Προς το περιεχόμενο

PhrygianDominant

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    39
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Barista
  • Τόπος
    Αθήνα

Συμμετοχή PhrygianDominant

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα! Να πω και εγώ με την σειρά μου πως πάντα μπέρδευα του δύο αυτούς όρους! Έπειτα απο το άρθρο σου μου έγιναν πλήρως αντιληπτοί! Ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια!
  2. Δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω κάποιυς απο τους προενισχυτές που ανφέρεις....
  3. Καλησπέρα! Ποτέ δεν ξέρεις τί ανάγκες μπορεί να σου προκύψουν οπότε καλύτερα πάρε απο δύο κανάλια και πάνω. (Άποψή μου) Αχρωμάτιστος ή όχι…Εξαρτάται απο τις επιροές σου, τα γούστα σου και την αισθητική σου…Αν σου αρέσει το vintage, πας για χρώμα. Αν σου αρέσει ο καθαρός και διαυγής ήχος πας για αχρωμάτιστο… Απο ότι κατάλαβα γράφεις κιθαριστικά πράγματα τα μπλέκεις με synths και drum machines. Σε αυτό το σενάριο θα ταίριαζε το χρώμα…Αν σου αρέσει η Βρεατανική σχολή, πας για Golden Age. Αν πάλι σου αρέσει η Αμερικάνικη σχολή πας για Warm Audio. Αν θυμάμαι σωστά η κάρτα σου έχει Adat In που σημαίνει πως μπορείς να έχεις μέχρι και οκτώ κανάλια…Εγώ θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και τον Audient ASP800 (8 κανάλια γύρω στα 700€ στον Θωμά) ο οποίος σου δίνει και δυνατότητα χρώματος! Ελπίζω να σε κατατόπισα... Υ.Γ.: Έχεις ανοίξει μεγάλη κουβέντα η οποία σηκώνει αρκετή συζήτηση! ;D
  4. Καλησπέρα Ρωμανέ! Σε ευχαριστώ και πάλι! Με έχεις βοηθήσει πολυ! Οπότε βγαίνει εκτός η Focusrite! Αν βάλω μέσα και την Audient ID14? Μου ήρθε ξαφνικά σήμερα το πρωί! Τί γνώμη έχεις για αυτήν?
  5. Καλησπέρα φίλε Ρωμανέ! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τον χρόνο σου! Δεν έχω ψωνίσει ποτέ απο eBay και δεν το προτιμώ είναι η αλήθεια. Προτιμώ να την πετύχω εδώ στις αγγελίες και να την δοκιμάσω με τον Mac μου. Προτιμώ FireWire* διότι αφ'ενός υπάρχει στον Mac μου και αφ'ετέρου η μία εκ των δύο USB θυρών θα χρησιμοποιηθεί για το eLicenser του Cubase και η δεύτερη θα χρησιμοποιηθεί για το nanoKontrol2. Επίσης λόγω σταθερότητας, μεγαλύτερης τάσης ρεύματος μιας και μιλάμε για Bus Powered κάρτα και ταχύτητας. *Επίσης, ήθελα να τονίσω το πρώτο μοντέλο της Duet.
  6. Καλησπέρα Συναγωνιστές! Ψάχνω κάρτα ήχου για Mac με 2in/2out και headphone out για mobile recording. Είμαι προσανατολισμένος στα μεταχειρισμένα και διαθέτω έως 150€. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα στην Apogee Duet (FireWire) και την Focusrite Scarlett 2i2. Τί μου προτείνετε εσείς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
  7. Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Το όλο πρόβλημα έτυχε-έγινε ξαφνικά! Δεν είχα παλιότερα πρόβλημα με καμία ηλεκτρική-ηλεκτρονική συσκευή ούτε και με το HI-FI στο σπίτι. Σήμερα δοκίμασα την πιο οικονομική λύση, αντικατέστησα το παλιό μου καλώδιο FireWire με ένα καινούριο και όλα δούλευαν άψογα. Ο καιρός θα δείξει...
  8. Καλησπέρα παιδιά! Αν καθάριζα το καλώδιο FW με electrical contact cleaner λέτε να βοηθούσε?
  9. Με καθησύχασες φίλε όταν μου είπες πως δεν φταίνε τα ηχεία! :D Ούτως ή άλλως ακούω σε χαμηλές εντάσεις. Παιδιά δεν γνωρίζω απο ρεύματα και για αυτό δεν ασχολούμαι. Πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά!
  10. Καλημέρα παιδιά και καλό Σαββατοκύριακο! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας! Όλο μου το software είναι αυθεντικό DAWs, Plugins, Software Instruments κ.λ.π. Όλα είναι αναβαθμισμένα στις τελευταίες εκδόσεις! Νομίζω πως πλέον DAW και Internet είναι μύθος...Κυριώς όταν έχεις αυθεντικό software... Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχω απο τα μέσα Ιουλίου και σε κάποια φάση έπειτα παο ένα δυνατό pop απο τα monitors και ενώ δούλευα στο Cubase, η κάρτα αποσυνδέεται απο το DAW, απο τον Driver της και σβήνει! Συνεπώς καίγεται...Έπειτα απο επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο κατάφεερα και την επιδιόρθωσα και σε πειρίοδο καλοκαιριού και από τότε δουελύει κανονικότατα αλλά το συγκεκριμένο προβλημα παραμένει! Απο τα μέσα Ιουλίου επίσης και σχεδόν σε καθημερινή βάση μιλάω με την Motu και λύση δεν μπορεί να βρεθεί! Αρκετά εξυπηρετικοί και ευγενικοί πάντως! Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι...Καταλήγω στο ότι φταίει το ρεύμα μου. Μήπως ένα Power Conditioner θα βοηθούσε?
  11. Καλησπέρα φίλε μου και συγνώμη για την καθυστέρηση! Δεν Έχω δοκιμάσει με ακουστικά! Έιναι ένα δυνατό pop το οποίο συμβαίνει μια-δυο φορές την ημέρα και δεν έχει μια σταθερή συχνότητα εμφάνισης.
  12. Καλησπέρα! Σίγουρα θες low cut γύρω στα 80Hz ώστε να αποφύγεις πράγματα τα οποία υπάρχουν απο εκεί και κάτω και δεν τα χρειάζεσαι. Έπειτα κόβεις στα 250-300Hz η οποία είναι μια προβληματική περιοχή ούτως ή άλλως. Εάν έχεις πρόβλημα με τα "σ", "ς" χρησιμοποιείς DeEsser απο εκεί και πέρα να θες η φωνή σου να έχει μια γυαλάδα και να ξεχωρίζει στην μίξη boostάρεις 1-2 dB απο τα 10-12kHz και μετά! Αυτά πάνω κάτω. Εξαρτάται και απο το πώς έχει ηχογραφηθεί η φωνή και τί έχει περάσει μέσα στο μικρόφωνο της. Είναι κάποιες πολύ γενικές συμβουλές η οποίες δουλεύουν πολύ καλά. Εξαρτάται βέβαια και απο το τί θέλεις να πετύχεις! Ελπίζω να βοήθησα! Καλή συνέχεια! :)
  13. Καλησπέρα, Εδώ και αρκετό καιρό όταν δουλεύω σε DAW (Cubase Pro 8.5, Live 9, GaragrBand) ή ακούω μουσική απο το iTunes ή το Youtube ξαφνικά (κατά περιόδους) πετάγονται δυνατά pops απο τα monitor ηχεία μου (Yamaha HS-50M). Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τί συμβαίνει (ή έχει παρόμοια εμπειρία) διότι εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. ??? H αλυσίδα εξοπλισμού μου είναι η εξής: iMac-MOTU 828 mk3 FW-HS-50M Υ.Γ. Όλοι οι οδηγοί και οι εφαρρμογές είναι αναβαθμισμένα στις τελευτάιες εκδόσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  14. Φοβερή συνεργασία! Πολύ καλό βίντεο και πολύ ωραίος ήχος!
  15. Ευχαριστώ Κώστα ! Αυτό έκανα τελικά και λειτουργεί άψογα !
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου