Προς το περιεχόμενο

rpdrummer

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    34
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
    Τύμπανα
    Κρουστά
  • Day job
    Αναλυτής
  • Τόπος
    Ελλάδα

Συμμετοχή rpdrummer

1

Φήμη

  1. Είναι θέμα μοντέλου πιστεύω έτσι πρέπει να είναι ολα τα vh10. Μόνο με κάποιον που έχει αντίστοιχο hihat ή εγκέφαλο μπορούμε να το διασταυρώσουμε.
  2. το είχα αγοράσει πέρυσι απο thomann και εχει εγγύηση. Τόσο καιρό δεν έδινα σημασία, πίστευα ότι κάνω εγώ λάθος. Τωρα τσαντιστηκα και ψάχνω λύση :)
  3. Καλησπέρα συμφορουμίτες, Έχω αγοράσει το σετ της roland td17kvx2. Το σετ διαθέτει το hihat vh10 το οποίο όταν ανοιγοκλείνει αφήνοντας το με την φτέρνα του ποδιού στον αέρα (heel up) δεν ανταποκρίνεται σωστά όπως το φυσικό hihat. Ουσιαστικά, χτυπάς το hihat και αν το πόδι δεν έχει σηκωθεί πριν την επαφή της μπακετας το διαβάζει ως κλειστό χτύπημα. Όταν το ανοιγοκλείνεις όμως αφήνοντας το πέλμα ενώ η φτέρνα ακουμπάει στην βάση (heel down) λειτουργεί άψογα. Έχω κάνει την ρύθμιση calibration από τον εγκέφαλο και πάλι δεν λειτουργεί σωστά. Το Vh10 έχει εγκατασταθεί πάνω σε βάση tama iron cobra 315D. Με ένα google-άρισμα είναι κοινό το προβλημα αλλά δεν βρήκα λύση. Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία και αν δεν φτιάχνεται, λύνεται το θέμα σε vh14D που κοστίζει δυστυχώς κάνα χιλιάρικο;
  4. Παιδιά δοκίμασα Takamine Pro 2 (P2DC) και θα την αγοράσω !! Τώρα μενει μαζευτεί το μαρούλι γιατι απο την GD93 της ίδιας εταιρείας ανέβηκα 400ευρω. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας
  5. Οικονομικά μπορώ τον Μάρτιο να ξεπεράσω το χιλιάρικο για pro σειρά της Takamine αλλα δεν υπάρχουν οι κιθάρες αυτές να τις δοκιμάσω στα καταστήματα. Ούτε ο Νάκας είχε διαθέσιμες την A σειρά της Yamaha. Κοιτάω και μεταχειρισμένα μήπως κάτσει κάτι καλό.
  6. Να σου πω την αλήθεια δε μου άρεσε οπτικά που την είδα και από εμφάνιση και από μέγεθος. Αλλά φαντάζομαι θα βγάζει δυνατό ήχο όπως η Taylor 110 που έπαιξα. Θα ήθελα να δοκιμάσω και ovation, κυρίως την Legend σειρά, μιας και φημίζονται για τα ηλεκτρικά τους. Κάποια γνώμη για τις σειρές των ovation ή για το αν είναι σκληρές ;
  7. Ευχαριστώ για τις προτάσεις Ουσιαστικά θα ήθελα να δοκιμάσω όσες μπορώ. Δε θα τις πάρω τυφλά από thomann και δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά μοντέλα στα καταστήματα.
  8. Στον Νάκα ειχανε αλλα δε δοκίμασα καθόλου. Πήγα κατευθείαν σε 110 που ο υπάλληλος ήθελε να δοκιμάσω την 114 αλλά δεν την είχε.
  9. Χαιρετώ όλους τους μουσικούς και μη. Όπως αναφέρει ο τίτλος είμαι σε αναζήτηση ηλεκτροακουστικής κιθάρας έως 1000€. Παίζω λαϊκά, που σημαίνει ότι παίζω μπάσα τις τονικές και κρατάω ρυθμό με μπαρέδες. Κάνω και αρπισμούς και κάποιες φράσεις σκάβοντας τις χορδές συνήθως. Μ' αρέσει ένας ισορροπημένος ήχος, ούτε με πολλά μπάσα, ούτε πολλά πρίμα. Δεν είμαι ένας έμπειρος κιθαρίστας να ξέρει από ξύλα, τεχνικές και ειδήμων στην κιθάρα. Θα είναι η 2η μου κιθάρα από μια Stagg (ξυλάγκουρο πραγματικά) των 200€ που ειχα το 2011. Δοκίμασα Yamaha CPX700 II, Guild 140, Martin (δε θυμάμαι μοντέλα), Taylor 110, κάποια Alvarez (δε θυμάμαι μοντέλο), Seagull (παλι οχι μοντέλο, έκανε περιπου 700€) και Takamine GD93CE ( https://www.thomann.de/gb/takamine_gd93ce_nat_2.htm ) όπου μου άρεσε περισσότερο απ' όλες στα 649€. Είχε ωραίο ήχο, ισορροπημένο και δυνατό, χαμηλό action χωρίς να τρίζει στα σκαψίματα και το χέρι μου γλίσταγε στην ταστιέρα. Την Takamine από κει που τη δοκίμασα ήταν τέλεια πάνω μου, δε χρειαζόταν setup. Απέρριψα Martin γιατί μου είναι πολύ μπάσες και σκληρές. Επίσης την Taylor 110, γιατί δεν ένιωθα ότι είναι η κιθάρα που θέλω να αγοράσω, παρ' ότι μ' άρεσε ο ήχος. Για την Guild 140, έχω να πω ότι είχε λιγότερα πρίμα, ήταν πιο σκληρή και unplugged δεν ήταν τόσο δυνατό όργανο όσο η Takamine. Είδα και την Takamine σειράς Pro (Pro series P2DC) στο ίντερνετ στα 1000€ περίπου. Ανεβαίνω κατηγορία σε αυτό το μοντέλο ; Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες σας για κάποιο όργανο σε αυτά τα χρήματα και ακόμα περισσότερο αν παίζετε και σεις λαϊκά σε μεγάλα/ μικρά μαγαζιά.
  10. Κάποια samples πλησιάζουν, ίσως και τα περισσότερα, αλλά κάτι θα έχουνε στον ήχο τους που δε μαζεύεται. Τουλάχιστον, εγώ δεν έχω βρει τρόπο να το φέρω στα μέτρα μου. Δε ξέρω αν γίνεται όντως στο συγκεκριμένο vst να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. θα βοηθούσε πολύ αν κάποιος ήξερε να το χειρίζεται τέλεια.
  11. Μπορώ να πω ότι κάτι έγινε, εξαρτάται βέβαια και τα samples που χρησιμοποιώ. Θέλει κι άλλο πείραμα ακόμα. Οποιεσδήποτε προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες ;) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  12. Ευχαριστώ ;) Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω .
  13. Ποια φυσική μπότα ; Αν έχω καταλάβει καλά από το λάιβ, ο ήχος της μπότας και των τομ έχουνε όγκο χωρίς μεγάλο sustain ή κάνω λάθος
  14. Το eq δε μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει στο vst. Έχω πειραματιστεί κάνοντας τυχαίες περίπου αλλαγές, αλλά δε μπορώ να πλησιάσω. Αν αφαιρέσω το room+overhead level στο κάθε tom, τότε κάτι γίνεται, αλλά μετά δεν έχω όγκο. Ο ήχος είναι ξερός. Γενικά, μπορεί κάποιος να μου προσδιορίσει πως θα έφτιαχνε το ηχιτικό αποτέλεσμα που ψάχνω; Ανεξαρτήτως vst.
  15. Χαίρετε, θα ήθελα τη βοήθειά σας παρακαλώ. Προσπαθώ, να φτιάξω τον ήχο των τομ και μπότας όπως στο video Χρησιμοποιώ ως vst το Addictive Drums 2 (Black Velvet Pack - dw collector's set) με ένα τομ (12αρι) και βαθύ (14αρι). Πως πάνω κάτω μπορώ να πετύχω το συγκεκριμένο ήχο ; Θα βάλω το preset που έχω φτιάξει μέχρι στιμγής αν αυτό βοηθάει. DW_collectors.zip
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου