Προς το περιεχόμενο

Apaleftos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    95
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • My Band(s)
    The Sputniks, Dark Path, Εν κατακλείδι, Red Hot chilli Burgers
  • Day job
    Υπάλληλος
  • Τόπος
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Apaleftos

3

Φήμη

  1. Πρόκειται σίγουρα περί απάτης. Το γεγονός ότι πάτησες τον σύνδεσμο από το sms που ήρθε στο κινητό σου κρύβει αρκετούς πιθανούς κινδύνους, μερικοί από τους οποίους είναι οι παρακάτω: - Να σου έρχονται τακτικά μηνύματα από 5ψήφια ή άλλους άγνωστους σε σένα αριθμούς με ταυτόχρονες χρεώσεις στον λογαριασμό σου της κινητής ή να αφαιρείται κάθε φορά ένα ποσό από το καρτοκινητό σου αν έχεις τέτοιο. Το συγκεκριμένο θέμα λύνεται μόνο σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία έχεις συμβόλαιο ή κάρτα. Το είχε πάθει η γυναίκα μου. Μεγάλος μπελάς για να το σώσουμε και αφού τράβηξαν ένα σωρό χρήματα μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι. Ευτυχώς είχε καρτοκινητό και όταν τελείωνε η κάρτα δεν μπορούσε να τραβήξει άλλα. - Το κινητό σου να στέλνει sms σε άγνωστους σε σένα παραλήπτες και φυσικά να χρεώνεσαι για αυτό. - Με το πάτημα στον σύνδεσμο να έδωσες άθελά σου άδεια για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στο κινητό σου, με πιθανή συνέπεια την πλήρη πρόσβαση του απατεώνα σε ότι πληκτρολογείς και σε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές του κινητού σου. Θα σε συμβούλευα να μην κάνεις είσοδο σε τράπεζες και συναλλαγές μέσω του κινητού σου και γενικά να μην μπαίνεις στα όποια account σου που απαιτούν να πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου για είσοδο, μέχρι να σιγουρευτείς από ειδικό ότι το κινητό σου είναι καθαρό. Με παραπλήσια μέθοδο εγκαταστάθηκε στο κινητό κάτι βουλευτών το λογισμικό predator το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει τις συνομιλίες και δεν ξέρω και τι άλλο του χρήστη. Οπότε θα ήταν ασφαλέστερο κατά την άποψή μου να επισκεφτείς κάποιον ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις και να ελέγξει τη συσκευή σου για πιθανή μόλυνση. Επίσης, να παρακολουθείς πολύ στενά από εδώ και πέρα τις χρεώσεις στον λογαριασμό κινητής σου ή στο καρτοκινητό σου για να εντοπίσεις έγκαιρα τυχόν χρεώσεις. Ελπίζω τίποτα από τα παραπάνω να μην έχει συμβεί.
  2. Αφού κοιτάς το Thomann, θα σου έλεγα να δεις και τον ενισχυτή που βγάζει, τον Harley Benton Tube 15 Celestion. https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube15_celestion.htm 15βατ φουλ λάμπα με πολύ ωραία καθαρά, πολλές επιλογές στο EQ, master volume, κουμπί επιλογής 15W σε 1W και πίστεψέ με ότι το 1W σε διαμέρισμα ακούγεται σε ένταση αρκετά πάνω από το επιτρεπτό. Επίσης έχει και spring reverb και fx loop. Το ηχείο του δεν είναι τίποτα αξιόλογο αλλά είναι 12" οπότε επιδέχεται αντικατάστασης για σούπερ αναβάθμιση αν και εφόσον το θελήσεις. Με την ανάλογη ρύθμιση στο EQ θα βγάλεις άνετα ωραίο καθαρό ήχο για jazz και θα σου μείνουν και καμιά 1000 ευρώ (αν υπολογίσεις και το attenuator που θα έπαιρνες) για να πάρεις μπύρες για 2 ζωές. Άμα θελήσεις, μπορείς να αλλάξεις και τον τύπο από τις λάμπες προενίσχυσης για να βάλεις άλλες που να σπανε αργότερα, ώστε να κερδίσεις λίγο περισσότερο clean headroom, αν και νομίζω ότι αυτό που παρέχει ήδη, θα σε καλύψει. Τέλος, με το stock ηχείο του, είναι πανάλαφρος για μετακινήσεις και έχει και σέξι χρωματάκι. Βρήκα και ένα βεντεάκι στο youtube:
  3. Το είχα πάρει πριν χρόνια και δεν το αποχωρίζομαι μιας και μου αρέσει πολύ ο ήχος του, άσχετα αν αρκετοί φίλοι τότε τα υποτίμησαν. Έχει κερδίσει τη θέση του με σχετική άνεση για 3 βασικούς λόγους: 1) Το ότι δεν σκοτώνει τον ήχο (να 'ναι καλά το bass knob) και έτσι κερδίζεις ένα gain stage απίστευτα πιστό στον ήχο του ενισχυτή. 2) Η άριστη συνεργασία του με άλλα πετάλια overdrive ή distortion είτε πριν είτε μετά. 3) Η 2η έξοδος με cab simulation για περίπτωση έκτακτης ανάγκης σύνδεσης καρφί σε PA ή για τη χρήση κουρδιστηριού τσέπης αντί για ολόκληρου πεταλιού, όπως και τη χρησιμοποιώ εγώ. Το μειονέκτημά του είναι το gain knob του. Όσο πλησιάζει στη μέση και ανεβαίνει, ο ήχος γίνεται όλο και χειρότερος. Η εκτίναξη της τιμής του δεν νομίζω να κρατήσει για πολύ και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των επίσης discontinued πρώην "συλλεκτικών" πεταλιών Μarshall (Guv'nor, Shredmaster κτλ) μέχρι που τα ξανάβγαλε φέτος η ίδια η Marshall στο 1/4 από εκεί που είχαν σκαρφαλώσει τα μεταχειρισμένα, τα οποία και μάλλον θα μείνουν στο χέρι των επίδοξων κατόχων τους.
  4. Μπορείς να ψάξεις για προστατευτικές γωνίες επίπλων. Έχει για μωρά (σιλικόνης) αλλά έχει και βιδωτές. Επίσης μπορεί να βρεις σε καταστήματα με μεντεσέδες κλπ. Δεν έχω καμία σχέση με τα παρακάτω καταστήματα αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Google με τις εικόνες, βρήκα αυτά: https://zalonis.eu/gwnia-profylakshs-epiplwn-25-nikel https://www.karatzios.gr/gonies-adam-hall-4071-plastikes/2373/1/36737 Αν ψάξεις περισσότερο, θα βρεις και άλλους και πολύ πιθανόν και στην περιοχή σου.
  5. Όσον αφορά στο μικρόφωνο και επειδή μπορεί να θέλει να έχει ελεύθερα τα χέρια της, μπορείς να δεις κι αυτό ή κάτι παρόμοιο: https://www.thomann.de/gr/fun_generation_ul_241_headset.htm Περιλαμβάνει το μικρόφωνο-πομπό και τον δέκτη που θα κουμπώσει σε όποιο ηχείο επιλέξει.
  6. H trap θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η σύγχρονη πανκ. Μουσική όχι για τη μουσική, αλλά για την πρόκληση των ηθών και των αξιών. Όπως τότε εμφανίστηκε η πανκ και το άσιντ παρέα με σκοπό την προσβολή στην αισθητική και το κατεστημένο και επηρέασε αρκετά ατίθασα νιάτα που αντέγραψαν το εκκεντρικό στυλ και την επιθετική συμπεριφορά. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι που έγινε αγαπημένο παιδί του κατεστημένου, απομυζήθηκε από οποιαδήποτε αυθεντικότητα και αυτοκαταστράφηκε κάνοντας πλούσιους κάποιους μανατζαρέους και κάποιες δισκογραφικές. Σε αυτή τη 2η φάση νομίζω ότι βρίσκεται τώρα και η τραπ. Αφού είχε γίνει η "underground μαγκιά" μεταξύ των εφήβων, τώρα έχει γίνει mainstream, έχουν πέσει τα φώτα πάνω σε καμιά δεκαριά από αυτούς οι οποίοι όπως πάει θα φαγωθούν μεταξύ τους και θα εξαφανιστούν μαζί με το είδος αυτό. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να βγει κάτι άλλο αντίστοιχο, πάντως.
  7. Εγώ θα πρότεινα, αν φυσικά σου αρέσει το τραγούδι αυτό, το Brothers in arms των Dire Straits. Μπορεί να είναι μπαλαντοειδές, αλλά εμένα με είχε βοηθήσει ανάμεσα στα μεταλ νιάτα μου, να δώσω σημασία στην απόδοση της κάθε νότας και φράσης όσο τελειότερα και πιο εκφραστικά γίνεται κι ας το έπαιζα με πένα. Να βρω ακριβώς σε ποιο σημείο της ταστιέρας και πώς παίζει την κάθε νότα ώστε να ακούγεται έτσι κτλ.Είναι σχετικά αργό, έχει πολλές φρασούλες μέσα, μικρές και μεγαλύτερες οι οποίες έχουν αρκετές κοινές νότες και όσο το παίζεις και ενσωματώνεις τις τεχνικές που έχει, παίζεται και ακούγεται καλύτερα, καθαρότερα, αποκτάς έλεγχο στα σηκωματα κλπ. Βοηθά επίσης γιατί πρέπει να παρακολουθείς τις εναλλαγές ακόρντων που κάνει το πλήκτρο για να βρεις πού και πότε θα μπεις και πότε θα αλλάξεις φράση. Πάντως, για τη δική σου περίπτωση, ίσως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να παίζεις περισσότερο με το αυτί και να χρησιμοποιείς τα tabs μόνο για να βρεις κάποια νότα και όχι την ώρα που παίζεις το σόλο. Καλή επιτυχία γενικότερα και μην τα παρατήσεις γιατί θα σε αποζημιώσει σίγουρα
  8. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Είναι χρήσιμη σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πουθενά JJ λάμπες εντός της χώρας. Εγώ φοβήθηκα να προχωρήσω την παραγγελία στο site αυτό και για αυτό ξεκίνησα το θέμα. Ευτυχώς τελικά, γιατί το ελληνικό κατάστημα αποδείχτηκε γρηγορότερο αλλά και φθηνότερο. Να 'ναι καλά ο superfunk.
  9. O freebytes έχει διαθέσιμες. Σε ευχαριστώ. Με έσωσες. Είχα τρομάξει με τα sold out που έβλεπα. Ε θα συμμετέχω κι εγώ τότε με το αμελητέο ποσοστό μου στο 90% ! Όχι, δεν θα σκάσω και για αυτό. Σε ευχαριστώ.
  10. Ευχαριστώ παιδιά αλλά οι λάμπες δεν είναι διαθέσιμες σε αυτά τα 2 site. Θα τηλεφωνήσω σήμερα στο freebytes και ελπίζω να έχει διαθεσιμότητα αν και τις πουλάει μεμονωμένα και δεν έχει matched pairs. Έχει κανείς άποψη για το site της JJ( ;) που ανέφερα παραπάνω;
  11. Σε ευχαριστώ φίλε. Με κάλυψες. Απλά δεν φαίνεται η διαθεσιμότητα. Αυτό Αμερικάνικο δεν είναι; Θα προτιμήσω το freebytes. Ευχαριστώ
  12. Καλημέρα σε όλους. Ψάχνω να αγοράσω λάμπες JJ 6V6s και τα εγχώρια μαγαζιά και ο Θωμάς δεν έχουν απόθεμα. Στο google βρήκα το site αυτό: https://www.jjtubes.eu/6v6-s-matched-pair?search=6v6 Πριν προχωρήσω σε παραγγελία, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει αγοράσει από το συγκεκριμένο και το θεωρεί αξιόπιστο ή όχι. Με προβλημάτισε το γεγονός ότι υπάρχει και άλλο site με παρόμοια ονομασία https://www.jj-electronic.com/en/ Είδα παλαιότερη συζήτηση για αυτό το θέμα αλλά ήταν από το 2015ωκαιωτα site αυτά η δεν υπάρχουν πια ή δεν έχουν αυτές τις λάμπες. Αν υπάρχει κάποιο άλλο αξιόπιστο site για αγορά εντός ΕΕ ή εντός Ελλάδας εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτο. Για εκτός ΕΕ προς στιγμή δεν ψήνομαι να μπλέξω με τελωνεία.
  13. Από άλλες συναλλαγές με χώρες εκτός ΕΕ, εγώ θα σε συμβούλευα να προσέξεις τα παρακάτω: α) Να σου καταθέσει μπροστά όλο το ποσό και στο έμβασμα που θα κάνει να είναι σε Ευρώ και να ορίσει ότι τα τραπεζικά έξοδα θα τα αναλάβει όλα αυτός ως καταθέτης, δηλαδή στα τραπεζικά έξοδα να διαλέξει την επιλογή "OUR", αλλιώς θα χάσεις και από την ισοτιμία και από τα νταβατζιλίκια των τραπεζών και σε σένα θα φτάσουν αρκετά λιγότερα χρήματα από τα συμφωνημένα. β) Τη μεταφορά και τη συνεννόηση με την κούριερ ή τη μεταφορική που θα αναλάβει την εξαγωγή, να την αναλάβει εξολοκλήρου ο παραλήπτης στις ΗΠΑ με δικό του κωδικό στην κούριερ και όλα τα έξοδα στον κωδικό του, αλλιώς οι κούριερ θα σε ταράξουν στις χρεώσεις (εκτελωνιστικά εξαγωγής, κ.ο.κ.). Με τα παραπάνω πιστεύω οτι θα είσαι κατά 99% καλυμμένος. Το θέμα είναι οτι μάλλον αυτόν δεν τον συμφέρει, εκτός αν είναι γαλαντόμος και του περισσεύουν.
  14. Για όποιον ενδιαφέρεται, η Positive Grid έχει 60% έκπτωση για το BIAS FX 2 την elite έκδοση. Με την έκπτωση το δίνει 119$ (100€). Είναι εξαιρετική standalone και VST εφαρμογή προσομοίωσης για ενισχυτές, πετάλια κτλ.
  15. Δοκίμασε να ξετσεκάρεις το "record enable" στη ρύθμιση του output στο μενού που φαίνεται στο ποστ με τις φωτογραφίες. Με τσεκαρισμενο αυτό ίσως να παίρνει το σήμα όπως προκύπτει μετά το monitoring mix. δες κι εδώ. https://www.manualslib.com/manual/930920/Lexicon-Lambda.html?page=11
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου