Προς το περιεχόμενο

BillTrantos

Moderator
 • Αναρτήσεις

  3.663
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  15

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από BillTrantos

 1. Έχουν ειπωθεί πολύ ωραία πράγματα στο thread, ας ξεκινήσω από εκεί. Θέλω όμως και να διευκρινίσω κάποια πράγματα, γιατί ίσως παρεξηγήθηκα. Δεν πρότεινα στον αρχάριο που μπορεί να μας διαβάζει να πιάσει το YouTube και να αφήσει τον δάσκαλο ή το ωδείο. Θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από έναν καλό δάσκαλο για έναν αρχάριο, όχι μόνο λόγω του διδακτικού σκέλους, αλλά και λόγω του παιδαγωγικού σκέλους, της ψυχολογικής υποστήριξης που μπορεί να σου παρέχει όταν κολλάς, κλπ. Αυτό που είπα είναι ότι αν κάποιος έχει πάρει τις βάσεις από δάσκαλο, ωδείο, προπτυχιακό, whatever, τότε ναι, μπορεί να μπει στο YouTube και να κερδίσει πολλά. Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου σημείο αναφοράς, θα πω ότι μέσα από το YouTube έμαθα να μαγειρεύω, να καθαρίζω το σπίτι μου, να ξεβουλώνω τον νιπτήρα και άλλα τέτοια που ήμουν πολύ ακαμάτης για να μάθω όσο έμενα με τους δικούς μου. Μέσα από το YouTube πήρα την ενθάρρυνση που έψαχνα για να ασχοληθώ με άλλα είδη μουσικής, που μέχρι πρότινος μου φαίνονταν βουνά ατελείωτα. Μπορεί να μη μπορώ να διδάξω αρμονία σε προπτυχιακούς φοιτητές, αλλά η κατανόηση που έχω πλέον δε συγκρίνεται με πριν ένα χρόνο. Μπορούμε να γκρινιάξουμε για ένα κάρο πράγματα του YouTube, αλλά είναι επαναστατικό μέσο με συνολικά θετικό πρόσημο κατά τη γνώμη μου. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος, αλλά στην αρχική μου πετάει κατά 90-95% απολύτως σχετικά πράγματα με τις αναζητήσεις μου. Μπορεί να υπάρχει και κάτι "ενοχλητικό" ή άκυρο, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Σε εκείνες τις περιπτώσεις απλά πατάω "Not Interested" και τελειώνει η ιστορία.
 2. Δεν ήξερα ότι κινείσαι και σε τέτοια μονοπάτια @dimsonic. Μου αρέσει πολύ ο Monolink, παντρεύει πολύ ωραία την κιθάρα με την ηλεκτρονική μουσική. Παρακάτω ένα φοβερό του live:
 3. Αν απ'όλα όσα έγραψα κατάλαβες αυτό, τότε όντως σηκώνω τα χέρια ψηλά.
 4. Άρα δε συζητάμε το ίδιο πράγμα. Εγώ συζητάω την ίδια την πλατφόρμα, εσύ συζητάς τι κάνεις εσύ και ο μέσος (κατά τη δική σου ερμηνεία) ακροατής. Ακόμα και 99% να είναι το νούμερο, δεν είναι ευθύνη της πλατφόρμας ή του content creator, αλλά του ακροατή. Ναι, υπάρχουν φορές που θα ανοίξω να δω μια συνέντευξη ή μια ιστορική αναδρομή σε κάτι ενώ τρώω, ή ξεκουράζομαι. Υπάρχουν και φορές που ανοίγω κάτι σαν το παραπάνω που έστειλα και κρατάω σημειώσεις, κάνω τις ασκήσεις που προτείνουν, προσπαθώ να εφαρμόσω όσα συζητιούνται στο βίντεο σε δικές μου συνθέσεις, κλπ. Και μιας και πιάσαμε τα τσουβαλιάσματα, έχοντας περάσει από ωδεία, ιδιαιτεράδες και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, λέω ξεκάθαρα πως χίλιες φορές να κρατάω ένα τεφτέρι και να βλέπω Beato/Belkin, παρά να πάω στο Χ-Ψ random ωδείο και να ακούω τον κάθε τυχαίο. Μία αναζήτηση να κάνει κανείς εδώ μέσα σε μηνύματα αρχάριων, θα δει πως οι περισσότεροι έρχονται εδώ και ρωτάνε πράγματα μετά από αρνητικές εμπειρίες σε ωδεία. Δεν τα γράφω αυτά για υποτιμήσω κανέναν και κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά το ωδείο δεν είναι πανάκεια, ο δάσκαλος στο σπίτι δεν είναι πανάκεια. Το ότι δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα στρωθείς να διαβάσεις είναι σίγουρα μεγάλο συν, αλλά μετά από μια ηλικία καλό θα ήταν να μην τα χρειαζόμαστε αυτά.
 5. Σοβαρολογείς, ή το γράφεις για να ξαναζωντανέψει το θέμα; Γιατί αν θεωρείς ότι μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο στην τηλεόραση και ΔΩΡΕΑΝ, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τον κάθε τυχάρπαστο guitar gear reviewer μπορεί και να τον βρεις σαν vibe στην τηλεόραση, αλλά σίγουρα όχι για guitar related content. Ελπίζω να μη κατάλαβα τι θες να πεις. Ότι ο Beato έχει ουσιαστικό content για ένα χρόνο; Θεωρείς δηλαδή ότι τα μαθήματα θεωρίας, αρμονίας, film scoring, παραγωγής, αλλά και οι συνεντεύξεις με μουσικούς που δε θα τους καλούσε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, είναι κάτι που έχει καλύψει σε ένα χρόνο και από τότε επαναλαμβάνεται απλά για το χρήμα; Αλήθεια ελπίζω να μην καταλαβαίνω καλά.
 6. Ξέρετε να γράφετε hits κύριε, να σας ακούμε πιο συχνά κι ας είναι και throwbacks.
 7. Like προς το παρόν για το background info, το artwork και το release σε digital platforms. Θα ακούσω το βράδυ και θα επανέλθω!
 8. 15 σελίδες, 140+ posts και ακόμα κιθάρα δεν πήρες. Τι θα γίνει;; O @gkourmoul1 θα είχε πάρει 3 ως τώρα.
 9. Ήμαρτον κάπου, δε γίνεται αυτό το πράγμα. Ο τρόπος που παίζει τις αλλαγές δεν υπάρχει και ήταν μόνο 17.
 10. Ενώ καταλαβαίνω σε ποιους YouTubers αναφέρεσαι και σχετικά με αυτούς συμμερίζομαι αρκετές από τις σκέψεις σου, θα διαφωνήσω με το συνολικό πνεύμα το post. Εξακολουθούν και υπάρχουν φανταστικά κανάλια με μουσικό περιεχόμενο, μπορεί να μην ενδιαφέρουν εσένα προσωπικά οι θεματολογίες τους, αλλά υπάρχουν. Πέρα από τους γνωστούς Beato, Tim Pierce, κλπ, που ναι μεν έχουν click baits και διαφημίσεις, αλλά βγάζουν και πολύ ωραία βίντεο, υπάρχουν και μουσικοί άλλων ειδών που ανεβάζουν πολύ ωραίο content, για μένα πάντα. Μερικά παραδείγματα που μου ήρθαν με μια πρόχειρη σκέψη: Θέλουν όλοι όσοι πόσταρα να σου πουλήσουν κάτι, έμμεσα ή άμεσα; Ναι, ασφαλώς, δε χωράει καμία αμφιβολία και συζήτηση. Έχει αξία το content που παράγουν; Για μένα προσωπικά ναι. Καταλαβαίνω την ενόχληση σχετικά με την εμπορευματοποίηση της πλατφόρμας, αλλά έτσι κινείται αυτή τη στιγμή το Internet γενικά. Συμφωνώ πώς υπάρχει πολύ σκ@τό εκεί έξω, αλλά υπάρχουν και διαμάντια. Πέστε να με φάτε, αλλά θεωρώ ότι στις μέρες μας ένας αρχάριος με τα βασικά από δάσκαλο μπορεί ανετότατα να δει τεράστια βελτίωση αποκλειστικά μέσα από διδακτικό υλικό του YouTube. Αυτό από μόνο του για μένα δίνει τεράστια αξία στην πλατφόρμα και δικαιολογεί την ύπαρξη, την εξέλιξη αλλά και την επένδυση που βλέπουμε.
 11. Ναι, είναι 4.5 ετών γάτος, τον είχα βρει μέσα σε έναν κινητήρα ενός τζιπ όταν ήταν 2 μηνών. Μαζί με την Έλσα (5.5 ετών, τη βρήκα όταν ήταν περίπου 1) έφυγαν μαζί μου έξω και είναι η παρέα μου στα καλά και στα άσχημα. Μεγάλη ταλαιπωρία για όλους η όποια μετακίνηση, αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ό,τι βλέπεις στο γραφείο θα μεταφερθεί προς τα αριστερά, οπότε θα υπάρχει λίγος χώρος παραπάνω. Το keyboard είναι gaming όντως, μου είχε γίνει δώρο μέσω ενός giveaway, δεν ήμουν ποτέ gamer, μόνο Football Manager παίζω (Excel simulator δηλαδή) από το 2006. Είναι θέμα χρόνου να πάρω και ασύρματο πληκτρολόγιο, οπότε θα γίνει λίγο πιο βολικό το σεταπ. Ούτως ή άλλως με βλέπω σε 2-3 μήνες να πηγαίνω Βρυξέλλες, οπότε φτου κι απ την αρχή πάλι.
 12. Φωτό αρχικά και πρώτες εντυπώσεις. Ο Quality Assurance Assistant έκανε έναν πρώτο έλεγχο χωρίς προβλήματα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρήκε στο κουτί, όπως πάντα. Εδώ άλλες 2 φωτογραφίες, από το ανέλπιστα ηλιόλουστο Άμστερνταμ: Πολύ προσεγμένο και εργονομικό για 90ε keyboard, είναι γενικά απίστευτο το level των entry level οργάνων στις μέρες μας. Σήμερα μου έγινε μια καλή υπενθύμιση. Τα πλήκτρα είναι πιο light από του Arturia Minilab, θα τα ήθελα λίγο πιο βαριά η αλήθεια είναι, αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Σημειώνεται για το μέλλον αυτή η παράμετρος. Κλιψ θα αργήσουν, θα περάσω ένα διάστημα με "να Λόλα ένα μήλο", οπότε υπομονή (για μένα το λέω κυρίως). Αν υπάρχουν ερωτήσεις, βαράτε άφοβα.
 13. Ευχαριστώ παιδιά! Πολύ ωραίο site, έριξα μια ματιά χθες και όντως αν φτάσω στο Intermediate 4 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν είναι της πλάκας σε καμία περίπτωση. Θα το έχω δίπλα δίπλα με τα βιβλία σίγουρα, thanks!
 14. Λοιπόν, πήρα εν όψει γενεθλίων ένα SE61 Nektar, όσο πιο μαζεμένο γινόταν, έχει μόνο τα πλήκτρα και pitch/mod wheels, 1 fader και octave up/down buttons. Βγήκε κάτι λιγότερο από 90ε, οπότε και να μη τσουλήσει το εγχείρημα, δε θα χάσω πολλά. Θα επανέλθω μόλις μάθω να παίζω λιγάκι. Έχω ήδη αγοράσει 3 ebooks εκμάθησης, το στρώσιμο μένει. Birthday resolution να μάθω να κοπανάω πλήκτρα, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
 15. Πέτυχες αρκετά από αυτά που σκέφτομαι, αλλά βλέπω ότι για να μάθω της προκοπής θα πρέπει να πάρω κάτι άλλο πέρα από το Minilab που έχω τώρα. Αυτό θα το κρατήσω για την ηλεκτρονική μουσική που πειραματίζομαι περιστασιακά, για μπασογραμμές και sound design. Πιστεύω θα βολευτώ με κάτι μεταξύ 61 και 88, με την προϋπόθεση ότι δε θα είναι μονίμως πάνω στο γραφείο, γιατί τότε δε θα υπάρχει καθόλου χώρος και έχω και 2 γάτες που τους αρέσει να χοροπηδάνε εκεί πάνω αν δεν τους δώσω σημασία για καμία ώρα. Από πλευράς άνεσης-playability δεν έχω απαιτήσεις η αλήθεια είναι, ξέρω από τώρα πως αν προχωρήσει αυτό το εγχείρημα θα χρειαστεί να αναβαθμίσω, αλλά αυτό μπορεί να γίνει αρκετά αργότερα.
 16. Διαβάζοντας τα σχόλιά σας και βλέποντας τιμές online για μεταχειρισμένα entry level M-Audio, Alesis, Nektar και Korg, καταλήγω στο ότι οικονομικά δεν αλλάζει κάτι, μπορώ να κοιτάξω εξίσου 49-61-88, οπότε μένει μόνο το άγχος της μετακόμισης, αν αυτή γίνει κιόλας, γιατί ακόμα είμαι εντελώς στον αέρα. Ίσως είναι προτιμότερο να πάρω κάτι σε 61-88 και να είμαι σίγουρος. Στη χειρότερη φεύγει πάνω-κάτω στα ίδια χρήματα.
 17. Η κόρη ως σπουδάστρια μουσικής σίγουρα εμπίπτει στην κατηγορία ανθρώπων που ανέφερα, αυτούς που ξέρουν τι τους γίνεται σε πλήκτρα-πιάνο. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνώ μαζί σου, ειδικά για το 88-32. Εγώ έχω ακόμα πολύυυ δρόμο για τέτοιο επίπεδο. Δεν προσπαθώ να γίνω βιρτουόζος λίγο πριν τα 30, αλλά θέλω να μπορώ να γράψω ένα mock up της προκοπής. Θα εξαρτηθεί από το τι ευκαιρίες θα βρω εδώ στα μεταχειρισμένα. Προς το παρόν κινούμαι προς Arturia Keylab, ή M-Audio Oxygen. Παρ'όλα αυτά δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση, θέλω απλά να μπορώ να ξεκινήσω να μαθαίνω σιγά σιγά, γνωρίζοντας ότι στην πορεία ίσως παιχτεί νέο upgrade σε κάτι πιο στιβαρό και 88άρι. Πλέον το έχω υπόψιν και το υπολογίζω. Απλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μετακομίσω ξανά τον Αύγουστο προς Βρυξέλλες ή Βιέννη και το 88άρι μου προκαλεί τρόμο ως προς τα logistics. Θα ρωτήσω όμως, γιατί η προτροπή σε 76 ή 88; Θεωρείς ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο για κάποιον που δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει πιανίστας; Με βάζει σε σκέψεις αυτό που λες, δεν πιστεύω ότι θα κινηθώ άμεσα σε πολλές οκτάβες παίζοντας με 2 χέρια, αλλά δεν ξέρω και πώς/προς τα πού θα εξελιχθεί όλο αυτό. Η αρχική μου σκέψη είναι απλά να μην υπάρχει η δικαιολογία του μικρού keyboard για το δισταγμό μου να ξεκινήσω πλήκτρα/film scoring.
 18. Επανέρχομαι στο θέμα μετά από 2 χρόνια για να δώσω δίκιο σε @dimsonic που έλεγε για 49 πλήκτρα. Το Arturia Minilab με τα 25 πλήκτρα θα το κρατήσω γιατί έχω βολευτεί με το form factor και την ευκολία στη μεταφορά, αλλά επειδή θέλω σιγά σιγά να μάθω να παίζω πλήκτρα και να ασχοληθώ με κάποια film/game scoring courses που έχω βάλει στο μάτι, τουλάχιστον τα 49 πλήκτρα είναι μονόδρομος. Μην παρεξηγηθώ, κάποιος που ήδη ξέρει τι κάνει, θα μπορούσε να γράψει μουσική για ορχήστρα και με 25 πλήκτρα και με το μολύβι πάνω στο piano editor ενός DAW, αλλά επειδή εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται, θα προχωρήσω με τη λύση που μου είχε προταθεί 2 χρόνια πριν. Στο δια ταύτα για μελλοντικούς αναγνώστες: Ακούτε τους παθόντες, όλοι έχουμε περάσει από παρόμοια στάδια.
 19. Μεγάλη αλήθεια. Νιώθω τεράστια αμηχανία διαβάζοντας καμιά φορά debates για καλώδια, ειδικά από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ακούνε διαφορές μεταξύ 2 καλωδίων ίδιου price range. "Παραμύθια της Χαλιμάς" είναι understatement. Κουμάντο στο χόμπι (ή επάγγελμα) του καθενός δε θα κάνω, αλλά υπάρχουν άλλα πράγματα να φάμε τον καιρό μας.
 20. Ο αγαπημένος μου κιθαρίστας με "περίεργα" solo ήταν πάντα ο Matt Bellamy, αλλά όσο μεγαλώνω τον εκτιμώ ακόμα περισσότερο. Ήταν δύσκολο να διαλέξω ένα, αλλά κατέληξα στο παρακάτω (ας με συγχωρέσει η επιτροπή για τη διάρκεια):
 21. Όντας στην ίδια βάρκα με τον @mpamps θα πω ότι ετοιμαζόμουν να πάρω το Superior Drummer 3, για ορισμένα features που δεν είχε το EzDrummer2. Αυτά είναι το Tap2Find, ο Onboard Grid Editor και το The Bandmate. Μόνο και μόνο για το Tap2Find θα τα έδινα τα λεφτά για το EzDrummer3, τώρα είναι no brainer. Παρ'όλα αυτά να πω ότι εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά GetGoodDrums ως προς το ηχητικό κομμάτι. Συνήθως με έτοιμα δικά του grooves, αλλά έχω κάνει import και όλα τα grooves που είχα μαζέψει τόσα χρόνια από την Toontrack. Προσπαθώ τώρα τελευταία να μάθω να κάνω μόνος μου το drum programming, αλλά είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Για άτομα σαν κι εμένα, θα έλεγα ότι τα τελευταία προϊόντα της Toontrack είναι πραγματικά idiot proof. Το live walkthrough εδώ: Παραπάνω λεπτομέρειες για features εδώ: https://www.toontrack.com/product/ezdrummer-3/
 22. Δεν υπάρχουν λόγια για τη δουλειά που έκανε ο άνθρωπος. Δεν το έχω δει όλο λόγω χρόνου, αλλά η πρώτη ώρα ήταν σχολείο κανονικό. Ξέρω ότι μερικοί θα το απολαύσετε. Αν πετύχετε ενδιαφέροντα σημεία, θα ήταν ενδιαφέρον να τα ποστάρετε και να τα συζητήσουμε.
 23. @manosx Το έχω το Crystallizer αλλά για κάποιο λόγο δε μου έχει κάνει γκελ. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.