Προς το περιεχόμενο

BillTrantos

Moderator
  • Αναρτήσεις

    4.443
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    21

Είδηση Σχόλια από BillTrantos

  1. 11 λεπτά πριν, Slew Rate είπε

     

    Εννοείς τα υπόλοιπα project που έκανε;

    Εγώ το αντίθετο είδα. Σχεδόν όλα ήταν πολύ καλά (Winery Dogs, flying colors θυμάμαι τώρα)

    Winery Dogs, Flying Colors, Transatlantic, ο δίσκος με Avenged Sevenfold, Neal Morse, Adrenaline Mob, πράγματα για όλα τα γούστα.

  2. Το Black Clouds είναι γενικώς φανταστικός δίσκος και με αρκετή συμμετοχή Portnoy, σε στίχους και γενικότερη αισθητική.

     

    Έχει μιλήσει αναλυτικά για τους δίσκους που είχε μεγάλη συνεισφορά στο Instagram, όπως τα λέει ο Grey είναι.

  3. 31 λεπτά πριν, trolley είπε

     

    Εντάξει, όλοι επαγγελματίες είναι, θα ήταν δυσάρεστη έκπληξη να πουν "τον διώξαμε γιατί μας έτρωγε τις σοκοφρέτες", αλλά ρε παιδί μου... είναι μία ήττα, όχι η επιστροφή στον Portnoy, αλλά το ότι απέτυχαν τελικά να επιλέξουν τον καλύτερο από τους ντράμερ που είχαν κάνει κάστινγκ όταν έφυγε ο Portnoy. Μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, τι λένε δηλαδή στο κοινό;

    Ξεροστάλιαζα τότε στο YT να δω τα βίντεο που βγάζανε από τις auditions. Έκανε μπαμ ότι ταίριαζε περισσότερο ο Minnemann, ακόμα απορώ γιατί πήγαν στον Mangini.

     

    Νεράκι πέρασαν 13 χρόνια, θα ορκιζόμουν ότι όλο αυτό έγινε πριν 5-6 χρόνια μαξ.

    • Συμφωνώ 2
  4. Μου άρεσε πάρα πολύ η μπάντα στην περίοδο του Portnoy και παραδόξως όχι τόσο για κιθαριστικούς λόγους.

     

    Η δουλειά που έκανε ο MP από πλευράς στίχων, arranging και παραγωγής φάνηκε ξεκάθαρα αφού έφυγε. Μην αρχίσω καν για το τι έγραφε στα τύμπανα και τι ήχο είχε.

     

    Ελπίζω με την επιστροφή του να ξαναδούμε κάτι σαν το Metropolis, το Octavarium και το Images.

     

    Σε ό,τι έχει παίξει τα τελευταία 13 χρόνια ήταν φανταστικός πάντως.

    • Like 2
  5. 1 ώρα πριν, Alter είπε

    Το εχουν τερματισει ομως καπως τα digital γιατι ηδη τα μεσαια μοντελα εκει στα 500-600 ευρω που μετρανε και χρονια ειναι παρα πολυ ωραια, οποτε για πολλους δυσκολα να πανε σε τοσα λεφτα για digital που σε λιγα χρονια θα απαξιωθει..

    Εγώ το λέω χρόνια τώρα, το Atomic Amplifire και Amplifire-Box ρίχνουν ξύλο above their weight από πλευράς pure amp tones. Στα εφέ τα χαλάνε λίγο, αλλά με 300 ευρώ (μτχ) έχεις τη βάση του ήχου σου και δεν κοιτάς ούτε firmware updates, ούτε τίποτα.

     

    Εγώ θα έκανα κάτι τέτοιο και θα ξεμπέρδευα δια παντός και χωρίς καν να πλησιάσω το κόστος μεταχειρισμένου Fractal FM3, αλλά τώρα μαζεύω λεφτά για καναπέδες, κρεβάτια και λοιπά ενήλικα πράγματα.

    image.jpeg.038c95ee745b196a2e5890a85d1afdbc.jpeg

    • Συμφωνώ 1
  6. 2 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Βασίλη σταμάτησες τους ενισχυτές όταν σταμάτησες το gigging ή απλά και μόνο επειδή σου αρέσει το axe fx;

    Και τα 2.

     

    Τα τελευταία μου 3 gigs ήταν με Axe Fx Ultra και η εμπειρία ήταν σαφώς καλύτερη. Λιγότερο άγχος, λιγότερο κουβάλημα, λιγότερο tap dancing.

     

    Μόνη μουτζούρα ότι έπρεπε κάθε φορά να πείσω τον εκάστοτε ανενημέρωτο ηχολήπτη ότι θα βγάλω ήχο με αυτό + stage monitors. Τους έλεγα απλά να με περάσουν line και δε με πιστεύανε. Μετά το live έλαβα και τις 3 φορές κομπλιμέντα βέβαια, αλλά με ζαλίσανε μέχρι να φτάσουμε εκεί.

    • Like 1
    • Χαχα 1
  7. 27 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Μέχρι τότε μικροφωνιάζουμε ενισχυτάς. Χε Χε Χε Χε... 👏

    Για τα γούστα/χέρια μου αυτό έχει σταματήσει από το Axe Fx Ultra. Έκτοτε οι βελτιώσεις είναι του 0.5% κάθε φορά.

     

    Τώρα απλά ψειρίζουμε τη μαϊμού αντί να γράφουμε μουσική.

    • Like 2
  8. 2 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

    Για τους ιδιους λογους (ανταγωνισμο που χοντραινει) καποια στιγμη κ η Neural Dsp θα παψει να κοροιδευει κοσμο κ θα δωσει στους χρηστες αυτα που υποσχεθηκε προεκλογικα (κ τοτε θα ειναι ισως ο πιο δυνατος παιχτης το εχω ξαναπει). Η Φεντερ να δω πως θα επιβιωσει σε αυτην την αγορα. Δε ξερουμε ακομα τις δυνατοτητες του προιοντος

    To Plini suite μπαίνει στο επόμενο update, οπότε κλείνει κι αυτό το κεφάλαιο για τη Neural.

    • Ευχαριστώ 1
  9. 2 ώρες πριν, vrasidas27 είπε

    *Σκεφτομαι συνεχεια αυτο ποι ειπε ο @BillTrantos. Αν ειχε μονο lisenced μοντελα κ πολυ καλυτερη τιμη δηλαδη. Απο την αλλη η τιμη δεν καθοριζεται απο τα ποσα μοντελα υπαρχουν, αλλα απο dsp, features κλπ

     

    Μας μπερδεψε η Φεντερ.......

     

    Μα και ο αριθμός των sims, άρα και του R&D που απαιτείται, διαμορφώνει την τελική τιμή.

     

    Καλύτερα για μένα να είχε μέσα 10 ενισχυτές και 10 πετάλια, αλλά Fender licensed, παρά αυτό που αποφάσισαν τελικά. Και αυτό γιατί η Fender έχει συγκεκριμένο brand name/demographics, δε μου βγάζει νόημα σε αυτό το context αυτή η κατεύθυνση.

     

    Βάζοντας και την τιμή μέσα γίνεται no-go για μένα.

     

    Ωραίο ακούγεται όντως.

     

    • Like 2
  10. Έχουν δίκιο σε αυτά που σου έχουν γράψει τα παιδιά @Nekkon.

     

    Νομίζω αρκετή από τη μαγεία της όλης φάσης είναι να ψαχτούμε κι εμείς λίγο με το gear που έχουμε, να δούμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό. Από εκεί στο option paralysis υπάρχει απόσταση.

     

    Για μένα Friedman=εγγύηση. Ο τελευταίος δάσκαλος που είχα Ελλάδα είναι endorsed από την εταιρία και είχα την τύχη να δοκιμάσω πάρα πολλά προϊόντα. Ούτε ένα δεν ήταν κατώτερο των προσδοκιών και έτσι ερωτεύτηκα και αυτό που είπε παραπάνω ο Φούζιος "Friedman sound".

     

    Αν έπαιζα όξω δηλαδή θα το κοιτούσα, θα του φόρτωνα τα δικά μου IRs, γιατί αυτά ξέρω και χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 χρόνια και θα ησύχαζα.

     

    Όμως όλες αυτές οι λύσεις εξαρτώνται από το τι θες. Αν παίζεις session, ή σε cover band με 50 τραγούδια σετ λιστ που περνάει από 5 διαφορετικά είδη, τότε 2-3 ήχοι μπορεί να μη σου κάνουν. Παράδειγμα αυτό, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζεις live.

     

    Πλέον το benchmark είναι πολύ ψηλά, ό,τι και να πάρεις δε θα φας φόλα, αρκεί να περάσεις λίγο χρόνο μαζί του και να το εντάξεις έξυπνα στο workflow σου.

    • Like 2
    • Συμφωνώ 1
  11. 45 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Κάπου εδώ πετάγεται κάποιος από το noiz και σου λέει "εεεεεεε οι Marshall ξεκίνησαν σαν κόπια της Fender".

     

    Ναι το ξέρω, not the point I was making 😭

    Μωρέ ναι, αλλά άλλο ο JMP/JTM, άλλο τα νέα μοντέλα. 

     

    Ίδωμεν, μακάρι να πάει καλά και να φτιάξουν κάνα mini version και για μας τους τσίπηδες. 

    • Συμφωνώ 1
  12. Ενθουσιάστηκα μέχρι που είδα την τιμή.

     

    Χίλιες φορές να είχε μόνο Fender-EVH μοντέλα και εφέ που ανήκουν στην εταιρία, ρίχνοντας παράλληλα και την τιμή σε λογικά πλαίσια, παρά αυτό που φαίνεται να έκαναν τώρα.

     

    Να αγοράσω Fender modeller με κοντά 2 χίνες για να παίζω με Marshall ήχους μου φαίνεται λίγο fever dream.

     

    Πολύ δύσκολα βλέπω να χώνεται σε ένα market με Fractal, Neural DSP και Line 6 με τέτοια αρχική τιμή, εκτός αν βγάλει κι εκείνη μικρότερα/οικονομικότερα μοντέλα.

     

    • Like 1
    • Συμφωνώ 1
  13. 8 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Πιάνω μόνο τη Strymon απ τις εταιρείες που ανέφερες για να κάνω ένα case in point. Εμένα πχ δε μου αρέσει καθόλου η συγκεκριμένη εταιρεία κι έχουν περάσει απ τα χέρια μου το brigadier, το lex, το mobius και το timeline.

     

    Brigadier, Lex και Mobius ούτε εμένα μου άρεσαν. Αλλά το El Capistan το πούλησα και ακόμα το βλέπω στον ύπνο μου. Το Timeline μ'αρέσει, απλά δεν έχω λόγo να έχω multi-delay πετάλι που πιάνει τόσο χώρο. Το Big Sky επίσης μου άρεσε πολύ.

     

    Πάμε πίσω στο θέμα:

     

  14. 6 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Ναι μεν, αλλά ο ήχος της Eventide είναι αυτός που είναι και τα άνωθι αναγραφόμενα δεν μπορούν να τον πιάσουν.

     

    Όσα μπιχλιμπίδια ανέφερα έχουν περάσει από τα χέρια μου, συμπεριλαμβανομένου και του H9. Επίσης χρησιμοποιώ Eventide plugins εδώ και χρόνια. Παρ'όλα αυτά δε συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, το "δεν το πιάνουν" μου φαίνεται υπερβολή. Ναι μεν δεν είναι 1 προς 1 το αποτέλεσμα, αλλά δε μοιάζουν και Mooer μπροστά του. Ειδικά η Fractal έχει φανταστικά εφέ, από την εποχή του Standard/Ultra μου είχε πέσει το σαγόνι. Η Line 6 στα τελευταία 2-3 updates επίσης ανέβηκε επίπεδο. Το λέω γιατί χρησιμοποιώ καθημερινά το Helix Native.

     

    9 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Επίσης το να έχεις δύο Η9 είναι πιο βολικό από άποψη συνδεσιμότητας: Μπορείς να βάλεις ένα στην αρχή της πεταλιέρας σε ρύθμιση pre/post και να έχεις εκεί τα φίλτρα, τα synth engines και τα harmonizers πριν το drive και το άλλο στο τέλος ώστε να μπορεί να δουλέψει stereo για τα delays ή τα reverbs. Τώρα για το H90 δεν ξέρω αν και πώς μπορεί να σου προσφέρει την ίδια ευελιξία...

     

    Το H90 πλέον μπορεί να ρυθμιστεί έτσι, τουλάχιστον αυτό είπε ο Pete Thorn στο demo που έκανε. Εξακολουθώ να το βρίσκω αρκετά ακριβό για αυτά που προσφέρει και θα εξηγήσω με ποια λογική το λέω.

     

    Με βάση την τσέπη μου, αν κάτι κοστίζει πάνω από 2 καινούργια Strymon, τότε πρέπει να μην έχει "ναι μεν, αλλά". Θα πρέπει να λύνει στο 100% το πρόβλημα για το οποίο το αγοράζω. Στην προκειμένη περίπτωση δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ναι, τοπ ποιότητα εφέ, δεν το συζητώ, αλλά οι δυνατότητες του δεν καλύπτουν όλα τα πιθανά μου σενάρια. Κάτι που ακόμα και ένα "ταπεινό" HX Stomp κάνει, με την έννοια ότι μου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο signal chain, ειδικά βγάζοντας εκτός το amp modeling. 

     

    Το κοιτάζω τελείως πρακτικά το θέμα και αφήνω στην άκρη τα φετίχ με συγκεκριμένους ήχους και εταιρίες, προφανώς και οι loyal customers της Eventide το έχουν παραγγείλει ήδη. Αλλά τετραψήφιο για να μπορώ να τρέξω 2 αλγορίθμους σε 4 cable mode είναι λίγο too much, για μένα πάντα.

  15. Ξέρω, ξέρω, μόνο καφέ δεν κάνει και έχει και νέους αλγορίθμους, αλλά πάρα πολλά τα 1225 ευρώ για να μπορείς να τρέξεις 2 αλγορίθμους ταυτόχρονα. Σίγουρα έχει κι άλλα νέα features, αλλά αυτό είναι το main selling point.

     

    Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις και Fractal AX8, ή FX8, ακόμα και Helix Stomp ή μεταχειρισμένο LT, που μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα και με περισσότερη ευελιξία.

    • Συμφωνώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου