Προς το περιεχόμενο

Sonam

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  10
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
  Μπάσο
 • Day job
  Audit
 • Τόπος
  Thessaloniki
 1. Λογικά θα εννοεί με ενδοκοινοτικο ΑΦΜ. Ωραίες οι απαντήσεις, ευχαριστώ παίδες. Κι εγώ θα προτιμούσα από πχ. ελληνικό αλλά λόγω ιδιαιτερότητας και ότι δε παράγεται πια το προιόν (και άρα δε πρόκειται να το βρουν) είπα να το δω γι απ'έξω.
 2. Δε συμφωνώ στο ανατολίτικο και το τριτοκοσμικό της υπόθεσης. Πιο πολύ σαν κάτι που έμεινε από τα παλιότερα, πιο "ζεστά" μουσικά καταστήματα. Και στις ΗΠΑ γίνεται και σε βρετανικά καταστήματα. Για Γερμανία δεν έχω ιδέα τι παίζει, αλλά μιας και η νοοτροπία τους σαν λαός είναι πιο σφιχτοί δε περίμενα και πολλά. :P
 3. Ένα καλό + των κλασσικών καταστημάτων είναι πως μερικές φορές μπορείς να ρίξεις κι ένα μικρό παζάρεμα στην αναγραφόμενη τιμή. Γνωρίζουμε αν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και στο Thomann; Έχει κανείς καμιά εμπειρία γύρω από το θέμα;
 4. Όχι δεν εννοούσα αυτό. Αναφερόμουν σε αυτά που λένε αρκετοί ότι έπιασαν την κιθάρα αριστερά/δεξία και με την μία ένιωσαν ότι αυτό είναι το σωστό ή που άλλοι αναφέρονται για τον τρόπο έπιασαν την κιθάρα 1η φορά και πως αυτό είναι ένδειξη για το πια κλίση έχεις κτλ κτλ. Δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο αυθόρμητο.
 5. Εννοείται πως το κριτήριο μου δεν είναι η ευκολία, ούτε και ο βασικός λόγος που το ψάχνω...σε φάση "πω δε μπορώ να πάρω PRS έτσι*, κάτσε να το ψάξω μήπως και τη σκαπουλάρουμε". Πάνω απ'όλα είναι τι είναι βέλτιστο από παικτικής άποψης. Και για να είμαι ειλικρινής δε μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα μέχρι να πέσω πάνω της και στο ότι πολλοί μεγάλοι κιθαρίστες είναι αριστερόχειρες που παίζουν δεξιά. Έπεσα και στο σχόλιο του Gary Moore επί του θέματος κι εκεί με έπιασε ο προβληματισμός: Γενικά το βλέπω πως ίσως να έχω μια ευκαιρία για ένα πλεονέκτημα από το πουθενά, αλλά πάνω απ'όλα επειδή η μουσική είναι έκφραση θέλω να είμαι άνετος. Το θέμα είναι πως το όργανο καθεαυτό είναι κατι το καινούργιο και περίεργο στα χέρια μου οπότε δεν ξέρω πως πρέπει να είναι το "άνετο". Το σίγουρο είναι πως δεν έχω νιώσει ακόμα αυτο το "έπιασε την κιθάρα με τον τάδε τρόπο και είπε οκ αυτό είναι το σωστό"
 6. Ωραίες απόψεις, keep 'em coming ;D Να δώσω και λίγη τροφή για σκέψη: H αλήθεια είναι πως με οποιοδήποτε τρόπο και να μάθεις, με την κατάλληλη εξάσκηση θα φτάσεις σε κάποιο α' επίπεδο. Αυτό που με, χμ..."φοβίζει" είναι το όλο θέμα του να πηγαίνεις ενάντια στη φύση σου και πως σε επηρρεάζει ή σε περιορίζει αυτό. Λίγο πολύ κοιτάζω πιο κοντά στο νευρολογικό θέμα της υπόθεσης. Υπάρχουν πολλά επίπεδα αριστεροχειρίας (και δεξιοχειρίας), άλλοι είναι κλίνουν τέρμα προς τη μια μεριά ενώ άλλοι είναι αμφίχεροι με μια ελαφριά προτίμηση πχ προς τα αριστερά. Ως αποτέλεσμα για κάποιους είναι πιο εύκολο θέμα η αμφιχειρία απ'ότι γι άλλους. Το θέμα εδώ είναι πως το κύριο χέρι μπορεί να κάνει κινήσεις (και ειδικά ρυθμικές κινήσεις) χωρίς να του δίνεις σημασία. Στο προηγούμενο ποστ είχα αναφέρει το drumming, αν τώρα προσπαθήσω χυπώντας το γραφείο ( :P ) να κρατήσω ένα βασικό ρυθμό σε κάποιο απλό τραγούδι με αριστερόχειρο παίξιμο είναι παιχνιδάκι, με το δεξί είναι όλα οκ μέχρι που μπαίνει στο παιχνίδι το αριστερό χέρι και εκεί το χάνω όλο, καμία σταθερότητα. Σκέφτομαι μήπως αυτό επηρρεάσει και το rhythm strumming. Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα πειράματα. Στο ενδιάμεσο πείτε ότι θελετε πάνω στο θέμα ή ακομα καλύτερα αν σας φαίνονται γνώριμα όλα αυτά ;D
 7. *bump* Έλεγα να αρχίσω νέο θέμα αλλά αφού ταιριάζει ας αρχίσω από εδώ και βλέπουμε. Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση, θα αγοράσω τη 1η μου κιθάρα για να αρχίσω να μαθαίνω. Δεν έχω ιδέα και καμία εμπειρία πάνω στο θέμα, κάτι που μας φέρνει στο φλεγόμενο ζήτημα: Είμαι αριστερόχειρας. Εκεί που έλεγα οκ θα πάρω αριστερό όργανο, κρίμα που δεν υπάρχουν πολλες επιλογές κτλ. βλέπω την εναλλακτική του να μάθω με δεξί. Σαν να μην έφτανε αυτό βλέπω πως υπάρχουν αρκετοί αριστερόχειρες που παίζουν με δεξι (Gary Moore, Steve Morse κτλ.) και αρχίζω και το ψάχνω. Βλέπω πως υπάρχει σαν θέμα συζήτησης αλλά κανείς δε μπορεί να δώσει κάποια συμβουλή ως προς το πως κάποιος να βρει σε ποια μεριά ανήκει. Δοκίμασα να γρατζουνίσω μια δεξιά κιθάρα και μου φάνηκε περίεργο, την γύρισα ανάποδα και πάλι μου φάνηκε περίεργο. Doh, είπαμε δεν έχω ιδέα, γενικά το όργανο φαίνεται περίεργο. Διάβασα ότι ένας εύκολος τρόπος είναι να κάνεις αυθόρμητα air guitar και να δεις τι διαλέγει το σώμα σου πάνω στον αυθορμητισμό. "Οκ" σκέφτηκα και το έκανα. Ανακάλυψα πως αναλογα στο με τι κάνεις air guitar χρησιμοποιείς το dominant hand (aka σε solo δεξια, σε γρήγορο picking αριστερά), που λίγο πολύ πέρα απο το ότι είμαι πολύ αριστερόχειρας δε με βοήθησε καθόλου. Great Success. Πάμε παρακάτω: Στον υπολογιστή έχω κανονικά το ποντίκι με το δεξί, ακόμα και για competitive games που θέλει και μια ακρίβεια στις κινήσεις (μικρός είχα τα χέρια σταυρωτά αλλά ήταν κουραστικό οπότε είπα να μάθω με το ποντίκι στο δεξί και εκτοτε εμεινε). Γράφω, τρώω και κάνω οτιδήποτε με το αριστερό. Στην οδήγηση το θεωρώ και πλεονέκτημα για όταν θέλω να οδηγήσω με το ένα χέρι (το δεξί στο τιμόνι μόνο του μου είναι λίγο περίεργο) Αν έπαιζα drums δε θα μπορούσα να παίξω με δεξί. Λίγο πολύ κατέληξα πως το αριστερό είναι καλύτερο στο να κρατάει ρυθμικές κινήσεις χωρίς να έχω το νου μου εκεί, αλλά μάλλον αυτό είναι χαρακτηριστικό που έχουν όλοι στο δυνατό τους χέρι. Ουσιαστικά ψάχνω γενικές απόψεις επί του θέματος για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα και να πάρω μια απόφαση.
 8. Να ρωτήσω κι εγώ ο νέοπας: Αυτό με το ότι οι μαγνήτες είναι tonerider ισχύει και για τους Singles των Classic Vibe Strats ή μόνο των Teles;
 9. Μάλιστα. Φαντάζομαι το 1,60 ήταν τυχαίο νούμερο γιατί ακόμα και έτσι έβγαιναν στα 62,50€ ακα 25% αύξηση και όχι 50% όπως τώρα :P Εν μέρει γι αυτό μου φάνηκε περίεργη η διαφορά που έβρισκα σε σχέση με τα 50€, 50% παραείναι μεγάλη αύξηση αλλά αφού είναι η καλή, κανονική πια τιμή, τι να κάνουμε. Α ναι, καλώς σας βρήκα και καλές γιορτές.
 10. Λοιπόν,λέω στο σχετικά σύντομο μέλλον να αγοράσω την 1η μου κιθάρα και κατέληξα πως μια affinity tele φαίνεται καλή επιλογή. Λίγο περίεργο γιατί ποτέ δεν ήμουν και τοοοσο πολύ tele τύπος αλλά μου έχει καρφωθεί τώρα πως θέλω tele :P Λογικά θα τη συνδιάσω με καναν fender mustang για να γίνει ένα καλό beginner kit. Επειδή όμως ετοιμάζω το μπατζετ για να δω πόσο θα πάει έχω μια απορία πάνω στο 1ο ποστ του θρεντ: Οκ, φαντάζομαι εννοεί τους TRT2 - Hot Classics Set που κι εμένα μου άρεσαν περισσότερο από τις επιλογές που είχε στο site της Tonerider για tele. Που τους βρίσκουμε όμως με 50€ ; Κάτω από 75€ δεν τους έχω πετύχει πουθενά. Βλέπω υπάρχουν και οι Texas Special αλλά από 100€ και πάνω.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.