Προς το περιεχόμενο

Pegasos9

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    68
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Pegasos9

  1. Σκέφτομαι για το σπίτι να πάρω ένα μικρό hi fi ή κάποιο monitor για ήχο ακριβείας ας πούμε για τη μουσική που φτιάχνω (ηλεκτρονική αλλά και μέταλ με όργανα-ηχογράφηση samples). Σε άλλο χώρο χρησιμοποιώ ένα hi fi των 100 watt, αρκετά καλός ήχος, αλλά ίσως δεν είναι τόσο "ουδέτερος". Οπότε αναρωτιέμαι, αν απλά φοράω ακουστικά, απευθείας από την κάρτα ήχου του υπολογιστή, με απενεργοποιημένα surround equalizers κλπ του υπολογιστή, δε θα έχω ήχο αρκετά "ουδέτερο" που να μπορεί να συγκριθεί με monitors; Μόνος παράγοντας πλέον θα είναι να είναι ουδέτερα και τα ακουστικά και όχι να δίνουν εξτρά μπάσα κλπ. Σωστά; Ρωτάω γιατί τα monitors είναι πανάκριβα από ότι βλέπω! Και όντως στο editing για samples κλπ τη θέλω την απομόνωση στον ήχο και θα με βόλευαν τα ακουστικά έτσι κι αλλιώς.
  2. Έλα φίλε, βεβαίως και βοήθησες αλλά με μελαγχολείς με αυτά που μου λες.. Ένα σπασμένο πιατίνι δε θα με πείραζε, αλλά τα πετάλια, το διπλό Pearl δηλαδή που χρησιμοποιώ στο ηλεκτρονικό σετ, το έχω και σε άλλη πόλη και βαριέμαι να το μοντάρω-ξεμοντάρω φυσικά.. κυρίως αυτό ήθελα να δοκιμάσω για να δω πως ακούγομαι, δίμποτο σε κανονικά ντραμς. Εντάξει, θα έδινα και 10 και 20 και 30 ευρώ την ώρα (δε θα πηγαίνω και κάθε μέρα) για ένα νορμάλ σετ υπαρκτό με δίμποτο έτοιμο. Και εγώ κιθαρίστας είμαι, και μπασίστας και τραγουδιστής αυτοδίδακτος σε όλα, απλά φτιάχνω μουσική στο σπίτι μου γιατί δεν τα πάω καλά με τους ανθρώπους τα τελευταία 15 χρόνια. Τελευταία φορά που πάτησα σε στούντιο ήταν στο Ρόβερ της Ναβαρίνου πριν περίπου 17 χρόνια στην εφηβεία που είχαμε κάτι σαν "γκρουπ" με κάτι άλλους περίεργους τύπους, αν και τότε ήμουνα "τραγουδιστής" και "ηχογραφούσαμε" σε κασετόφωνο. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει ακόμα, και από ότι θυμάμαι δεν πρέπει να είχε διπλό πετάλι περασμένο τότε..
  3. Γεια σας, εδώ και κάποια χρόνια παίζω αυτοδίδακτα ντραμς με ένα σετάκι Alesis DM8 και δύο εξτρά πιάτα που του έχω φορέσει. Θέλω να δω πως είναι να παίζεις σε αληθινά ντραμς. Υπάρχει κάποιο στούντιο Θεσσαλονίκη (ή Κατερίνη) που να μπορώ να νοικιάσω με την ώρα ας πούμε, και να χρειάζομαι μόνο μπαγκέτες δηλαδή να έχει και διπλό πετάλι εγκατεστημένο ή 2 μπότες; Πως γίνεται συνήθως, τα στούντιο τα έχουν όλα έτοιμα ή ο ντράμερ φέρνει τα δικά του πετάλια; Δεν πιστεύω; Δεν μιλάω για ηχογραφήσεις κλπ, μόνο για ρικριέισιον μόνος μου, ή το πολύ πολύ να ηχογραφήσω τον εαυτό μου στο κινητό, απλά την ησυχία μου να έχω και να είναι οικονομικό.
  4. Με το που πήρα το σετ Alesis DM8 πριν μερικά χρόνια, σκέφτηκα να πάρω μαζί και ακουστικά, κάτι T Bone έδινε το thomman, τέλος πάντων δεν πήρα, είχα κάτι Phillips από παλιά, τα δοκίμασα με το σετ, κανονικός ο ήχος μου φάνηκε, αν και δεν έχουν πολύ καλή απομόνωση και χρησιμοποιούσα αυτά. Πριν λίγο καιρό, είπα να δοκιμάσω κάτι ψείρες ακουστικά sony mdr ex35 που τα είχα εδώ και 10 χρόνια, από το καιρό που άκουγα psy trance σε mini disc! Θυμάμαι ότι είχαν λίγο τονισμένο το μπάσο για αυτό τα είχα πάρει για να μου κοπανάει τον εγκέφαλο Grin και τέλος πάντων τα δοκιμάζω με το σετ και η μέρα με τη νύχτα! Και απόλυτη σχεδόν απομόνωση, ενώ με τα άλλα άκουγα λίγο τα χτυπήματα στο σετ, και ο ήχος εντελώς διαφορετικός και τουλάχιστον 1/4 περισσότερη ένταση. Τέλος πάντων έχω δεκάδες samples ηχογραφημένα από όργανα για να ενώσω σε τραγούδια και σκέφτομαι να το κάνω με ακουστικά που να είναι ακριβείας. Επίσης να τα χρησιμοποιήσω, ίσως, και για το σετ όταν παίζω. Δεν έχω ασχοληθεί ειδικά πολύ με ακουστικά οπότε δεν ξέρω πως να κινηθώ ακριβώς. Να διαλέξω ολοκέφαλα ή ψείρες. Νομίζω ψείρες δίνουν την καλύτερη απομόνωση. Κάποιες προτάσεις για τιμές λογικές (περίπου μέχρι 50-60 ευρώ) ;
  5. Με το που πήρα το σετ Alesis DM8 πριν μερικά χρόνια, σκέφτηκα να πάρω μαζί και ακουστικά, κάτι T Bone έδινε το thomman, τέλος πάντων δεν πήρα, είχα κάτι Phillips από παλιά, τα δοκίμασα με το σετ, κανονικός ο ήχος μου φάνηκε, αν και δεν έχουν πολύ καλή απομόνωση και χρησιμοποιούσα αυτά. Πριν λίγο καιρό, είπα να δοκιμάσω κάτι ψείρες ακουστικά sony mdr ex35 που τα είχα εδώ και 10 χρόνια, από το καιρό που άκουγα psy trance σε mini disc! Θυμάμαι ότι είχαν λίγο τονισμένο το μπάσο για αυτό τα είχα πάρει για να μου κοπανάει τον εγκέφαλο ;D και τέλος πάντων τα δοκιμάζω με το σετ και η μέρα με τη νύχτα! Και απόλυτη σχεδόν απομόνωση, ενώ με τα άλλα άκουγα λίγο τα χτυπήματα στο σετ, και ο ήχος εντελώς διαφορετικός και τουλάχιστον 1/4 περισσότερη ένταση. Τέλος πάντων έχω δεκάδες samples ηχογραφημένα από όργανα για να ενώσω σε τραγούδια και σκέφτομαι να το κάνω με ακουστικά που να είναι ακριβείας. Επίσης να τα χρησιμοποιήσω, ίσως, και για το σετ όταν παίζω. Δεν έχω ασχοληθεί ειδικά πολύ με ακουστικά οπότε δεν ξέρω πως να κινηθώ ακριβώς. Να διαλέξω ολοκέφαλα ή ψείρες. Νομίζω ψείρες δίνουν την καλύτερη απομόνωση. Κάποιες προτάσεις για τιμές λογικές (περίπου μέχρι 50-60 ευρώ) ;
  6. Βάλε γρήγορο σκληρό, δηλαδή εκπαίδευσε την φωτογραφική σου μνήμη.
  7. Στα xp από που έκανες τις ρυθμίσεις δηλαδή; Από το Asio4all ή από το software της κάρτας σου αν είχε τέτοιες ρυθμίσεις. Σωστά; Παρομοίως και στα 7.
  8. Φτιάχνω ένα τραγούδι ή μάλλον απλά ηχογραφώ κάποια όργανα σε ένα πρότζεκτ στο FL Studio και για πρώτη φορά είδα προβλήματα στο πρόγραμμα τόσα χρόνια που το χρησιμοποιώ, για την ακρίβεια, κάποιες ηχογραφήσεις μου, που δεν τις έσωζα ως sample αλλά τις άφηνα έτσι στο πρότζεκτ για να τις τεμαχίσω και φτιάξω πρώτα, δεν εμφανίζονταν όταν ξανα-άνοιγα το πρότζεκτ και μου έβγαλε κάποιο σφάλμα στο Edison. Μέχρι τώρα το Edison κανένα πρόβλημα, πολύ βολικό σε κάθε ηχογράφηση, πολύ απλό στη χρήση. Αναρωτιέμαι μήπως έχει κάποια σχέση το sample rate με τα προβλήματα αυτά. Έχω λοιπόν την κάρτα ήχου, στην οποία υπάρχει επιλογή, όπως υπάρχει έτσι κι αλλιώς μέσα από τα windows (7 64 bit) για ορισμό, στα 44100, 44800, ή παραπάνω. Διάβασα κάποια πράγματα σχετικά, αλλά δεν νοιώθω ότι το κατέχω πλήρως το θέμα. Ορίζω λοιπόν κάποια επιλογή, συνήθως υψηλή, όταν απλά θέλω ήχο από ταινίες, ή παιχνίδια. Στο FL Studio τώρα, στις ρυθμίσεις υπάρχει επίσης επιλογή, που είναι default στο 44100, cd quality δηλαδή. Όταν επιλέγω 44800, βγάζει μήνυμα ότι να προσέχω διότι κάποια Plugins μπορεί να συμπεριφερθούν "πολύ διαφορετικά" αν κάνω την αλλαγή. Και αναρωτιέμαι γιατί η λίγο καλύτερη ποιότητα θα έκανε κάποια plugin να αλλάξουν συμπεριφορά; Στο edison, υπάρχει επίσης επιλογή για να διαλέξεις sample rate. Εκεί κάποιες φορές το αφήνω στο 44100 κάποιες το βάζω 44800. Προφανώς θέλω την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχουν, στα wav samples που σώζω από μπάσο, κιθάρα ηλεκτρική και ηλεκτρονικά ντραμς, για να κόψω μετά και να κάνω τις συνθέσεις μου με τα samples. Κάπου δεν το κατέχω όμως. Τι σχέση έχει το sample rate της κάρτας ήχου, του FL Studio και του Edison, μεταξύ των; Πως επηρεάζει την ηχογράφησή μου και την ποιότητα αυτής; Πρέπει να είναι η ίδια; Έχει σημασία μεγάλη ή μικρή;
  9. Αγορά ηχείων για σταθερό υπολογιστή (παιχνίδια, ταινίες, αναπαραγωγή/ηχογράφηση/παραγωγή μουσικής) Κάνω διάφορα στον σταθερό που πήρα, πριν ένα χρόνο περίπου και για έναν χώρο συγκεκριμένο, πήρα ένα μικρό σύστημα για τον συνδέω, ένα Phillips MCD 712, home cinema θεωρείται, με 100W συνολική δύναμη. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονα με τον ήχο. Τώρα θέλω για τον ίδιο σταθερό, να πάρω ηχεία για άλλο χώρο, σε διαμέρισμα, για τις ίδιες χρήσεις, και σκέφτομαι ηχεία καλής ποιότητας, με ελαφρώς λιγότερη δύναμη που θα χρειάζομαι για το χώρο αυτό. Στο επίπεδο που θέλω, είδα τα M-Audio V30 κ V40, 100 ευρώ είναι το λιγότερο για τα 30 και 115 περίπου για τα 40. Από ότι λένε οι κριτικές δεν είναι άσχημα ηχεία. Και έχω και θέμα με τον χώρο, για να έπαιρνα ολόκληρο μικρό hi fi. Αλλά και πάλι, 160 ευρώ κάνει το σύστημα που έχω με 100W και για 30W στα v40 να δώσω 115? Αξίζει; Άλλες επιλογές; Καλύτερα για 2 ηχεία μόνο, όχι συστήματα με περισσότερα κομμάτια, γιατί είναι και θέμα χώρου όπως είπα.
  10. Το έχω αυτό το behringer, κάνει κανονικά και απλούστατα τη δουλειά του, αλλά πρόσεχε, δεν είναι σαν να έχεις την κιθάρα συνδεδεμένη στον υπολογιστή, απλά συνδέεις ΜΟΝΟ την κιθάρα και ακούς ΜΟΝΟ την κιθάρα από αυτό, αυτό που παίζεις δηλαδή. Μπορείς βέβαια να το χρησιμοποιήσεις και σαν κάρτα ήχου αν θέλεις να το ορίσεις ως output του software που χρησιμοποιείς αν θέλεις να ακούς μέσα από αυτό και κάποιο backtrack πάνω στο οποίο ηχογραφείς την κιθάρα σου... αλλιώς ακούς μόνο την κιθάρα σου, όχι τον υπολογιστή σου..
  11. Ωραίος ευχαριστώ, πολύ απλές επεξηγήσεις, για πράγματα που πάνω κάτω είχα υπόψη μου "γενικά". Όπως έγραψα στην αρχή του νήματος: "Ηχογραφώ ηλεκτρονικά ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, μικρόφωνο, όλα με αναλογική σύνδεση ή στα ντραμς με usb midi σύνδεση κάποιες φορές." Δεν ψάχνω καινούρια κάρτα για την ώρα διότι το καλοκαίρι έφτιαξα καινούριο σταθερό στα 2000 χιλιάρικα... αλλά όχι κυρίως για μουσική. Αλλά σκέφτομαι κάποια εξωτερική λύση audio interface τύπου, αν μου χρειάζεται. Θέματα με τον ήχο δεν έχω, ακόμα και με την audigy στην κιθάρα έχω latency κάτω από 10ms με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Audigy ναι, αυτή με τις "καταραμένες" αναβαθμίσεις (υποτίθεται), 10 ετών περίπου, την είχα πάρει όταν ξεκινούσαν να ασχολούμαι με μουσική, μόνο με software. Τα βασικά τα κάνει ακόμα.. Εκτός από την καρτούλα του φορητού, που δεν έχει ξεχωριστή υποδοχή για mic και line in, οι άλλες δύο έχουν ξεχωριστές υποδοχές και μπορούν να φέρουν εις πέρας μια ηχογράφηση οποιουδήποτε οργάνου αναλογικά συνδεδεμένου. Οι εξειδικευμένες στην ηχογράφηση μουσικής προφανώς δίνουν περισσότερες επιλογές στον επαγγελματία αλλά τη βασική δουλειά την κάνουν εξίσου και οι δύο που έχω. Τα ξέρεις αυτά.
  12. Μάλιστα, ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες... πάντως στο Thomann, έχουνε samples ηχητικά κάθε κιθάρας και ακούγονται πραγματικά ενδιαφέροντα τα samples στις heavy κιθάρες. Να υποθέσω ότι με κάποιον τρόπο τα δείγματα αυτά είναι με ακριβώς τον ίδιο ενισχυτη/πετάλι/ρυθμίσεις; Ή είναι απλά τυχαία δείγματα, ειδικευμένα για μάρκετινγκ; Πράγματ υπάρχουν πολλές πολλές επιλογές στα software σήμερα. Μόνο το Guitar Rig to 3 να πάρει κανείς, ούτε σε ένα μήνα δε θα προλάβει να τεστάρει απλώς όλους τους συνδυασμούς από virtual πετάλια, ενισχυτές κτλπ! Ασφαλώς και δε θα πάρω πετάλια, είναι πανάκριβα, απλά πριν ψάξω τα software είχα πάρει ένα φθηνό Behringer πετάλι και έκανα δοκιμές με την Epiphone. Αλλά εδώ και πολύ καιρό, προβληματιζόμουν γιατί δεν έχω πολύ δυνατό ήχο στον υπολογιστή με την κιθάρα Είχα πάντα το volume της κιθάρας στη μέση, επηρεασμένος από άλλο hardware που δεν είναι και το καλύτερο να το έχεις στο τέρμα. Και έψαχνα vst preamps κλπ κλπ. Τώρα τελευταία, δοκιμάζοντας απλά στο τέρμα το knob της κιθάρας, έχω κανονικό ήχο στα διάφορα software.... βλακεία μου λοιπόν. Τον ενισχυτή τον χρησιμοποιώ μερικές φορές με το πετάλι και την ηλεκτρική, ή με το μπάσο, ή και με τα ντραμς σε κάποιες φάσεις. Στις εξόδους στις κάρτες ήχου έχω hi fi σύστημα σε AUX, το οποίο διαθέτει και το ίδιο κάποια ενδιαφέροντα εφφέ. Δεν έχω συνδέσει τον ενισχυτή στον υπολογιστή ποτέ, όχι.
  13. Ηχογραφώ ηλεκτρονικά ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, μικρόφωνο, όλα με αναλογική σύνδεση ή στα ντραμς με usb midi σύνδεση κάποιες φορές. Δεν είμαι πολύ καλός στα τεχνικά και δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς specs μιας κάρτας δείχνουν ότι έχει καλύτερη απόδοση, είτε για την ηχογράφηση, είτε για το edit ηχογραφημένου sample. Έχω μία Soundblaster Audigy 2 Value σε παλιό μηχάνημα με XP μία IDT High Definition Audio Codec σε φορητό Dell Studio 1737 και Real Tek High Definition Audio - Supreme FX III σε καινούριο Desktop Σε όλα χρησιμοποιώ το Asio4all. Είμαι αρκετά μπερδεμένος. Το μόνο στοιχείο που αντιλαμβάνομαι πλήρως είναι η 24bit δυνατότητα ήχου, την οποία έχουν και οι τρεις κάρτες. Κατά τα άλλα είμαι χαμένος, βλέπω διάφορα EAX, THX, διάφορα εφφέ κτλπ. Έχουν να κάνουν όλα αυτά με την ποιότητα ηχογράφησης που μπορεί να κάνει κάθε κάρτα; Έχουν να κάνουν μόνο με την απόδοση του ήχουν στα ηχεία; Έχουν να κάνουν κάτι με το πόσο ποιοτικό θα είναι το κάθε sample που γράφω στο δίσκο;
  14. Γεια σας, Εδώ και δύο χρόνια έχω μια λευκή Epiphone Les Paul Junior. Πάντα ήθελα να μάθω να παίζω όπως τα μέταλ ινδάλματά μου όπως πολλοί πιτσιρικάδες. Πήρα και ένα φθηνό Behringer πετάλι και έχω και έναν ενισχυτή 15ετίας. Έχω επίσης σε hardware, μια παλιά Soundblaster Audigy 2 Value, καθώς και άλλους υπολογιστές με σχετικά καλή απόδοση ήχου. Ακόμα τις νότες μαθαίνω, μόνος μου άνευ διδασκάλου και χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα όπως Guitar Rig, IL Hardcore, Ampritube σε υπολογιστή. Δεν έχω προβλήματα με την κιθάρα, 100 ευρώ περίπου την είχα πάρει, ή 125 κάπου εκεί. Σκέφτομαι να πάρω μια ακόμα και βλέπω ότι στο Thomann έχει ειδική κατηγορία Heavy Guitars. Γύρω στα 200 ευρώ βλέπω κάποια ενδιαφέροντα μοντέλα BC Rich, όπως τα Warlock και Warbeast. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν εκτός του υλικού κατασκευής, το σχήμα παίζει κάποιο ρόλο στον ήχο που βγάζει η ηλεκτρική κιθάρα. Ή είναι απλά για το μάτι, εξωτερικά σχήματα, σχετικά με το είδος της μουσικής (όπως τα ονόματα που τους δίνουν) ; Και γενικότερα, η κατηγορία "Heavy" έχει να κάνει με την εμφάνιση πιο πολύ, ή με τα εξαρτήματα τα οποία είναι ειδικευμένα για σκληρό ήχο και παραμορφωμένο ήχο; Και επίσης, αν πράγματι υπάρχουν διαφορές στον ήχο στην Heavy κατηγορία ηλεκτρικής κιθάρας, αυτό θα το δει κάποιος κυρίως παίζοντας με ενισχυτή ή με στουντιακού επιπέδου hardware ή και παίζοντας με κάποιο software μέσω υπολογιστή;
  15. Σε ποιο σημείο σε μπέρδεψε το κείμενο; Μιας και δεν έχεις κάνει ηχογράφηση με line in προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει αυτά που λέω. Το θέμα αυτό όπως είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα δεν μπορώ να αλλάξω τον τίτλο, ούτε κάποιος διαχειριστής θέλησε να το κάνει.. Τις ρυθμίσεις του μετρονόμου φυσικά και τις έχω ψάξει, αλλά δε βρήκα κάτι για απομόνωση. Από ότι φαίνεται στο DM8, ότι πάει στα ακουστικά ακριβώς το ίδιο θα πάει και στο main out, με ασθενέστερο σήμα. Πάντως δεν είναι τέλειο το μάνουαλ που δίνουν, αφού δεν είχανε ούτε λέξη για τη λειτουργία choke, την οποία είχα ξεχάσει! Τώρα που τη χρησιμοποιώ, δεν έχω καταλάβει ας πούμε επακριβώς σε ποιο σημείο είναι ο αισθητήρας που τον ενεργοποιεί.
  16. Έχω κάποια θέματα με την ηχογράφηση πάντως. Σε χρήση μίντι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα το Addictive Drums μόνο, που βγαίνανε μερικά κομμάτια διαφορετικά. Μετά έμαθα για το midi mapping και ότι στην έκδοση 1.5 υπάρχει τρόπος να κάνεις mapping όπως θέλεις. Έχει και μερικές προεπιλογές από εγκεφάλους, dm8 δεν έχει, αλλά έχει dm10 και λειτουργεί κανονικά και με το δικό μου. Τα θέματα είναι για ηχογράφηση με line in που δοκίμασα. Με το audacity πάντα, βλέπω ότι υπάρχει διαφορά αν ηχογραφώ mono ή stereo, αφού στη δεύτερη περίπτωση μου βγάζει δύο κανάλια, αλλά το input είναι πολύ πιο δυνατό και πρέπει να χαμηλώσω την ένταση. Πχ σε mono όταν γράφω έχω την ένταση input στο 30% ενώ σε στέρεο τη βάζω στο 20% και πάλι βγάζει συνέχεια κόκκινα. Αυτά ενώ έχω την ένταση στον εγκέφαλο στα 4/10 ώστε να μπορώ να ακούω ικανοποιητικά από τα ακουστικά τι παίζω. Αυτό είναι και ένα σημείο που βλέπω ότι θα μου χρησίμευε ο dm10 που βλέπω τώρα ότι έχει ξεχωριστή ένταση για τα ακουστικά και για το main out.. Επίσης βλέπω ότι έχω πολύ χαμηλότερο ήχο στο main out από ότι στα ακουστικά, αν πχ συνδέσω τα ακουστικά με το main out. O μετρονόμος επίσης δεν υπάρχει τρόπος να ΜΗΝ ηχογραφείται, όταν γράφω μέσω του line in. Έτσι αν θέλω να χρησιμοποιήσω μετρονόμο ενώ ηχογραφώ, μόνο με τον ήχο του σετ από ηχεία και με εξωτερικό μετρονόμο. Aλλά τότε θα πρέπει να δίνω στον υπολογιστή line in χωρίς ήχο, που θα γράφεται στο audacity και σε μια άλλη πηγή με ηχεία το ίδιο, για να το ακούω. Και μια τρίτη πηγή για μετρονόμο. Αυτά είναι αν έχω γράψει πρώτα τα ντραμς στο audacity. Μετά, ενώ παίζουν τα ντραμς στο audacity ή στο guitar rig, παίζω και γράφω το μπάσο και την κιθάρα. Το πρόβλημα είναι όταν θέλω να παίξω και να γράψω τα ντραμς, ενώ έχω ήδη ηχογραφήσει το μπάσο ή την κιθάρα. Πχ, μια δοκιμή που έκανα να ηχογραφήσω ντραμς πάνω σε μπάσο στο audacity, όπου έδινα από το aux in τον ήχο του υπολογιστή στον εγκέφαλο, είχα συνδεδεμένο το line in για να γραφούν τα ντραμς και φορούσα τα ακουστικά για να ακούω τάχα τι παίζω από τον εγκέφαλο, κατέληξε σε φιάσκο αφού παραλίγο να σπάσουν τα τύμπανά μου μόλις πάτησα το record στο audacity (δεν ήταν καλή ιδέα να δίνω aux in ηχογραφημένο κανάλι στο audacity και ταυτόχρονα να δίνω line in στο audacity για να γράψω τα ντραμς). Αφού νόμισα ότι έπαθα μόνιμη ζημιά στα αυτιά ή ότι θα έπαθε κάποια ζημιά ο εγκέφαλος από το πόσο δυνατά ήταν τα παράσιτα που ακούστηκαν. Μετά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα σπλίτερ που θα έδινε στα ακουστικά μου από τη μία το output του εγκεφάλου και από την άλλη το output του υπολογιστή, το μπάσο, έτσι ώστε να τα ακούω ταυτόχρονα και την ίδια στιγμή να γράφεται από το line in στο audacity αυτό που παίζω στα ντραμς. Για λίγο δούλεψε, αλλά μετά η μία από τις δύο πηγές έπεφτε ξαφνικά στο μισό της έντασης. Και μάλλον λογικό, αφού τα σπλίτερ είναι για να να μοιράζουν στα δύο μία πηγή ήχου, όχι να συνδιάζουν δύο πηγές ισόποσα, σε μία. Σωστά; Οπότε έχω λίγο πρόβλημα με την ηχογράφηση όσον αφορά χρήση line in. Ακόμα δεν έχω αρχίσει πειραματισμούς με midi ηχογράφηση. Υπάρχουν ακουστικά που να έχουν δικό τους αυτόνομο volume; Αν το δεις Tsints και έχεις χρόνο, μου απαντάς.
  17. Το surge σκέφτομαι κι εγώ, μιας και είναι 100% συμβατό με τον DM8. To θέμα είναι ότι πρώτον δεν ξέρω αν αυτό το alloy που έχει είναι πολύ θορυβώδες και δεν έχω βρει σχετικές πληροφορίες. Και δεύτερον, 68 ευρώ κάνει το απλό surge crash, αλλά με choke κάνει 147! Καλά τόσο ακριβό είναι το choke; Για αυτό εδώ τι λες; http://www.thomann.de/gr/roland_cy8_vdrum_stereo_beckenpad.htm Το choke που χρησιμοποιείται πιο συχνά, στα crash, spash, ή china;
  18. Ενδιαφέρουσα η μέθοδός του και φθηνή πράγματι. Αλλά μετά έχεις κομένο foam pad μέσα στο τύμπανό σου! Δε θα σκέφτεσαι όταν παίζεις ότι άμα χτυπάς εκεί που είναι το κόψιμο θα κάνει διαφορά;
  19. Μάλιστα, οπότε πυκνωτικό και με προενίσχυση και σύνδεση mic in 3.5mm. Το phantom power δεν έχω ιδέα τι είναι. Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας στο thomman αν εξαιρέσω τις φανερά μη κατάλληλες προτάσεις (πχ μικρόφωνα για βίντεο ή για ρεπόρτερς) βλέπω επιλογές που δεν ξέρω καθόλου αν θα μου κάνουν ή όχι. Έχουμε λοιπόν: vocal microphonew, small diaphragm microphones, large diaphragm microphonew, ribbon microphones, stereo microphones, special microphones, κλπ. http://www.thomann.de/gr/microphones.html
  20. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ναι, συμφωνώ. Άντε πάλι τα ίδια. Πες μου τουλάχιστον τι μετρητή ευγένειας χρησιμοποιείς. Σαβουάρ βιβρ δε μου μάθανε, αυτό το παραδέχομαι. Αυτό που κρίνω ως φιλικότητα προφανώς δεν είναι στα ίδια στάνταρ μερικών από εσάς. Τι να κάνουμε, ο καθένας κουβαλάει το δικό του κεφάλι. Πάντως το floor tom το έβαλα στην κανονική του θέση. Λολ, οκ ότι πεις. Πέσε τώρα και πάρε 100 αλλιώς τη γ*****ς ;D ;D ;D ;D Δεν κατάλαβα ποια "μέση" εννοείς. Την μέση, τη σπονδυλική στήλη ή την μέση του ποδιού, δηλαδή το μέσο του κάτω μέρους του ποδιού (δηλαδή από φτέρνα μέχρι γόνατο). Τη μετατροπή του full motion σε ankle motion δεν τη βλέπω ακόμα σε μένα προσωπικά. Καμία σχέση, είχε απόλυτη σχέση με τα τύμπανα και μου πέρασε εδώ και λίγες μέρες, αλλά ήταν πολύ επίπονο όσο κράτησε.
  21. Ναι τα έχω δει αυτά, αλλά δεν ξέρω, θα πρέπει να ξεκολλήσεις τον αισθητήρα και να τον ξανακολλήσεις. Εσύ έχεις κάνει τέτοιου είδους μετατροπή;
  22. Βασικά έπαιζα με κάτι ξύλινες άκρες των 2Β. Με τις nylon tips μπαγκέτες βλέπω ότι η rebound απόκριση είναι πολύ καλύτερη. Συμβαίνει άραγε το ίδιο στα mesh heads και στο real thing; Ναι αλλά θα αποκρίνεται καλά ο αισθητήρας;
  23. Ξέχασα να πω ότι η θέση του ποδιού μου στο πετάλ στο heel up είναι σχεδόν κάτω και από το μισό του πετάλ. Στο heel down πηγαίνω όσο πιο μπροστά το πόδι μπορώ. Επίσης ο πόνος που είχα πέρασε τελείως πλέον. Αλλά για δυο βδομάδες τουλάχιστον ενώ δεν με πονούσε όταν έπαιζα, το πρωί που ξυπνούσα δεν μπορούσα να γυρίσω το κεφάλι/λαιμό μου δεξιά-αριστερά! :P
  24. Δεν ξέρω ποιον ακριβώς ρωτάς, αφού όπως είδες οι παλιοί και έμπειροι ή επαγγελματίες ντράμερ στο θρεντ είναι κάπως σαν τους παλιούς στο στρατό... ή απλά είναι στη φάση να υπακούσεις σ' αυτό που λέμε/προτείνουμε ή κόψε το λαιμό σου. Είμαστε από ότι φαίνεται ακριβώς στην ίδια φάση κι εγώ δίμηνο κλείνω περίπου. Το έχεις σκεφτεί ότι μπορεί το τρέξιμο να είναι αυτό που σου πονάει τα γόνατα; Τι παπούτσια φοράς; Όχι ότι αποτρέπουν την επιπόνηση του γονάτου (και της μέσης) σε τρέξιμο. Μιας και είμαστε στην ίδια φάση να σου πω τι έχω συμπεράνει εγώ μέχρι τώρα. Μερικά από αυτά που γράφτηκαν στο θρεντ είναι αρκετά εύστοχα όπως το ότι το ντράμινγκ είναι 'κουνγκ-φου' και όχι 'πυγμαχία'. Και ότι το παίξιμο διπεταλιάς με heel up είναι για μικρότερες ταχύτητες γενικά. Από τα διάφορα βίντεο με οδηγίες και συμβουλές είδα ότι ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του και γενικά όσο διαφέρει κάθε ντράμερ σαν άτομο μοναδικό σε ύπαρξη στον πλανήτη, άλλες τόσες διαφορές υπάρχουν στο τι βολεύει τον κάθε έναν να παίξει την μπότα του. Ένα βίντεο του Κόλλια που πέτυχα ήταν αρκετά διαφωτιστικό, τη στιγμή που διάφοροι ξένοι στα βίντεό τους μιλάνε αργά και νωχελικά, δίνοντας την εντύπωση ότι απλά ψάχνουν για παρέα, ή ότι αυτά τα βίντεος προς τον υπόλοιπο κόσμο που φτιάχνουνε είναι η μοναδική κοινωνική τους συναναστροφή. Ίσως βέβαια αυτός είναι και ο αρχικός σκοπός δημιουργίας του Youtube, αυτό όμως είναι άλλο θέμα. Ο Κόλλιας λοιπόν έλεγε για το heel up και heel down. Το πρώτο έλεγε δίνει δύναμη στο παίξιμο αλλά χαμηλότερες ταχύτητες. Το δεύτερο δίνει σταθερότητα, καθώς η φτέρνα είναι ακουμπισμένη σε σταθερή βάση και μεγαλύτερες ταχύτητες. Βέβαια αυτά για το heel down είναι για προχωρημένους, ή όπως ειπώθηκε πάλι εύστοχα στο παρόν θρεντ, είναι για την περίοδο που θα έχει καταφέρει ο παίχτης να χρησιμοποιεί όλο και πιο εξειδικευμένους μύες του κάτω ποδιού για το παίξιμο και θα λειτουργεί πλήρως το muscle memory. Για μένα, βγαίνει για μερικά λεπτά το heel up, δεν με ικανοποιεί βέβαια το αποτέλεσμα αυτό. Με heel down, αντιλαμβάνομαι αυτό που λέει ο Κόλλιας για τη δυνατότητα για μεγάλες ταχύτητες, αλλά ειδικά στο αριστερό αισθάνομαι ότι οι εξειδικευμένοι μύες που χρειάζονται κομπλάρουν πολύ πολύ γρήγορα... η μόνη λύση από ότι φαντάζομαι είναι οι ώρες, πολλές πολλές ώρες εξάσκησης και προπόνησης. Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι ο βαθμός αυτονόμησης που μπορεί να έχει το κάθε ένα από τα 4 μέλη για περίπλοκο παίξιμο, ώστε να μπορεί κανείς να παίζει σαν να μη γνωρίζει η αριστερά χείρα και πόδα τι ποιεί η δεξιά και αντίστροφα. Και επίσης το άλλο πρόβλημα είναι ότι αν δεν ξέρεις να διαβάζεις και να γράφεις νότες δεν μπορείς να αποτυπώσεις το τραγούδι που φτιάχνεις για να το ξαναπαίξεις μετά!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου