Προς το περιεχόμενο

fufutos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    15
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή fufutos

0

Φήμη

  1. Το ίδιο συμβαίνει σε πάρα πολλούς (και σε μένα), ειδικά μόλις αρχίζει και καλοκαιριάζει και ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία και έτσι ανεβαίνουν και οι στροφές των ανεμιστήρων για να κρατήσουν την cpu και άλλα τσιπάκια στην σωστή θερμικρασία. Κατά 99% ο θόρυβος προέρχεται από το ανεμιστηράκι της cpu, και από την σκόνη που έχει μαζευτεί στην ψύκτρα και έχει δημιουργήσει ένα στρώμα που δεν αφήνει τον αέρα να περάσει στον επεξεργαστή. (θα το διαπιστώσεις από το αν ο θόρυβος δυναμώνει όταν τρέχεις βαριές εφαρμογές που βαραίνουν τον επεξεργαστή) Πολλοί είναι αντίθετοι με τις φιάλλες πεπιεσμένου αέρα γιατί τα προωθητικά αέρια που έχουν κάνουν κακό στα ηλεκτρονικά μέρη που ψεκάζουμε (άλλωστε αυτά πουλιούντε για καθαρισμό πληκτρολογίων μόνο, και όχι κυκλωμάτων). Εγώ αγόρασα (και σώθηκα) ηλεκτρικό φυσητήρι (blower), 15 ευρώ, αυτό που παράγει αέρα με μεγάλη πίεση (άλλοι το χρησιμοποιούν για άναμα κάρβουνων, οι ξυλουργοί για καθαρισμό από ροκανίδια κλπ). Πραγματικά δεν θα πιστέψεις τι θα βγει από τις ψύκτρες που τις καθάρισες με το χέρι και νομίζεις ότι είναι καθαρές. Αν το πάρεις, προσοχή να σταθεροποιήσεις τον ανεμιστήρα που φυσάς με ένα κατσαβίδι για να μην περιστρέφεται όταν τον φυσάς, και ξεκίνα να πετάς τον αέρα σιγά-σιγά (σταδιακά). Αν δεν έχεις μάσκα ένα πανί γύρω από τη μύτη και το στόμα θα σου χρειαστεί. Χρήσιμο προγραμματάκι για να ελέγχεις τη θερμοκρασία του επεξεργαστή http://tamaru.homeip.net/~shingo/mobilemeter/mobilemeterreadme1.htm download link : http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/release/0310/mm0310.zip (δεν θέλει install - δεν γράφει στη Registry)
  2. Η γνώμη μου είναι..... μια κι έξω μπες στα βαθειά νερά. Adobe premiere. Έτσι κι αλλιώς, τις πολλές ώρες θα τις φας όχι με το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, αλλά με το να ψάχνεις για να βρεις τα κατάλληλα εφε (plugins) που θα σου χρειαστούν ανάλογα το βίντεό σου.
  3. Ναι, αν και εκεί έφαγα άλλο πακέτο μέχρι να τον βρω ,λόγω παλαιότητας. (όχι...θα τον άφηνα.....μετά από τόσους μήνες ψάξιμο ) :lol:
  4. Και εγώ αυτό πιστεύω, αλλά αφού γίνεται η απομόνωση φωνής στο karaoke (έστω κατα ένα ποσοστό και με αρκετή αλλοίωση) γιατί να μην γίνεται και το ανάποδο ? Αυτές οι συχνότητες που αφαιρούντε, δεν μπορεί, κάποιο πρόγραμμα θα τις κρατάει και θα τις εξάγει σαν vocals. Μέχρι τώρα πειραματίστηκα με το Pan/Expand του SoundForge (μιας και απ' ότι κατάλαβα κάτι παίζεται με τα όργανα/φωνές που ΔΕΝ είναι Pan-αρισμένα στο κέντρο), αλλά μόνο karaoke μου βγαίνει.
  5. και για την ιστορία....... τελικά τον βρήκα. Techno Pizzicato από το Roland JD-990. Πρωτολανσαρίστηκε από τους Faithless και DJ Sash Τhanks για τη βοήθεια. Τελικά είναι απίστευτο τι μπορεί να σου βρει το ιντερνετ !!! (και οι καλοί users των forums) . Μαζεύοντας λέξεις κλειδιά (pizzicato, faithless, sash κλπ) κατέληξα εδώ : http://www.synthmania.com/Famous%20Sounds.htm (χρήσιμο Link για όσους ψάχνουν κάποιον ήχο)
  6. Ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα που να μπορείς να πάρεις μόνο τη φωνή από ένα τραγούδι ? (το αντίθετο του karaoke δηλαδή) Και επειδή κάπου διάβασα ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, ψάχνω κάτι που έστω να χαμηλώνει τα υπόλοιπα όργανα σε αρκετό βαθμό.
  7. Κι εγώ την ίδια (περίπου) έχω. P4P800-E Deluxe Δεν θέλει τίποτα κατά την εγκατάσταση (τουλάχιστον εγώ δεν "τζαμπέρωσα" τίποτα) και μου δουλέυει άψογα (από τον Ιανουάριο του 2005 , ασταμάτητα, με μόνη διακοπή 10 μέρες τον Αύγουστο-διακοπές). Όσο για την 6-κάναλη ενσωματωμένη κάρτα ήχου....αν εξαιρέσεις τα 10 μποφόρ που φυσάνε......την κάτω του μετρίου ποιότητα ήχου.....κάνει δουλίτσα. Αλήθεια, μια που το 'φερε η κουβέντα...... πάντα αναρωτιόμουν, μετά από αλλαγή motherboard υπάρχει τρόπος να αποφύγεις το format ? Ξέρει κανείς ?
  8. Καλα για multitimbral...... αν ένα vsti/dxi δεν είναι multitimbral, υπάρχει τρόπος να παίξεις 2 όργανά του ταυτόχρονα στο Sonar ? Μήπως έχει βγει κάνένα πρόγραμμα/adaptor που μπορεί να το κάνει ?
  9. KOTS : πραγματικά σε αυτό το κομάτι των faithless (Ιnsomnia) ακούγεται πιο καθαρά, και είναι ολόιδιος με τον προηγούμενο http://www.mytempdir.com/423662 (κι άλλα τα..τα..τα....τα, γιατί όπως λέει η παροιμία, αν δες μπορείς να το περιγράψεις, τότε ζωγράφισέ το / σαμπλάρισέ το) αρχίζω το ψάξιμο στα S80/S90 (να βρω τουλάχιστον το όνομά του) joystick : η κυματομορφή του μοιάζει πολύ με orchestrα-hit (πολύ στακκάτος με reverb για συνέχεια) αλλά η χροιά του πιο πολύ για "mallets" μου ακούγεται Thanks !!!
  10. αυτά τα ριμάδια τα ....τα..τα..τα..τα..τα....ψάχνω :) spirou : thanks, τώρα ξέρω από που να ξεκινήσω τουλάχιστον.
  11. Γι αυτό που θες να κάνεις, καλύτερα δοκίμασε το eJay. Δες κάποιο demo του, και αν σου κάνει είναι πολύ φθηνό πρόγραμμα που πουλιέται σε αρκετά ελληνικά μαγαζια. Βρίσκει μόνο του το τεμπο, προσθέτεις πιο groove drums, με μια κίνηση του ποντικιού (drug and paste), αλλά για να προσθέσεις λούπες με όργανα πρέπει να είναι στον ίδιο τόνο γραμμένες ή να τις αλλάξεις εσύ.
  12. Βάζω κι εγώ 3 χρήσιμα links http://pir.at.infoseek.co.jp/ (VST Plugins DirectX Plugins VST Instruments Software Instruments Samples στα γιαπωνέζικα, αλλά έχει links για πληροφορίες) http://userpage.fu-berlin.de/~thman/start.html (πολλά με vsti με περιγραφή και εικόνα) http://www.vintagesynth.com/ (αναλυτικές περιγραφές και εικόνες για γνωστα vsti)
  13. Μεγάλος ντόρος γίνεται γι αυτό εδώ.... http://www.macmusic.org/softs/view.php/lang/EN/id/3415/ Δεν το έχω ακούσει αλλά ίσως αξίζει
  14. Αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ σε software-synthesizer... mda piano. (μην μπερδευτείς με το mda epiano, που είναι ηλεκτρικό πιάνο) Μπορείς να ρυθμίσεις decay, release, stereo width, vel.sense, hardness. Δεν είναι ο πιο αληθινός ήχου πιάνου, είναι όμως ο καλύτερος για 1 ΜΒ.
  15. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum. Είμαι ερασιτέχνης/χομπύστας, και εδώ και πολύ καιρό ψάχνω έναν συγκεκριμένο ήχο/όργανο που ενώ είναι αρκετά γνωστός (ακούγεται σε πολλά ελληνικά και ξένα μπιτάτα/χορευτικά κομάτια) δεν μπορώ να βρω το όνομά του . Εδώ έχω ένα μικρό δείγμα (115 ΚΒ, mp3) που ακούγεται αυτός ο ήχος/όργανο. (αυτός που παίζει τα ακόρντα, όχι τα κρουστά/σκασίματα και όχι οι strings-πλάτες) http://www.mytempdir.com/407790 Μου ακούγεται κάτι σαν pizzicatto strings με πολύ πολύ ψηλό attack και πολύ μικρή διάρκεια, σχεδόν μηδενική θα έλεγα με πολύ reverb. Αν κάποιος ξέρει πως λέγεται, για κάποιο soft-synth ή οποιοδήποτε συνθεσάιζερ .....plese help.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου