Προς το περιεχόμενο

megajim

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    57
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Gear List
    Gibson Les Paul Studio 2012
    Bullet Strat Partscaster
    Handmade Les Paul
    Career Les Paul

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή megajim

0

Φήμη

  1. Μάλλον ξεβιδώνεις τη βίδα και βάζεις ένα καλώδιο σα μικρή διχάλα κάτω από το κεφάλι της βίδας, την οποία ξαναβιδώνεις μετά. Τουλάχιστον εμένα ένας παλιός ενισχυτής που έχω για το πικάπ έτσι δουλεύει (η γείωση είναι με τέτοιο καλώδιο στο δικό μου).
  2. Gibson SG Special Faded ~2008 (εκεί γύρω χρονολογικά). Ελαφριά κιθάρα με τρομερό ήχο. Αξίζει να περιμένεις να βρεις μια στα μεταχειρισμένα, γύρω στα 400-450 ευρώ (άντε 500 αν έχει και σκληρή θήκη). Επίσης κοίτα και προς LP Studio μεριά. Για αυτά που θέλεις να παίξεις καλύτερα κοίτα προς Gibson κατ' εμέ, εκτός αν θες να δεις και τα μοντέλα τις Gretsch που κυκλοφορούν και είναι καλά για ΖΖ TOP, AC/DC κλπ.
  3. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα κοιτάξω τον 57/62 μιας και με τους Ντάνκαν δεν έχω ιδιαίτερα καλή σχέση (προσωπική προτίμηση πάντα). Μεταχειρισμένος πόσο πάει περίπου και πόσο συχνά εμφανίζεται; Παρακολουθώ καθημερινά τις αγγελίες αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με μονούς και Φέντερ δεν πολυασχολήθηκα, οπότε και δεν ξέρω τι παίζει...
  4. Καλησπέρα σε όλους! Φτιάχνω μια τέλε από parts αυτό τον καιρό και θέλω να βάλω στη θέση νεκ μαγνήτη από στρατ. Ο μαγνήτης που έχω για τη γέφυρα είναι ο Bare Knuckle Brown Sugar, γύρω στα 6.80 κΩ έξοδο. Επειδή δεν έχω μεγάλη επαφή με τους μονούς μαγνήτες ήθελα τις προτάσεις σας σχετικά με το τι μαγνήτη να κοιτάξω, θα ήθελα να ψάξω κάτι καλό το οποίο κατά 99% θα αγοράσω από τα μεταχειρισμένα, οπότε έχω περισσότερες επιλογές γιατί γλιτώνω τη διαφορά καινούριου-μεταχειρισμένου. Αυτό που ψάχνω είναι ένα μαγνήτη που να μην έχει πολύ twang αλλά να είναι πιο mellow (πιο γλυκός). Να πω πως παίζω κυρίως με παραμόρφωση (low gain amp +tube screamer κλώνο).
  5. Επειδή είμαι κι εγώ στην φάση κατασκευής μιας τέλε με διπλό στο νεκ έχω κρατήσει για γέφυρα τον Brown Sugar (Bare Knuckle). Είναι ακριβούτσικος αλλά νομίζω ότι θα είναι τρομερός, τουλάχιστον αυτό δείχνουν όσα έχω ακούσει. Βέβαια ο ίδιος δεν τον έχω δοκιμάσει καθώς τον πήρα πριν αρχίσω την κατασκευή-συναρμολόγηση αλλά λογικά σε καμιά βδομάδα το πολύ δύο θα έχω τελειώσει την κιθάρα οπότε μπορώ να επανέλθω και να σου πω σίγουρα!
  6. Πολύ πιθανό να έχει ήδη squier ή κάτι ανάλογο, δε νομίζω πως αν είναι Φεντερ θα ψάχνεται να αλλάξει χρώμα ;) Εγώ το πρότεινα ώστε να μη γίνει καμιά στραβή και πάει στράφι και το σώμα που έχει τώρα από πλευράς εμφάνισης. Έτσι και πάει σε μάστορα να το τρίψει νομίζω θα ξοδέψει πολλά περισσότερα από όσα θέλει!
  7. Αφού ακριβή δεν είναι, γιατί δε τσιμπάς κάνα σώμα squier από τα μεταχειρισμένα να γλιτώσεις και χρόνο αλλά και φράγκα αν την κάνεις χάλια και πρέπει να τη συμμαζέψει μάστορας; Αν είχες (ή έχεις) 5-6 κιθάρες τότε go ahead, απλά μιας και υποπτεύομαι πως δεν έχεις τόσα όργανα γιατί δεν κάνεις το εύκολο και πειραματίζεσαι αργότερα;
  8. Εγώ έχω μια Gibson SG special που είχα πάρει πριν 2 χρόνια από τα μεταχειρισμένα και με ότι και να παίξω εκεί γυρνάω τελικά. Ειδικά από τότε που έβαλα Bare knuckle nailbomb αντί για τους EMG που είχε. Το ίδιο και με την LP studio που έχω, πρώτη σοβαρή κιθάρα που είχα ποτέ. Είναι θέμα δεσίματος και όχι προτίμησης στο είδος ταστιέρας κλπ πιστεύω. Εγώ αυτές δε θα τις έδινα με τίποτα!
  9. Εμένα το πρωί για αρκετή ώρα μου έδειχνε φώτο σε ό,τι αγγελιά του ερχόταν. Έκανα refresh και μου εμφάνιζε τις φώτο σε άλλες αγγελίες. Δε γυρνάμε στο παλιό layout να τελειώνουμε; Τι πρόβλημα είχε και το αλλάξαμε;
  10. Δεν έχω στόχο να δυσφημίσω κάποιον, απλά είδα κάποια μουσικά όργανα τα οποία μου φάνηκαν ύποπτα, όπως και στην απάντηση μου στον petersp αναφέρω κάτι το οποίο μου έκανε εντύπωση σαν άποψη και θέλω να μάθω αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό! Τα τεκμήρια είναι αυτά που έγραψα και όποιος θέλει μπορεί να πάει και ο ίδιος να δει τα όργανα. Αν έχω βγεί εκτός κανονισμών να διαγραφεί η συζήτηση παρακαλώ, είχα σκοπό τη συζήτηση αλλά ξέφυγε το θέμα.
  11. Η Eclipse I είναι όντως πάρα πολύ ωραία, ειδικά αν βγάλεις τους EMG. Το θέμα είναι ότι έπαιξε δικαστήριο με την Gibson και τώρα βγαίνει μόνο η Eclipse II με εκείνο το κοντό κέρατο και λεπτό σώμα (πρέπει να βγαίνει και full thickness) η οποία εμένα δε μου κάνει τόσο για LP. Το συζήτησα και με φίλο κιθαρίστα Ούγγρο που έχει τα κέρατα του από όργανα και μου λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με την Standard του.
  12. Προφανώς και είναι αφού πουλάει απομιμήσεις. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δε βλέπω το γιατί να το κάνεις αυτό στο μαγαζί σου αφού υπάρχουν οι Επιφον. Έτσι κι αλλιώς αυτός που δε ξέρει, ούτε Gibson θα δει, ούτε επιφον, μόνο ότι είναι ασημί θα του μείνει... Οπότε τώρα τι γίνεται; Αξίζει να μείνουν εκεί οι κιθάρες και να πάει κάνα πιτσιρίκι να πετάξει τα λεφτά του από το παράθυρο ή μπορεί να γίνει κάτι ώστε να φύγουν οι μούφες από το μαγαζί;
  13. Ναι μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω τι εννοεί ο φίλος, μάλλον εννοεί πως αν την έδινε για ρέπλικα δεν θα υπήρχε θέμα (που και πάλι δε ξέρω πόσο καλό είναι για ένα κατάστημα όταν υπάρχουν και οι επιφον) ενώ τώρα που τη δίνει για ορίτζιναλ είναι απάτη. Αυτό με την πολιτική της Gibson δε το έπιασα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου