Προς το περιεχόμενο

rgxinap

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  717
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Video Comments από rgxinap


 1. Αυτο που δεν ξέρουν πολλοί είναι οτι ο Σαμι αν έπιανε κιθάρα σήμερα (7-χορδη ηλ) θα ήταν ίσως ο καλύτερος εδω μέσα, και στα χρόνια του, όταν έπαιζε, το 1991, σίγουρα ο καλύτερος στον κόσμο.

   

  Για σου Σαμμιιιιιι!

   

  • Like 1

 2. μονο η Universe έχει flat radius, οι υπόλοιπες απο 9.5άρι μέχρι 12άρι. επίσης εκτός απο τον super dist οι άλλοι μαγνήτες δεν είναι και τπτ τέρατα ισχύος (οι EMG ας πούμε δεν είναι τοσο δυνατοί).

   

  Επίσης το flat radius αν ηταν σχετικός παράγοντας θα ΑΥΞΑΝΕ την ένταση της ΣΟΛ.Ούτε αυτο ισχύει.

  μιλάω για 5 κιθαρες που δοκιμασα αρκετα ως διαφορετικές μεταξύ τους.

   

  νομίζω το είπε και ο Φανης πιο πάνω...


 3. Μόλις έκανα το τέστ σε Αμερικάνικια Carvin με DImarzio Super Dist, μαμά Carvin, Dimarzio Air Norton S, μετά με Αμερικάνικια Kramer με Seymour Duncan livewires I classic (NON METAL), και μετά με Γιαπωνέζικια Ibanez με EMG81/60 , και το πρόβλημα της δυνατής ΣΟΛ δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. (όπως και κανένα πρόβλημα γενικότερα). Φυσικά το πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε στην Ibanez Universe που προανέφερα, ούτε στην Aria Strat (γιαπωνέζικια αυτη)

  Μάλλον θα φταίει που δεν είναι fender ή gibson.


 4. 28 minutes ago, Superfunk said:

  Πάρε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ κιθάρες και κάνε κΣανα το τεστ 🙂

   

   

  εννοείς ίσως κάποια κιθάρα με πρόβλημα στο νατ ή στην γέφυρα ή με κάποιο συντονιΖμο που προκαλεί την υψηλότερη ένταση στην ΣΟΛ? Δύσκολο να βρω τέτοια κιθάρα.... τις σετάρω μόνοΖ μου... θα δοκιμάσω με την Carvin DC135, δεν ξέρω αν πληρεί τα κριτήριά σου, αμερικανικιά (ανωτερη) είναι πάντως και 6-χορδη.


 5. Λοιπόν έκανα το τεστ, 2 κιθάρες έχω με μονοπήνιους μια δικιά μου (πρώην Aria) φρανκεν-στρατ ( χορδές 9-42) με κινέζικους alnico χαμηλού output SC (non-staggered) και την 7-χορδη Ibanez uv70p (χορδές 9-54) με τους dimarzio blaze.

  Στην στρατ , η ΣΟΛ, είναι η νότα με την ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ένταση... Λεω δεν μπορει αυτοί οι υπάνθρωποι μπολσεβίκοι κοθμουνισταί ζιωνισταί ληστοσυμμορίται ανθέλληναι κομιτατζήδαι δεν μπορούν να αναπαράγουν την γνησια δυτικιά τεχνολογία, κάτσε να δοκιμάσω με τους dimarzio που σίγουρα τους έχουν κατασκευάσει ξανθομάλληδες γνησιοι αγγλοσάξονες υπεράνθρωποι....

  ε.... εκεί απλά η ΣΟΛ έχει ίδια ένταση με τις υπόλοιπες χορδες...

   

  Ρε Σουπερ, δεν το έχει η μοίρα μας να συμφωνήσουμε, προσπαθώ αλλά ....


 6. αρε super θα με κάνεις να παίξω χωρίς distortion, θα το πιούμε και αυτό το ποτήριο.

   

  παντως όπως γνωρίζεις, εμεις οι κιθαρίστες θα έπρεπε να έχουμε ειδικό κεφάλαιο στην ψυχιατρική, οι ιδεοψυχαναγκασμοί που μας διακατέχουν είναι πέραν κάθε φαντασίας, θυμάμαι είχα φάει μήνες γιατι το sustain στην 7-χορδη ibanez μου, high E, 24ο τάστο ήταν μόνο 2 secs, και πως θα μπορούσε να αυξηθεί στα 4secs όσο ήταν και της Carvin... ε τελικά (λόγω ουσιαστικής αλλά παράπλευρης βελτίωσης) αυξήθηκε, και όταν αυτό έγινε πλέον δεν με ενδιέφερε... δηλαδή το τι είναι αποκάλυψη για τον ένα, μπορεί να είναι μηδενικής αξίας για τον δίπλα ή και για τον ίδιο λίγους μήνες μετά.

   

  επίσης, στις στρατ και ειδικά με μονοπήνιους συχνα πυκνα με μικρο pickup action και η ελάχιστη δυσγράμμιση (κακο-γράμμιση?? πως να το πούμε το αντίθετο της ευθυγράμμισης) να επιφέρει ανομοιόμορφη ένταση στην πρίμα ΜΙ ειδικά.

   

  παραταύτα πάω να ελέγξω την ένταση της σολ 🙂


 7. 2 hours ago, Superfunk said:

   

  Been there ,done that,got the t-shirt: ΤΡΙΧΕΣ....

   

  Στο χέρι όντως είναι πιο ισορροπημένο αλλά στον ΗΧΟ...τα ίδια.. κόπρανα..... unbalanced και αυτό...σου παίρνει τα αυτιά η ΣΟΛ στο δευτερόλεπτο...

   

  Τα είπαμε :ΜΟΝΟ 010-038 μια ΔΟΚΙΜΗ θα σε πείσει.

   

   

  μα και στα καθαρά και πάλι δεν έχουμε συνηθως compression ?


 8. καλύτεροι μεν απο πολλά χίππικα κουλάδια του 60-70 αλλά σορρυ φίλοwσ, ο μέσος 14χρονος πιτσιρικάς μεταλάς του youtube εξανεμίζει πολλούς εμπειρους γελαδάρηδες για πλάκα.

  Οσο για το 9-42 ωωω τι σύμπτωση και η πλειοψηφία των μεταλάδων shredders τις ίδιες χρησιμοποιεί. (και εγω όπως προλέγω πιο πάνω)

  οσο για ισορροπία , αυτό π.χ. είναι balanced :

  https://www.daddario.com/products/guitar/electric-guitar/xl-nickel/exl120bt-nickel-wound-balanced-tension-super-light-09-40/

   

  όχι τα 10-38

  • Like 1

 9. 1 hour ago, Superfunk said:

   

  Επιμένω 🙂

   

  Όσοι παίζετε με 10αρες την επόμενη φορά που θα αλλάξετε χορδές να πάτε να αγοράσετε μια 15αρα plain ,μια 32 wound και μια 38 wound.

  Βάζετε στην σολ την 15 και στην μι και λα τις 38 & 32 .

   

  ΔΕΝ θα ξαναπαίξετε ποτεΣ με std 10αρι σετ ,το εγγυωμαι προσωπικά 🙂

   

   

  οι μεταλάδες (που κάτι παραπάνω ξέρουν απο ταχύτητα, ηχο, ακρίβεια στην εκτέλεση, κτλ 🙂) κάνουν το αναποδο , δηλ λεπτότερες πρίμες, χοντρύτερες μπασες, εξού και τα 9-46, 10-52 , light top, heavy bottom sets.


 10. Σε δυσκολοπαικτες κιθάρες (κακη προσβαση στα τελευταία τάστα, βαριές, κτλ) νομίζω οτι οι λεπτες χορδές μπορούν κάπως να αντισταθμίσουν την ταλαιπωρία.

  Εχω μια Kramer 210, 80-ίλα, πολύ καλή Floyd Rose II, αρχικά με  Seymour Duncan Livewires (neck + livewire metal) αλλά είναι βαριά και επίσης λόγω τετράγωνου heel, η πρόσβαση στο 22ο τάστο είναι δύσκολη. Την είχα χρόνια με 10άρες (και EMG 85/81) και δεν την έπαιζα, κάθε φορά π.χ. που έπρεπε να παίξω εκείνο το μπέντ στο 22ο τάστο στο "rock you like a hurricane" μου έβγαινε η πίστη...

  Εβαλα 9άρες και τον αρχικό Seymour Duncan Livewire neck στο neck, και τον Seymour Duncan Livewire bridge (την non-metal έκδοση,τον έψαχνα χρόνια) και πραγματικά χαίρομαι να παίζω με αυτην.


 11. 3 hours ago, JimmyPap said:

  Όντως, απλα ο ήχος ειναι καλύτερος με μικρότερες χορδές. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οχι μόνο δεν ειναι πιο λεπτός ο ήχος με μικρότερες χορδές,  αλλά ειναι πιο snappy, πιο "καθαρός" και πιο rock.

   

  Αλλά και στα καθαρά, πρόσφατα αγόρασα μια tele που ήταν σεταρισμενη με φρέσκιες εντεκαρες χορδές. Όταν γύρισα σε εννιαρες το όργανο ζωντάνεψε, έγινε πολυ πιο σκαστο και δυναμικό τόσο που πριν ήταν νεκρή φύση συγκριτικά.

   

  Μικρότερες χορδές=καλύτερος ηχος.

  Συμφωνώ,

  παλιά 80ς, κτλ ο κόσμος έπαιζε με λεπτες χορδές, μετά όταν έγινε της μοδός το σρεντινγκ τότε άρχισε και η μόδα της "εκγύμνασης" μέσω χοντρύτερων χορδών, και ο σχετικός μαζοχισμός δικαιολογούμενος με τον δήθεν καλύτερο ήχο. Οντως οι χοντρύτερες χορδες δυναμώνουν, αλλά για "καθημερινή" χρήση νομίζω δεν προσφέρονται.

  Ακόμα και στις Les Paul νομίζω οτι οι 9άρες είναι πιο ευκολόπαικτες.


 12. 5 minutes ago, Rebel_Of_South said:

   Είναι αυτό που κάνει και ο King Diamond . Δε νομίζω να θεωρείται κακό . Τεχνική είναι 

   

  δεν μπορω να πω οτι πολυκαταλαβαίνω τι είναι το φαλσέτο, βασικά απο ένα σημείο και πάνω η φωνή μου κάνει ένα "αλμα" δηλ υπάρχουν κάποιες νότες που δεν μπορώ να πώ... βασικά είμαι τραγουδιστής του μπανιου, του ντους και του καραόκε, οπότε νομίζω εκει ψηλα στην "helloween" περιοχή αρχίζουν οι μούφες... Manowar δεν μπορώ να πω απο το "into glory ride", για παράδειγμα.


 13. 14 hours ago, dimsonic said:

  χμμμ....δεν ξέρω...

  θα ήθελα και εγώ ώρες ώρες να παίζω έτσι χωρίς ευρηματικότητα, να κάνω αυτά τα κόλπα και μετά να παίζω τα δικά μου....

  (βέβαια δεν ξέρω αν το παιδί παίζει τα δικά μου...το πιό πιθανό θα τα παίζει, αλλά σιγά μην θέλει...:classic_rolleyes: )

   

  και επανέρχομαι, μήπως αυτές οι κιθάρες έχουν αυτό τον ήχο γενικότερα?

   

  προφανώς για να βγαίνουν αυτες οι αρμονικές ο ήχος θα πρέπει να έχει πολύ distortion/compression και τα μεσαία τέρμα ψηλά, ενω το action να είναι χαμηλό ως πολύ χαμηλό, και οι χορδές 9άρες το πολύ 10άρες. Ο ενισχυτής είναι συνήθως high-gain με μοντέρνο ήχο. Οχι οτι δεν έχουν δύναμη αυτοί οι παίκτες να shred-αρουν στην ακουστική με 12άρες, απλά δεν θα βγεί αυτό το "fluency", ενδεχομένως.

  Οσον αφορά αυτά που παίζουν, θα δεις οτι το σκεπτικό τους είναι επαναλαμβανόμενο, η δε τεχνική κερδίζεται με πολύ εξάσκηση, δεν είναι 1 και 2 που παίζουν έτσι αλλά στρατιές ολόκληρες. Η ασία και η λατινική αμερική είναι τίγκα στους shredders, αν π,.χ μια Τουρκάλα χωριατοπούλα απο την ανατολία παίζει έτσι :

   

   

  φαντάζεσαι το επίπεδο που μπορεί να φθάσει ένας "δυτικός" (/κορεάτης/ιάπωνας/κτλ) μικρός παίκτης ο οποίος έχει καλύτερη προσβαση και σε μαθηματα αλλά και σε εξοπλισμό.

   

  Προσωπικά malmsteen/EVH/buttencourt/Pantera/κτλ (κουτσο)έβγαλα πριν πολλά χρόνια, και ενώ ξέρω οτι αυτοί ήταν ενα επίπεδο κάτω απο τους καινούργιους, και ξέρω οτι με 1000 ζόρια θα παίξω κάτι που μοιάζει, δεν έχω την παραμικρή διάθεση. Ηδη, και έχοντας σοβαρο οικογενειακό πρόβλημα, όσο έπαιζα το παραπάνω τραγούδι (Sails of Charon) για να το μάθω πριν το βιντεάκι, η γυναίκα μου είχε πει, πότε στον @ουτσο θα σταματήσεις να κάνεις ασκήσεις και θα παίξεις κανα τραγούδι? Ελάχιστα σολο shred-άδων αγγίζουν τις χορδές του κόσμου, και όταν το κάνουν, ε τότε αυτο είναι μεγάλη επιτυχία.


 14. ακουγεται σαν εξελιγμένη έκδοση των φίλων του Stel Andre, λες και έχουν βγει απο κάποια βιομηχανία, καμία ευρηματικότητα, παίζουν όλοι το ίδιο.

  Το κόλπο με την μεταλική δακτυλήθρα είναι απο Charly Sahona , αλλά αυτος έχει μεταλική πένα.

  • Μπερδεύτηκα 1
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.