Προς το περιεχόμενο

Silver Guitars

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    26
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Silver Guitars

0

Φήμη

  1. Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Ηλία, στους φίλους και γνωστούς του. Καλο ταξίδι...
  2. Φίλε black_sheep, μπορείς να βάλεις 11 άρες χορδές και στο ήδη υπάρχον Nut απλά θα χρειαστεί να ανοίξεις τα slots για να χωράνε. Υποθέτω το γνωρίζεις. Τώρα σ'αυτό που ρώτησες θα σου πώ οτι το συγκεκριμένο Nut έχει Radius 7-1/4" που σημαίνει οτι θα πρέπει να το λιμάρεις για να "ακολουθήσει" το Radius της ταστιέρας σου το οποίο ειναι 12". Επίσης θα χρειαστεί και λίγο δουλίτσα στο μήκος του και στο πλάτος του για να χωρέσει στο Nut Slot της κιθάρας σου. Εάν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνεις μόνος σου και ειδικά για να επαναπροσδιορίσεις το Radius και να ανοίξεις τα String Slots θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε κάποιον μάστορα για να μην το καταστρέψεις και να γίνει η δουλειά σωστά. Ελπίζω να σε βοήθησα.
  3. Καλημερα. Δεν καλυπτεις με ταινια γιατι πολυ απλα δεν προκειται να απλωθει ομοιομορφα το βερνικι. Εφοσον βαλεις τα ταστα και χωρις να τα καλυψεις με κατι θα περασεις το βερνικι και αφου τελειωσεις με αυτο το σκελος θα παρεις γυαλοχαρτο Νο 1500 θα προστατεψεις την ταστιερα απο γρατσουνιες με χαρτοταινια και θα ξυσεις τα ταστα για να φυγει το βερνικι. Εν συνεχεια θα παρεις ασταλομαλλο Νο 0000 και θα τα τριψεις να επανελθει η γυαλαδα τους. Και το γυαλοχαρτο αλλα και το ατσαλομαλλο δεν θα δημιουργησουν κανενα προβλημα στα ταστα σου γιατι ειναι πολυ μεγαλα νουμερα και πολυ λεπτα για να προκαλεσουν ζημια. Σου παραθετω 2 φωτογραφιες απο μια Fender Stratocaster Deluxe 2009 που μου ηρθε για service για να δεις πως θα γινουν αν δεν καθαρισεις το βερνικι.
  4. :) φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα. την χαρτοταινια την εβαλα και για να ειναι ευδιακριτο το σημειο που πρεπει να τρυπηθει. αυτο το πρασινακι Harilatron λεω να το ριξω κι ενα χερι βερνικι να μεινει για παντα... ;D Θα ειναι το τελευταιο που θα βγαλω.
  5. κατι που ξεχασα να αναφερω σχετικα με την τρυπα στο ξυλο για το blend pot. Δεν ειναι τρυπημενη μεχρι το πισω μερος του σωματος η κιθαρα για να χρειαστει καπακι και το ποτενσιομετρο ειναι στις διαστασεις που αναφερει η φωτογραφια παρακατω. και παλι σας ευχαριστω πολυ ολους.
  6. χαχαχαχα. Σε 5 χρονακια δηλαδη μπορω να του παρω τον τιτλο (γιατι ολα τα αλλα τα εχω). ;D
  7. Σας ευχαριστω πολυ ολους. Εννοειται οτι θα την ακουσετε απο βδομαδα οπως υποσχεθηκα. Λοιπον στην ερωτηση του Harilatron για το logo: το εφτιαξα στο illustrator και μετα κοπηκε με κοπτικο μηχανημα σε ασημενιο αυτοκολλητο μεταλλικο χαρτι. Οσο για το αν φτιαχνω κιθαρες για ολους οποιος ενδιαφερομενος μπορει να επικοινωνησει μαζι μου. Και παλι σας ευχαριστω.... Υπομονη για τα βιντεο...
  8. Συνεχιζω με τις τελευταιες φωτογραφιες του project. Επειδη το μπρατσο εχει το truss rod nut στην βαση του, στην ενωση με το σωμα επρεπε καθε φορα που θα θελεις να ρυθμισεις την βεργα να ξεβιδωσες το μπρατσο απο το σωμα. :o Γι αυτο εβαλα την δικη μου πινελια ανοιγοντας μια μικρη τρυπα στο σωμα οπως φαινεται στην παρακατω φωτογραφια για να το ρυθμιζεις χωρις να χρειαστει να το αποσυνδεσεις απο το σωμα. Απλα ξεκουρδιζεις και σερνεις το pickguard προς τα πισω. ;) το επομενο σταδιο ηταν το αναγλυφο logo μετα το string tree της γνωστης εταιρειας Tusq. σημαδεψα που θα ανοιχτει η τρυπα μετα μετρησα ποσο βαθια τρυπα θα πρεπει να γινει και για να μην ξεφυγει χρησιμοποποιησα λιγη χαρτοταινια στο τρυπανι για να ορισω το βαθος της τρυπας κι ετοιμο βιδωμενο και το string tree Μετα απο ολα τα βηματα που ανεφερα εφτασα αισίως αισίως στο τελος του project. Με γεια μου λοιπον... Την επομενη εβδομαδα θα ανεβασω και βιντεο απο review. Περιμενω τα σχολια σας.....
  9. Σ'ευχαριστω πολυ... στο control plate εχω αναμεσα απο τα ποτενσιομετρα εναν διακοπτη dpdt on-on που ειναι για το phase reverse. Εν συνεχεια ακολουθει ο τετραθεσιος οπου μπορω να εχω: Neck Neck + Bridge (parallel, out of phase) Bridge Neck + Bridge (series, out of phase) και στην τρυπα για το blend pot με λιγη μαεστρια χωρεσε κανονικο pot διπλο. 8)
  10. Ανοιγω το συγκεκριμενο θεμα γιατι ισως ενδιαφερει καποιους. Η κιθαρα ειναι η Johnson Tricone και ο μαγνητης Mini humbucker της Gibson. Ξεβιδωνω και βγαζω τους κωνους Σημαδευω με το καταλληλο template κατω απο την αρμονικη για να ξερω που θα κοψω στην συνεχεια κοβω με το dremel ενα κομματι απο αυτο που σχεδιασα μετα με διαφορα μικροεργαλεια του dremel "ερχομαι" πιο κοντα στο σχεδιο και συνεχιζω με λιμες ορθογωνιες και στογγυλες για να λιμαρω ακριβως στο σχεδιο Ανοιξα και τις τρυπες για να στερεωθει και για να ρυθμιζω το υψος Ακολουθει η καλωδιωση και 2 ποτενσιομετρα (Volume - Tone) Οι δυο τρυπες για τα ποτενσιομετρα Και ετοιμη η κιθαρα (φυσικα μετα απο ενα πολυ καλο setup) Θα επανελθω με ηχητικα δειγματα
  11. φυσικα και θα τον ακουσετε. Οπως εδειξα και παραπανω σε φωτογραφιες σχεδιαζω και κοβω παντα με template για να γινει σωστη δουλεια. Ετσι εκοψα το pikguard για τον συγκεκριμενο μαγνητη και με τον ιδιο τροπο εσκαψα και το ξυλο.
  12. χαχαχαχα. τετραθεσιο επιλογεα θα εχει. ::)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου