Προς το περιεχόμενο

ms20

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από ms20

  1. καλησπέρα, έχω ένα Nord 2 Rack και ένα midi keyboard και τα έχω συνδέσει σε μια Focusrite Saffire 6 usb και από εκεί στο Μac. αυτό που θέλω είναι, το Logic να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις των ήχων που φτιάχνω με το Nord στο κάθε κομμάτι. αυτό που συμβαίνει μέχρι τώρα είναι πως το midi αναπαράγει τους πειραγμένους ήχους όσο δουλεύω, αλλά όταν κλείσω και ξανα-ανοίξω τα μηχανήματα, το Νord απλώς αναπαράγει τους default ήχους του. νομίζω ότι δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά προς το παρόν δεν.. μάλλον έχει να κάνει με το sysex ή με τις συνδέσεις που έχω κάνει. υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται κάποιος driver για το Nord ή κάτι τέτοιο; όποιος μπορεί να βοηθήσει ας γράψει κάτι. ευχαριστώ!
  2. ms20

    nord lead 4

    ;) σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! 1. το πρόβλημα να αποθηκεύω ήχους στο στο Νord είναι διπλό: από τη μία, μπορεί να αποθηκεύσει μόνο 40 ήχους και σίγουρα χρειάζομαι παραπάνω. όπως επίσης, αν αποθηκεύσω πάνω στους default ήχους, δεν χάνω κάποιες από τις δυνατότητες των ήχων που διαθέτει το μηχάνημα; από την άλλη, αν απλώς ηχογραφήσω audio δεν μπορώ να επανέλθω στους ήχους που έχω φτιάξει (αφού δεν θα έχω πια τις ρυθμίσεις) - είτε γιατί δεν μου επιτρέπεται να πειράξω ξανά τον ήχο αν χρειαστεί (που χρειάζεται πάντα καθώς προχωράς ένα κομμάτι ή όταν μιξάρεις) είτε πχ γιατί δεν μπορείς να κάνεις μια πρόβα με audio. 2. οk με τις συνδέσεις για τα δύο synth - πες μου αν είναι σου εύκολο και αυτές με το ένα synth για να είμαι σίγουρος ότι το έχω κάνει σωστά..
  3. ms20

    nord lead 4

    καλησπέρα, καταρχήν σόρρυ για την παρέμβαση εδώ αλλά έχω να λύσω 2 ζητήματα και επειδή φαίνεστε γνώστες στο αντικείμενο φαντάζομαι ότι θα είναι εύκολο να μου εξηγήσετε. 1ο θέμα και βασικό: έχω ένα Nord 2 Rack και ένα midi keyboard και τα έχω συνδέσει σε μια Focusrite Saffire 6 usb και από εκεί στο Μac. αυτό που θέλω είναι, το Logic να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις των ήχων που φτιάχνω με το Nord στο κάθε κομμάτι. αυτό που συμβαίνει μέχρι τώρα είναι πως το midi αναπαράγει τους πειραγμένους ήχους όσο δουλεύω, αλλά όταν κλείσω και ξανα-ανοίξω τα μηχανήματα, το Νord απλώς αναπαράγει τους default ήχους του. νομίζω ότι δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά προς το παρόν δεν.. μάλλον έχει να κάνει με το sysex ή με τις συνδέσεις που έχω κάνει. υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται κάποιος driver για το Nord ή κάτι τέτοιο; όποιος μπορεί να βοηθήσει ας γράψει κάτι. 2ο θέμα: πως θα μπορέσω να συνδέσω 2 synth (Nord 2 / Ms2000) για να παίζουν midi ταυτόχρονα με τον παραπάνω εξοπλισμό; μάλλον δεν γίνεται - οπότε τι πρέπει να κάνω; ευχαριστώ!
  4. σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! όποια άλλη πληροροφορία καλοδεχούμενη..
  5. απ' όσο έχω καταλάβει, αν πρόκειται για ενα μοντέλο που δε βγαίνει πια το πιθανότερο είναι ότι οι αντιπροσωπείες δεν θα έχουν να σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι. άλλες εναλλακτικές δεν υπάρχουν για μια τέτοια περίπτωση; το επόμενο post δεν το κατανόησα..
  6. γεια σε όλους....... θα ήθελα να ρωτήσω το κατά πόσο είναι εφικτό να βρεθούν ανταλλακτικά για synths - και που θα τα βρώ είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα. αναφέρομαι σε synth από γνωστές εταιρίες (korg / roland / yamaha). δεν μιλάω για μια σοβαρή βλάβη, αλλά για εξωτερικά μέρη του synth, κυρίως για κουμπιά ή ποντεσιόμετρα ή ακόμα και μεμονομένα πλήκτρα που έχουν σπάσει/φύγει κλπ. ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου