Προς το περιεχόμενο

BillTrantos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  3.440
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  12

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από BillTrantos

 1. @Kanimothrios Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Για να απαντήσω και στον προβληματισμό σου, δυστυχώς ή ευτυχώς στην περίπτωσή μου ήταν μονόδρομος. Δε θα έβρισκα δουλειά στην Ελλάδα και σίγουρα δε θα έβρισκα δουλειά που να επιβραβεύσει τους κόπους μου, το χρόνο μου και τα χρήματα που ξοδεύω για να αποκτήσω την κατάρτιση που θέλω. Με όλο το σεβασμό, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να δουλεύω 10 ώρες τη μέρα για 800-900 και να λέω και ευχαριστώ. Όταν με πλησίασαν 2 καθηγητές για να κάνω εδώ το διδακτορικό μου, η πρότασή τους ήταν τα 300 ευρώ το μήνα και καταβολή αναδρομική κάθε 6
 2. Όπως τα λέει ο @dimsonic είναι τα πράγματα. Έμεινα εκεί 5 μέρες, έκανα δεκάδες viewings διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή του δακτυλίου του Amsterdam και ο λόγος ήταν ότι μπορούσα να δείξω λογαριασμούς τραπέζης με αρκετά χρήματα για το νοίκι ενός ολόκληρου έτους. Διαφορετικά δε θα μου απαντούσαν ούτε σε mail. Αν είσαι μαθητής χωρίς οικονομίες τότε είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις κάτι, δε θα δεχθεί κανείς να υπογράψεις συμβόλαιο και μετά να ψάξεις για δουλειά ή κάτι τέτοιο. Για να μη μακρηγορούμε και να βοηθήσουμε και κάποιον που μπορεί να ψαχτεί στο μέλλον, αν κάποιος
 3. Η φίλη μου συγκατοικεί με μια άλλη κοπέλα και δίνουν από 1000 ευρώ για 50τμ στην Ουτρέχτη. Γενικά το housing market στην Ολλανδία είναι εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό ισχύει για όλες τις "μεγάλες" περιοχές, όχι μόνο το Amsterdam, απλά εκεί έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση.
 4. Μόνη λύση για να μη βγει ο κούκος αηδόνι σχετικά με το ενοίκιο. Έχω την εντύπωση ότι καλά κάνατε, δε χρειάζεται να μένει κανείς φουλ κεντρικά. Λογικά θα με ενοχλήσει φουλ η φασαρία και από Μάρτιο-Απρίλιο θα ψαχτώ για πιο έξω.
 5. Ανάλογα το τι ψάχνεις. Ειδικά αν θες να μείνεις μόνος σου δε πέφτει κάτω από 1100-1200 για κανένα λόγο. Από εκεί και μετά εξαρτάται από τετραγωνικά, περιοχή, επιπλωμένο ή όχι, όροφος, κλπ. Μόνη λύση για πιο budget καταστάσεις η συγκατοίκηση. Έχω μία φίλη στην Ουτρέχτη και μου έχει πει ότι τα ενοίκια είναι περίπου στα ίδια, άντε 5-10% πιο κάτω αν είσαι τυχερός.
 6. Μένω πολύ κεντρικά, αλλά δεν το λες ίδια γειτονιά σε καμία περίπτωση. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις θα κάνω ότι δεν τα ξέρω, ως μοντερέιτορ πρέπει να δίνω το καλό παράδειγμα.
 7. Αυτό ξαναπές το για τα συμβόλαια! Τυχαίνει και έχω πολλούς δικηγόρους στο κοντινό μου περιβάλλον και όλοι ξαφνιάστηκαν με τα συμβόλαια. Πολλές ρήτρες για πολλές περιπτώσεις που στην Ελλάδα ούτε καν σκεφτόμαστε. Από την άλλη είναι διαφορετικό να νοικιάζεις ένα διαμέρισμα που κάνει 300-400k και άλλο 50-100k. Πέρασα από το CvA γιατί ήταν κοντά στις περιοχές που κοιτούσα για σπίτι, φανταστικό κτίριο απ'έξω, φαντάζομαι τι πράγματα έχει μέσα.
 8. Η αλήθεια είναι πως για μουσική δεν έγινε καμία κουβέντα, γιατί ούτως ή άλλως μόνο από monitors παίζω και σε εντάσεις τηλεόρασης τις περισσότερες φορές. Εγώ είμαι χομπίστας όμως, οπότε και έτσι δε χαλιέμαι. Τώρα αν η κόρη πρέπει να ρίχνει μελέτη ίσως έχει θέμα, θα εξαρτηθεί από τους γείτονες.
 9. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Φούζιε, είμαι λίγο τρομοκρατημένος τώρα που πλησιάζουν οι μέρες για να πω την αλήθεια, αλλά πιστεύω είναι για καλό.
 10. Πάρε ένα ωραίο μανίκι, για να έχεις κάτι από τον πατέρα σου που θα το χαίρεσαι κι ας μην είναι στην original κατάστασή του.
 11. Εννοείται στείλε μου ένα μήνυμα μόλις τακτοποιηθείτε! Με το σπίτι ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία, έμεινα Amsterdam μία βδομάδα και έκανα καθημερινά πολλά viewings. Τελικά χρειάστηκε να δώσω πολλά χρήματα, να αποδείξω οικονομική κατάσταση και εννοείται να φύγουν (προσωρινά ελπίζω) πολλά λεφτά σε deposit. Είμαι πολύ τυχερός που είχαμε προνοήσει οικογενειακώς από το 2013 για αυτό το ταξίδι και μαζεύαμε τσούκου-τσούκου κάποια χρήματα, αλλιώς δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά.
 12. KLM αυτή τη φορά που έχω τις γάτες, γιατί είχαν το πιο smooth pet policy. Καλή τύχη με τη μετακόμιση, ελπίζω η κόρη να είναι πιο ψύχραιμη από μένα.
 13. Κρατάω την πρόταση, απλά θα πρέπει να το μοντάρω λίγο γιατί όταν έκλεισα εισιτήριο δεν υπήρχε θέση με παροχή 23kg βαλίτσας, μόνο 13. Δυστυχώς και ρούχα για 2 βδομάδες* και κιθάρα δε χωράνε στο βαλιτσάκι μου. Λογικά θα τη βάλω ανάμεσα σε ρούχα εντός κούτας και έτσι θα δοθεί στη μεταφορική. Παρ'όλα αυτά, η θήκη που πρότεινα απορρίφθηκε λόγω κόστους, ή θεωρείτε ότι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να έχω μία τέτοια; Δεν ξέρω πόσο θα ταξιδεύω από εδώ και πέρα, οπότε δε μου φάνηκε κακή ως επένδυση. *Κάπου τόσο μας έδωσαν χρονικό διάστημα για να φτάσουν τα πράγματα απ
 14. Εγκεφαλική δυσλειτουργία, δεν έχω πάρει ακόμα την καφεΐνη μου για σήμερα. Ήθελα να γράψω ότι το μανίκι ρυθμίζεται από κάτω και αυτό μου έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια γενικά. Ευτυχώς η κιθάρα είναι τανκ και δεν έχει χρειαστεί ποτέ ρύθμιση, αλλιώς παίζει και να είχε γίνει τόξο.
 15. Το μόνο θέμα με τη λύση που προτείνετε είναι πως η κιθάρα ξεβιδώνει από κάτω γιατί έχει vintage specs και το ψιλοφοβάμαι η αλήθεια είναι.
 16. Λοιπόν φίλοι έρχεται η ώρα! Μεταναστεύω στην Ολλανδία σε 15 μέρες μαζί με τις γάτες μου, κάποια ρούχα, studio monitors, PC και εννοείται τη μόνη κιθάρα που κράτησα. Επειδή στην πτήση για το πήγαινε θα έχω τις γάτες ως "χειραποσκευή", ο μόνος τρόπος να έρθει η κιθάρα είναι να τη στείλω από εδώ. Πέρα από δικές σας εμπειρίες με τέτοιες καταστάσεις, θα ήθελα να μου γράψετε και κάποια πρόταση σχετικά με σκληρές θήκες, τεχνικές αμπαλαρίσματος, κλπ. Μου έγιναν προτάσεις και για πολύ σοβαρές θήκες των 350ε που κάνουν και για μεταφορά πυρηνικών όπλων, αλλά αυτή τη στ
 17. Συγχαρητήρια για το πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και ευχαριστούμε πολύ που το μοιράζεσαι δωρεάν μαζί μας.
 18. Είναι 2 παρόμοιες συσκευές που κάνουν τα ίδια πράγματα. Πρέπει να παίξει κανείς και με τα 2 για να δει ποιο τον βολεύει καλύτερα από πλευράς workflow και από πλευράς ήχου. Η Two Notes υπερτερεί στην ποικιλία καμπινών που προσφέρει σίγουρα, όπως και στο ότι έχει λίγο καλύτερο attenuation system. Το OX έχει δικό του ήχο με ωραίο reverb, αλλά εμένα δε μου έλεγε κάτι αυτό γιατί χρησιμοποιώ δικά μου reverbs στο post έτσι κι αλλιώς. Να σημειωθεί ότι το OX το δοκίμασα ενδελεχώς τώρα που πήγα σε ένα boutique μαγαζί στη Χάγη, ενώ με προϊόντα της Two Notes έχω περάσει πολύ καιρό
 19. Αφεντικό έχεις ενισχυτάρες και πεταλάρες. Πάρε ένα Torpedo Captor X με μερικά πακέτα καμπινών και το θέμα κλείνει δια παντός. Δε θα έχεις latency, θα χρησιμοποιείς και το κανονικό σου signal chain έως την καμπίνα και θα έχεις studio tones όλες τις ώρες της μέρας. Δε βρίσκω κάποιο αρνητικό. Στα λέω αυτά ενώ σκέφτομαι κι εγώ να πάω προς Apollo μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά. Απλά θεωρώ ότι είναι κρίμα να μη συνδυάσεις το υπάρχον gear σου με κάτι τόσο απλό και σχετικά οικονομικό όπως το Captor. Για μένα είναι ιδανική λύση για κόσμο που παίζει με λαμπάτους στο σπίτι
 20. Είναι περσόνα πιο πολύ, προτιμώ να τον ακούω κι εγώ σίγουρα. Πέρα από την τεχνική του που προφανώς είναι σε αδιανόητα επίπεδα, μου αρέσουν οι ιδέες που έχει. Πάμε σε κάτι τελείως άλλο όμως, πόσο να ακούμε ακροβατικά;
 21. Ήμαρτον και με αυτό το παλικάρι. Μας κοροϊδεύει.
 22. Μας άφησε πολύ νέος (μόλις 46) ο πρώην ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Slipknot, Joey Jordison. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για χρόνια προβλήματα υγείας. Ήταν ο πρώτος ντράμερ που είχα κάτσει να ψάξω ποιος ήταν, πρέπει να ήμουν 13-14. Έχει γράψει πολλά από τα αγαπημένα μου Slipknot τραγούδια. Μεγάλη απώλεια.
 23. Μεταναστεύω και όλη μου η ενέργεια βρίσκεται εκεί. Πρέπει να αποκτήσω ξανά ρουτίνα για να καθίσω να ασχοληθώ η αλήθεια είναι. Το χρησιμοποιώ ως ευκαιρία για να ακούσω νέα μουσική.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.