Προς το περιεχόμενο

cherokee

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Video Comments από cherokee

  1. Χαχαχαχα πόσο δίκιο έχετε! Είχα την τύχη μόνο μια φορά να ακούσω από κοντά(χωρίς να παίξω εγώ βέβαια ώστε καταλάβω και λίγο καλύτερα) έναν τύπο που είχε αγοράσει το αντίστοιχο κιτ της Ceriatone και το είχε φτιάξει να παίζει. Τότε είπα απλά να γκουγκλάρω λίγο γι' αυτά τα μηχανήματα. Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος ήχος που δεν είναι κι εύκολα αντιλήψιμος από ηχεία γραφείου, ακουστικά κλπ(..προφανώς θα μου πείτε) κατέληξε να είναι trademark λόγω 2 βασικών χαρακτηριστικών συνδυαστικά με το τραβηχτικό του look: είναι ένας ενισχυτής με αργή αλλαγή στη συμπίεση των αρμονικών του στρίβοντας το gain/πολύ ελεγχόμενο clipping και συνεπώς σχεδόν κάθε ρύθμιση αποτελεί sweet spot για τους περισσότερους.

    Άρα κατά τη γνώμη μου είτε ο Κινέζος βγάλει δική του εκδοχή είτε ο Μολδαβός, αν βάλουν μια μούρη που παραπέμπει εκεί που πρέπει, λίγο ύφασμα από κάθισμα ΤΟΥΟΤΑ Corolla του '66, τα 3 φιλτράκια κι ένα "D" κάπου στο όνομα τελείωσε το θέμα. Αν ξεκίνησαν να προσεγγίζουν τον ήχο του Dumble πειράζοντας ένα κύκλωμα Rivera κι αλλάζοντας το Gain του απ' το 10 στο 6 ή ενός καΘαρού Laney κι αλλάξουν πάλι το Headroom του και το EQ φτιάχνοντάς το σε turret board, εγώ προσωπικά δεν θα το καταλάβω. 

    Όσο για τους Έλληνες που θα τους φέρουν στα μαγαζιά τους, τους αγαπάμε κι ας ξέρουμε τον διάλογο που θα κάνουμε από πριν:

    "-Καλό ακούγεται αλλά δεν μοιάζει με Νταμμμπλ"

    "-Γιατί..είχες και στο χωριό σου ΔάΜΠΛ και ξέρεις πως ακούγεται?"

    😜

     

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου