Προς το περιεχόμενο

konu57

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    414
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από konu57

  1. Τα αρθρα αυτα ειναι μηνιαιες στηλες που εγραφαν οι κιθαριστες αυτοι στο guitar world, αν θυμαμαι καλα, γυρω στο 1998 και ισως ως το 2000-2001. χρονιες με νωπες ακομα τις επιτυχιες των pumpkins, οποτε ισως γι'αυτο ειχαν δωσει και στον Corgan στηλη.
  2. DSL 100 -> EL34 τελικες DSL 401 -> EL84 Σιγουρα θα υπαρχει διαφορα στον ηχο αναμεταξυ τους. Ομως δεν μπορω να πω περισσοτερα γιατι δεν εχω ακουσει τον 401.
  3. Και ειδικα οσον αφορα τις rockinger και γενικα τις partcasters συμβαινει εντελως το αντιθετο. Για την ακριβεια θα πρεπει οχι να βρουμε αυτους απο εδω μεσα που εχουν μια/εχουν παιξει με μια, αλλα εκεινους που δεν εχουν, μιας και ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...
  4. Βρε παλικαρι μου αφου εισαι from Athens γραψε στη δημοτικια να καταλαβαινομαστε!
  5. Βασικα δε νομιζω οτι χαλασαμε το θεμα, απλως σχολιασαμε με μια δοση χιουμορ το γεγονος οτι το "πειραμα" αυτο δεν σχεδιαστηκε σωστα και ετσι δεν εδωσε καποιο αξιοποιησιμο-αξιοπιστο συμπερασμα. Το θεμα, οπως πολυ σωστα λες κι εσυ Wow! εχει πολυ ζουμι και ειναι πολυ ενδιαφερον. Στο να μπορει καποιος να αναγνωρισει το ταλεντο ή την ομορφια εμπλεκονται πολλοι παραγοντες και μαλιστα πιστευω περισσοτερο υποκειμενικης φυσης. Κατ'αρχας ειναι θεμα παιδειας: πχ εχει καποιος το απαραιτητο υποβαθρο ωστε να "αποκωδικοποιησει" αυτο που του "λεει" ο ταλαντουχος? Ειναι θεμα διαθεσης: ειναι καποιος σε μια δεκτικη διαθεση τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη? Αν πχ καποιος τρεχει να τακτοποιησει διαφορες επειγουσες δουλειες τοτε προφανως ειναι αφοσιωμενος εκει. Εδω μπαινουν και οι προτεραιοτητες του καθενος. Ειναι θεμα τοπου: παιζει καποιο ρολο το μερος πχ που ακουμε μουσικη? Οταν πηγαινουμε σε εναν χωρο για live δεν "κουρδιζομαστε" διαφορετικα μιας και περιμενουμε να ακουσουμε μουσικη? Ποιος θα περιμενε να δει τον Παγκανινι να παιζει στο μετρο? Αρα μηπως ο ειδικος χωρος προσδιδει ας πουμε "κυρος" στον μουσικο? Στο κατω-κατω ο μεσος ανθρωπος (χωρις ειδικες γνωσεις-παιδεια) πιθανοτατα σκεφτεται "ενας ακομα πλανοδιος βιολιτζης ειναι, αλλιως θα επαιζε στο μεγαρο" Ρολο παιζει και η αντιληπτικη ικανοτητα του καθε ατομου. Καποιοι ειναι πιο παρατηρητικοι απο αλλους. Οι προτιμησεις καποιου. Ξερουμε ποσοι μπορει να ειναι αυτοι που αναγνωρισαν το ταλεντο του Μπελ και προσπερασαν γιατι βαριουνται την κλασικη μουσικη? Επισης ποσο σημαντικο μερος της ζωης του αποτελουν για τον καθε ανθρωπο η μουσικη και οι τεχνες γενικοτερα. Αν εγω δεν ασχολουμαι και δεν με ενδιαφερουν τοτε θα προσπερασω τον Μπελ, για να μην πω οτι μπορει και να μην τον αντιληφθω καν. Πιστευω ομως το πιο σημαντικο ειναι η σταση του καθενος απεναντι στο καινουριο και σε νεα ερεθισματα. Αν καποιος εχει γενικα σαν σταση ζωης να εχει τα ματια του ανοιχτα τοτε ολο και καποιο ταλεντο θα βρει σε καποιο αναπαντεχο μερος. (Α μη με φατε! Ξερω οτι εγραψα ο,τι και ολοι οι υπολοιποι με δικα μου λογια! ;D )
  6. ωχ ωχ σε λαθος ανθρωπο το λες! ;D
  7. χαχαχα! Ασε κι αυτοι οι Νιγηριανοι δεν εχουν και καθολου εκλεπτισμενο γουστο. Να δεις που ουτε αυτοι θα μπορουσαν να αναγνωρισουν το ταλεντο και να εκτιμησουν την ομορφια. ;D :)
  8. α καλα μιλαμε η ερευνα ηταν αριστα μελετημενη... εδωσε αξιοπιστα αποτελεσματα... Επισης αν ο κυριος με το βιολι μου εξασφαλιζε εναν αντικαταστατη για την δουλεια που ετρεχα να κανω με την ψυχη στο στομα, τοτε καθομουν και τον ακουγα και με τις ωρες μαλιστα ;D
  9. @audiokostas: Καλη ερωτηση! Γι'αυτο κι εγω που δεν ακουω πολλες διαφορες παιρνω τη στρατο-τελε μου και ειμαι ευτυχισμενος. :D @Marathon: Προσωπικα αν εψαχνα για διαφορες αναμεσα σε ξυλα ή αλλα υλικα θα κοιταγα περισσοτερο οχι διαφορες πχ σε πριμα,μπασσα κλπ αλλα διαφορες στη συμπερισφορα, δηλαδη περισσοτερο sustain, ελαχιστο sustain κλπ, αλλα και παλι μπορω να επηρεασω το αποτελεσμα με την καταλληλη γεφυρα και το λοιπο hardware, οπότε...
  10. χαχα εμενα στο δικο μου συμπαν οι γιαπωνες ειναι above all, οποτε δεν εχει αντικειμενικες αποψεις απο μενα ;D ;D ;D
  11. οχι o Lemmy κανει την καλυτερη σπανακοπιτα! να επαναλαβω και την ερωτηση που εκανα πιο πριν: Ο γραφιτης ας πουμε θα εχει ως αποτελεσμα διαφορετικο ηχο σε μια κιθαρα, σε ποσοστο τετοιο ωστε να μπορω να καταλαβω τη διαφορα?
  12. Παρακαλω! Ο little 59 παντως μια χαρα θα σου κανει. Ομως ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου, ακου τους και αποφασισε.
  13. ναι ναι, για ολα τα υλικα εννοω, απλως το quote για καποιο λογο επιασε μονο τη φραση σου για τους γραφιτες. Δηλαδη εννοω οτι δεν ξερω για τον ηχο γιατι δεν μπορω να το εκτιμησω αλλα προσωπικα προσεγγιζω ολες τις "διαφορετικες" κιθαρες ως εργα τεχνης. (ουτως ή αλλως το holy grail μου το εχω βρει προς fender μερια) Ο γραφιτης ας πουμε θα εχει ως αποτελεσμα διαφορετικο ηχο σε μια κιθαρα, σε ποσοστο τετοιο ωστε να μπορω να καταλαβω τη διαφορα?
  14. Εγω στο neck θα εβαζα μονό μαγνητη. Νταξει ο air norton ωραια καθαρα εχει αλλα σε καθαρα προτιμω μονους. Βασικα μηπως να αλλαζες μονο τον bridge?
  15. Γενικα το λεω. Τι εντυπωση μου δινουν διαφορες σχεδιασεις. High-texh σχεδιασεις, κατι σαν εργο μοντερνας τεχνης εννοω.
  16. Ενα γενικος κανονας ειναι οτι οσο μεγαλυτερο output εχει ο μαγνητης τοσο περισσοτερο κανει για γκαζια.
  17. χαχα οσα χρονια ειμαι μελος στο νοιζ αυτο ειναι το αιωνιο ερωτημα :) Εγω επιλεγω το δευτερο! Ετσι κι αλλιως σε οτι εχει μαγνητες επανω του αδυνατω να ακουσω τα ξυλα κλπ ;D Επισης πολλοι "νεωτερισμοι" σε σχεδιασεις ηλεκτρικων οργανων κατα τη γνωμη μου ειναι για λογους αισθητικης και οχι ηχητικους, ασχετα αν αυτο ισχυριζονται.
  18. O air norton ειναι πολυ καλος. Νορμαλ καθαρα αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο (για μενα τουλαχιστον) αλλα γκαζωμενος ειτε πολυ ειτε λιγο εχει πολυ πολυ ωραιο παχυ ηχο.
  19. Βασικα, κρατωντας την Gibson απο το μπρατσο χτυπας ανετα και αυγα για να κανεις μαρεγκα ;D
  20. φτου μου! Εμ ειδα το βιντεο χωρις φωνη και ετσι δεν το καταλαβα... Αλλα και παλι, δωστε στο λαο γιαπωνια ;D
  21. Παιδες οι Ιαπωνες ειναι ειδικη ρατσα, ή τους λατρευεις ή σου ειναι αδιαφοροι. Εγω παντως τους λατρευω ;D ! Και ναι, δωστε στον κοσμο γιαπωνεζουλες!
  22. Εχεις δικιο Νικολα, πρεπει να υπαρχει ποικιλια στην εξασκηση. Ο Janick νομιζω εννοει αυτο που εγραφες κι εσυ πιο πριν, τις μικροκινησεις με τον αντιχειρα. @Vodkapower: Κανε οτι σου προτεινουν ολα τα παιδια που εγραψαν και θα δεις πολυ βελτιωση στην ταχυτητα. Παντα ομως με προσοχη, κανε ζεσταμα πριν και διατασεις. Καλη Εξασκηση!
  23. Ξεκινα να παιζεις με καρπο πανω κατω (alternate picking). Να εχεις το νου σου κυριως στο δεξι και βαζε τον μετρονομο ΑΡΓΑ! Μπορεις να ξεκινησεις με χρωματικες, κατα προτιμηση με τετραδες νοτων για να μην αλλαζουν τα picking patterns και μπερδευεσαι. Κανε εξασκηση και ξεκινωντας με κατω (=κ) και με πανω (=π), δηλαδη κπκπ και πκπκ. Υ.Γ. δεν υπαρχει γρηγορος τροπος! Οι μυες, οι τενοντες και το νευρικο συστημα του καθ'ενος διαφερουν απο των αλλων. Βαλε αρκετα αργα το μετρονομο για αρχη μιας και ειναι μια καινουρια τεχνικη αυτη για σενα. Μολις μαθαινεις το καθε συγκεκριμενο bpm και κανεις την καθε ασκηση ανετα και χωρις λαθη τοτε ανεβαζεις λιγακι το μετρονομο κοκ.
  24. ναι στη shredding φαση πολλες φορες τα λενε και εννοουν και με τα 2 το sweep. Arpeggio ειναι οταν εχεις μια συγχορδια και παιξεις τις νοτες της ξεχωριστα μια μια. Η διαφορα ειναι στον τροπο που θα χρησιμοποιησεις στο δεξι. αρπισμα συνηθως λεμε αυτο: και το sweep το ξερεις :
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου