Προς το περιεχόμενο

nick_ls

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    343
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από nick_ls

  1. Κάπου εκεί είμαι ανάμεσα πάντως, tb5 ή custom 5 και 59 ή jazz για λαιμό. Το σκέφτομαι όμως σοβαρά και για τους emg και πιο πολύ για 81-60, νομίζω you can't go wrong with them. Μία μικρή ανησυχία ότι θα πρέπει να σκάψουμε την κιθάρα. Ξέρεις αν χωράει η μπαταρία στη θήκη των ποτενσιόμετρων; Έχει χώρο πάντως, για μια 9βολτη.
  2. Τους έχω σκεφτεί και τους tonerider, αν και δεν ξέρω γιατί σκεφτόμουν να τους πάρω για μία ωραία les paul που έχω, νομίζω είναι πιο ροκ μαγνήτες. Το σπλιτάρισμα γιατί σου φαίνεται άχρηστο; Είναι σαν ο humbucker να γίνεται single coil. Σε εκείνη τη schecter που είχα, ήταν τόσο γλυκός και δυνατός ο emg, είχε πολύ ωραία δυνατά και για καθαρά και για σόλο. Εκεί κατάλαβα πόσο μύθος είναι αυτό που ακούγεται συχνά, ότι οι active emg είναι ψυχροί, ακούγονται παντού ίδιοι και είναι μόνο για metal.
  3. Ευχαριστώ, κ εγώ σε αυτούς ήμουν πάνω κάτω, βέβαια το καλύτερο θα ήταν να τους δοκιμάσεις. Δεν κρύβω ότι σκέφτηκα και τους emg, ειδικά είχα παίξει θυμάμαι μία schecter Με 81 - 89 που σπλίταραν και ήταν απίστευτα καλοί. Το σπλιτάρισμα το σκέφτομαι κ τώρα σε ό,τι βάλω.
  4. Καλησπέρα και ελπίζω να είστε όλοι καλά! Νομίζω ήρθε η ώρα για αλλαγή μαγνητών σε μία Jackson slx-q (η poplar με το maple καπάκι είναι αυτή), καθώς η κιθάρα είναι πολύ καλή, αλλά πάσχει λίγο στους duncan designed μαγνήτες. Έχετε να προτείνετε κάτι καλό; Ακόμα καλύτερα αν κάποιος το δοκίμασε. Να πω ότι καθώς προσανατολίζομαι σε πολλά είδη και θέλω έναν neck μαγνήτη με γλυκό ήχο και ωραία καθαρά και μαγνήτη bridge για rock-heavy metal (αρκετό heavy metal) σκοπός δηλαδή το versatility. Είχα κατά νου α) για neck seymour duncan 59 ή sh2n (jazz) και β) bridge ίσως seymour duncan sh6 ή ίσως custom 5 ή τον 59 custom hybrid που λένε ότι είναι all around (σκέφτηκα φυσικά και tb4, αλλά τον έχω ήδη σε άλλη κιθάρα και έλεγα να δοκιμάσω κάτι άλλο). Οποιαδήποτε ιδέα, καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
  5. Νόημα δεν έχει όντως, απλώς όσοι το γράφουν δεν χρησιμοποιούν σωστά τη λέξη «ανταλλαγή». Τι είναι η ανταλλαγή; Μία πώληση, όπου το αντίτιμο αντί να είναι χρήμα, είναι άλλο αντικείμενο, παρόμοιας αξίας. Αυτός είναι ο ορισμός και αυτή θα ήταν η σωστή χρήση της λέξης. Πιθανότατα όσοι το γράφουν σκέφτονται ότι τους είναι πιο χρήσιμα τα μετρητά εκείνη τη στιγμή, οπότε ας πούμε συμβιβάζονται αν είναι να πάρουν μετρητό στο χέρι, το οποίο ελαφρώς στερείται νοήματος, διότι αν πάρουν τα λιγότερα μετρητά στο χέρι, αγοράζουν με τα μετρητά που πήραν αντικείμενο μικρότερης αξίας.
  6. Ποτέ δεν έχω πάρει full refund ακόμα και για πράγματα που δεν ήρθαν ποτέ. Μόνο για ό,τι δεν απέστειλε καθόλου μου έδωσε full refund. Εγώ το θεωρώ παντελώς αναξιόπιστο με τρελή σαβούρα που δεν αξίζει να ρισκάρεις τα λεφτά σου, γι' αυτό και το έκοψα.
  7. Το πρόβλημα με το aliexpress είναι ότι κάνει σπάνια full refund, ακόμα και αν δεν έλαβες καθόλου το αντικείμενο. Δεν αξίζει καθόλου για μένα το site, άντε καμιά μεμβράνη κινητού, καμιά θήκη
  8. Καλό είναι κ το trackitonline.ru το ρώσικο, εχει κ μεταφραση στ αγγλικα. Γενικά θέλει υπομονή το AliExpress, πλεον ειναι λαχειο τι θα έρθει και τι όχι.
  9. Πολύ ωραίος ο αυτοσχεδιασμός και οι φράσεις σου! Και ο ήχος φυσικά.
  10. Οι προλαλήσαντες είναι πολύ πιο έμπειροι από εμένα. Η γνώμη μου όμως και τίποτα άλλο, γιατί απ' ότι κατάλαβα θες ενισχυτή για σπίτι και όχι για Live (bedroom player - practice Κλπ), είναι ότι δεν μπορώ να τη χαρώ τη λάμπα στο σπίτι, από άποψη έντασης που είναι και αυτό σχετικό πάντα. Καταλήγω όμως, ότι τελικά χρειάζεται ένας τέτοιου στυλ στο σπίτι (Κατάνα, Υαμάχα). Ας πούμε βλέπω ο Yamaha, έχει σύνδεση πχ τάμπλετ ή κινητού, παίζει το backing track μέσα από τον ενισχυτή και εσύ παίζεις από πάνω, και βάζεις και τα εφφε, έπαθα πολιτισμικό σοκ μόλις το είδα. Για να τα κάνεις όλα αυτά με λαμπάτο, πόσα λεφτά χρειάζονται; Δεν ξέρω, έχει συν κ πλην το πράγμα. Εγώ πάντως δεν βολεύτηκα και νομίζω ότι πάντα ενοχλώ από άποψη έντασης. Βέβαια σου ξαναλέω, δεν είμαι ιδιαίτερα έμπειρος, ούτε κάτι το ιδιαίτερο στην κιθάρα, οπότε σου λέω απλώς τι έχω αποκομίσει από τα λίγα που ξέρω. είδα όμως αυτό και μου άρεσε ιδιαίτερα. Θα το ερευνήσω από κόντα όμως, όταν υπάρξει ευκαιρία, πάντα με τη χρήση μάσκας. κ
  11. Επειδή και εγώ ψάχνω τέτοιου είδους ενισχυτές τελευταία, αλλά λόγω lockdown δεν υπάρχει δυνατότητα να τους ακούσω από κοντά, έχω πάθει πλάκα με όσα διαβάζω και ακούω (σχόλια, γνώμες), α) με αυτόν τον Boss Katana και β) με Yamaha THR, οι οποίοι είναι practice amps φυσικά. Γνώμη μου, άσε τη λάμπα για το σπίτι. Αν θες και γκαζάκι ειδικά. Φαντάσου έχω δύο λαμπάτους πλέον στο σπίτι και το έχω αποφασίσει θα τσιμπήσω έναν από τους 2 πιο πάνω Katana ή THR και μάλλον το δεύτερο, αφού τους ακούσω βέβαια από κοντά. Καλά είναι τα βιντεάκια στο youtube, αλλά αν μπορούμε τους ακούμε από κοντά.
  12. Εγώ πάντως μπερδεύτηκα, ως προς το αντικείμενο του thread. Εντάξει, έλιωσα στο γέλιο με την ατάκα αυτή και ανταποκρίνεται σε κάποιο βαθμό στην αλήθεια, η βάση του καλού χιούμορ νομίζω είναι πάντα κάτι που στηρίζεται στην αλήθεια.
  13. Θεωρώ πως τα jumbo frets βοηθούν εξαιρετικά στην ταχύτητα πέρα από τα bends, εξάλλου τα scalloped necks έχουν την αίσθηση ακόμα μεγαλύτερου τάστου, ο λόγος ότι για να ακουστεί η νότα, ο παίχτης ακουμπάει με τη λιγοστή απαραίτητη δύναμη τη χορδή, επομένως γλυτώνει χρόνο (εκατομμυριοστά αλλά συνολικά..μαζεύονται) για να πάει στην επόμενη νότα. To έχει πει και ο Yngwie Malmsteen αυτό έμμεσα, Basically, it's like having very high frets. But more extreme because I have carved out wood and high frets. You can put a fuckin' train on these things https://www.ultimate-guitar.com/news/general_music_news/yngwie_malmsteen_how_i_got_into_scalloped_fretboards.html
  14. Γενικά αυτό που κάνει το μπράτσο πιο γρήγορο, επομένως κατηγοριοποιεί μία κιθάρα σε shred και άλλες σε λιγότερο ή περισσότερο shred, τουλάχιστον για τους περισσότερους κιθαρίστες, είναι το radius σε συνδυασμό με το πάχος-σχήμα των τάστων, medium, jumbo κλπ. Δεν είναι τυχαίο που οι γρήγοροι κιθαρίστες (οκ όχι όλοι προφανώς αλλά αρκετοί αν όχι οι περισσότεροι), χρησιμοποιούν scalloped necks, jumbo frets και πολύ πιο flat μπράτσα από το 12ο τάστο και μετά, που στην ουσία τι κάνουν όλα αυτά; Δίνουν την αίσθηση ότι παίζεις με ακόμα πιο χοντρά και ψηλά τάστα και πιο flat λαιμό και επίσης βολεύουν στα γρήγορα bends. Δες ας πούμε για παράδειγμα η fender, από κάτι 7,5 radius και κάτι vintage τάστα, έβγαλε σταδιακά jumbo frets, scalloped necks. Αυτό το αποδεικνύουν τα signature μοντέλα πχ της fender η οποία απευθύνεται παραδοσιακά σε μη shredders (βλ. πχ τα μοντέλα signature Malmsteen, Eric Johnson, Dave Murray που μάλλον τους λες γρήγορους κιθαρίστες). Χρησιμοποιώ το παράδειγμα της fender γιατί όταν χρειάστηκε να απευθυνθεί σε πιο γρήγορους κιθαρίστες, άλλαξε τα κλασσικά της specs.
  15. Να ΄σαι καλά, είμαι φαν της jackson, γιατί όντως φαίνονται μεταλλάδικες αλλά παίζουν τα πάντα. Απλώς μου έκανε εντύπωση ότι η δικιά σου έχει το αμερικάνικο headstock και φαίνεται neck through αλλά δεν θυμάμαι οι παλιές Γιαπωνέζικες να βγαίνουν neck through, οπότε έτσι εξηγείται. Καλά παιξίματα!
  16. Τι τρελό κιθαρόνι είν' τούτο; (η Jackson) πολύ ωραία σύνθεση, είχες στο youtube θυμάμαι ανεβάσει και μία εξαιρετική μπλουζο-μπαλάντα instrumental, εύγε πολύ ωραίος!
  17. Ωραίο το review, αν και δεν ξέρω γιατί χωρίς να έχω παίξει Prs δεν με τραβάνε καθόλου αισθητικά. Πολύ ωραίοι και οι ήχοι σου. και Χρόνια σου Πολλά.
  18. Καλησπέρα, πράγματι συνέδεσα τον ενισχυτή σε δύο άλλα σημεία του σπιτιού, όπου παίρνει ρεύμα από άλλη φάση και δεν το έκανε καθόλου. Μάλλον πρέπει να βρω ηλεκτρολόγο για το σπίτι τελικά. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, δεν ακούγεται καθόλου αυτό το πράγμα στις άλλες πρίζες. Ίσως αλλάξω και λάμπες πάντως, θυμήθηκα ότι την powertube δεν την έχω αλλάξει ποτέ και τον έχω 5-6 χρόνια.
  19. Διόρθωση: το κάνει και με πεταλιέρα στη λούπα και χωρίς και νομίζω ότι χειροτερεύει ο θόρυβος μέρα με τη μέρα, είναι σαν ένα μόνιμο τρέμολο εφφέ. Εν τω μεταξύ αν συνδέσω καλύτερο καλώδιο, ο θόρυβος βγαίνει εντονότερος. Οι λάμπες μόνο δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι, έχω να τις αλλάξω πολύ καιρό και όταν τις είχε αλλάξει είχα βάλει κάτι φθηνές κινεζιές, ίδιο τύπο μεν.
  20. Ναι, δεν είναι πεσμένη η απόδοση του καθόλου και εντείνεται όσο πηγαίνω το tone στο τέρμα, αυτό είναι κάτι σαν ισορροπία high - low συχνότητας σε αυτόν τον ενισχυτή. Έχω να αλλάξω πάνω από 3 χρόνια λάμπες αλλά δεν έχω παίξει και πολύ. Πάντως κάτι δεν πάει καλά, δοκίμασα 6-7 καλώδια, τα 4 σχεδόν καινούργια, το κάνει και με τις 2 κιθάρες, δλδ δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, ο ενισχυτής φταίει.
  21. Καλησπέρα, φαίνεται να έχω ένα πρόβλημα με τον ενισχυτή μου, δεν μου το έκανε ποτέ αυτό το buzz, έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να είναι; Με την πεταλιέρα στο return δεν μου το έκανε καθόλου, άρα αυτό μας δείχνει μάλλον πρόβλημα στο Preamp? Μήπως απλά θέλει λάμπες; Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη. 20200422_011151_1.mp3
  22. Ναι μια χαρά ήταν, πολύ ωραία. Πιο πολύ εννοούσα και πέρα από τα συγκεκριμένα κλιπς. Σ' ευχαριστώ, με βοήθησες αρκετά!
  23. Ναι ναι είναι ακριβώς έτσι, νομίζω και με τα attenuator κόβεται ο ήχος, δεν βγαίνει όπως τον θες, έχω ακούσει αρκετά κλιπς σου με τον blackstar πάντως, αν και δεν πρέπει να είναι ακριβώς full tube, την κάνει τη δουλειά. Από καθαρά δεν ξέρω πώς σου φαίνεται.
  24. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ρε παιδιά! Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλους! Και γιατί όχι, κάνουμε Ανάσταση όλοι μαζί μέσω διαδικτύου, συζητώντας για ωραία πραγματάκια, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εύχομαι υγεία σε όλους, με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, υγιή και χαρούμενα! Έχω άνθρωπο που κατασκευάζει ναι και ξέρω ότι είναι πολύ καλός, οπότε θα πρέπει να κάνω επιλογή των μεγαφώνων μετά, μακάρι να προλάβαινα να πάω σε ένα μαγαζί να τα ακούσω όλα από κοντά. Από γνώμες που συνέλεξα μέσω διαδικτύου κυρίως, βλέπω τα celestion V30 ως αρκετά versatile, δυστυχώς δεν μπορείς να τ ακούσεις όλα και πάλι δε νομίζω ότι έχω το αυτί. Θα τα κοιτάξω αυτά τα eminence πάντως. Πολύ ενδιαφέρον αυτό, επομένως δεν έχει να κάνει με την ένταση αλλά με το headroom; Οπότε καταλήγω μάλλον να αγοράσω ή να φτιάξω 2 χ 12. Το καλό θα ήταν να μπορείς να έχεις την επιλογή να τη μετατρέπεις σε ανοιχτή ή κλειστή καμπίνα. Μου κάνει εντύπωση ότι στις έτοιμες καμπίνες από άποψη τιμής, ανεβαίνει λίγο περισσότερο η 2 χ 12, σε σχέση με την 1 χ 12, άρα λέω να δω για 2 χ 12. Πάντως από έτοιμες (καινούργιο ή ακόμα καλύτερα σε μεταχείρο) εάν τελικά δεν κάνω παραγγελία, καταλήγω μάλλον σε κάτι ακριβότερο με το σκεπτικό ότι δεν θα την αλλάξω και καταλήγω σε μία από αυτές. 1) https://www.skroutz.gr/s/8510955/Marshall-1936V-Vintage.html 2) https://www.skroutz.gr/s/4796847/Marshall-1936.html 3) https://www.skroutz.gr/s/5536053/Orange-PPC212OB-Open-Back.html ή 4) https://www.skroutz.gr/s/20867939/Blackstar-Silverline-212-Speaker-Cabinet.html. Δεν ξέρω αν έχετε άποψη για κάποια από αυτές. Είναι πολύ καλός ο vht special 6 ultra που έχω (combo), αλλά θέλω περισσότερα γκάζια χωρίς πετάλια στα οποία καταφεύγω αναγκαίως, οπότε λέω να πειραματιστώ με mini heads πχ marshall dsl20h ή peavy 6505 Mini Head (που έχει και το attenuator) 1, 5 ή 20 βαττς ή ακόμα σκέφτομαι και τον dsl1hr που το παίρνεις παντού, οπότε σε συνδυασμό με μία από τις ως άνω καμπίνες να κλείσω για ενα δύο χρόνια. (εννοείται αγορά από Ελλάδα, έχουμε τιμάρες πλέον)!
  25. Καραντίνα = ευκαιρία για νέα θέματα,. Έκανα μία αναζήτηση αλλά δεν βρήκα σχετικά πρόσφατα θέματα, πλην του 2010 ως 2015, οπότε σκέφτηκα να ανοίξω ένα καινούργιο, προσανατολίζομαι να αγοράσω καμπίνα ώστε να αλλάζω κεφαλές, καθώς νομίζω θα με βολέψει εφεξής αυτή η λύση. Ήθελα να θέσω κάποια θέματα προς συζήτηση εάν δεν σας κουράζω. Για εντάσεις σπιτιού, σίγουρα δεν χρειάζομαι λόγω μεγέθους 4 χ 12, προσανατολιζόμουν σε μια 2 χ 12 ώστε να υπάρχει πληθώρα επιλογών γενικότερα και ας είναι υπερβολή σε σχέση με μία 1 χ 12 καθώς η τιμή τους δεν αλλάζει ιδιαίτερα, οπότε λέω the more the marrier, ή μήπως όχι εν προκειμένω; Ζητάω κάτι το οποίο να είναι όσο το δυνατόν πιο versatile, ως προς το είδος, το οποίο προσανατολίζεται (ευτυχώς παρά το γήρας) σε metal καταστάσεις. Επομένως, αξίζει 2 χ 12 ή 1 χ12 για εντάσεις καθαρά σπιτιού; Έχετε υπόψιν κάποιο μοντέλο που να είναι αξιοπρεπές και versatile; Ή κάθε καμπίνα ανάλογα τί φοράει προσανατολίζεται σε συγκεκριμένο ενισχυτή; Ή να πάρω ένα harley benton να τελειώνει ή ένα Marshall; Επίσης καθώς γνωρίζω καλό κατασκευαστή, θα ήταν καλή λύση να πάρω τα μεγάφωνα και τα ξύλα και να μου το φτιάξει εξ αρχής; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις, δεν γνωρίζω επί του θέματος.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου