Προς το περιεχόμενο

cartman14

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    106
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από cartman14

  1. Earendil, γιωτάδες και λίγα λες, γι' αυτό το πόσταρα, για να καταδείξω την αμπαλοσύνη. Εμπαθές θεωρείς το παρόν thread?? Γιατί δεν ξέρω με τι ύφος ξεκίνησε από τον ΟP αλλά οι υπόλοιποι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι το γύρισαν σε πολύ ωραία κουβεντούλα. Και δε νομίζω να φέρνει σε δύσκολη θέση τον συμφορουμίτη αφού είναι περίπτωση ανθρώπου αγαπητού από το σύνολο του forum (θεωρώ). Πάντως πολύ ευχαριστήθηκα τα video που ανέβασε γιατί δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι Μανουσέλης is back!! :D
  2. Από άρθρο με τίτλο "Ο Ρακιντζής και το S.A.G.A.P.O. ήταν η καλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision" ;D ;D ;D ;D ;D
  3. Ακροβατικά solos πάντα θα μας ενθουσιάζουν αλλά προσωπικά μου κάνουν κλικ είτα αυτά που μπορούν να "τραγουδηθούν" είτε αυτά που έχουν "ουσία" (συναίσθημα, συνάφεια με όλο το κλίμα του κομματιού κτλ) Ένα από τα πιο ουσιαστικά solo που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια είναι το παρακάτω του Michael Amott (ξεκινά στο 2:40) Bonus ένα ακόμα αγαπημένο συγκρότημα, όχι τόσο για το solo αυτό καθ' εαυτό αλλά γιατί μου αρέσει πολύ η αλλαγή στον ήχο της κιθάρας από καθαρό/ημικαθαρό σε overdriven κατά τη διάρκεια του solo (στο 3:43 ξεκινάει)
  4. Αν είναι όντως η Tribute Plus, έχει από τη μάνα της μαγνήτες Gibson '57. Billy μίλα καλύτερα με τον πωλητή για να διευκρινίσεις τι ακριβώς παίζει και πες μας γιατί είμαι περίεργος... Γενικά πάντως μη βιάζεσαι :)
  5. Thanks! Το μεγεθος της 335 δε με βολεύει πολύ, όχι ότι δε μπορώ καθόλου.
  6. Thank you! Για πες και γενικότερες εντυπώσεις (ποιότητα, κατασκευή, ηλεκτρικά, μαγνήτες, πόσο βολικό είναι το μπράτσο) γιατί δεν ξέρω κανέναν άλλο να έχει παίξει με Airline για να μου πει. Καλά είδα ότι η Jupiter έχει μεγαλύτερο scale και από Fender (26")?
  7. Πριν γίνει hijack το θέμα :D να απαντήσω στον jkstigma που μπήκε στον κόπο να γράψει αναλυτικότατα τη γνώμη του αλλά χθες δεν είχα internet. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις φίλε μου και τα γνωρίζω ήδη: και τις διαφορές semi και hollow, και τα είδη στα οποία ταιριάζουν καλύτερα και τι να περιμένω unplugged. Η ερώτηση μου αφορούσε αποκλειστικά στον ενισχυμένο ήχο και κατά πόσον μπορείς να πάρεις το "χρώμα" μιας 335 (ενισχυμένης, όχι unplugged) από ένα μικρότερο σε μέγεθος όργανο. Αν έπρεπε να αγοράσω τώρα, προφανώς θα προτιμούσα semi για τις μουσικές που παίζω, αλλά επειδή το θέμα όπως είπα δεν είναι έρευνα αγοράς, άφησα το ενδεχόμενο της hollow μήπως υπήρχε εκεί κάποια μικρότερου σκάφους. Εκ του αποτελέσματος καλά έκανα γιατί οι προτάσεις του Superfunk είναι εντελώς spot-on. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχα στο μυαλό μου. Τέλος, επειδή έχω δοκιμάσει 335, δεν είναι απαγορευτικό το μέγεθος απλά θα προτιμούσα κάτι πιο άνετο (και κάτι που δεν θα γελάει ο κόσμος, μη φαίνομαι σαν να κρατάω οριζόντια ένα κοντραμπάσο ;D) Superfunk πολύ ωραίες φαίνονται οι Eastwood Airline! Που τις βρίσκουμε όλες Ευρώπη; Ο Thomann έχει την Tuxedo αλλά όχι την Jupiter που είναι πιο οικονομική. Επίσης θυμήθηκα και την Guild M-75 Aristocrat αλλά ανεβαίνει κι άλλο στην τιμή.
  8. Εδώ και καιρό με απασχολεί το παρακάτω θέμα: Οι περισσότερες semihollow ή fullholow έχουν φυσιολογικά σώμα μεγάλου μεγέθους (κάποιες μπορεί να είναι πιο λεπτές αλλά οι διαστάσεις παραμένουν μεγάλες). Απολύτως λογικό. Έλα όμως που υπάρχουν άνθρωποι που η σωματοδομή τους (ύψος, όγκος, μήκος χεριών) δυσκολεύει πολύ το παίξιμο με μια τέτοια κιθάρα. Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός τέτοιων οργάνων με μικρότερο μέγεθος (π.χ. Epiphone 339, Epiphone Wildkat). Η απορία μου είναι αν το μικρότερο σώμα ουσιαστικά "καταργεί" το χαρακτήρα του semi-acoustic και αυτές οι κιθάρες προσεγγίζουν περισσότερο τις solidbody. Προφανώς θα υπάρχει διαφορά αλλά θα είναι όση η διαφορά π.χ. μιας solid tele με μία thinline ή κάτι περισσότερο; Αν έχει παίξει κανείς με μια τέτοια κιθάρα θα ήθελα να ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον τη γνώμη του. Επίσης, γνωρίζει κανείς και άλλα τέτοια μοντέλα ή είμαστε καταδικασμένοι εμείς τα "στρουμφάκια"; Το θέμα δεν έχει σκοπό την άμεση αγορά κάποιας κιθάρας αλλά είναι περισσότερο για τη συζήτηση 1) αν αξίζει μια τέτοια επιλογή για κάποιον που ψάχνει αυτό τον ήχο αλλά είναι τόσο μικροκαμωμένος που δεν μπορεί να χειριστεί με ευκολία μια 335 ή ακόμα χειρότερα μια jazz κιθάρα και 2) αν ναι, να συγκεντρωθούν εδώ οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά.
  9. Αφού δεν εμπιστεύεσαι άκριτα τα videos του Youtube (και πολύ καλά κάνεις) μην εμπιστεύσεσαι ούτε εμάς (και πάλι πολύ καλά θα κάνεις :P) Μπορείς πολύ εύκολα να τον δοκιμάσεις αφού υπάρχει στο Νάκα. Προσανατολίζεσαι στον απλό ΤΗR10 ή σε κάποια από τις εκδόσεις THR10C - THR10X?
  10. Η λογική είναι η ίδια (δύο speakers για stereo). Φαίνεται να έχει πολύ ποιοτικούς ήχους, τους ίδιους που έχει και η σειρά ID χωρίς το TVP. Δεν έχει bass, mid, treble αλλά μόνο το γνωστό ISF (όπως βέβαια και ο THR5 έχει μόνο tone) αλλά σου δίνει τη δυνατότητα αυτή μέσω του software. Στα συν του ότι μπορείς να κατεβάσεις και presets από την online κοινότητα. Προσωπικά θα προτιμούσα τον THR10 γιατί έχει master volume που προσομειώνει πολύ καλά το drive τελικών λυχνιών και volume γενικό της συσκευής άρα μπορείς να πουσάρεις τέρμα τα καθαρά κανάλια για φανταστικό breakup ήχο. Η τιμή του Blackstar όμως είναι φανταστική και έχει και μεγαλύτερες εκδόσεις (20W - 40W), οπότε είναι πειρασμός!
  11. Ο Yamaha είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για τη χρήση που το θες. Επειδή όμως η τιμή του είναι πράγματι λίγο αλμυρή, τσέκαρε και τη νέα σειρά ID Core της Blackstar που είναι στην ίδια ακριβώς λογική. Δεν έχει βέβαια full ΕQ αλλά ο 10άρης είναι σχεδόν στη μισή τιμή από τον THR!
  12. Superfunk (ή όποιος άλλος γνωρίζει) μπορείς να κάνεις έναν κόπο να απαντήσεις στην αντίστοιχη ερώτηση για telecaster; Δηλαδή ποια οικονομική tele έχει το πιο παχύ μπράτσο. (Νομίζω κάτι τέτοιο είπες για την Squier Thinline '72 Vintage Modified σε πρόσφατο thread)
  13. Ναι, το ξερω οτι εισαι fan των μονών, η πιο σωστή διατύπωση θα ηταν "γιατι θα την προτιμούσε κάποιος" και μου απαντησες. Γενικά you got me sold!
  14. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση η Thinline, αν και με εκπλήσσεις Superfunk, νόμιζα ότι είσαι άντρας που θέλει τις Tele του... Tele (παραδοσιακός singlecoil guy) :D Θες να δώσεις καμιά πληροφορία παραπάνω από τις εντυπώσεις σου από τους μαγνήτες γιατί εκεί νομίζω είναι το ζουμί; Για ποιους λόγους θα προτιμούσες αυτή σε σχέση π.χ. με την πιο "παραδοσιακή" CV Thinline που είναι πρακτικά στην ίδια τιμή; http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_tele_thin.htm
  15. Αυτό! Σε κάθε περίπτωση ξέχνα το Tech21 αφού δεν σου άρεσε, κακώς σε έμπλεξα εγώ. Και για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, ναι μπορείς να το οδηγείς με άλλο πετάλι νωρίτερα και όχι, τα απλά πετάλια τα ρίχνεις σε ενισχυτή όχι σε κονσόλα. On topic: Αφού ψάχνεις έναν generic stoner ήχο (αν κάτι τέτοιο υπάρχει) θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ή κάποια fuzz που να είναι μην είναι πολύ σκληρά για να κάνουν και για ρυθμικά παιξίματα (παραλλαγές του Muff που υπάρχουν άπειρες και φθηνοί κλώνοι) ή κάποια distortion που να fuzzίζουν σε πολύ gain (ίσως ProCo Rat). Δοκιμασμένες λύσεις αλλά τουλάχιστον από εμένα σε λάμπα, όχι σε solidstate. Αφού σου άρεσε το Biyang, μια χαρά φαίνεται. Και η τιμή του καλή.
  16. Η συγκεκριμένη σειρά πεταλιών, όπως και άλλα πετάλια παρόμοιας λογικής, κάνει full προσομείωση ενισχυτή, έχει μάλιστα επιλογή (η οποία απενεργοποιείται) και για να κάνει simulation καμπίνας για χρήση κατευθείαν σε PA ή για ηχογράφηση. Συνεπώς αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε ενισχυτή, η λογική λέει ότι το συνδέεις στο effects loop in. Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτεις την προενίσχυση του ενισχυτή και ρυθμίζεις το EQ από το πετάλι, από όπου παίρνεις όλο το drive. Περίμενε πάντως να μας πει κάποιος αν έχει δουλέψει fuzz σε solidstate γιατί αν είναι ΟΚ τότε είναι η πιο εύκολη και λογική λύση. Και σε αυτό το e-magazine υπάρχει ένα μικρό άρθρο που σε ενδιαφέρει: Best dirt pedals for stoner rock http://tonereport.com/issue27/
  17. Ο Northern τα λέει πολύ σωστά. Όντως δεν υπάρχει πλέον ένας stoner ήχος (οπότε καλό θα ήταν να ανέφερες κάποια παραδείγματα συγκροτημάτων που σου αρέσουν) και όντως τα Black Arts Toneworks είναι κορυφή για αυτό που ψάχνεις. Ήμουν μάλιστα έτοιμος να σου προτείνω το Pharaoh αλλά με πρόλαβε. Φανταστικό πετάλι για βαρύ ήχο από Sabbath μέχρι μοντέρνο doom και πάρα πολύ ευέλικτο. Με προβληματίζει λίγο ότι χρησιμοποιείς solidstate ενισχυτή και μάλιστα MG :P Τα fuzz είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα πετάλια (κάποιες φορές ίσως και δύστροπα) και δεν ξέρω πόσο μπορεί να σου λασπώνει στο συγκεκριμένο ενισχυτή. Ας μας πει κάποιος που το έχει δοκιμάσει τη γνώμη του... Ο ενισχυτής σου δεν έχει effects loop, σωστά; Αν έχει ίσως να ήταν καλύτερη ιδέα ένα Tech21 Oxford που προσομειώνει τον ήχο των Orange ενισχυτών και να το χρησιμοποιείς για να παίρνεις από εκεί και το drive σου και το καθαρό σου, θα τολμούσα να πω τεράστια βελτίωση σε σχέση με τον MG. Αν όντως δεν έχει loop, ξέχνα τα παραπάνω, σαν να μην τα άκουσες :D
  18. Μια χαρά είναι τα "Νέα Θέματα" και τα χρώματα και οι εικόνες. :) Γιατί δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή σε αυτό που έχουν αρκετοί επισημάνει; Τα underlined links είναι τόσο μα τόσο κουραστικά στο μάτι! Δεν ενοχλεί κανέναν άλλον;
  19. Έχω ψωνίσει από το DonnerDeal αλλά όχι Mooer. (Joyo, Caline, Donner) Αν το συγκεκριμένο που ψάχνεις δεν το έχει κανένα κατάστημα, ρίξε καμιά ματιά και στο eBay. Κυκλοφορούν γενικά τα Mooer και σε καλές τιμές (καλύτερες του Thomann αλλά τα μεταφορικά δεν τα γλυτώνεις).
  20. http://www.donnerdeal.com/brand/mooer-effect-pedals.html Χωρίς μεταφορικά, από 40-55€ αν δε σε πειράζει να περιμένεις λίγο παραπάνω. Έχω ψωνίσει, μια χαρά είναι και δεν έκανε ένα μήνα να έρθει όπως γράφει αλλά περίπου 3 εβδομάδες.
  21. Αυτή τη λύση την είχα σκεφτεί κι εγώ. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει τρόπος να ορίσεις το output source στα speakers;
  22. Συγνώμη αν είναι πολύ basic αυτό που ρωτάω αλλά μόλις τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι με DAWs. Γίνεται ο ήχος από την εξωτερική κάρτα να βγαίνει στα ενσωματωμένα ηχεία του laptop αντί για το line out ή το headphones out της κάρτας; Αν είναι εφικτό θα με βόλευε γιατί δεν έχω ξεχωριστά speakers αυτή τη στιγμή για να συνδέσω και έτσι προς το παρόν χρησιμοποιώ μόνο τα ακουστικά μου. Η usb κάρτα που έχω είναι η Lexicon Alpha σε Windows 7 μέσω των δικών της Alpha drivers. Αν η σχετική ρύθμιση δεν γίνεται στα γενικά settings αλλά μέσα από το εκάστοτε software, να πω ότι στο laptop είναι εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή τα Guitar Rig 5 και Amplitube 3 και σε standalone versions.
  23. Well said my friend, very well said!
  24. Οι καλύτερες εμφανίσεις ήταν: Η Hagstrom Viking Οι δυο Orange Η Duesenberg Όλα σε λευκό...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου