Προς το περιεχόμενο

AXLNICK

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    471
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    ΛΑΜΙΑ

Συμμετοχή AXLNICK

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Καλό το FIAT αλλά ακόμη καλύτερη η FERRARI... Μπορει να ανήκουν στο ίδιο group αλλά καμμία σχέση στις επιδόσεις. Η D-28 όσο και αν έχει θεοποιηθεί δεν παύει να είναι ένα στανταρ μοντέλο της εταιρείας MARTIN. Η D-41 είναι κλάσεις ανώτερη. Άλλα ξύλα... άλλη δουλειά... άλλη μεταπωλητική αξία... άλλος ήχος πολύ πιο πλούσιος και γεμάτος ! Μαζί με την D-45 ίσως είναι ότι πιο κορυφαίο έχει να επιδείξει η μουσική βιομηχανία μέχρι σήμερα στο είδος της. D-41 και τα μυαλά στα κάγκελα... λοιπόν ! Ποτέ δεν θα ξαναχρειαστεί να αναρωτηθείς για Dreadnought αγορά κιθάρας !
  2. Σε οποιοδήποτε κατάστημα με χρώματα.... ζήτα νερόχρωμα για ξύλο ! Το έχουν σε δεκάδες αποχρώσεις !!!! Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως Benjamin Moore... Από τα καλύτερα της αγοράς !
  3. Οτιδήποτε είναι stain... κάνει !!! Τα stain (waterbased) χρώματα ουσιαστικά ποτίζουν τα ξύλα τα οποία δεν είναι βερνικωμένα !!! Τα βερνικώνουν μετά κρατώντας ουσιαστικά την απόχρωση που έχουμε δώσει !!! Το rosewood δεν είναι κανένα μαγικό ξύλο... είναι όπως τα άλλα και στην περίπτωση της ταστιέρας είναι απλά αβερνίκωτο... ! Το πολύ - πολύ να ξεβάψει - ξεθωριάσει με το πέρασμα του χρόνου και να επανέλθει στην τωρινή του κατάσταση (που δεν το νομίζω)... Στο κάτω - κάτω το ξαναπερνάς αν σου αρέσει !!! Προσοχή... μερικές σταγόνες stain πάνω σε ένα σφουγγάρι αρκούν ! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το έχω κάνει πολλές μα πολλές φορές !!!!
  4. Με τον καιρό... θα πεις και αλήθεια !!! χαχαχαχαχαχα !!!!!
  5. Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ? Να αναφερθεί δημόσια το όνομα του.... Μάστορα.... και αν θέλει ο ίδιος να του δοθεί και βήμα να απαντήσει... Υ.Γ. Φυσικά και δεν θέλω να ξαναρχίσω το θέμα αλλά ωστόσο ότι είχα γράψει... παίρνουν σάρκα και οστά !!! Και ιδού τα αποτελέσματα ! Δεν επανέρχομαι !
  6. Σε κάποιο προηγούμενο θέμα κάποιοι ήταν υπέρμαχοι το να πηγαίνουν τα όργανά τους στα "μαστόρια" όπως έλεγαν. Και εγώ υποστήριζα ότι καλύτερα σε κάποιον luthier ο οποίος έχει μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση πάνω στο θέμα ! Τότε λοιπόν οι περισσότεροι χλεύαζαν την άποψή μου... και με προκαλούσαν να τους αναφέρω "μαστόρια" που το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν μερικώς ή ολικώς... κιθάρες ! Να δω σήμερα με αυτό το θέμα πόσοι θα βγουν να απαντήσουν ! Περιμένω....
  7. Δυστυχώς... Cort δεν έχω δοκιμάσει παρά 1-2 ηλεκτρικές ! Δεν είναι κακό να τις τσεκάρεις αν μπορείς ! Γενικότερα... τα τελευταία χρόνια πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες στήνουν εργοστάσια στην Κίνα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα φθηνά μοντέλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτιάχνονται πολύ καλά μοντέλα σε πολύ προσιτή τιμή. Κυκλοφορούν δεκάδες ή και εκατοντάδες μοντέλα που είναι USA designed και ταυτόχρονα Made in China ! Κάπως έτσι νομίζω έχει το θέμα και με την Cort... μόνο που αν δεν κάνω λάθος είναι Made in Corea. Όπως και να' χει μην κολλάς με το made in... αλλά με το play with !!!
  8. Όπως σου τα είπε ο Alif... Τι δεν κατάλαβες ακριβώς ? Απλά... μην πετάς τα λεφτά σου ! Κακή ποιότητα ξύλου; Κακά ηλεκτρονικά; κακό φινίρισμα; Όλα αυτά και το βασικότερο... Κακή ποιότητα ήχου !!! Τώρα αναφορικά με την Walden που με ρώτησες ! Έχω 2 Walden... και έχω παίξει άλλες 3 τουλάχιστον ! Από πολύ φθηνό μοντέλο μέχρι και το ακριβότερο ! Είναι από τις πιο τίμιες κιθάρες που η αξία τους θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον η διπλάσια ! Γενικά στα entry models... πιστεύω ότι πολύ καλά παίζουν οι Walden, οι Tramontane, και οι YAMAHA ! Όμως σε 12χορδη είναι εντελώς εκτός των ορίων σου οι άλλες δύο ! Γι' αυτό και σου έγραψα για την Walden ! Η αλήθεια είναι ότι και οι Ibanez παίζουν πιο χαμηλά από 250 ευρώ αλλά δεν τις έχω σε εκτίμηση σε αυτά τα χρήματα ! Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και μια Yamaha κοντά στα 320-330 ευρώ αλλά ρίξε και μια ματιά αν μπορείς και στις Sigma (φθηνή Martin) εκεί κοντά στα 280-290 ευρώ !
  9. Δώσε κάτι παραπάνω... πάρε αυτή... και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο !!! http://www.thomann.de/gr/walden_cd552eb.htm
  10. Αγαπητέ Donconstantino... Πιστεύω ότι θα πρέπει να πεις ποιον κιθαρίστα προτιμάς και σε ποιο κομμάτι.... Χωρίς παρεξήγηση ο Gilmour έχει παίξει από Fat 50 και Seymour Dunkan μέχρι EMG μαγνήτες... και από humbuckers μέχρι single coils κτλ, κτλ. Οπότε εκεί μάλλον χρειάζεσαι τα δάκτυλά του και τον εξοπλισμό του και όχι μόνο μαγνήτες.... Όσο πιο "ακουστικό" κομμάτι αναφέρεις (εννοώ δηλαδή χωρίς πολλά effects) και ενδεχομένως περισσότερα από ένα... τόσο πιο εύκολα μπορεί να υπάρξει μια ή και περισσότερες προτάσεις ! Και φυσικά... σε όλα αυτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο ο ενισχυτής σου και...η πενιά σου... όπως προαναφέρθηκε !!!
  11. Πραγματικά δεν ξέρω πόσα θες να διαθέσεις για neck... Αν σκοπεύεις να πάρεις κάτι πραγματικά καλό με πολύ λίγα χρήματα για την ποιότητά του τσέκαρε και τον RG από το Ισραήλ. Εξωτικά ξύλα και καταπληκτική ποιότητα κατασκευής... Δεν είναι ο φθηνότερος αλλά αξίζουν όλα τα λεφτά τους.... και με το παραπάνω... http://www.ebay.com/sch/rg-customguitars/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=
  12. Με μεγαλύτερης ισχύος μεγάφωνο... δεν έχουν πρόβλημα τα μικρότερα Watt του ενισχυτή ! Στην αντίστροφη περίπτωση θα είχες πρόβλημα !
  13. Tesla για χαμηλό badget... Lollar για υψηλότερο !!! Seymour Dunkan p90 vintage... για κάτι το ενδιάμεσο ! Και οι τρεις πολύ καλοί !
  14. Thomsot... αν και από πολλούς τα πολυεστερικά δεν θεωρούνται καλά... προσωπικά δεν λέω ότι δεν είναι ! Λέω απλώς ότι τα πολυεστερικά βερνίκια είναι πολύ φθηνότερα ! Ιδιαίτερα η εφαρμογή τους !
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου