Προς το περιεχόμενο

arispap

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή arispap

0

Φήμη

  1. Καλημέρα σας. Έχω παρατηρήσει κιθάρες και ενισχυτές στις αγγελίες που έχουν επάνω αυτοκόλλητα από τους τεχνικούς που έχουν κάνει... service. 1) Αν το όργανο πέρασε από σέρβις και το πουλάς, υπάρχει λόγος, σωστά...; 2) Ειδικά στις κιθάρες το τυπικό άλλαγμα χορδών/κουρδισμα/γυάλισμα ΔΕΝ είναι σέρβις τεχνικού αλλά λόγος για να δείξεις πως δεν ξέρεις να τα κάνεις ο ίδιος. 3) Τα αυτοκόλλητα πάνω στα νέα worn λούστρα αφήνουν σημάδια αν τα βγάλεις (ανάλογα πόσο καιρό είναι εκεί). Οπότε ο τεχνικός που πήγες την κιθάρα για σέρβις σου κάνει καλά τη δουλειά του στο να διαφημιστεί και να δημιουργήσει περισσότερη δουλειά για εκείνον στο όργανό σου. Τίποτα παραπάνω. Εκτός κι αν περιμένει να πουλήσεις την κιθάρα σου και ο επόμενος να αγοράσει κιθάρα που γράφει "Mitsos the best" Επίσης, δεν είμαστε Αμερική και οι τεχνικοί του αλλάγματος χορδών και του γυαλίσματος δεν είναι είναι Keeley ούτε analogman για να κοτσάρουν χαζό-αυτοκόλλητα σε κάθε πετάλι και ενισχυτή που περνάει από τα χέρια τους. Δεν έχω κάτι με το επάγγελμα του καθενός απλά είναι χρόνια που τα βλέπω στην αγορά και τα θεωρώ τουλάχιστον wannabe και αστεία διάφορα αυτοκολλητάκια πάνω σε κιθάρες, σε ενισχυτές και καλά λες και γίναμε LA. Προσωπικά δεν θα ανεχόμουν κανέναν όποιος κι αν είναι αυτός να κολλήσει τίποτα πάνω στην κιθάρα μου. Άλλοι δεν θα έχουν πρόβλημα. Το αφήνω εδώ αυτό, λοιπόν. Διαφωνίες δεκτές, δημιουργούν εξαλλου τις πιο ενδιαφέρουσες κλίμακες. Χαιρετώ.
  2. Οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν για να ξανανοίξουν. Εμείς απλά πρέπει να είμαστε παρόντες και αληθινοί. Καλη χρονιά σε όλους με υγεία, αλήθεια και λιγότερες αυταπάτες. Για τα νέα όνειρα.
  3. arispap

    4 overdrive pedals for Room 335

    αυτες εδώ δεν είναι; αλλα προτιμώ μια tele Η τελευταία θα περίμενα να είναι πιο telecaster από μια telecaster.
  4. arispap

    4 overdrive pedals for Room 335

    Η εμπειρία μου με τα xotic πετάλια: είναι σχεδιασμένα για να παίζουν με χαμηλωμένη την κιθάρα. Σπάνια τέρμα. Το AC booster το προτιμώ έτσι. Όπως και το BB preamp έχει ενα υπέροχο βρωμοκαθαρό έτσι. Επίσης, αυτό είναι προφανές με τα πιο καινούργια μοντέλα όπως με το BB Plus το οποιο δεν παίζεται με την κιθάρα τέρμα είναι απλα too much εκτος κι αν αγνοείς δυναμικές και ήχο από την χορδή και σου κάνει ένα "παρτά στα μούτρα" πράμα που δεν χρειάζεται να σκάσεις 280 ευρω για να το κάνεις. Στο κάτω κάτω της γραφής, όσο πιο πολύ παίζει κανείς και βρίσκει τι του αρέσει και το βάζει στο παίξιμό του τόσο πιο πολλούς ηχούς βγάζει από τον εξοπλισμό του. Ο Alex Lifeson έχει κάνει παγκόσμια καριέρα με έναν humbucker σε 335 και ό,τι ενισχυτή ήταν της μόδας ανά τους καιρούς. Άντε πες το αυτό σε αυτούς που σου λένε πως για να παίξεις ροκ χρειάζεσαι stratocaster των 3500 ευρω με maple top burst και 4κάναλο ενισχυτή με αλλα 3500 και πεταλιέρα με χειροποίητα od των 300 το καθένα. Μου σου πω, άντε πες το αυτό σε κάποιον που σου λέει πως για τρίο κάνει μονο stratocaster, που δεν είναι ψέμα αλλα να που δεν είναι αναγκαία μονόδρομος. Όλα αυτά τα πεταλια τα λατρεύω! Για οικονομικούς λογους δεν μπορώ να τα έχω όλα και για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή έχω ένα δανεικό boss blues driver που αν προσέξεις τον ενισχυτή, βάζει κάτω τα boutique. Μακρυγορώ και σταματάω. @ dimsonic αν ήταν επίπονη η ακρόαση υπόσχομαι θα επανορθώσω, θα σου στείλω ένα κουτί ponstan. :D (πλακα κάνω φυσικά) (δεν θα στείλω)
  5. arispap

    4 overdrive pedals for Room 335

    Εννοεί την Steely Dan εποχή. (Don't take me alive, kid charlemagne) ναι, εκεινος είναι ήχος tweed deluxe. Ολα τα γνωστά προσωπικά του είναι με boogie mark 1. Όπως και ό,τι έκανε με τους Crusaders. Και ειδικά ο mark 1 ακούγεται τουλάχιστον στους μισούς δίσκους των 70s και 80s, σκέψου Keith Richards. Επίσης και το inside story του robben ford τα πιο πολλά tracks ακούγεται ο mark 1. Tweed deluxe παράδειγμα είναι πχ ο Neil Young. Απλα για τον Carlton και όλους αυτούς (εκτος από τον Santana) ο boogie mark 1 είναι κάτι ξεπερασμένο μετά τον dumble ο οποίος είναι πολύ κοντα σε απόκριση και ύφος απλα είναι πιο "γυαλιστερό" και απλωμένο.
  6. arispap

    4 overdrive pedals for Room 335

    Hello. Άρης εδώ. Μπορώ να συμφωνήσω με όλους σας σε ό,τι λέτε. Προσωπικά, όλα αυτά τα πετάλια είναι από αυτά που τα βλέπεις και τα παίρνεις χωρίς 2η σκέψη. Αν και την ίδια εποχή που έκανα τις εγγραφές δεν είχα το ακόμα καλύτερο Jam Tubedreamer +. Αυτό ήταν καλύτερο από το 88 imho. Αλλα ξανά πίσω, το AC booster και το sky blue μοιάζουν στον τρόπο που παίζουν χαμηλά. Καθαρίζουν υπέροχα (το AC με articulate χαμηλά και το Sky με διαύγεια ψηλά). Το Zendrive 2 παιδιά έφτυσα αίμα να βγάλω ήχο ειδικά με single coils αλλα και με HB όπως στο βίντεο πρέπει να παίζει δυνατά! το output για να ακούς το headroom. Αλλιώς χαμηλά είναι compressed. Τέλος, η κιθάρα ήταν πολύ εντυπωσιακή αλλα λόγω ebony board δεν είχε την γλυκα της 335 στην ατάκα και ήθελε πολλή ακρίβεια στην τεχνική. Με αλλα λογια δεν συγχωρεί sloppy παίξιμο. Ευχαριστώ για τα καλα σας λογια, το project το είχα ξεχασμένο στο σκληρο 2-3 χρονια και το έβγαλα πρόσφατα. Τα ακκορντα δεν είναι όλα τα σωστά αλλα δεν με απασχόλησε αυτό τόσο. Περισσότερο με ενοιαζε να ακουστούν οι χροιές. Στο κάτω κάτω της γραφής, μπορώ να πω πως ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος αυτά τα πετάλια για να παίξει με τέτοιους ήχους (ή και άλλους). Απλα το καλο πεταλι βοηθάει. ΥΓ. Ο θεος Larry αυτά τα έπαιξε με Boogie Mark 1 όπως όλα τα υπόλοιπα στα 70s και όχι dumble και άλλες εξαλλιές που λένε διάφοροι. IMHO ο απόλυτος jazz-rock ενισχυτής είναι ο boogie mark1 και οποιος έχει έναν δέχομαι δωρεές... Ευχαριστώ και πάλι. Click subscribe καθως ολο και θα βγάζω προτζεκτάκια στο YT. Ευχαριστώ για τα likes. Over and out.
  7. Όλοι θέλουν Gibson και fender έπιπλα, εγώ θα ευχόμουν μια Parker fly, με μια δόση ρεαλισμού όποιος έχει μια ξεχασμένη δεν λέω όχι :P
  8. Hello Μετράς με πολύμετρο στην χαμηλότερη σκάλα ohm. (0-200ohm) Αν είναι 6,5-8 ohm είναι... 8ohm Αν μετράει 13-16 ohm είναι... 16 ohm Γενικώς, η ohm τιμή στα μεγάφωνα και τα ηχεία είναι ονομαστική. Κι αυτό επειδή ουσιαστικά δεν είναι resistance άλλα impedance δηλαδή έχει να κάνει με την διάδραση του ηχείου με τον ενισχυτή. Όταν παίζεις, η ohm τιμή του ηχείου συνεχώς μεταβάλλεται για την έξοδο ενισχυτή. Ελπίζω να ήμουν σαφής.
  9. Γεια σας. Η γωνια που σχηματιζουν οι χορδες πανω στα saddles του καβαλαρη ειναι υπευθυνη για την συνολικη πιεση που ασκειται πανω του. Περισσοτερη πιεση στον καβαλαρη=πιο σφιχτος ηχος και λιγο περισσοτερο sustain. Λιγοτερη πιεση=πιο στρογγυλος ή γλυκος ηχος, αφηνει και μια πιο χαλαρη αισθηση στις χορδες. Αυτο ρυθμιζεται απο τα post (βιδες) του tailpiece (πανω-κατω) αν ομως θελουμε κατι δραστικο απλα περναμε τις χορδες απο πανω. Δοκιμαστε το, σε πολλους αρεσει. Και πολλοι διασημοι κιθαριστες το προτιμουν. Μερικοι προτιμουν πχ μονο τα καντινια. Το πολυ πολυ να μην σας αρεσει καθολου οποτε το αλλαζετε στο επομενο string change. Καλη διασκεδαση.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου