Προς το περιεχόμενο

SteveWr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    53
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από SteveWr

  1. Thanks, η σελίδα με τους κομπρεσσορες ήταν φοβερή! Μάλλον προς τον ebs θα καταλήξω. Παντού λένε τα καλύτερα και όντως για την χρήση που τον θέλω (λίγο compression και πάντα ανοιχτός) φαίνεται να είναι ο καλύτερος. Τώρα για το distortion δεν μπορω ακριβώς να σου περιγράψω τι ήχο θέλω γιατί δεν το έχω ψάξει πολύ το θέμα. Πάντως το πετάλι που μου πρότεινες μου ακούγεται πολύ θορυβώδες για τα λεφτά του... Ίσως κάτι σαν το tech21 XXL άλλα με λιγότερο θόρυβο. Το ebs που είπα πέρα από το ότι δεν είναι πολύ παραμετροποιήσιμο έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα? Γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η ευελιξία. Με έναν ήχο θα παίζω και μάλιστα δεν θα το ανοίγω και πολύ συχνά.
  2. http://www.thomann.de/gr/ebs_multi_compressor.htm http://www.thomann.de/gr/mark_bass_compressore.htm Ποιός από τους 2 compressors πιστεύετε ότι είναι καλύτερος? Υπ'όψιν ότι δεν θέλω πολύ ''extreme'' settings και ότι θα μπει πριν από το sansamp bassdriver di. Το στύλ που παίζω είναι metal (heavy/power). To μπάσσο μου είναι ένα yamaha RBX775 άλλα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα αντικατασταθεί από ένα fender american standard p-bass. Επίσης θα ήθερα να μου προτείνετε κάποιο καλό distortion πετάλι για μπάσσο. Οπωσδήποτε αναλογικό και οπωσδήποτε true bypass. Να μην είναι πολύ "βαβουριάρικο" και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Αυτό http://www.thomann.de/gr/ebs_metal_drive.htm μου ακούγεται πολύ καλό άλλα από ένα sample ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος :P Παρακαλώ απαντήστε μου μόνο αν κατέχετε/έχετε δοκιμάσει τα συγκεκριμένα πετάλια ή όποια άλλα μου προτείνετε. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν :)
  3. Yamaha RBX 775 (black) Παρα πολυ καλο μπασσο. Ευκολοπαιχτο, ελαφρυ και με παρα πολυ καλη Β. Το μονο μειονεκτιμα που μπορω να βρω ειναι οτι δεν εχει μεγαλη ευελιξια στον ηχο, αλλα ετσι κι αλλιως δεν με ενδιεφερε κατι τετοιο (για αυτη τη δουλεια εχω το sansamp bass driver ;D ). Μαλιστα η Yamaha εχει σταματησει πλεον την παραγωγη του οποτε ισως σε λιγα χρονια θεωρειται και συλλεκτικο lol :p
  4. SteveWr

    Diy project: Noiz overdrive

    Όλα συμφωνα με το layout μου φαίνονται. Μαλλον θα ξαναφτιάξω την πλακέτα σε PCB αυτη την φορα. Αντε να δουμε... :?
  5. SteveWr

    Diy project: Noiz overdrive

    Γεια σας. Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Επιχείρησα σαν πρώτη μου κατασκεύη να φτιάξω το noiz overdrive. Μολις πριν απο λίγα λεπτα την ολοκλήρωσα μόνο που υπάρχει ενα μικρο προβληματάκι... Οταν εχω τον διακόπτη (ο οποιος ειναι με μοχλουδακι γιατι δεν βρηκα με button) στην μια θεση, λειτουργει κανονικα σαν bypass αλλα μολις βαζω στην αλλη θεση τον διακοπτη νεκρωνουν τα παντα. Λειτουργει δηλαδή σαν off. Τι μπορει να εχω κάνει λάθος? Τις κολλησεις τις ελεγξα όλες και δεν υπαρχει προβλημα. Το κάτω μερος του διακόπτη ειναι ακριβως όπως το layout. Υπαρχει περιπτωση να τον εχω βαλει αναποδα ή δεν παιζει αυτο ρολο?
  6. Για την ηχογραφηση δεν μπορω να σε διαφωτισω αλλα αν θες μπασο σε αυτα τα χρηματα Squire δαγκωτο! :D
  7. Στον Κοντοσταυλάκη. Που ειναι αυτος?
  8. Λοιπον, βασικα παιζω μπασο αλλα σκεφτομαι την αγορα μιας μαϊμου gibson les paul 1ον για τον χαβαλε...να γρατζουναω τα μεσημερια ( :lol: ) και 2ον για πιο ευκολη συνθεση κομματιων. Τες πα... Εχω τσεκαρει 2: Epiphone Les Paul 100 και μια Stagg απομιμηση les paul. Exετε κατι αλλο στα υπ'οψιν? Mιλαμε παντα για 300euro maximum!
  9. Οταν λεμε riff εννοουμε TONY IOMMI :!: Aπο 'κει και περα υπαρχουν αμετρητα riffs, αμετρητων κιθαριστων που εχουν μεινει στην ιστορια αλλα δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει γραψει περισσοτερα γνωστα riffs. Aσε που και οι περισσοτεροι μεταγεννεστεροι εχουn επηρεαστει απ'αυτον.
  10. Πριν κανεις οτιδηποτε δοκιμασε να βαλεις και μια καινουρια μπαταρια. Ποτε δεν ξερεις... :)
  11. elavd η πεταλιερα σου ειναι απλα απιστευτη! Συγχαρητηρια! Εμενα μου λειπουν ακομα κατι μικροϋλικα (βιδες, κατι καλωδιακια, κτλ) για να αρχισω την κατασκευη της δικιας μου. Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.
  12. Δοκιμασα το Volume στην αρχη και ειναι οκ για αυτο που θελω. Δεν ειχα τωρα τη δυνατοτητα να το δοκιμασω στο σημειο που μου ειπατε γιατι δεν εχω το καταληλο καλωδιο (απο θεμα μακρους). Θα το δοκιμασω καποια αλλη στιγμη που θα παρω καλωδιο. Ετσι κι αλλιως το volume πανω στη πεταλιερα θα μεινει στην ιδια θεση οπως και να το συνδεσω. Λοιπον τοποθετησα τα πεταλια με την σειρα που μου ειπες εκανα τις μετρισεις και παω τωρα να αγορασω τα ξυλα για να αρχισω την κατασκευη :D . Θα επανερθω με νεοτερα ;).
  13. A μια αλλη ερωτηση. γιατι να βαλω το volume σε αυτο το σημειο? Τι διαφορα θα εχει αν το βαλω στην αρχη της αλυσιδας (μετα το tuner)?
  14. Εχεις δικιο. Θα κρατησω προς το παρον το Behringer και με την πρωτη ευκαιρια θα το αλλαξω. Οσο για το Tech21 ενω ειναι πραγματικα απιστευτο (ευχαριστω ολους του noizades που μου το πρωτειναν ;) ) και εχει τρομερο ηχο, για καποιο λογο οταν δυναμωνω το gain για να φτιαξω εναν ηχο overdrive 1ον βγαζει ανυποφωρο θορυβο και 2ον εχει απαισιο ηχο, ακουγεται πολυ ψευτικο! πραγματικα πολυ παραξενο... Και επειδη απο τα 'φθηνα' bass overdrives ακουσα (boss, digitech) δεν μου αρεσε κανενα κατεληξα στο DS1 το οποιο το ειχα δοκιμασει παλιοτερα απο ενα φιλο και μου αρεσε παρα πολυ. Βαζοντας ελαχιστο gain (περιπου 1/4 της στροφης) δινει ενα πολυ καλο ηχο και χωρις καθολου θορυβο! Αυτα.. :)
  15. Ωχ......μη μου λες τετοια τωρα... μολις προχτες το αγορασα και φυσικα δεν εχω την δυνατοτητα να το πεταξω...ουτε και να αγορασω κατι αλλο τωρα :cry: . Βασικα ena ernie ball ηθελα να αγορασω αλλα ειναι κατα πολυ πιο ακριβα..... Το Behringer το πηρα 40 ευρω. Τα ernie ball εχουν πανω απο 100... ετσι δεν ειναι?
  16. Επιτελους ολοκληρωσα την αγορα ολων το πεταλιων που ηθελα για το μπασο μου (να 'ναι καλα η υποτροφεια απο το ΙΕΚ :) ) και θελω να κατασκευασω μια πεταλιερα. Τα πεταλια ειναι τα εξης: Boss Dynamic Wah Boss Super Octave Boss Distortion (DS1) Boss Bass Chorus Digitech Digidelay Tech 21 Sansamp Bassdriver DI Programmable Behringer FCV100 Volume/Expression Ibanez LU-10 Tuner Αυτο που με προβλιματιζει ειναι το που θα μπει το volume, το Tech 21 και το Octaver στην ολη διαταξη. Επισης και το tuner ειναι ενα θεμα για το που θα μπει γιατι το volume μου δεν εχει tuner out. Ζητω την βοηθεια σας και τις προτάσεις σας. Αντε να την φτιαξω και να ανεβασω και καμια φωτο.
  17. Κανεις αλλος?? Ας μου πει καποιος κατοχος ενος εκ των 2 που ειπα εντυπωσεις. Αντε ρε παιδια και αυριο παω για ψωνια :D πειτε μου. Επισης αν μου προτεινετε κατι αλλο να μου πειτε και που μπορω να το βρω (καταστημα Αθηνας παντα γιατι δυστυχως δεν μπορω να αγορασω απο internet) και ποσο περιπου κοστιζει.
  18. Για μενα μετα το VOX Tonelab η καλυτερη πεταλιερα σε σχεση αποδοσης/τιμης ειναι η Line6 Pod Live (αρκει να μην την παρεις απο τον ΝΑΚΑ :lol: :lol: :lol: ).
  19. Σκαίφτομαι την αγορά ενός OCTAVER για το μπάσσο μου. Είμαι ανάμεσα στα 2 προαναφαιρθέντα. Έχω δει ότι πολλοί χρησιμοποιούν αυτό της BOSS αλλα τι λέει συγκρινόμενο με το αντίστοιχο MXR? Eπίσης με γαργαλάει και το OCTAVER της Behringer λογω τιμής αλλα φοβάμαι μην πετσοκόψει τον ήχο μου οταν είναι σε bypass mode... Ακούω γνώμες.........
  20. ΜΠΑΣΣΟ YAMAHA RBX775 (5χορδο) ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ..... :oops: ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ TECH21 Sansamp Bassdriver DI Programmable Boss CEB2 (bass chorus) BOSS AW3 (Dynamic WAH) DIGITECH Digidelay BOSS DS1 (Distortion) BOSS OC3 (Octaver) IBANEZ LU-10 TUNER Behringer FCV100 VOLUME PEDAL
  21. Οποτε πας και παιρνεις κατευθειαν την κιθαρα του Vai και τελειωνει η υποθεση... :lol:
  22. Κοιτα, εγω προσωπικα θα προτιμουσα τον Fender Rumble. Μαλιστα μαζευω και λεφτα για να τον αποκτησω. Η αληθεια ειναι οτι δεν τον εχω ακουσει ακομα αλλα εχω διαβασει ΠΑΡΑ πολλες κριτικες και δεν ηταν ουτε μια κακη. Ολες λεγανε οτι ειναι φοβερος ενισχυτης. Γενικα δεν εχω πετυχει μεχρι στιγμης 'κακο' fender' ενισχυτη. Ειναι ολοι πολυ καλοι.
  23. Fender Rumble 100 Ελλαδα εχει κατι λιγοτερα απο 500 ευρω. Βεβαια μπορεις να τον βρεις πολυ πιο φθηνα στο Internet (τιμη thomann 290).
  24. Τελικα ψαχνοντας το λιγο στο google βρηκα ενα μοντελο που ειναι ιδιο με την φωτογραφια (charvel san dimas λεγεται) και η τιμη του παιζει οντως γυρω στα 1900$ :oops: (καλυτερα να μασας παρα να μιλας.... :D )
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου