να επισφραγίσει την πολυπολιτισμική ταυτότητα της μουσικής του, έχοντας ως αποσκευή την παράδοση των Βαλκανίων, πάνω από τα νερά της Μεσογείου και από τα πολυσύχναστα παζάρια της Ανατολής, μέχρι τα γεμάτα jazz-rock clubs και το street beat της Δύσης. Τα περισσότερα τραγούδια είναι πολύ γνώριμα στο ακροατήριο μέσα από την πολύχρονη παρουσία του συνθέτη στην δισκογραφία. Κομμάτια του έχουν τραγουδίσει μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Λιδάκης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Παντελής Θαλασσινός και άλλοι, ενώ το κομμάτι του ’Love Secret’ από το 3 φορές πλατινένιο άλμπουμ ‘BAHAR’, έχει ταξιδέψει εκτός συνόρων, έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές στο εξωτερικό και δικαίως έχει μερικά εκατομμύρια views στο youtube! Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στα τεκταινόμενα της ελληνικής ethnic και jazz σκηνής. Με την κιθάρα του έχει ηχογραφήσει αλλά και παίξει με τους περισσότερους καταξιωμένους jazz μουσικούς του τόπου μας, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας ethnic σκηνής μεταξύ των οποίων οι Hariprasad Chaurasia, Glen Velez, Omar Faruk Tekbilek, Fuat Saka, Dragan Dautovski κ.α. Μαζί του στις ζωντανές εμφανίσεις, έχει συνοδοιπόρους στο μουσικό του ταξίδι, τους καταξιωμένους μουσικούς συνεργάτες του: MAKIS ABLIANITIS GROUP Μάκης Αμπλιανίτης: Κιθάρες, Φωνητικά Φώτης Μυλωνάς: Keyboards, Bansuri (Indian bamboo flute), flute Δημήτρης Παπανίκου: Bass Νίκος Σκομόπουλος: Drums The ProKa Project Μεγάλου Αλεξάνδρου 141, 11854 Athens, Greece Τηλ. 2114111881
 14. makam

  Makis Ablianitis 'Guitar On The Go' trio at 'ΑΠΛΙΚΑ'

  ‘Guitar On The Go’ αυτή την Παρασκευή 22 / 2 στην 'Απλίκα' !! Από τα funky του Miles Davis και του Wes Montgomery, στα αγαπημένα του 'Bahar', μέχρι τις διασκευές από την Ήπειρο!!! και όλα αυτά με έντονα κιθαριστική διάθεση!!! Ένα κιθαριστικό ντουέτο, με την συνοδεία του Πέτρου Κούρτη στα percussion!!! ΜΑΚΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ: guitars, vocals ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ: guitar, vocals ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ: percussion 'Απλίκα' Κ.Παλαιολογου 17 και Μ.Αλεξάνδρου Néa Smírni, Greece, Tel 211 406 5509
 15. Πολύ καλό concept και όμορφη!!! Αν είχε κι ένα neck tele pickup, θα ήταν ίσως το πιο πλήρες allround πακέτο!!!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.