Προς το περιεχόμενο

LDG

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    57
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από LDG

  1. Oχι , δεν είναι δικό μου το βίντεο. Το μικρόφωνο που έχω είναι της AKG c4000B , η αλήθεια είναι ότι έχω από το 2008 !!!! αλλά το είχα πάρει 420 ευρώ περίπου. Μα για αυτό σας ρώτησα στο πλαίσιο του ψαξίματος ,μήπως είχατε κάποιο υπόψη ή γνωρίζετε αυτά τα δύο που σκεφτόμουν. Ευχαριστώ
  2. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το μικρόφωνο μου. Ευχαριστώ
  3. δηλαδή μου λέτε ότι όλα τα midi controler /keyboard έχουν χαμηλής ποιότητας και κατασκευής πλήκτρα με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτός ο θόρυβος κατά το παίξιμο τους ανεξαρτητως μοντέλου ; Ισως λοιπόν θα έπρεπε να αλλάξω κατηγορία τότε. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  4. Kαλησπέρα κι από μένα. Για να μην ανοίγω καινούργια θέμα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να ρωτήσω εδώ ,ελπίζω να μην είναι λάθος κίνηση. Εδώ και χρόνια παίζω με το M Audio Keystation 61es και θέλω να το αλλάξω διότι αντιμετωπίζω ένα συγκεκριμένο και μόνο πρόβλημα ,κατά τ'άλλα τη δουλειά μου την κάνω. Με βολεύει να παίζω την ίδια στιγμή που τραγουδάω και να ηχογραφώ ,με αποτέλεσμα να μη μπορώ να το κάνω αφού ο ήχος από τα πλήκτρα περνά στο μικρόφωνο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μπορείτε να το δείτε σε αυτό το βίντεο το οποιο δείχνει ακριβώς ποιό είναι έτσι λοιπόν ψάχνω ένα midi keyboard ,πλήκτρα ,που να είναι όσο το δυνατό πιο αθόρυβα. Επίσης το συγκεκριμένο το έχω χρόνια οπότε καλό είναι να κάνω και μια αλλαγή σε κάτι πιο εξελιγμένο ίσως. Εψαξα διάφορα και έχω καταλήξει ( σχεδόν ) στο Keylab 61 Essential της Arturia. Mου άρεσε όμως και το Alesis επειδή διαθέτει aftertouch. Ηθελα να ρωτήσω λοιπόν αν έχει κανείς κάποιο από τα δύο ή τα γνωρίζει ,τα έχει δοκιμάσει για λίγο ή αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο άλλο ,το ανώτερο μέχρι 300 ευρώ εφόσον πρόκειται για midi keyboard κυρίως. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
  5. Ξαναφέρνω το τόπικ αυτό στην επιφάνεια μετά από 13 χρόνια !!!!!!! Θέλω να κάνω το ίδιο με το Logic και δε μπορώ να βγάλω άκρη με τα διάφορα βίντεο που βρίσκω στο youtube διότι έχω την αίσθηση ότι το κάθε vst instrument έχει το δικό του διαφορετικό τρόπο. Βρίσκω όλο βίντεο με το ΚΟΝΤΑΚΤ στο youtube το οποίο δεν το δουλεύω. Είναι βαρύ ,δύσχρηστο ,δεν το θέλω. Μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει επί του θέματος ; Ευχαριστώ
  6. Το Logic με βολεύει γιατί το ξέρω ,αλλά δυστυχώς έχει μεγάλο θέμα με τη CPU και το audio. Ακούω συχνά τη φωνή μου μετά από δύο τρία δευτερόλεπτα. Φτιάχνω τις ρυθμίσεις στα preferences και φτιάχνει και μετά ξανά τα ίδια. Διάβασα ότι είναι καλό το Bitwing ,πολύ ελαφρύ για τη CPU αλλά δεν δέχεται audio plugins Το Samplitude ,Magix Sequioia και Reaper δεν τα γνωρίζω.
  7. Ποιό daw από τα προαναφερόμενα ή και κάποιο άλλο ίσως κουράζει λιγότερο τη CPU ;
  8. Γειά σας και Χρόνια Πολλά. Θα ήθελα αν μπορείτε να με διαφωτήσετε σε κάτι. Το τελευταίο διάστημα όταν πάω να ηχογραφήσω φωνή (audio) συχνά υπάρχει καθυστέρηση. Δηλαδή αργώ να ακούσω τη φωνή μου απ'τα ακουστικά κάνα δευτερόλεπτο περίπου. Πάω στα Preferences - Audio , αλλάζω το buffer size από το 128 στο 256 και φτιάχνει .Μετά από λίγο το ξανακάνει και το αλλάζω από το 256 στο 128 και ξαναφτιάχνει. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε επιβάρυνση του υπολογιστή από τα vst ή από κάποια plugins. Kάτι που θα μπορούσα να κάνω; Ευχαριστώ
  9. Βιολί , αλλά δε θα ήθελα να παίζω. Θα ήθελα όμως να παίζω καλά κιθάρα και πιάνο.
  10. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες όλους . Επίσης πολύ σημαντικές οι πληροφορίες ! Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουμε στη χρήση ακουστικών και φοβάμαι ότι δεν το κάνουμε. Εγώ πάντως δεν το κάνω και θα'πρεπε.
  11. Ευχαριστώ για την πρόταση , αν και είναι λίγο ακριβούτσικο.Βέβαια υπάρχουν και εναλλακτικές ιστοσελίδες με καλύτερες τιμές υποθέτω.
  12. Εγώ με τα ακουστικά είμαι πολύ ικανοποιημένος ,μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που παίρνω τα ίδια. Αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τι το αρνητικό έχουν στα μεσαία. Αυτό που λες είναι καλή ιδέα ,το σκέφτηκα κι εγώ σε κάποια φάση αλλά με κάποιο τραγούδι στο youtube. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οπότε απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κανόνας τι ακολουθούμε για ασφάλεια ( ακουστικά ή ηχεία ) Σημασία έχει να έχουμε καλά ακουστικά και καλά ηχεία.
  13. Ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να πάρω κάποια ηχεία τελικά ,γιατί όντως έτσι μπερδεύομαι. Γενικά τα μεσαία δεν τα πολυσυμπαθώ η αλήθεια είναι. Θέλουν τόσο όσο. Αρχάριος νιώθω πάντα. Θα κοιτάξω στο φόρουμ κάνα άρθρο περί ηχείων.
  14. Συμφωνώ σε αυτό. Πειραματίζομαι με διάφορα είδη. Οταν γράφω κομμάτια μόνο με ένα όργανο και φωνή είναι τόσο εύκολο να φτιάξω ένα ικανοποιητικά ηχητικό αποτέλεσμα και για μένα και για τους άλλους. Αλλά όταν πειραματιστώ με ενορχηστρώσεις , με διαφορετικά vst instruments ,κυρίως σε κομμάτια που περιέχουν ρυθμούς ,τότε ναι ,εκεί έχω διαφορετικό αποτέλεσμα στα ακουστικά και στα ηχεία και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω ως σημείο αναφοράς.
  15. Nαι ,εννοείται .Με τα ακουστικά όλα είναι μακράν μακράν καλύτερα. Και φυσικά δεν περιμένω να έχει αποτέλεσμα studio κάτι που θα γράψω στο σπίτι , απλά με προβληματίζει το εξής. Γράφω πχ ένα μουσικό κομμάτι .Το ακούω στα ακουστικά μου και είμαι ικανοποιημένος. Αποφασίζω να το ανεβάσω στο ίντερνετ. Θέλω να έχω ένα μέτρο σύγκρισης για το πως ακούγεται στους άλλους ,διότι πχ όταν το ακούω χωρίς ακουστικά δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Υπάρχει άραγε αντικειμενικά καλή ποιότητα ήχου σε ένα κομμάτι , ή την ποιότητα ήχου την καθορίζει η καλή ποιότητα ηχείων του ακροατή ; Εχω το Χ κομμάτι .Με τα ακουστικά ακούγεται σούπερ .Με τα ηχεία πχ θέλει πχ λιγότερα μπάσα. Αφαιρώ μπάσα ή το αφήνω ως έχει γιατί με τα ακουστικά ακούγεται ok ; Δεν υπάρχει δηλαδή συμφωνία μεταξύ ηχείων και ακουστικών. Σε οτι αφορά "η ποιότητα από το μακ είναι πολύ καλή" εννοώ ότι όταν βάζω ένα τραγούδι στο youtube , δεν ακούγεται έτσι όπως ακούγεται ένα δικό μου με τα ίδια ηχεία.
  16. Εχεις δίκιο ,έπρεπε να αναφέρω το μοντέλο. Δουλεύω με τα AKG Κ271
  17. Χαιρετώ. Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι. Γράφω ένα κομμάτι και με τα ακουστικά ( AKG ) ακούγεται πολύ καλό ηχητικά. Και ενώ είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ,όταν βάζω να ακούσω το κομμάτι με τα ηχεία του υπολογιστή δεν είναι καλός ο ήχος , δεν έχει μεσαία , και γενικώς δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ακούω την ώρα που το δουλεύω με ακουστικά. Θα μπορούσα να πω ότι δεν είναι καλά τα ηχεία ( εννοείται δεν είναι ,αφού δουλεύω με τα ηχεία του mac και όχι με κάποια εξωτερικά ) Αλλά όταν βάζω πχ μουσική απ'το youtube ή από το spotify η ποιότητα είναι πολύ καλή. Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτή η διαφορά σε ότι αφορά τα δικά μου κομμάτια ; Τελικά πως είναι πραγματικά ο ήχος , αυτόw που ακούω από τα ακουστικά ή από τα ηχεία ; Να δουλεύω την ποιότητα του ήχου με τα ηχεία του υπολογιστή ή με τα ακουστικά ; Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ
  18. Δεν θα είναι σημαντική η βοήθεια μου , θα προσθέσω μόνο απλά ότι κι εγώ άλλαξα την κάρτα ήχου που είχα ( Lexicon Lambda ) όπου δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος και αγόρασα Focusrite Scarlett και είμαι πολύ ικανοποιημένος ! Και θεωρώ ότι για την ποιότητά της έχει πολύ καλή τιμή.
  19. Virtual Guitarist αλλά δυστυχώς έκανα την κουταμάρα και αγόρασα το Αmple Guitar και το καραμετάνιωσα φυσικά διότι για μένα που δεν γνωρίζω τα ακοπανιαμέντα της κιθάρας να τα παίζω στο keyboard δεν μπορώ να παίξω. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να παίξεις την κιθάρα όπως θα έπαιζες τις συγχορδίες αν ήταν πλήκτρα. Το έχω 3-4 και δεν το χρησιμοποιώ.
  20. Ευχαριστώ. Οπότε δε σβήνω τίποτα ,απλά θα προσπαθώ να μην αποθηκεύω διπλή φορά τις όποιες βιβλιοθήκες ήχου ,και στο ένα και στο άλλο ,παρά μόνο εκεί που χρειάζεται το εκάστοτε vst για να δουλέψει σωστά.
  21. Γειά σας και πάλι. Δεν ξέρω πόσοι δουλεύετε σε mac και μπορείτε να με διαφωτήσετε σε κάτι. Αν θέλω να βάλω κάποιες βιβλιοθήκες vst σε ένα συγκεκριμένο φάκελο όπου μπαίνουν ( application Support για παράδειγμα ) κάποιες φορές αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί για κάποιο λόγο ο υπολογιστής μου έχω δύο επιλογές. Η μία είναι να βρω το application support πηγαίνοντας Library - Application support και ο άλλος επιλέγοντας Users - Library - Appication support Μοιάζει να έχω δηλαδή διπλό Library , διπλό audio ,διπλό application support κλπ . Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί έχω φτιάξει λογαριασμό user για να μπω στον υπολογιστή. Αλλά κάποια προγράμματα είναι έτσι προγραμματισμένα ώστε να ψάχνουν τις βιβλιοθήκες τους ή τα αρχεία τους με συγκεκριμένη διαδρομή. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής , για να μην κάνω καμμιά βλακεία κατά λάθος. Αν καταργήσω τους Users και μπαίνω απευθείας στον υπολογιστή , τι θα γίνει ? θα ενσωματωθούν τα αρχεία ? θα χαθούν τα αρχεία και οι φάκελλοι των προγραμμάτων που είχα αποθηκεύσει ως τώρα στους φακέλους ως User ? Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ * αυτό το πήρα πρέφα στην προσπάθεια μου να βάλω κάποια αρχεία σε συγκεκριμένο φάκελο , τον οποίο κι όλας δεν έβρισκα και έπρεπε να εμφανίσω τους κρυφούς φακέλους για να εμφανιστεί το Library ως User.
  22. Eυχαριστώ πολύ. Κατάφερα να το κάνω με τα έτοιμα instruments που παρέχει το logic αλλά με τα υπόλοιπα vst instruments δεν καταλαβαίνω και δε μπορώ να βρω άκρη γιατί κανένα δε μου βγάζει στην επιλογή multiput output.
  23. Γειά σας Θα ήθελα να μη χρειάζεται να φορτώνω το ίδιο vst instrument δύο και τρεις φορές σε διαφορετικά κανάλια , αλλά να το φορτώνω μια φορά και να επιλέγω πχ στο ένα track να ακούγεται το Χ επιλεγμένο όργανο , στο άλλο track ο Ψ ήχος κλπ Ελπίζω να έγινε κατανοητή η απορία μου. Στο Nuendo θυμάμαι γινόνταν αλλά στο Logic δε γνωρίζω τον τρόπο. Μήπως γνωρίζει κάποιος ; Και ακόμα μια ερωτησούλα . Εστω ότι έχω φτιάξει ένα audio track με τα επιθυμητά plugins , πως μπορώ να δημιουργήσω ένα νέο audio track με τα ίδια plugins χωρίς να τα ξαναφορτώσω ; Ευχαριστώ
  24. Παιδιά νομίζω είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τη νέα κάρτα ήχου. Το μόνο που δεν ξέρω πως να το αποφύγω είναι ένας περίεργος θόρυβος που δεν γνωρίζω πως λέγεται στην ορολογία της ηχοληψίας.Πχ αν βάλω το χέρι μου πάνω στην κάρτα ήχου μειώνεται αυτός ο θόρυβος , επίσης το ίδιο και με το μικρόφωνο αν το πιάσω πχ από πάνω δυναμώνει , κάνει γείωση , δεν ξέρω πως να το αποφύγω αυτό. Ισως επειδή είναι κοντά όλα τα μηχανήματα. Οσο δηλαδή δυναμώνω την ένταση τόσο πιο έντονος είναι αυτός ο θόρυβος.
  25. Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να ψάξεις το άρθρο και να απαντήσεις, έχω την εντύπωση ότι το είχα τσεκάρει κι αυτό αλλά δεν. Τώρα έχω ήδη αφαιρέσει την συγκεκριμένη κάρτα ( έσβησα και κάποιο αρχείο της οπότε δεν παίρνει καν μπρος. Εχω την αίσθηση όμως πως έτσι και γύριζα όπως λένε οι οδηγίες τα κουμπιά προς τα αριστερά είτε το ένα είτε το άλλο εξαφανιζόνταν εντελώς ο ήχος. Ελπίζω μόνο να μην αγόρασα άδικα καινούργια κάρτα ήχου ....
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου