Προς το περιεχόμενο

Georgios

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    77
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Georgios

  1. Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά. Βρίσκομαι στην αναζήτηση μιας USB κάρτας ήχου προς αντικατάσταση της on board κάρτας ήχου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Η κάρτα θα ήθελα να λειτουργεί και σε windows XP και σε windows 7 και να κάνω μ' αυτήν κυρίως τις παρακάτω 3 δουλειές: 1. Να ακούω τον υπολογιστή μου μέσα απ' αυτήν. 2. Να γράφω 2-3 φορές το χρόνο 1 ή 2 μικρόφωνα ταυτόχρονα. 3. Να έχω τη δυνατότητα να γράψω ζωντανή μουσική παράσταση σε στέρεο από έξοδο μείκτη, είτε μέσω των XLR, είτε μέσω των TRS εισόδων. Το budget είναι 100-130 ευρώ και το ζητούμενο είναι φυσικά όσο το δυνατόν η καλύτερη ποιότητα στην ηχογράφηση (είτε από mic preamps, είτε από TRS) και την αναπαραγωγή. Από ηχεία για τον υπολογιστή υπάρχουν monitor της Roland και multimedia ηχεία της Creative. Κοιτάζοντας τις πρώτες 20 σελίδες του τομέα Computers για κάτι που να ταιριάζει με το ερώτημα που θέτω, είδα ότι αρκετοί προτείνουν την Focusrite Scarlett 2i2. Απ' την άλλη, από γνωστό κατάστημα μου πρότειναν σαν πολύ καλή επιλογή την Steinberg UR22. Εδώ μου φαίνεται παράξενο ότι δεν αναφέρονται από τον κατασκευαστή τα audio specs της. Οποιαδήποτε γνώμη ή εμπειρία για το θέμα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα. Με τη φράση "rp" εννοούσαν όλα τα rp (και το rp-155 π.χ.) ή μόνο τα 500 και 1000? Ευχαριστώ.
  3. Όλοι προτείνουν Tonelab για τα γκάζια, γιατί αυτό ενδιαφέρει πρωτίστως τους κιθαρίστες. Όχι ότι της boss είναι καλύτερα. Αλλά σε chorus/delay/reverb η tonelab δεν νομίζω ότι ανταγωνίζεται άλλες ακριβότερες λύσεις σε rack.
  4. To φαντάζομαι Άγγελε αλλά υποτίθεται ότι θέλεις και έναν κομπρέσσορα πριν την προενίσχυση για να σου δώσει sustain.
  5. Για ποιο pod λες; Το μοντέλο αυτό υπήρχε στο XT Live ή ήταν μέρος κάποιου add-on pack?
  6. Το Pod δεν μου γεμίζει το 'αυτί', αν και έχω ακούσει μόνο το XT live κατ' ιδίαν. Για το sansamp classic δεν το ήξερα, τσουχτερό λίγο στην τιμή. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
  7. Γεια χαρά παιδιά. Θέτω το ερώτημα του τίτλου μιας και ψάχνω ένα ποιοτικό πετάλι distortion που να παίζει connect σε μείκτη και να αναπαράγει καλά 2 ηχοχρώματα: 1. Ένα κλασσικό overdrive με 'λαμπάτη αίσθηση'. 2. Το κλασσικό rektifier γκάζι. Πιστεύω να καταλάβατε τί εννοώ. Με ενδιαφέρει επίσης το κατά πόσο χρωματίζει το σήμα το κάθε πετάλι, κυρίως στο bypass και πόσο 'γρήγορη' αίσθηση δίνει, αυτό που λένε κάποιοι ατάκα. Τα Digitech της σειράς Χ απ' όσο ξέρω έχουν επιλογή για ενεργοποίηση προσομοίωσης καμπίνας, γι αυτό και τα βάζω σαν επιλογή. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.
  8. Exarhos, είχες το Artist, το Studio Tube ή το Limited Edition?
  9. Γεια σας. Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω γνώμες για λογαριασμό ενός φίλου που τώρα αρχίζει και θέλει να παίζει μέταλ. Μια Ibanez ή jackson με δύο διπλούς και τρέμολο, δεν είναι καλή επιλογή; Μιλάω για λεφτά μέχρι 250 Ευρώ.
  10. Καλημέρα. Εννοώ ότι μαζί με το compression αλλάζει και ο ήχος σε κάτι πιο γλυκό, κάτι που γίνεται π.χ. με κομπρέσορα Digitech. Αν αυτό γίνεται με όλους τους κομπρέσορες, τότε ΟΚ.
  11. O ED-1 έχει βίνταντζ ήχο; Σε στυλ Gilmour; Ευχαριστώ.
  12. Καλύτερα ξεχωριστή πεταλιέρα/preamp αφού μπορείς με το πόδι να αλλάζεις presets. Αυτοί οι φτηνοί modeling που προτάθηκαν αλλάζουν μόνο κανάλι μέσω ποτοδιακόπτη, τα εφφέ μένουν στην ίδια κατάσταση. Αν θέλεις τα γκάζια του λαμπάτου ενισχυτή, θα περάσεις το πολυεφφέ σου στην λούπα.
  13. Φυσικά το έγραψα σαν αστείο μιας και είπε ο φίλος ότι παίζει meola. Ήταν λίγο offtopic...
  14. Παρεξηγήσατε. Δες εδώ: .
  15. @Vodkapower: You must be able to tap the foot. Φιλικά.
  16. Πράγματι. Θα ήθελα να ακούσω κλιπάκια με delay και βάθεια (κυρίως).
  17. Aυτό συμβαίνει με τα X3 μοντέλα και μου κάνει εντύπωση, γιατί είχα την αίσθηση ότι το X3 pro, ας πούμε, είναι πιο δυνατό σε CPU από το X3 live και άρα θα είχε τα δικά του demo. Όλα τα Pod δεν είναι ίδια. Πολλοί χρήστες λένε ότι στην σειρά X3, έχουν αφαιρέσει αυτό το ενοχλητικό βζζζζζζ που είχαν τα περισσότερα μοντέλα στο Xt. Περιττό να πω, ότι όλα τα παραπάνω που έγραψα, δεν δίνουν απάντηση στο ερώτημα του Ε7#9.
  18. Φίλε Spimav_z, το gfx 700 ακούγεται καλά; Είναι καλύτερο από τα σημερινά gt?
  19. Αν περάσεις κανένα Gt-2 ή Triac στην λούπα, δεν μπορείς να έχεις καλό ήχο; Ταιριάζει η ποιότητα των παραπάνω πεταλιών (εφόσον τα δεχτούμε ως ποιοτικά) με τους κονβέρτορες και τα εφφέ της X3; Το έχει δοκιμάσει κάποιος;
  20. Άλλο σχολίασα εγώ. Για κρασάρισμα δεν ξέρω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου