Προς το περιεχόμενο

sideFX

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    140
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από sideFX

  1. Ωραίος, καλή φάση! Υπομονή, και θα τη βρείτε την άκρη ;)
  2. Καλή φάση σχετικά με το support στους Caspian! Στους We.Own.The.Sky είσαι? Πολύ καλό το EP by the way!
  3. Πολύ καλή η σύνθεση και η μίξη είναι μιά χαρά. ;) Μου θύμισε λίγο Caspian, pg.lost και If These Trees Could Talk στο ύφος. Όσο για τα περι solo και lead.... μακριά!! Μπορούν εύκολα να καταστρέψουν μια πολύ αξιόλογη σύνθεση όπως η παραπάνω.
  4. Οκ, σ' ευχαριστώ για την πρότασή σου, και ναι, καλό θα ήταν να το είχα γράψει στο προηγούμενο μου ποστ. Παρόλα αυτά η ειρωνία δε νομίζω να εξυπηρετεί σε κάτι, και σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός προσπάθησα να συνεχίσω την κουβέντα, όχι να φανώ αχάριστος.
  5. Και για να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος ψάχνω περισσότερο για flatwounds.
  6. Αυτό το κατάστημα το έχω βρεί κι εγώ, υπάρχει και στο Skroutz, κανένα άλλο παρόμοιο με μεγαλύτερη ποικιλία ξέρουμε?
  7. Καλησπέρα, αναζητώ κατάστημα για αγορά χορδών μπάσου μέσω internet και αποστολή στην επαρχία. Κυρίως ψάχνω για κάποιο από Ελλάδα(=Αθήνα?) με σχετικά καλές τιμές και λογικά έξοδα αποστολής. Και ευρωπαικό να είναι δε με ενοχλεί εννοείται, αρκεί να έχει χαμηλά έξοδα αποστολής (και όχι 20€ όπως έχει ο Thomann για παράδειγμα). Ακούω τις προτάσεις σας :)
  8. Όντως, σχετικά σπάνιο για κιθαρίστα, +1 και από μένα! :)
  9. Ωραία, θα τα ψάξω, ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)
  10. α) Ωραία, καλό αυτό. β) Ναι, φαίνεται πετυχημένος όντως. Κάτι άλλο που διάβασα είναι ότι σε μερικά μπάσα ορισμένα τάστα ήταν πιο ψηλά και ήθελαν leveling. Στο δικό σου συμβαίνει κάτι τέτοιο? Επίσης ποιά pots + γέφυρα έβαλες? Η γέφυρα "έκατσε" σωστά?
  11. Κανονικέ Γιάννη στο δικό σου εκεί που ενώνει ο λαιμός με το σώμα έχει κενό όπως εδώ στις φωτό 5 & 6 http://www.musiker-board.de/threads/bass-harley-benton-pb-50-sb-vintage-series.583476/ ?? Επίσης το λαιμό τον έφτιαξες εσυ (φάγωμα headstock + decal) + βάψιμο??
  12. Να υποθέσω κανείς δεν έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο ε? ::) Υπάρχει feedback από κάποιο άλλο πολύ φτηνό (~100-130 €) Harley Benton? Δεν περιμένω φυσικά να είναι καμιά οργανάρα, αλλά με δυό λόγια αξίζει σαν αγορά για τα ελάχιστα χρήματα που ζητάει ή είναι σαν να τα πετάς στα σκουπίδια? Η εμπειρία φίλου από το do it yourself kit για το Precision που πουλάει ο thomann ήταν προς τη δεύτερη κατεύθυνση, ήταν τόσο χάλια κατασκευαστικά και με τέτοια κενά και λάθος κομμένα τα κομμάτια που δεν μπήκε καν στον κόπο να το φτιάξει και το γύρισε πίσω.
  13. Τις έχω δει τις κριτικές στα αγγλικά, παρόλα αυτά θα ήταν ευπρόσδεκτες και μερικές στα ελληνικα.
  14. Καλησπέρα, τελευταία γλυκοκοιτάζω το συγκεκριμένο μπάσο http://www.thomann.de/gr/harley_benton_pb_50_sb_vintage_series.htm Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο όργανο? Αν ναι, θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις του! Πώς είναι κατασκευαστικά, τι λέει απο θέμα ήχου (τα samples στο site ακούγονται αρκετά συμπαθητικά), hardware, ηλεκτρονικά, τάστα, λαιμός, φινίρισμα, βάρος, κτλ
  15. +1000 Εχω το 50s Classic Precission και οργώνει. Δεν έχω παίξει με καλύτερο Ρ από θέμα ήχου. Και είχα δοκιμάσει αρκετά πρίν την αγορά. Βέβαια έχει κουπί για λαιμό, αλλά μιας και δε σε βολεύουν οι λεπτοί νομίζω πως δε θα έχεις θέμα. Από την άλλη το χειρότερο Ρ (από θέμα ήχου) που έχω παίξει είναι ένα Active Deluxe του '99-2000 φίλου (με τον διπλό πίσω). Χάλια μαύρα. 2 χιλιάρικα μπάσο και δεν ακουγότανε. Για μένα Ρ και active είναι σαν το νερό και το λάδι ένα πράγμα. Δεν πάνε μαζί.
  16. Δυστυχώς παίζει πολύ παραμύθι και νεραϊδόσκονη σχετικά με τα ΚΣύλα. Το φαινόμενο αρχικά δημιούργηθηκε και πλέον εδώ και δεκαετείες συντηρείται από 2/3/5/10 μεγάλες εταιρείες στο χώρο (προφανώς με σκοπό το κέρδος, όπως αναφέρεται και στο vid), και επιπλέον ειδικά τα τελευταία 10-15 χρόνια αυτοί που το σκίσαν εντελώς το θέμα είναι οι εκατοντάδες νέοι λούθιερς με τα "πιο εξωτικό παιθαίνεις" ξύλα που υπόσχονται την απόλυτη τονική νιρβάνα, προσπαθώντας έτσι να δικαιολογήσουν τις x10 τιμές τους. Έιναι πιθανό να υπάρχουν απειροελάχιστες τονικές διαφορές ανάλογα με την πυκνότητα και την μικροδομή του εκάστοτε κομματιού που αποτελεί το σώμα/λαιμό/ταστιέρα αλλά είναι τόσο μικρές και ασήμαντες imho, που δεν αξίζει το παραμύθι και ακόμα περισσότερο τα επιπλέον μηδενικά στις τιμές.
  17. όντως, και κανα 2 άλλα μπασο-reviews που έχω πετύχει σ' αυτό το κανάλι και παιζει ο ίδιος είναι εξίσου χάλια, μηδέν groove.
  18. Ισχύει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, παρ'όλα αυτά δεν έχω συναντήσει κάποια από τις 3 λέξεις που αναφέρεις για το συγκεκριμένο όργανο. Οι περισσότεροι κάνουν μια σύντομη αλλά ουσιαστική περιγραφή και σε κάποιες απο αυτές τις κριτικές έχουν αναφερθεί και αρνητικές μικρολεπτομέριες όπως έγραψα και παραπάνω αλλά όχι κάτι ουσιαστικό. Για παράδειγμα κάποιοι λένε ότι τα κλειδιά και η γέφυρα θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα -όχι οτι δεν κάνουν την δουλειά τους-, και το μόνο ουσιαστικά αρνητικό που έχει γραφεί είναι ότι η σκαμμένη επιφάνια για τη ρύθμιση του truss rod στη βάση του λαιμού δεν είναι λουστραρισμένη και είναι γυμνό ξύλο (κλάην προσωπικά...). Κάθε φορά που ψάχνω για online κριτικές για κάτι στο οποίο δεν μπορώ να έχω άποψη από πρώτο χέρι, ψάχνω κυρίως τις απόψεις από τα άτομα που έχουν εμπειρία σε ακριβό εξοπλισμό (προφανώς και δεν έχει καμία αξία ένα "flawless" από καποιον που έχει πιάσει στα χέρια του μέχρι squier), και για το συγκεκριμένο όργανο τυχαίνει όλες (οι λιγοστές όντως) κριτικές από τετοια άτομα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να είναι οι καλύτερες (και προφανώς όχι στο στυλ perfect & flawless). Αυτό έγραψα παραπάνω, τιποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Απλά το αναφέρω ακριβώς επειδή μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Γιατί όταν κάτι τέτοιο το γράφει κάποιος που έχουν περάσει δεκάδες πανάκριβα όργανα από τα χέρια του, ε έχει καποια αξία παραπάνω όπως και να το κάνουμε. Εννοείται πως είναι θεμιτή και συνετή στάση να περιμένει κανείς περισσότερο feedback και αυτό κάνω κι εγώ άλλωστε.
  19. Ισχύει, απλά μετέφερα αυτό που γράφεται.
  20. Στο talkbass πάντως από τους πρώτους ιδιοκτήτες του ΜΜ V7 Jazz σχεδόν όλοι όσοι έχουν κάποια προϋπηρεσία σε ακριβά όργανα (βλέπε ΜΜ sabre, Stingray classic, Ferder jazz Deluxe, Marcus Miller 5 (usa), Sadowsky, κτλ) λένε πως αν έγραφε Fender στο headstock θα έκανε πάνω από 2 χιλιάρικα και πως αν εξαιρέσει ίσως κανείς τη γέφυρα και τα κλειδιά, σε κάθε άλλο τομέα (ήχος, ποιότητα κατασκευής, ευελιξία) πατάει το American Standard Jazz και συγκρίνεται με όργανα επιπέδου Sadowsky.
  21. Μια χαρά είναι το headstock, λίγο στην αρχή ξενίζει στις φωτό αλλά όλοι λένε ότι από κοντά είναι πολύ πιο "ήπιο" και δεν φαίνονται τόσο έντονα οι γραμμές του. Υπάρχουν πάααααρα πολλά και πολύ τραγικότερα headstock κατά την άποψή μου πάντα. Σχετικά με το 4αρι vs 5αρι αντιλαμβάνομαι τη λογική πίσω από τη σκέψη σου, κι εγώ 4άρης είμαι και δε μου χρειάζεται (και πιθανόν να μην μπορώ να αξιοποιήσω) την 5η, απλά είναι τρελό value for money το συγκεκριμένο 5άρι, παίζει μόνο του μπάλα σε ξεχωριστή κατηγορία.
  22. και το επιπλέον δίλημμα είναι: κλασσικό 4άρι ή 5άρι (active/passive, 3band eq με παραμετρικό μεσαίων) με μόνο(!!!) 433/499 € ?? :o
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου