Προς το περιεχόμενο

immortalx

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    215
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από immortalx

  1. Αν εννοεις τις κιθαρες του Hufschmid τοτε με τιμας ιδιαιτερα, γιατι τον παρακολουθω και τον θαυμαζω χρονια και (τουλαχιστον προσπαθω να) δανειζομαι στοιχεια απο τις κατασκευες του. Μη μου βαζεις ιδεες με το ξυλο της κουνιας... κριμα ειναι τα παιδακια να μην εχουν που να παιξουνε ;D
  2. Σιγουρα δεν ειχε στο μυαλο του την "αλλη" σειρηνα? ;D Ας μπορουσα να παω εστω σαν επισκεπτης!
  3. immortalx

    New Stratocaster build

    Φιλε μου συγχαρητηρια, πολυ καθαρη δουλεια! Μου αρεσε πολυ που εχεις το σωμα κομμενο πολυ κοντα στη γραμμη, ωστε να μην ζοριζεται το ρουτερ. Επισης πολυ ωραια jigs (σφιγχτηρες, τραπεζι ρουτερ). Ευχομαι καλη συνεχεια!
  4. immortalx

    κλασική Νο 1!

    Πωπω, οργασμος απο σφιγχτηρες!!!
  5. Ευχαριστω ολους και παλι! Φανη συμφωνω απολυτα. Προσωπικα εχω αριστες σχεσεις με οσους ανθρωπους του χωρου εχω γνωρισει, αλλα θεωρω και υποχρεωση μου να μεταδωσω εστω αυτα τα λιγα που εχω μαθει με την ενασχοληση μου.
  6. Αυτη με το logo ειναι η προηγουμενη που τελειωσα. Της εφτιαξα και καταλληλο stand που λειτουργει και ως καλογηρος ;D Τα inlays ειναι απο βεργα αλουμινιου και ο "πυρηνας" ειναι απο μαυρο πλαστικο "μακαρονι". Εντελως τυχαια ειχε την ιδια διαμετρο με την εσωτερικη της βεργας. Εκοψα φετες και απο τα δυο και τα κολλησα ταυτοχρονα με εποξικη.
  7. Ευχαριστω ρε Νασο, ενας φιλος μου εκοψε σε laser ενα δειγμα απο stainless steel και εβαλα δοκιμαστηκα σε μια αλλη κατασκευη. Μολις μου κοψει τα υπολοιπα θα βαλω και σε αυτη!
  8. Συμφωνω και επαυξανω : Hardtail και ξερο ψωμι ;D
  9. Δεν μπορει να μιλας σοβαρα? Εσυ φτιαχνεις μεχρι και το hardware με τα χερια σου! Αν δεν ειναι αυτο το υπερτατο επιπεδο τοτε δεν ξερω ποιο ειναι! Εχω δει τις κατασκευες σου στο TDPRI και εχω χαζεψει με αυτα που κανεις!
  10. Χεχε! Δεν θυμομουν τι headstock ειχαν οι caparison και τωρα που εκανα αναζητηση απ'οτι ειδα ολες εχουν headstock 2+4! Δεν βρηκα καμια με reverse. Και εσυ οπαδος του "Μιχαλη του Ρωμαιου" εισαι? ;D
  11. Βαγγελη, krknow, gregg ευχαριστω ρε guys! Σοφιανος http://sofianos.net/index.php/en/ Μαυρομουστακης http://www.mavromoustakis.gr/ Παντελακος Ξενοδοχουπαλλήλων 50, Μενίδι. Τηλ: 6932 336109 Γκικας (η τοπικη αποθηκη που σου ελεγα, εχει τεραστια ποικιλια) http://www.gikasxyleia.gr/ Oregon wild wood https://www.oregonwildwood.com/ Exotic hard woods UK http://www.exotichardwoodsukltd.com/ Στο ebay εχω παρει απο ιδιωτες κανοντας αναζητηση για συγκεκριμενο ειδος ξυλου. Κατα καιρους παρουσιαζονται πολυ καλες ευκαιριες.
  12. Ευχαριστω πολυ ρε man, ειναι σιγουρο οτι υπερβαλλεις, ειναι ομως η πιο "ωραια" υπερβολη που εχω ακουσει :) Του ειπα σε ηπιο τονο οτι αν την γρατσουνισει θα του κοψω τα ποδια ;D Φανη με σκλαβωνεις, η αποψη σου εχει τεραστια βαρυτητα και το εκτιμω αφανταστα! Ευχαριστω πολυ man! Προσπαθω οσο ειναι δυνατον να ψωνιζω απο ελληνες εμπορους : Απο τον Σοφιανο, τον Μαυρομουστακη, τον Παντελακο και μια μεγαλη αποθηκη στην πολη μου. Για guitar tops ή για δυσευρετα body blanks (πχ swamp ash) αναγκαστικα απο εξω. Εχω φερει απο oregon wild wood, exotic hardwoods UK και καποια απο ebay. Το κοστος εξαρταται κατα πολυ απο το ειδος ξυλου και απο τη "μορφη" που το αγοραζεις. Μπορεις να παρεις δηλαδη ολοκληρο μαδερι που θα σου βγαλει 2-3 σωματα και να κοστιζει απο 50 εως 150€. Με τα ιδια χρηματα παιρνεις ενα μονο ετοιμο body blank! Για top μπορεις να βρεις με μικρο παχος και αραιη φιγουρα με 20-40€, ενω τα "παχουλα" 5A flamed/quilted maple μπορουν να φτασουν ακομη και τα 250€ ! Ευχαριστω πολυ :D Εμενα τουλαχιστον μου καθησε καλα στο χερι, αλλα οπως ηδη ξερεις αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο!
  13. Μαλλον θα τη βαλω στις αγγελιες γιατι μαζευτηκαν πολλες και δεν χωρανε ;D
  14. immortalx

    κλασική Νο 1!

    Τι να πω για εσενα ρε Νασο? Δεν περιμενω τιποτε λιγοτερο καθε φορα που παιρνεις αποφαση να κατασκευασεις οργανο, οτι και να ειναι αυτο! Απλα λες "θα το κανω" και το κανεις! Τεραστιο respect και θα σε δω απο κοντα να τα πουμε ;)
  15. Γεια χαρα στην παρεα! Ακομη μια κατασκευη τελειωσε μετα κοπων και βασανων. Προκειται για μια απλη τυπικη μεταλο-superstrat (ή τουλαχιστον ετσι νομιζω ;D ) Specs: Body : Sipo mahogany Neck : Bolt-on 5 piece mahogany/maple, with threaded inserts Fretboard : Padauk with aluminium "bullet" inlays Pickups : EMG 81/EMG 60 Bridge: Schaller 3D 6 Tuners : Grover locking Electronics : Master Volume/Master tone/3 way switch Nut : bone Frets : 24 medium jumbo Scale length : 25,5" Finish : Open pore Tru-oil Αν φιλοτιμηθει ο γιος θα ανεβασω κλιπ συντομα!
  16. immortalx

    Symphony X - Inferno (guitar cover)

    Να στε καλα guys! Απο Dream Theater τον εχω ακουσει να παιζει καποια σκορπια riffs, αλλα ολοκληρο κομματι δεν εστρωσε τον κωλο του να βγαλει >:(
  17. immortalx

    Symphony X - Inferno (guitar cover)

    Ευχαριστω πολυ ρε παιδες!
  18. immortalx

    Symphony X - Inferno (guitar cover)

    Ενα cover απο τον γιο. Πολλα τα λαθη αλλα και το κομματι δυσκολο το ατιμο!
  19. Ευχαριστω παιδες! @ koronios, εχεις απολυτο δικιο φιλε μου. Παρολο που σε καθε περασμα φυσαω με κομπρεσερ για να διατηρησω το γυαλοχαρτο κρυο και τη σκονη μακρια, η ελαχιστη σκονη που εχει περασει στον οδηγο εχει κολλησει στο γρασσο και δεν δουλευει οπως οταν ηταν καινουργιος.
  20. Γεια χαρα στην παρεα! Αυτη ειναι μια κατασκευη για γρηγορη εφαρμογη του radius στην ταστιερα. Λειτουργει ακριβως οπως ενα τριβειο με τυμπανο. Η βαση και το «τραπεζι» ειναι απο κοντρα πλακε παχους 20mm και μηκους 1.20m. Συνδεονται στο ενα ακρο με δυο μεντεσεδες. Στη βαση τοποθετηθηκε ενα καρφωτο περικοχλιο (T-nut) και βιδωθηκε ενα κομματι ντιζα με πομολο. Με αυτο γινεται η ανυψωση/κατεβασμα του τραπεζιου. Πανω στο τραπεζι βιδωθηκε ενας οδηγος συρταριου και ενας «φορεας» απο MDF (ελαφρως μακρυτερος και φαρδυτερος απο μια ταστιερα). Οι δυο μεταλλικοι δοκοι ειναι τα σημεια στα οποια θα βιδωθουν τα κουζινετα. Εδω ειναι μια φωτο με τα κουζινετα τοποθετημενα. Οπως φαινεται στη φωτο, η ντιζα βρισκεται ακριβως κατω απο το σημειο που θα τοποθετηθει το τυμπανο, γιατι εκει ειναι το σημειο που θα δεχθει κατακορυφη πιεση. Εδω ειναι ολα τα εξαρτηματα. Ο αξονας και τα το τυμπανο κατασκευαστηκαν απο φιλο μηχανουργο. Το τυμπανο ειναι απο τεφλον. Το πιο δυσκολο σημειο της κατασκευης ηταν το τυλιγμα του γυαλοχαρτου ετσι ωστε να εφαρμοζει χωρις «φουσκωματα». Μετα απο αρκετες προσπαθειες κατεληξα σε αυτο το σχημα, για το οποιο εφτιαξα ενα template για ευκολη μελλοντικη αλλαγη γυαλοχαρτου. Ακομη μια φωτο απο το τυμπανο. Το συγκεκριμενο ειναι για 16” radius. Σκοπευα να χρησιμοποιησω ενα μοτερ απο πληντυριο πιατων με τροχαλιες και ιμαντα, αλλα την τελευταια στιγμη παρεδωσε πνευμα... Ετσι κατεφυγα προσωρινα σε ελληνικη πατεντα με δραπανο χειρος. Παραδοξως δουλευει μια χαρα! Εδω ειναι ενα κομματι σκραπ για δοκιμη. Κολληθηκε στο φορεα με ταινια διπλης οψης. Αυτο ειναι το αποτελεσμα επειτα απο μερικα περασματα. Η μεταλλικη λαμα στο φορεα συγκρατει την ταστιερα σε περιπτωση που ξεκολλησει η ταινια διπλης οψης! Και εδω η ολοκληρωμενη ταστιερα αφου τριφτηκε ελαφρως με 80αρι γυαλοχαρτο. Χρησιμοποιησα 40αρι γυαλοχαρτο στο τυμπανο το οποιο αφηνει εντονες γραμμες. Και εδω ακομη μια ταστιερα που εφαρμοσα radius σημερα. Το μαυρο υλικο ειναι απλως εποξικη κολλα που περιμενω να στεγνωσει XD
  21. Χαχαχα! Marmelaki ο πιτσιρικας σου ειναι ολα τα λεφτα, ετοιμοπολεμος!!! Αργυρη πως περναει ο καιρος, εγινε κιολας 7? Ευχομαι να μοιαζει του μπαμπα για να γινει και μουσικαρα και μαστορας και doctor! Νασο τα μαθηματα του Γιωργου ας περιμενουν λιγο ;D Ας δημιουργησει τωρα που ειναι φρεσκος και μπορει και εμεις ας αρκεστουμε στο να σκαλιζουμε κανενα κΣΥλο και να το παιζουμε σκηνοθετες ;D
  22. Terry ευχαριστω ρε man! Το stand το ειχα ξεκινησει απο καιρο αλλα δεν ειχα φτιαξει καταλληλη κιθαρα (με σκετο "κΣυλο", χωρις χρωματα ;D) για να βαλω επανω και να ταιριαζει ;D geodimitri δεν ανοιξα ξεχωριστο θεμα γιατι δεν εχω φωτος απο τη διαδικασια και φανταζομαι ειναι λιγο βαρετο να βλεπει κανεις μια τελειωμενη κιθαρα :D Τα specs ειναι: Body: Sipo mahogany Top: Spalted maple Neck: 3 piece korina with pommele laminates Fretboard: Pao ferro Headstock back-plate & cavity cover: Rosewood Pickups: Dimarzio Super distortion/PAF pro Bridge: Schaller 455 Tuners: Schaller locking Electronics: Vol/Tone/3 way switch Με αυτη ηχογραφησαμε τα tracks στο κομματι του video.
  23. Terry συμφωνω 100% με την επιλογη σου! Θα τους μεταφερω το μηνυμα με... δημοκρατικο τροπο ;D
  24. Παιδες ευχαριστω πολυ! Αυτη ειναι η τελευταια μου κατασκευη αλλα δυστυχως παρελειψα να βγαλω φωτος απο τη διαδικασια. Εχω μονο "glamour shots" ;D Στο πουθενα ;D Βεβαια ο γιος μου την ειπε, γιατι στο video δυσκολευοταν να παιξει αυτα που ειχαμε ηχογραφησει χωρις να ακουει πλεον τι παιζει ;D Και εγω επεμενα οτι πρεπει τουλαχιστον να φαινεται το καλωδιο = fail ;D
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου