Προς το περιεχόμενο

BillTrantos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  3.502
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  14

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από BillTrantos

 1. Επιστροφή του τεράστιου Dev, με μόλις 2 πρόβες με το συγκεκριμένο line-up, χωρίς καν να γνωρίζει τους μουσικούς πριν φτάσει Αγγλία. Απίστευτο performance.
 2. Πολύ ωραίος τύπος, βγάζει μια πολύ όμορφη αύρα. Έχει πολλά μικρά διαμαντάκια η συνέντευξη με τον Beato, ίσως για συνομήλικούς τους να ακούγονται σαν δεδομένα, αλλά για μένα που έχω τα μισά τους χρόνια (και βάλε) ήταν αρκετά διαφωτιστικά. Λένε πολύ ωραία πράγματα για τη μελέτη, για το πώς βλέπουν τη μουσική, την κιθάρα, το performing, το γράψιμο. Θησαυρός το κανάλι (και το βιβλίο) του Beato.
 3. BillTrantos

  Into the uknown

  Καλά το πας! Πρέπει σιγά σιγά να του δώσεις κίνηση, χώρο και layers. Automations παντού, pads και προσοχή στα reverbs (ποια, πού τα χρησιμοποιείς και πώς). Αυτό που εντοπίζω ως δύσκολο σε τέτοιες μουσικές είναι να διατηρήσεις το ενδιαφέρον του ακροατή παρά την έμφαση σε επαναλαμβανόμενα στοιχεία. Θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να φτιάξεις αυτά και μετά να ασχοληθείς με mix.
 4. Πολύ ωραία ιδέα! Αν και ακούω μουσική από το Spotify αποκλειστικά εδώ και 3 χρόνια, δε χρησιμοποιώ λίστες. Κάποιες φορές ακούω τα Daily Mixes, αλλά συνήθως πηγαίνω από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη γιατί προτιμώ να ακούω ολόκληρα albums. Στηρίζω παρ'όλα αυτά, μακάρι να ανεβάσουν κι άλλοι τις δικές τους λίστες.
 5. Σε παρόμοια νερά και η δική μου πρόταση:
 6. Ωραίο test! Ποιο μεγάφωνο ακούμε 2ο σε όλα τα sections; Στον τίτλο γράφεις πρώτο το Eminence και μέσα στο κείμενο το Celestion. Anyway, προτιμώ αυτό που είναι 2ο σε όλα τα clips ανεξαιρέτως.
 7. Δεκτό, αλλά με τη δουλειά που κάνω και τα προγράμματα που τρέχω, ακόμα και 50% μείωση στο performance να είχα δε θα επηρέαζε κάπου το workflow μου. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι κάποιος με περισσότερες απαιτήσεις θα είχε θέμα. Εγώ από τη στιγμή που δεν τρώω crashes/freezes, κλπ είμαι οκ. Επίσης ένας επαγγελματίας μπορεί να τρέχει Excel και SPSS, επαγγελματίας μπορεί να τρέχει Cubase και video editing software. Δε μπαίνουν όλα στο ίδιο σακί. Πήγα από Win10 και δεν είχα το παραμικρό θέμα στο να βρω κάτι. Ίσως σου έκατσε απότομα η μετάβαση γενικώς. Ο λόγος που έγραψα θετικό σχόλιο για τα 11 είναι κυρίως το περιβάλλον τους. Γράφω, διαβάζω και κάνω έρευνα όλη μέρα στην ίδια οθόνη, το σημαντικότερο πράγμα για μένα είναι η οπτική άνεση και τα 11 είναι σίγουρα 1 επίπεδο πάνω από τα 10.
 8. Τα έχω βάλει στο laptop που δουλεύω γιατί τρέχω αποκλειστικά Firefox, Office, Spotify, Adobe Reader και Zoom. Μέχρι στιγμής κανένα απολύτως πρόβλημα. Επίσης πολύ ωραίο και ξεκούραστο στο μάτι. Στο σταθερό που έχω όλα τα της μουσικής δεν ξέρω πότε θα κάνω update, εκεί το φοβάμαι αρκετά περισσότερο.
 9. Το θέμα έχει απαντηθεί εδώ πάνω-κάτω. Ο καθένας με βασικές γνώσης στην κατασκευή πεταλιών μπορεί να υπολογίσει στο περίπου (πολύ στο περίπου) πόσο κοστίζει να φτιαχτεί ένα πετάλι. Μετά από αυτό το βήμα μπορούν να γίνουν πολλοί συλλογισμοί: 1) Με ενδιαφέρει να στηρίξω τον κατασκευαστή που πληρώνει αξιοπρεπείς μισθούς στους υπαλλήλους του, ή δεν έχω θέμα με τον Κινέζο που παίρνει 2.5-3.5 ευρώ την ώρα; 2) Με ενδιαφέρουν οι πρώτες ύλες; Άλλη καταπόνηση έχει ένα πετάλι ενός bedroom player και άλλη ενός hired gun που παίζει 100 και 200 gigs το χρόνο. 3) Με ενδιαφέρει να στηρίξω το R&D για κάτι νέο, ή βολεύομαι με ένα SD-1; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καθορίζουν και το αν θα δώσει κανείς 200+ ευρώ για ένα overdrive, phaser, οτιδήποτε. Ξεχνάμε και το πολύ βασικό. Άλλη αξία έχουν 200 ευρώ για μένα που σπουδάζω και ζω από οικονομίες που κάναμε οικογενειακώς εδώ και 6 χρόνια και άλλη αξία έχουν για έναν Αμερικανό οδοντίατρο που καθαρίζει 150-200k/χρόνο. Είναι τόσο πολυπαραγοντικό το θέμα που προφανώς δεν απαντάται σε 2 γραμμές. Ο καθένας θα το σκεφτεί και διαφορετικά. Εγώ αυτή την περίοδο δε θα έδινα 200+ ευρώ για οτιδήποτε έχει να κάνει με τα χόμπι μου, ακριβώς γιατί δε μου περισσεύουν. Σε άλλη φάση της ζωής μου μπορεί και να τα δώσω. Αν καταλαβαίνω καλά τι ρωτάς και τι άποψη έχεις, θεωρείς ότι από ένα σημείο και μετά έχουμε diminishing returns και μας ρωτάς πότε θεωρούμε εμείς ότι είναι αυτό το σημείο. Εγώ προσωπικά τη δουλειά μου θα την κάνω ωραιότατα με ένα SD-1 πάνω σε έναν καλό Marshall. Αλλά η ψυχή μου θα χαρεί περισσότερο με ένα KOT σε έναν Friedman. Μπορείς να βάλεις pricetag στη χαρά του άλλου;
 10. Κι εγώ είμαι fan των MIJ οργάνων, η Tele μου είναι Γιαπωνέζα και έτσι ξεκίνησε ο έρωτας. Παρ'όλα αυτά νομίζω ότι είναι πολλά τα 2000. Με τα μισά οργώνεις ebay/Reverb και βρίσκεις Charvel των 80s-90s που έχουν άλλη γλύκα. Παράδειγμα: https://reverb.com/item/25771613-charvel-model-1a (ασφαλώς δεν έχω καμία σχέση με τον πωλητή)
 11. Λατρεμένοι όλοι, ειδικά Becker και Moore για μένα. Τεράστιες επιρροές στο πώς έβλεπα την κιθάρα μεγαλώνοντας.
 12. Εν προκειμένω εννοώ delay μόνο. Το Echoboy είναι ένα από τα καλύτερα delays που έχω ακούσει, ακόμα και σε σύγκριση με πετάλια. Πέρα από τον ήχο του, μόνο καφέ δεν κάνει, άπειρα πράγματα να πειράξεις. Πέρα από το Echoboy όμως, το Decapitator είναι φανταστικό saturator ειδικά για synths, το MicroShift είναι top για 80s κιθάρες αλλά και vocals. Επίσης το FilterFreak και το PrimalTap είναι πολύ ενδιαφέροντα για ψάξιμο ήχων. Αν δεν είχα ήδη μεγάλη συλλογή, θα χρησιμοποιούσα μόνο Soundtoys, είναι πάρα πολύ βολικά και ακόμα και με τα presets κάνεις δουλειά.
 13. Παίδες, παίδες, παίδες. Έχω τα άπαντα από Eventide και Soundtoys, για delays σίγουρα προτιμώ Soundtoys. Σπεύσατε στο -50%, δε θα το μετανιώσετε. Όλα τους τα plugins είναι εξαιρετικά, θα μπορούσα να τρέχω projects αποκλειστικά με αυτά.
 14. Υπάρχουν κιθαρίστες, υπάρχει και ο Kotzen. Έχω τέτοια λατρεία που πήγα και τον άκουσα μόνος μου το '18 στην Αθήνα σε ένα μισογεμάτο Κύτταρο. Τρομακτικό live και από ήχο και από παιξίματα και από φωνάρα. Καλλιτέχνης ογκόλιθος κατά τη γνώμη μου, σίγουρα πολλά παραπάνω από Shrapnel shredder.
 15. Θέλει μπόλικη δουλειά αυτός ο κόσμος και δυστυχώς έχει στοιχεία γυμναστηριακού πρωταθλητισμού, στα οποία πλέον έχω αλλεργία. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί όμως, ας τσεκάρει Frank Gambale (για τους μη μεταλλάδες) και Jason Becker/Yngwie Malmsteen/Jeff Loomis για τους μεταλλάδες. Περιττό να πω ότι αν δεν κάτσει κανείς ώρες ολόκληρες με τον μετρονόμο στο 50-60 δε θα γίνει δουλειά. Πρέπει να κλειδώσει η κίνηση και σιγά σιγά να γίνει όσο πιο efficient γίνεται. Εγώ πέρασα αρκετό καιρό με ασκήσεις πάνω σε αυτό, αλλά εν τέλει περισσότερο το ένιωθα σαν γυμναστήριο παρά σαν μουσική. Έκτοτε όταν έχω όρεξη για τέτοια κασκαντεριλίκια, προτιμώ να μελετάω αποσπάσματα από τραγούδια, είναι τουλάχιστον πιο μουσική εμπειρία.
 16. Δεν υπάρχει ο Joscho, χαίρεσαι να τον ακούς.
 17. Όντως απίστευτη σειρά γενικώς η συγκεκριμένη. Εγώ είμαι λίγο του πιο modern βέβαια. Θα προτιμούσα τα 20w που έβγαλε ο Friedman με Pink Taco, JJ Jr, κλπ. Τα έπαιξα εδώ στην Ολλανδία και ερωτεύτηκα.
 18. Συμφωνώ με τον Σπύρο. SV20h είναι θεριό ανήμερο και σε normal μέγεθος/watt.
 19. Αν θέλεις μόνο καθαρά γιατί δεν ψάχνεις ένα καθαρό combo με FX Loop;
 20. Για μένα το νο.1 χαρακτηριστικό ενός ενισχυτή είναι το πώς ακούγεται και το πώς είναι στα χέρια μου. Ναι, μπορεί οι ενισχυτές που σου πρότειναν να έχουν features που δε χρειάζεσαι, αλλά παίζουν και αρκετά καλύτερα από τον Orange. (γνώμη μου αυτό) Για τα ακούσματα που έχεις και αυτά που παίζεις, ο Katana είναι πολύ πιο λογική επιλογή.
 21. Συγχαρητήρια και στους 2! Πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
 22. BillTrantos

  RIP Pat Martino

  Στο γραφείο του λογικά θα είχε 30 PRS. Πέρα απ'την πλάκα, αν θέλεις να δειχτείς και να το παίξεις κάποιος λόγω των υλικών αγαθών που έχεις, θα βρεις τρόπο. Έχω προγραμματίσει να δω το Unstrung την Κυριακή το βράδυ. Θα επανέλθω τότε.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.