Προς το περιεχόμενο

BillTrantos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  3.060
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  6

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από BillTrantos

 1. Έκανε μια στροφή τώρα σε πιο compressed/modern αισθητική, love or hate επιλογή. Γενναία σίγουρα. Μου αρέσει περισσότερο σε band context, Angra-Megadeth δηλαδή.
 2. Φανταστικά τα 2 νέα τραγούδια του Kiko. Εδώ το 2ο. Καταπληκτικός κιθαρίστας για τα γούστα μου.
 3. Γιάννη μου αρέσει πολύ ο ήχος στο clip, πολύ ωραία δουλειά, να μας ανεβάζεις συχνότερα γιατί ξεχνάμε τι μουσικάρα είσαι. Στο θέμα δε μπορώ να βοηθήσω, μήπως μπορεί ο Gregory Kochery ή ο Tim Pierce;
 4. Λοιπόν ειδικά ο μικρός (20w) Cantrell δεν υπάρχει. Ήμουν Ολλανδία πριν την πανδημία για appartment search και πέρασα έξω από ένα μαγαζί που είναι Friedman dealer. (Max Guitars) Είχε μέσα 4-5 Friedman μοντέλα, έπαιξα με Cantrell Jr, Phil X, BE-100 Dlx και Pink Taco. Φοβεροί όλοι, διαφορετικές ποικιλίες της ίδιας γεύσης ουσιαστικά, όλα είναι βασισμένα στο BE-100 (original) και ανάλογα το μοντέλο έχουν και κάποια tweaks από τον Dave. Πχ ο Phil X έχει λιγότερο gain και περισσότερο headroom, του Cantrell έχει λίγο πιο μαζεμένα μεσαία (+ Loadbox η μικρή version), κλπ. Μικρές διαφορές παρ'όλα αυτά, 5-10% μαξ. Το αγαπημένο μου μοντέλο ήταν του Cantrell, λόγω του λίγο πιο modern voicing και του loadbox. Παρά το γεγονός ότι έχει EL84 βγάζει μεγάλα lives χαλαρά, δεν έχει τον όγκο των 100w μοντέλων, αλλά σε ένταση δεν πάει πολύ πίσω. Είναι και σε αρκετά καλή τιμή, το συστήνω φουλ.
 5. Πολύ ωραίο θέμα, κρίμα που δεν έχει συμμετοχή. Έχω παίξει σχεδόν με όλους αυτούς τους ενισχυτές και για όλους ισχύει το ίδιο πράγμα more or less. Κανείς τους δεν παίζει καλά σε εντάσεις τηλεόρασης. Μιλάμε για high gain κεφάλια που παίρνουν το drive από τον ίδιο τον ενισχυτή και όχι από πετάλια. Είτε θα ξυρίζουν τα ψιλά λόγω speakers που δεν τροφοδοτούνται αρκετά, είτε θα ακούγονται 2D, είτε θα είναι αναιμικοί. Οπότε ο εμπορικός τους σκοπός, δηλαδή να είναι κυρίως bedroom amps, έχει αποτύχει. Κατά τη γνώμη μου παταγωδώς. Ακόμα και high end μοντέλα όπως της Victory (είχα το Kraken), ήταν αρκετά απογοητευτικά σε low watt mode. Οι μόνοι ενισχυτές που έχω παίξει και διατηρούν τον ίδιο χαρακτήρα και την ίδια ποιότητα σε όλα τα watt modes είναι του Friedman. Αλλά εκεί οι τιμές ξεφεύγουν πάααρα πολύ.
 6. Είχα 3 κιθάρες, 1 Strat και 2 LPs. Τις πούλησα όλες μόλις έπιασα καλή Tele. Μόλις τα οικονομικά επιτρέψουν όμως θα πάρω πάλι 1 Strat και 1 LP. Γουστάρω και τις 3 σχολές εξίσου.
 7. Εννοούσα περισσότερο την έμμεση αναφορά του σε BLM διαδηλωτές, τους οποίους προφανώς και δε συμπαθεί ο Cruz. Δε μιλάμε γενικά για Prostesters, αλλά για Protesters υπέρ των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών.
 8. Σε κάνα εξάμηνο θα έχουμε Cruz Guitars και θα φτιάχνει Strats του 3χίλιαρου. Δύσκολο να θυμάται ο πολύς κόσμος ότι ανέβασε ένα ρατσιστικό meme. Και αν το θυμάται ο κόσμος, απλά θα βγει, θα κάνει ένα Facebook/Instagram apology και θα συγχωρεθεί αμέσως.
 9. Επειδή είπα ότι δεν είναι εδώ η πλατφόρμα για αναλύσεις επί αναλύσεων, ούτως ή άλλως από αλλού ξεκίνησε κουβέντα, θα πω μόνο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναλογία των χωρών που αναφέρεις με τις ΗΠΑ, πέρα από το επεκτατικό/αποικιοκρατικό κομμάτι που ήδη αναφέρθηκε. Η Αμερικανική ήπειρος μπορεί να έχει χιλιετίες γνώσεων, ουδεμία σχέση και εφαρμογή έχουν με τις σημερινές ΗΠΑ. Ίσα ίσα που όλα αυτά ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν καθώς κρίθηκαν ιθαγενή από τους πατέρες του έθνους. Επίσης νόμιζα ότι είναι σαφές, αλλά το πρώτο πληθυντικό δεν προσδιόριζε Ελλάδα. Η Ελλάδα σε όλα αυτά δε χωράει/κολλάει πουθενά, είναι ένα βαλκανοτουρκομεσογειακό συνονθύλευμα, με μηδενικό ρόλο στο πώς τρέχουν τα πράγματα τα τελευταία 500 χρόνια. Εννοώ κατά κύριο λόγο την Ευρώπη με τη σημερινή τυπική της μορφή. Άλλη Δύση αυτή, άλλη Δύση απέναντι, αν θεωρείς ότι συγκρίνονται δε θα καθίσω να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο, υπάρχει πλήθος βιβλιογραφίας που ούτε σε 2ετία full time απασχόλησης δε βγαίνει. Edit: Βασικά δεν έχω αναφέρει την Ελλάδα πουθενά στο πρώτο μου ποστ, δεν ξέρω πώς έφτασες να μου γράφεις για αυτό.
 10. Συχνά όταν προσπαθούμε να αναλύσουμε διάφορα φαινόμενα που συμβαίνουν κυρίως σε ΗΠΑ και Ρωσία, χρησιμοποιούμε Ευρωπαϊκούς/Δυτικούς συλλογισμούς και τα βλέπουμε με καθαρά Ευρωπαϊκή ματιά. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος στην προσπάθεια για κατανόηση. Χωρίς να θέλω να πω πολλά γιατί δεν είναι εδώ η πλατφόρμα για τέτοια ανάλυση, θα ήθελα να προβληματίσω (ιδανικά) με 2-3 πράγματα που σκέφτηκα αυτές τις μέρες. Οι ΗΠΑ είναι μία πάρα πολύ νεαρή χώρα και μάλιστα με κοινωνικό DNA που βασίζεται στην αποικιοκρατία, τη δουλεία, την αυτοδικία και τον επεκτατισμό υπεράνω όλων. Οποιαδήποτε ανάλυση λοιπόν με Ευρωπαϊκά γυαλιά κρίνεται το λιγότερο άστοχη, όπως πολύ σωστά είπε ο Superfunk έχουμε να κάνουμε επί της ουσίας με μια μετεμφυλιακή διαμάχη. Το τι εννοούμε εδώ στην Ευρώπη "Πολιτική Ανθρωπισμού", "Ανθρώπινα Δικαιώματα", κλπ είναι αρκετά διαφορετικό με αυτό που εννοούν εκεί. Μια πρόχειρη ματιά στις Τροπολογίες τους δείχνει ότι τα όρια του καθένα σταματούν κυριολεκτικά εκεί που αρχίζουν του άλλου. Και όλων τα όρια σταματάνε εκεί που αρχίζει η σημαία. Κράτος με την έννοια που ξέρουμε στην Ευρώπη επίσης δεν υπάρχει, όταν παιδεία-υγεία-ασφάλεια-συνταξιοδότηση είναι μονοπώλιο ιδιωτικών εταιριών και ατομικής πρωτοβουλίας των πολιτών. Δεν θα κρίνω αν είναι σωστό αυτό ή όχι και σε τι βαθμό, απλά το αναφέρω γιατί έχει σημασία. Έχοντας όλα αυτά υπόψιν και σε συνδυασμό με πανδημία, Floyd, ανεργία, Trump και τις τεράστιες αντιθέσεις που συνέχισαν να γιγαντώνονται μετά τον Εμφύλιο οδηγούν στο σήμερα. Λύση δεν έχω παρά το γεγονός ότι είναι μέρος των τωρινών μου σπουδών η αναζήτηση τέτοιων λύσεων, το μόνο που θα πω είναι "καλή τύχη" σε όσους τυχαίνει να ζουν εκεί αυτή την περίοδο.
 11. Δεν ξέρω, τα φοβάμαι τα blind tests, πέφτει συχνά ξεβράκωμα. Νομίζω ότι ακούω κάτι έξτρα στις ψιλές συχνότητες στο 1ο κλιπ σε καθαρό και βρώμικο.
 12. Φοβερό βίντεο, ακόμα κι εγώ που δεν είμαι ο πιο φανατικός VH fan το απόλαυσα. Τρομερά επίσης και τα βίντεό του που μιλάει για τα διάσημα sessions που έχει κάνει.
 13. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά Valhalla DSP για delay-reverb, ενώ έχω και όλα τα Eventide plugins. Αυτό τα λέει όλα, οι άνθρωπες είναι καλλιτέχναι. Τσιμπήστε το χθες!
 14. Seymour Duncan 59 + Custom 5. Το αγαπημένο μου "mainstream" set με διαφορά. Το έχω βάλει σε 3 κιθάρες που είχα, ήταν σε όλες πολύ καλό και αρκετά ευέλικτο.
 15. Ο Φώτης παίζει μπάσο σε αυτό το κομμάτι;; Γράψτε τα remotely τώρα που έγινε και της μόδας, αν αρχίσει και τραβάει το βλέπετε τότε. Το κομμάτι είναι πολύ καλό, που να ακούσουμε και τα υπόλοιπα!
 16. Πάρα πάρα πολύ καλό! Πλέον που όλα αυτά γίνονται και χωρίς δισκογραφικές, γιατί δεν το ξαναβάζεις μπροστά; Και γιατί όχι με αγγλικό στίχο; Το internet μπορεί να σε σπρώξει πολύ μακριά, εδώ πήγαν άλλοι κι άλλοι.
 17. BillTrantos

  Melodic tech προσπάθεια

  Χωρίς midi controller είναι μονόδρομος το automation. Εγώ μόνο έτσι γράφω, ακριβώς γιατί δεν έχω midi controller.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.