Προς το περιεχόμενο

KOTS

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    171
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή KOTS

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Εγω ξερω σαν βαση το -10. Το master δε το αγγιζεις ποτε!
  2. Παιδια εχω μερικες αποριες οσον αφορα το τροπο που φερνουμε το kick και το μπασο εκει που πρεπει (ηχητικα εννοω). Οταν παιρνετε ενα kick για παραδειγμα απο το stylus πως το επεξεργαζεστε? το ιδιο και ενα μπασο. μιλαω παντα για ηλεκτρονικη μουσικη.
  3. Ρε παιδια κολονω να εγκαταστησω τους παλιους drivers.. κι αν γινει καμια πατατα και χαλασει το συστημα??
  4. Παιδια τα εχω τσεκαρει και ειναι ολα οκ. Ο ηχος οταν γραφω με μικροφωνο ακουγεται να κλιπαρει χωρις να κοκκινιζει. Ειναι βρωμικος. Δε μπορω να γραψω ουτε μικροφωνο ουτε line in. Οταν παταω δλδ το rec στο nuendo γραφεται κανονικα ο ηχος αλλα οταν το παιζω playback ο ηχος κλιπαρει και ακουγεται βρωμικος. Δοκιμασα επισης να απενεργοποιησω απο το dos την onboard καρτα της motherboard αλλα και παλι τιποτα. Σας ερχεται κατι στο μυαλο????
  5. Αντιμετοπιζω ενα πολυ σοβαρο προβλημα απο τοτε που εφτιαξα το νεο pc. Οποτε θελω να ηχογραφισω live ενα SYNTH η ενα απλο μικροφωνο ο ηχος ακουγεται βρωμικος. Ολα τα gain ειναι στη θεση τους. Πιστευω οτι ειναι θεμα καρτας ηχου γιατι ολα τα υπολοιπα δουλευουν κανονικα. Παρακαλω δωστε τα φωτα σας. Πληρποφοριακα η καρτα ηχου ειναι m-audio FW410, intel core duo 3ghz, 4gb ram
  6. Δωσε λεπτομερειες του πως κανουμε αυτο... Αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα με τη καρτα μου. Εχω το ακριβως προηγουμενο μοντελο απο τη δικια σου. Την M AUDIO Firewire 410.
  7. KOTS

    DJ vs Pc dj!

    O Tiesto παιζει ενα ειδος μουσικης. Ενας mainstream dj χρειαζεται πολλα για να κανει γρηγορες αλλαγες. Το 5ο cd-player χρειαζεται για να εχεις μονιμως ενα cd με εφε μεσα για να χρωματιζεις το προγραμμα σου (διαφορες φρασεις , ακαπελες κλπ). Τα υπολοιπα 4 χρειαζονται οταν πρεπει να εισαι 4 tracks μπροστα και τα κρατας κατω απο 1 λεπτο το καθενα. Αυτα ειχα να πω. Ουτε ηθελα να προσβαλω κανεναν ουτε το παιζω ψωνιο και καλυτερος απο το Tiesto. Αnyway.. καλα να περνατε.
  8. KOTS

    DJ vs Pc dj!

    Δε κοβω τιποτα.. Δε περιμενω καποιος να καταλαβει ακριβως τι θελω να πω γιατι πρεπει να εισαι λιγο πιο μπροστα για να νιωσεις τι σημαινει club. Εγω παλι επειδη ειμαι αρκετα εξυπνος και δουλευταρας γιατι το αγαπαω παρα πολυ αυτο που κανω, βλεπω ενα αποτελεσμα πολυ ικανοποιητικο στη δουλεια μου. Απο κει και περα κατι τετοιες ειρωνιες δε με αγγιζουν. Ισα ισα που με κολακευουν!!
  9. KOTS

    DJ vs Pc dj!

    Φιλε boody το σκρατς ειναι πλεον ξεπερασμενο στην εποχη μας. Ειναι πολυ δυσκολο τεχνικα και δε χρησιμοποιειται στο προγραμμα μιας και δεν ξεσηκωνει το κοσμο. Επισης αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο dj ειναι μια εικονα. Ειναι οντως ΜΙΑ απο τις πολλες attraction ενος club. Ο dj πρεπει να ακολουθει πρωτα το κοσμο και σε δευτερη φαση και εφοσον ο dj ειναι καλος απο τη μεση της βραδιας και περα θα γινει το αντιθετο. Ο κοσμος θα ακολουθησει το dj. Σκοπος ειναι ο dj να εχει αυτη την 6η αισθηση. Αυτη την αορατη επαφη με το κοσμο του. Πρεπει να δειχνει πανω απ ολα οτι διασκεδαζει μαζι με το κοσμο. Να χορευει (οχι να χτυπιεται), να χαμογελαει (αυτο βεβαια ειναι και θεμα ψυχολογιας), να εχει ενα attitude. Ολα παιζουν το ρολο τους. Ακομα και οι μορφασμοι του. Τα παντα. Η αυρα του crowd που ειναι κατω απο τα ποδια σου ειναι που σε παρασερνει. Αν ο dj δεν αισθανεται αυτη την αυρα (κοινως ή ασχετος ειναι ή αναισθητος και προφανως δε κανει γι αυτη τη δουλεια) ή δε την ανταποδιδει πισω τοτε ζητω που καηκαμε. Πιστεψε με αυτο το πραγμα ειναι και ανταλλαγη ενεργειας. Τρανη αποδειξη ειναι η στερηση και η ψυχολογικη καταπτωση που αισθανεται ο οποιοσδηποτε καλλιτεχνης οταν τα παραταει απο το χωρο του θεαματος (πιστες , live , clubs κλπ). Παιρνεις ενεργεια και δινεις πισω. Ολο αυτο το παιχνιδι ειναι μια φοβερη ενταση. Οποτεδηποτε δε, πετυχεις σωστα το peak time της βραδιας το συναισθημα μεσα σου ειναι κατι μοναδικο. Δε περιγραφεται με λογια ο παλμος ενος club. Nιωθεις τωρα τι θελω να πω? Πρεπει να εισαι ζωντανος. Οχι ακινητος. Τα skills ΔΕ ΜΕΤΡΑΝΕ!!!!! Τωρα οσον αφορα το κλασικο djing vs pc-djing θεωρω οτι πολυ απλα το pc σε κοιμιζει. Στα δινει ολα ετοιμα. Exεις μια τεραστια γκαμα κομματιων (την οποια πολλοι περηφανευονται) και φυσικα δε ξερεις κυριολεκτικα τι εχεις. Κοινως δε ξερεις τι να παιξεις. Καλυτερα να εχεις 500 κοματια και να ξερεις πως θα τα παιξεις και πως θα παρουσιασεις το σετ σου παρα 500.000 και να μη ξερεις ποια εχεις. Γιατι οσο και εξυπνος και να το παιζει ο pc-dj ΔΕ ΞΕΡΕΙ τι εχει. Πελαγοδρομει. Το σημαντικοτερο ειναι οτι αδρανοποιεισαι. Γινεσαι μαλθακος. Ο κλασικος dj που εχει μπροστα του 5 cdplayers ειναι σε συνεχη εγρηγορση. Τα κανει ολα live. Δε τα κανει ενα ηλιθιο μηχανημα γι αυτον. Και φυσικα ο dj pου ξερει να παιζει χρησιμοποιει τουλαχιστον τα 4 αν οχι και τα 5 cd players. Σας πληροφορω οτι παιρνουν φωτια τα cd-players απο την ενταση του σετ. Ακομα και οταν αυτα ειναι 5. Γιατι ποτε δε παιζουμε με 2. Τα 2 ειναι για το σπιτι.
  10. KOTS

    DJ vs Pc dj!

    Τι να πω... Σ αυτο το topic τα διαβασα ολα!! Θα επικεντρωθω στο κυριο θεμα αυτου του topic το οποιο συγκρινει το pc-djing με το κλασικο αν θελετε τον ορο djing. Ζητω συγνωμη που θα σας απογοητευσω οσοι ειστε λατρεις του pc-djing αλλα το pc-djing δε θα ειναι ποτε το ιδιο με το κλασικο djing. Tιποτα δε συγκρινεται με τα χερια που κινουνται απο τον εγκεφαλο. Ειμαι dj αρκετα χρονια και εχω δει παρα πολλους djs. Αλλους που παιζουν pc και αλλους που παιζουν κλασικα. Αυτο που εχω δει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους pc-djs ειναι μια δραματικη και τραγελαφικη αδρανεια με τη χαρακτηριστικη σπαστικη ανεση και ακουνιτη φιγουρα πισω απο τη κονσολα. Ειναι το λιγοτερο γελοιο για ενα dj να στεκεται ηρεμος και ακινητος ενω τρεχει ο χρονος του club κατω απ τα ποδια του. Και φυσικα το χειροτερο απ ολα οσα ακουω ειναι οι δικαιολογιες περι beatmatching. "Ρε φιλε, εδω μεσα τα εχω ολα κατηγοριοποιημενα! Και μαλιστα μιξαρω βλεποντας ποια ταιριαζουν στα bpm. Aσε που εχω 200.000 κομματια μεσα!!" Τι να κανουν 200.000 κομματια??? η μηπως εχει σημασια το beatmatching?? Το μεγαλο λαθος του 95% των djs σ αυτη τη χωρα των δηθεν ειναι αυτη η τυπικη παντα σχεση αναμεσα στο dj και το club του. Χρειαζεται παντα αυτο το κατι που θα κανει τη διαφορα. Η αμεσοτητα της μουσικης. Το κριτηριο συνδεσης των κομματιων μεταξυ τους δεν ειναι το beatmatching! ΕΛΕΟΣ πια μ αυτο το φρουτο! Eιναι απλα το φρουτο των ασχετων. Κριτηριο παντα ειναι ο κοσμος! Η επιθεση και η αμεσοτητα στη μουσικη ενος dj ειναι τα βασικοτερα κριτηρια για την επιτυχια. Αυτα τα πραγματα δε μπορεις να τα πετυχεις με το pc-djing γιατι το pc-djing απλουστατα ποτε δε θα συγκριθει με ενα deck το οποιο εχει απανω ενα τελειο 5καναλο μικτη με 5 cdιερες και 2 πικαπ. Το θεμα ομως ειναι ο dj να χρησιμοποιει αυτα τα μηχανηματα σαν ανθρωπος και οχι σαν ρομποτ. Πρεπει ο ανθρωπος να χρησιμοποιει τα μηχανηματα και οχι αυτα τον ανθρωπο. Και θα αναρωτηθειτε καποια τωρα. "Μα καλα ρε μεγαλε ποιος εισαι που παιζεις με 5 cd-players?? τι μας το παιζεις δλδ?" Το συγκεκριμενο deck που σας περιεγραψα παραπανω παιρνει φωτια οταν το χρησιμοποιει ενας καλος dj! Kαι απλα απο κατω βλεπετε ενα αποτελεσμα. Το κοσμο σα θαλασσα να χτυπιεται στα ταβανια. Με λιγα λογια. Καλο το pc-djing για ενα dj ο οποιος γουσταρει τη τεχνολογια και θελει να ειναι αραχτος και light. To κλασικο dj-ing ειναι για ενα dj ο οποιος το εχει μεσα του. Εαν δε, δειτε τη διαφορα αναμεσα στους δυο θα καταλαβετε. Μη μου πιασετε τωρα Armin Van Buren και τα σχετικα. Ελαχιστοι djs εχουν καταφερει να επιβληθουν στο pc τους. Οποιος το καταφερει μαγκας. Απλα αυτα που καταφερνεις με το κλασικο djing δε προκειται ποτε μα ποτε να τα καταφερεις με το pc. Αλλο το "εγκεφαλος pc" και αλλο το "εγκεφαλος χερι dex"
  11. Γιατι εαν το ακουστικο μας για καποιο λογο σπασει (συχνο φαινομενο λογω της εντασης στη δουλεια) το ψυχολογικο "σοκ" ειναι τετοιο που σε κανει να χαλιεσαι. Λειτουργικα, οταν ενα ακουστικο σπασει, ειναι κυριολεκτικα αχρηστο γιατι δε μπορει να σταθει σωστα πανω στο κεφαλι.Σημαντικο λογο επισης αποτελει το γεγονος οτι οταν αγοραζεις ενα ακουστικο τοσο ακριβο (της ταξης των 160-250 ευρω) δυσκολα ενας dj θα τα βγαλει περα με ενα φτηνο. H διαφορα ειναι μεγαλη. Ρολο βεβαια παιζει και το που παιζουμε. Αν παιζεις σε club το ακριβο ακουστικο ειναι απαραιτητο. Καθε τι φτηνο και μικρο αποριπτεται.
  12. Oσον αφορα το θεμα των ακουστικων.. εδω θα σου λυθουν ολες οι αποριες. Ειμαι χρονια dj! Εχω αλλαξει πολλα ακουστικα. Εγω θα σου προτεινα με κλειστα ματια φυσικα τα sennheiser αυτα και ΜΟΝΟ αυτα Και φυσικα τα pioneer hdj1000 τα οποια θεωρω κορυφαια και πολυ συμπαγη και με εχουν βοηθησει παααρα πολυ! Kαι επισης θα παρεις και τα Sony 700 Aυτα τα 3 ειναι τα κορυφαια ακουστικα. Ομως ξεχνας το σημαντικοτερο. Τι μουσικη παιζεις? τα ακουστικα τα διαλεγουμε αναλογα το ειδος μουσικης που θα παιξουμε. Τα αλλα που ειπες για μενα διεγραψε τα. Οπως επισης δε πρεπει να εχεις στο νου σου την αγορα 1 ακουστικου αλλα 2. Καλο ειναι να παρεις τα Sennheiser και οποιο αλλο ακουστικο απο τα δυο που σου ειπα παραπανω. Παντα εχουμε 2 ακουστικα και ποτε μονο 1. Μεγα λαθος!!!!!
  13. Γεια σας παιδια.. θελω να αγορασω monitors για το home studio. Κανω κυριως dance παραγωγες αλλα γενικοτερα πειραματιζομαι σε διαφορα ειδη. Πηγα στο Νακα και ακουσα τα KRK και Yamaha. Μπορω να πω οτι αυτα που μου εμειναν ειναι τα KRK vxt8 και τα Υamaha MSP7. Με ακομη μεγαλυτερη ανεση μπορω να πω οτι τα δευτερα με αφησαν αφωνο. Μ αρεσαν πολυ. Ομως θελω τη γνωμη σας πανω στο θεμα του αν πρεπει να ψαξω κι αλλο. Τι λετε γι αυτες τις μαρκες? εχετε δουλεψει ποτε αυτα τα ηχεια? τι θα μου προτεινατε να κανω?
  14. Oτι και να πεις εχεις απολυτο δικιο. Οτι softsynth να βαλεις μεσα, οσο καλο κι αν ειναι, οσο ακριβο κι αν ειναι ποτε δε θα αντικαταστησει το αληθινο synth. Αγοραζε μεταχειρισμενα οσα μπορεις και φτιαξε το δικο σου στουντιο με τρελο αναλογικο εξοπλισμο. Εγω προσωπικα αυτο εχω αρχισει και κανω κι εχω ηδη 3 θρυλικα συνθς-workstations. Ακολουθουν πολλα ακομα! Μονο που ηδη εχω αρχισει να ψαχνω δωματιο να αναδιαμορφωσω για να τα βαλω. Εαν δε, μπορουσα να φτιαξω το δικο μου στουντιο και να ξεφοτρωθω τα softsynths και να εχω μια αναλογικη τεραστια κονσολα και το pc μου μονο για ηχογραφηση, εκει θα ηταν το καλυτερο! Αναλογικος ηχος!!! Τιποτα δε συγκρινεται με τον καθαρο αναλογικο ηχο. Οι μεγαλυτεροι παραγωγοι στο κοσμο δε χρησιμοποιουν midi και βλακειες. Live ολα γραμμενα και αναλογικος ηχος.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου