Προς το περιεχόμενο

mserpetsidakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    34
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mserpetsidakis

  1. mserpetsidakis

    Λαμποπροβλήματα

    Για τελικές φαίνεται, λυχνίες μπορείς να βρεις απο εξω μάλλον πιο εύκολα και οικονομικά. Αγγλια, Γερμανία, Ιταλία κυρίως. Σου προτείνω JJ ή Tung Sol για EL34
  2. Ευχαριστώ για τις ευχές, με μεγάλη μου χαρά τις κάνω και στο φόρουμ σας, είναι αφορμή όμως για κουβέντα με κόσμο και από το εξωτερικό που έχουν και άλλη εμπειρία και γούστα.
  3. Όσοι είστε λάτρεις των ενισχυτών λυχνίας κάντε join στο group Valve amp lovers https://www.facebook.com/groups/1423160344615705/ πιστεύω οτι θα γίνουν όμορφες συζητήσεις και θα προκύψουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
  4. Είχα πριν 2 χρόνια την τύχη να επισκευάσω και να δοκιμάσω αυτό στη φώτο. Το αγάπησα πραγματικά.
  5. Κατά τη γνώμη μου είναι τρομερό πετάλι για πολλά είδη. Γι' αυτό είναι και κλασικό.
  6. Τον Γιατρα τον είχα ρωτήσει και δεν φτιάχνει αυτό που ζητάω.
  7. Αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στο κόστος, το ξεχνάω και συνεχίζω με αυτους που βάζω ήδη.
  8. Κώστα χρειάζομαι 2-3 κομμάτια το χρόνο. Μέχρι εκεί είναι η παραγωγή μου και δεν μπορώ να στοκάρω ιδιαίτερα.
  9. καλησπέρα κατασκευάζω ενισχυτές λυχνίας μουσικών οργάνων και θα ήθελα να ήξερα αν υπάρχει κάποιος Έλληνας που να κατασκευάζει ποιοτικούς μετασχηματιστές εξόδου. Στο εξωτερικό βρίσκω μετασχηματιστές με τις προδιαγραφές που ζητάω αλλά θα ήθελα να προτιμήσω κάποιον με εγχώρια παραγωγή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Μιχάλης
  10. Βαγγέλη χαρά μου να τα πούμε να jamαρουμε κιολας. Στείλε μου email στο [email protected] νωρίτερα.
  11. εγώ πιστεύω οτι μπαίνει. Το Loop γενικά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και στους μικρούς είναι πιο έντονες. Αν χρησιμοποιείς εφέ αξίζει. Στο μυαλό μου έχω τρεις λύσεις η μία δεν επηρεάζει την αισθητική. Αν ήσουν Χανιά θα στο έκανα.
  12. Ναι superfunk το είδα αλλά πάλι χωρίς το διάγραμμα δεν μπορείς να πεις σίγουρα κάτι. Πιστεύω οτι το drive αυξάνει απλά την παραμόρφωση της προενίσχυσης.
  13. Αν είναι αυτός που είδα στο site Dr z και χωρίς να βρίσκω διάγραμμα, θα βόλευε αν κάποιος το είχε, εφόσον έχει χωριστό drive το κάνει στην προενίσχυση και άρα έχει ουσία να βάλεις effect loop αν χρησιμοποιείς εφέ. Αν τώρα είναι αυτός που δείχνει στο site γίνεται και χωρίς αισθητική μεταβολή τελικά.
  14. Effect loop μπορεί να μπει αλλά μεταβάλλει την αισθητική του, στην πίσω πλευρά και ίσως την τιμή του σε περίπτωση πώλησής του.
  15. καλησπέρα. Εχω Rio Grande & Lollar. Τρομεροί και οι δύο. Δεν τους έχω δοκιμάσει στο ίδιο όργανο να σου πω διαφορές. Πάντως σε μία tele έχω τους Blues Dawg & Jazz Dawg κσι είναι τρομεροί. Σε Strat έχω τον Lollar επίσης πολύ ωραίος. Ένα ακόμα Jazz Dawg έχω σε σκάφος και έχω τρομερό old school jazz ήχο.
  16. καλημέρα. 'Έχει δοκιμάσει κανείς τον συγκεκριμένο attenuator. Διαβάζω καλές κριτικές, ισχύουν; Ευχαριστώ
  17. mserpetsidakis

    DIY Travel Electric Guitar

    Ναι αυτό είναι αλήθεια. Με τραβάει και έμενα το να φτιάχνω νέα πράγματα και μένω πίσω.... Είναι πολύ ωραίος ο champ. Γράψε άμα θες λεπτομέρειες. Ποιο κύκλωμα; Πως? Ηχείο; κλπ. Καλή επιτυχία να έχεις.
  18. Είναι πολύ προσεγμένος στην κατασκευή του. Βάζω στοίχημα και οτι ο ήχος θα είναι πολύ καλός. Γενικά όπου βάζει το χέρι του ο Egnater κάτι καλό βγαίνει
  19. Αυτό προτείνω και εγώ όταν έχουμε έναν ενισχυτή πολύ bright ή μουντό. Είναι όμως ενισχυτές που είναι ευαίσθητοι στο θέμα (vintage Marshalls). Για παράδειγμα έναν με EL84 που έχω τον χρησιμοποιώ στα 16Ω και όχι στα 8Ω για πιο ζεστό ήχο, λιγότερο edgy.
  20. mserpetsidakis

    DIY Travel Electric Guitar

    my custom travel guitar λέγεται ο φάκελος τελικά
  21. mserpetsidakis

    DIY Travel Electric Guitar

    Καλησπέρα εγώ επέλεξα πριν δύο χρόνια να φτιάξω μια travel αλλά να είναι κανονική κιθάρα. Επειδή αγαπώ τις tele επέλεξα να είναι μια full tele σε πιο compact σχέδιο. Επιπλέον στα ηλεκτρικά έχω επιλογές που ξεπερνούν τις stock κιθάρες. Σύνδεση out of phase , humbucking κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να την χρησιμοποιώ και σε jams μιας και οι ήχοι και η πρακτικότητα ξεπερνά αυτές που ήδη έχω. Τσέκαρε στη σελίδα μου στο facebook πιο πολλές φώτο στον φάκελο guitars αν θυμάμαι καλά. https://www.facebook.com/PureToneAmps
  22. Όσα stand by κυκλώματα μου ερχονται στο νου τώρα δεν χρειάζονται φορτίο αλλά επειδή θα την κάνεις την κίνηση κατα λάθος και θα τον λειτουργήσεις έχε παντα συνδεδεμένο. Δε βρίσκω και λόγο γιατί στο stand by να μην έχει φορτίο. Όσο για την σύνθετη αντίσταση, γενικά μπορείς έναν ενισχυτή να τον δουλέψεις στη μισή αντίσταση, υπάρχουν ενισχυτές που δουλεύουν έτσι. Ο ενισχυτής έχει ένα εύρος σύνθετων αντιστάσεων στην έξοδο, μεταβάλλεται κατά τη λειτουργία, για να λειτουργήσει όπως έχει σχεδιαστεί, πιο αποδοτικά και με τη σωστή χροιά, πρέπει να συνδέσεις την έξοδό του με την αντίστοιχη καμπίνα που πλησιάζει τη μέση τιμή της σύνθετης αντίστασης εξόδου του.
  23. Ένας ενισχυτής λυχνίας πρέπει να έχει ΠΑΝΤΑ φορτίο στην έξοδο. Αυτό μπορεί να είναι είτε ηχείο ή κάποια αντίσταση με ισχύ μεγαλύτερη ή ίση της ισχύος του ενισχυτή. Η σύνθετη αντίσταση μπορεί να είναι ελαφρά διαφορετική, μέχρι 100% σε κάποιους ενισχυτές αλλά άλλοι είναι ευπαθείς σε αυτό, πχ vintage Marshalls. Αν χρησιμοποιείς διαφορετική αντίσταση θα έχεις και λίγο διαφορετικό ήχο πιο μπάσο ή πιο οξύ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου