Προς το περιεχόμενο

GZaimis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  113
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από GZaimis

 1. Γεια σε όλους σας! Με χαρά μοιράζομαι μαζί σας ένα ακόμη split screen cover της αγαπημένης μου μπάντας των Dream Theater, σε ένα από τα πιο γνωστά τους instrumental κομμάτια με το πολύ χαρακτηριστικό riff των 5/4 στην αρχή. Αυτή τη φορά όλοι οι συμμετέχοντες είναι Έλληνες. Οι ήχοι στα πλήκτρα έρχονται από το Korg Triton Studio και το Roland JV-1080 που είναι πολύ χαρακτηριστικό για τους 90s ήχους της εποχής που γράφτηκε το κομμάτι. Ελπίζω να σας αρέσει!
 2. GZaimis

  Trivium - Beyond Oblivion (Full Cover)

  Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου!
 3. Καλορίζικο, Κώστα! Προσωπικά έχω το D-50 εδώ και λίγα χρόνια και ακόμη ανακαλύπτω συνεχώς καινούργιους ήχους, ειδικά από τότε που βγήκε το re-release του ως D-05. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσεις πολλές δημιουργικές και ευχάριστες ώρες με την Linear Arithmetic synthesis.
 4. GZaimis

  Cos_dr - "Return of the Unicorn"

  Πολύ ωραία μουσική, Κώστα! Μου άρεσε πολύ ο soundscape-χαρακτήρας της σύνθεσής σου και με το βίντεο, ο συνδυασμός είναι πανέμορφος! Ακούγοντάς το, με ψήνεις πολύ με το V-Synth! ;D
 5. Με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε μια ακόμη συνεργασία, παίζοντας την προσωπικά αγαπημένη μου μουσική των Dream Theater! Όπως και σε άλλες παρόμοιες συνεργασίες, έτσι και εδώ, ο καθένας ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε τα μέρη του στον χώρο του και στην συνέχεια όλα τα αρχεία συνδυάστηκαν, ώστε να δημιουργηθεί το παρόν βίντεο. Καλή ακρόαση!
 6. Μπαίνει και αυτό στο πλάνο μελέτης. Χίλια ευχαριστώ επίσης, φίλε μου!
 7. Χίλια ευχαριστώ, φίλε μου! Ισχύει ότι μετά από αρκετή ώρα κουράζομαι και υποθέτω ότι όντως βάζω παραπάνω δύναμη απ' ό,τι χρειάζεται. Θα το δοκιμάσω, όπως περιγράφεις. Να υποθέσω η τεχνική είναι ίδια και σε καθαρή και σε παραμόρφωση;
 8. Με μεγάλη χαρά μοιράζομαι έναν ακόμη αυτοσχεδιασμό / keyboard shredding μαζί σας. Αυτό όμως που με χαροποιεί πιο πολύ, είναι ότι πρόκειται για την πρώτη μου σοβαρή απόπειρα ηχογράφησης κιθάρας όπου παίζω ο ίδιος. Ασχολήθηκα με κιθάρα πολύ παλιά μόλις για δύο μήνες, διέκοψα και ξανάρχισα εδώ και λίγο καιρό, μελετώντας με την βοήθεια της εφαρμογής Yousician, οπότε ό, τι ακούτε από κιθαριστικό παίξιμο είναι μόλις με 5 μηνών μελέτη. Θα χαρώ πολύ για οποιοδήποτε σχόλιο, ειδικά για κιθαριστικές συμβουλές μια που είμαι τελείως αρχάριος στον χώρο αυτό. synthesizer: Korg Triton Studio guitar: Chapman ML1 Modern Lunar
 9. GZaimis

  Νoiziest collab jam - The tracks

  Απολαυστικότατα και τα δύο tracks! Παιδιά, πραγματικά το καταδιασκέδασα, έχοντας αυτή την ευκαιρία να τζαμάρω μαζί σας. Πολλές ευχαριστίες και στον εμπνευστή / δημιουργό της όλης ιδέας. Οι δε κιθάρες που άκουσα, μου δίνουν ώθηση να μελετήσω κιθάρα ακόμη περισσότερο (έχει 3 μήνες που ασχολούμαι σοβαρά με την εξάχορδη και σίγουρα έχω πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου - μάλλον σύντομα θα αρχίσω να ρωτάω και στα αντίστοιχα κιθαριστικά νήματα του noiz)... Κώστα, ΜΕΣΑ με τα χίλια για την ιδέα σου! Μου άρεσαν επίσης και οι δύο σου προσεγγίσεις σε πιάνο και φωνητικό αυτοσχεδιασμό!
 10. Μόλις είδα τι είναι το pro53 και μου κίνησε αρκετά την περιέργεια! ;D Ο ήχος είναι από το Korg Triton Studio, custom ήχος, παραλλαγή του Monster Lead.
 11. Έστειλα πριν σε pm την συμμετοχή μου βάζοντας να παίζει το backing track από την αρχή, αλλά τυπικά δημοσιεύω και εδώ μόνο το απόσπασμα του jamming μου. ;D Edit: Το έγραψα, ακούγοντας το "7", αλλά αν κολλάει και σε άλλη θέση, ελεύθερα. keys_jam_mixed.mp3
 12. Αν και έστειλα ήδη ηχογράφηση, να ρωτήσω: μιλάμε για video clip ή απλά audio clip στο εν λόγω collab jam;
 13. Μπορώ να πάρω το "7" για σόλο στα πλήκτρα με ήχο Monster Lead; Edit: Έγραψα ήδη, "δεν κρατιόμουν"! ;D
 14. GZaimis

  80's Style Rock Improvisation by Stel Andre

  Συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά.
 15. Πάρα πολύ καλή δουλειά!
 16. Με πολύ μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε μια τελευταία δουλειά που κάναμε σε συνεργασία με μουσικούς ανά τον κόσμο (πρέπει να πω ότι οι τρεις από τους πέντε που παίζουμε εδώ, είμαστε Έλληνες). Ένα από τα πρώτα κομμάτια των Dream Theater που δημοσίευσαν σε demo μόλις έναν χρόνο μετά την δημιουργία του ως σχήμα με το όνομα Majesty το 1986. Το 2006 το έπαιξαν live στο Score - 20th Anniversary World Tour και θα έλεγα ότι ακολουθούμε πιο πολύ την μορφή και ήχο του κομματιού που εμφανίζεται σε αυτή την συναυλία τους. Μίξη ήχου και mastering έφτιαξε ο κιθαρίστας της ομάδας και εγώ πέρα από τα πλήκτρα, ανέλαβα το βίντεο. Ελπίζω να σας αρέσει.
 17. GZaimis

  Metallica-Master of puppets piano cover

  Πάρα πολύ καλή δουλειά! Μου άρεσε πολύ η μεταφορά σε πιάνο μαζί με το drums track.
 18. Οπωσδήποτε ένα θέμα για το οποίο μπορεί κανείς να μιλά για ώρες. Γνώμη μου πάντως είναι ότι δεν πρόκειται η απωλεστική συμπίεση να καταργηθεί στον κόσμο του ίντερνετ για δύο λόγους: α) πάντα θα θέλουμε οικονομία μετάδοσης δεδομένων στην ακρόαση μουσικής μέσω streaming, όσο και μικρό να είναι το μέγεθος της πληροφορίας β) η ακρόαση σε lo-fi ακουστικές πηγές, όπως smartphones, laptops, tablets κτλ., είναι πλέον δεδομένη
 19. GZaimis

  One step from the Edge

  Μέχρι στιγμής είμαι στην ακρόαση του πρώτου κομματιού και μου αρέσει πολύ! Μου θυμίζει από πλευράς φωνητικών αρκετά τους Edguy, πιο συγκεκριμένα στο στυλ του δίσκου τους Theater of Salvation (1999).
 20. Να’σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ! Όντως, φέρνει για soundtrack παιχνιδιού, μια που τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια που εγώ έχω παίξει, το soundtrack τους είναι synth-based. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το feedback! Μόλις το ανέβασα και στο SoundCloud εδώ:[soundcloud] [/soundcloud]
 21. Σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! Πράγματι έχουν διαφορετικό χαρακτήρα τα δύο αυτά κλασικά synths και συμφωνώ σε αυτό που λες. Και φυσικά έχει πολύ ενδιαφέρον όταν τα συνδυάζεις αυτά τα δύο μαζί -μπορώ να κάθομαι με τις ώρες παίζοντας μόνο σε αυτά τα δύο: DX7 και D-50! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ωραίο feedback! Αισθάνομαι ότι είμαι μόλις στην αρχή όσον αφορά το hardware των synths: Triton Studio, DX7 και D-50! Σχεδίαζα αυτές τις μέρες να επεκταθώ παίρνοντας το Integra7, αλλά τελικά θα προτιμήσω για αρχή το λεγόμενο «bread & butter» JV-1080 που αν καταφέρω να βρω όπως το θέλω, θα είναι και το πρώτο μου rack synth. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ειδικά τελευταία πρόσθεσα στα ακούσματά μου, Jean-Michel Jarre, Tangerine Dream και Kraftwerk, οπότε ιδέες για έναν συνθετικό πειραματισμό αυτόματα πάνε σε αυτή την κατεύθυνση. Μου δίνεις πολύ ωραία ιδέα! Μπορεί να την υλοποιήσω σε ένα μελλοντικό σπίτι. Να’σαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το εποικοδομητικό σχόλιο! Έτσι, ήθελα να κάνω κάτι αποκλειστικά με το D-50 ως το τελευταίο μου "νέο" synth που πήρα πριν από δύο χρόνια. Το σκάλισα, το έψαξα, οπότε θέλησα να κάνω κάτι μόνο με αυτό. Αισθάνομαι ότι είμαι μόλις στην αρχή των synths όπως έγραψα και πιο πάνω, έχοντας το Triton Studio, DX7 και D-50 (ίσως στα κοντά αποκτήσω και το JV-1080, ήθελα αρχικά το Integra-7, αλλά ακόμη μου είναι δύσκολο). Βεβαίως με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδος, οπότε η αγορά ενός sequencer σίγουρα είναι απαραίτητη και θα έχω υπόψιν αυτό που συστήνεις. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είδα κάπου στο Noiz ένα άρθρο για sequencers, που τα εξηγεί όλα από την αρχή. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, Νέστορα! Να'σαι καλά!
 22. GZaimis

  Smooth Improvisation by Stel Andre

  Καταπληκτικό και το παίξιμο και ο ήχος! Το απόλαυσα!
 23. Καταπληκτικό!!! Η progressive metal είναι η αγαπημένη μου στον χώρο της μέταλ και η δουλειά σου μου άρεσε πάρα πολύ τόσο στο επίπεδο σύνθεσης όσο και της παραγωγής.
 24. Χαιρετώ την παρέα του Noiz! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια νέα δική μου δουλειά, σε στυλ που μόλις για δεύτερη φορά παρουσιάζω. Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την μουσική των 80s, οπότε θέλησα να παίξω κάτι σε αυτό το ρετρό στυλ χρησιμοποιώντας το κλασικό συνθεσάιζερ D-50 της Roland. Κάθε ήχος, καθώς επίσης και τα drums παράγονται από την μηχανή σύνθεσης του D-50, όπου χρησιμοποιώ κυρίως custom, αλλά και κάποιους εργοστασιακούς signature ήχους. Οι γνώστες του οργάνου, είμαι σίγουρος ότι θα αναγνωρίσετε αμέσως τους ήχους DigitalNativeDance και Griitttarr... Ως βασική μουσική επιρροή, θα αναφέρω τον Jean-Michel Jarre, ειδικά το άλμπουμ του Revolutions (1988), όπου παίζει σχεδόν αποκλειστικά στο εν λόγω synthesizer. Δεν χρησιμοποίησα κανέναν sequencer, ούτε arpeggiator, ούτε καν την λειτουργία "Chase" του οργάνου. Έπαιξα ο ίδιος κάθε νότα και εφάρμοσα quantization με εξαίρεση τα σολιστικά μέρη. Ελπίζω να σας αρέσει! Επί της ευκαιρίας, παραθέτω και το πρώτο βίντεο που ανέβασα πριν από 2,5 χρόνια πάλι στο ίδιο στυλ, παιγμένο όμως στο DX7 της Yamaha. Καλή ακρόαση!
 25. Να'σαι καλά, φίλε! Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Προσωπικά οι Dream Theater είναι η αγαπημένη μου μπάντα γενικά στον χώρο της metal και οι πρώτοι τους ειδικά δίσκοι, θεωρώ ότι είναι διαμάντια... Όσο για τους τρεις πληκτράδες, δε θα έθετα θέμα ποιος είναι πιο μελωδικός, πιο τεχνικός κτλ. Και οι τρεις τους έδωσαν από ένα ιδιαίτερο, αλλά διαφορετικό ύφος στην μπάντα, το οποίο απλά απολαμβάνω και στον Moore και στον Sherinian και στον Rudess... Εγώ μετανιώνω που δεν προνόησα να βρω εισητήρια νωρίς στην Στουτκάρδη που βρίσκομαι. Έγιναν αμέσως sold out.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.