Προς το περιεχόμενο

andreas93

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    24
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από andreas93

  1. Το spdif ειναι κατι που δεν νομιζω να χρησιμοποιησω ποτε να ειμαι ειλικρινης. Οπως το καταλαβαινω εγω θελω μαξιμουμ 11 εισοδους. η behringer δεν κανει για την δουλεια που θελω?
  2. Γεια σας! Εχω μια καρτα ηχου usb με μερικα ins και outs εδω και αρκετο καιρο και πλεον ψαχνω για καποια με περισσοτερα. Πιο συγκεκριμενα θα ηθελα να μπορω να συνδεω: - 2 μικροφωνα (με phantom power) - 2 line out ενισχυτων - 3 mono line out (synth, πιανο και drum machine) - 1 stereo εξοδο και αλλη μια stereo εισοδο για να βαζω σε send return ενα kaoss pad - μια mono εξοδο και μια stereo εισοδο για ενα 2ο send return **Edit: και μια εξοδο ακουστικων και μια εξοδο για μονιτορς** δουλευω πανω στο ableton live 9 με windows 8.1 Απ'ότι έψαξα ειδα 3 επιλογες: - Behringer FCA1616 - Focusrite Scarlett 18i20 (χρησιμοποιωντας το ADAT connection) - MOTU UltraLite (AVB η MkIII hybrid) Εσεις τι θα προτεινατε? Εγω θα προτιμουσα οχι την focusrite γιατι θα χρειαζομαι και το adat για να εχω οσα ins outs θα ηθελα. Aξιζει να δωσω 350ε παραπανω απο την behringer για την motu? Εχετε μηπως καποια καρτα ηχου usb αλλη να προτείνετε? Το budget ειναι σιγουρα κατω απο χιλιαρικο και πιο κοντα στα 500 θα ελεγα.
  3. Γεια! εχω ενα microkorg το οποιο εχει το θεμα το τιτλου: καθε φορα που γυρναω το volume pot κανει τον χαρακτηριστικο βρωμικο ηχο των βρωμικων ποτενσιομετρων. :-\ πρεπει να το ανοιξω και να το ψεκασω με κατι? να το παω σε καποιον να το φτιαξει?
  4. Γεια στην παρεα! Εχω εναν mesa boogie f50 και εχω ενα μικρο θεμα καθε φορα που παιζω την μι στην 5η χορδη (η ειμαι καπου εκει κοντα πχ μι#) ο ενισχυτης κανει εναν μικρο θορυβο σαν να υπαρχει μεσα ενα μικρο μαιμουδακι να να βαραει ενα ντεφι. Δεν φοβαμαι να τον ανοιξω να δω τι εχει το εχω ξανακανει αλλωστε αλλα πριν το κανω εχετε καμια ιδεα τι μπορει να ειναι? τι να κοιταξω πρωτα? τον ειχα κοιταξει και πριν κανα 6 μηνο αλλα δεν ειχα καταφερει να βρω τι ηταν
  5. Εμενα μου αρεσει πολυ και ο just nick! Παντα μιλαει παρα πολυ αλλα το βρισκω θετικο γιατι εξηγει τα παντα γυρω απο το πεταλι ειδικα οταν ειναι λιγο πιο περιεργο (πχ zvex loop gate, earthquaker devises rainbow machine) Και επισης ο JJ Tanis (ο οποιος νομιζω συνεργαζεται επισημα με την electro harmonix) που ειχε βγαλει μια πολυ ωραια σειρα απο βιντεακια education on modulation
  6. Εγω σε αυτα τα λεφτα θα σκεφτομουν και τα καινουργια tannoy τα reveal 502 που παιζουν στα ιδια λεφτα με τα krk ;) θεωρητικα τα εχουν σχεδιασει και ετσι ωστε το "sweet spot" να εχει μεγαλυτερο ευρος αν τα εχει κανεις να μας πει...
  7. νομιζω οτι ειναι μια χαρα οκ να το κανεις αυτο ειχα διαβασει ενα αρθρο που καποιος περιεγραφε το πως ακριβως το κανει και γενικα ελεγε οτι το κανουν διαφοροι ο ιδιος εκανε send>soundcard in>soundcard out>return και ετρεχε guitar rig, amplitube και τετοια http://www.emusician.com/gear/0769/tune-up-boot-up-play/139987
  8. φανταζομαι πως 2 καλωδια απο rca σε jack θα κανουν την δουλεια που θελεις http://www.thomann.de/gr/cordial_cfu_03_pc.htm απλα το θεμα ειναι πως θα διαχειριστεις το ολο mono-stereo κομματι η κιθαρα σου ειναι mono αν παιζεις μονο σε εναν ενισχυτη ο ηχος σου ειναι mono αν εχεις καποιο πεταλακι (συνηθως τυπου modulation η delay/reverb) του οποιο εχει δυο εξοδους τις οποιες χρησιμοποιεις τοτε αντιστοιχα στελνεις το σημα της κιθαρας σου σε δυο ηχεια-ενισχυτες. το θεμα ειναι οτι το kaoss pad mini εχει stereo outputs που σημαινει οτι αν το χρησιμοποιεις σαν mono ουσιαστικα "χανεις" την μιση πληροφορια. επισης ειχα πειραματιστει κ εγω με το kaoss pad και πεταλακια κτλ κτλ κτλ και εμενα μου αρεσε περισσοτερο στο τελος μετα αποτι πεταλια ειχα.
  9. Οκ φανταζομαι πως με εναν 3PDT διακοπτη γινεται ευκολα. Σχετικα με το Υ cable αν καταλαβα καλα αυτο που κανει ειναι να "μοιραζει" το σημα απο 1 σε 2 tips? και αν ειναι ετσι χανεται καθολου σημα πρακτικα η οχι? Ακομα: ετσι οπως βλεπω το σχημα δεν θα μπορουσε καποιος να εχει ανοιχτο το loop box και το ab box στο Α και ετσι να εχει το PS6 μεσα ΚΑΙ εξω απο την λουπα? 1000 θενκς για το διαγραμμα!
  10. Εχω ενα Boss PS-6 και σκεφτομαι να παρω και ενα delay με effects loop (τυπου electro harmonix memory boy deluxe). Μπορω με καποιο τροπο να φτιαξω ενα switch πεταλακι το οποιο θα μου επιτρεπει να χρησιμοποιω το PS6 μεσα και εξω απο την λουπα του delay? Δηλαδη να εχω: amp<delay<PS6<guitar και με ενα πατημα να γινεται amp<delay (με το PS6 στη λουπα του delay)<guitar εψαξα λιγο και βρηκα αυτο που καποιος λεει οτι μπορει να κανει το ιδιο (με το ehx superego στην προκειμενη αλλα φανταζομαι ειναι ακριβως για οτιδηποτε εχει effects loop): http://www.ehx.com/forums/viewthread/5989/#34828 αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως το κανει ακριβως... φανταζομαι πως κατι τετοιο θα μπορει να ειναι χρησιμο και σε καποιον που θελει να βαζοβγαζει πεταλακια απο το effects loop του ενισχυτη του!
  11. Εχει δοκιμασει κανενας αυτο το τροφοδοτικο να μας πει γνωμες? Γιατι για 40 γιου την στιγμη που αντιστοιχων δυνατοτητων τροφοδοτικα κανουν 200 μοιαζει πολυ tempting...
  12. electro harmonix - memory boy deluxe electro harmonix - memory man deluxe tap tempo 550 strymon - timeline red witch - titan solid gold fx - electroman skreddy pedals - echo jhs - panther
  13. κατεβασα το reaper πολυ ωραιο interface κτλ κτλ αλλα δεν εχει ηχους (οπως προαναφερατε!) απο οτι καταλαβα μπορω να κατεβασω και plugins για οτι σχεδον οργανο θελω εχετε καποια που προτεινετε? και μια ακομα ερωτηση: εχω ενα ηλεκτρικο πιανο και ενα παλιο roland tr505 (και τα 2 εχουν midi) μπορω με ενα usb to midi καλωδιο να τα χρησιμοποιω σαν controllres για τα vst?
  14. ναι θα ειναι compatible η ναι θα παιζει μονο με software της εταιριας? καμια αγαπη για samplers! προφανως daw + controller σου δινει περισσοτερες δυνατοτητες? τελικα ableton live θες η οχι κοντρολερ ??? με βλεπω να κατεβαζω το reaper και μετα βλεπουμε!
  15. αν παρω ενα mascine mikro θα ειναι compatible μονο με software της native instruments η μπορω να το χρησιμοποιησω και σαν controller για αλλα daw? και κατι ακομα... σορυ για την ηλιθια ερωτηση αλλα χρειαζεται καρτα ηχου για να ηχογραφισω η να φτιαξω samples απο την κιθαρα μου η και αλλα ακουστικα οργανα τυπου κλασσικη κιθαρα καχον κτλ? (ειχα κατεβασει πριν κανα 2μηνο την trial εκδοση του ableton live αλλα αποτι καταλαβα δεν εχει πολυ νοημα αν δεν εχεις καποιο midi keyboard η καποιο controller. ισχυει?)
  16. Γεια, θελω να ασχοληθω με μουσικη παραγωγη - μπιτακια τυπου four tet, burial κλπ κλπ αλλα δεν ξερω τι πρεπει να παρω για να αρχισω! παιζω κιθαρα οποτε εχω πολυ καλη εξοικιωση με ενισχυτες και πεταλακια οι αρχικες μου σκεψεις ηταν προς καποιο sampler τυπου akai mpc η native instruments maschine και να αρχισω ενα θεμα mpc vs mascine αλλα μετα σκεφτηκα γιατι να μην αρχισω να ασχολουμε με καποιο software (ableton?, cubase?) με controllers? Τελικα οσο περισσοτερο ψαχνω τοσο περισσοτερο μπερδευομαι και δεν ξερω με τι πρεπει να αρχισω! δεν θελω να βιαστω και να παρω κατι που μπορει να μην μου κανει και προτιμω να μαζεψω αρκετα λεφτα γιατι να παρω κατι με το οποιο θα ειμαι ευχαριστημενος! ρωτηστε με οτι χρειαζετε για να με βοηθησετε!!! :)
  17. Γεια! ειμαι καινουργιος εδω και θελω να ρωτησω γιατι δεν ειμαι σιγουρος: οταν ενα πεταλι γραφει οτι εχει πχ 100mA current σημαινει οτι το τροφοδοτικο που εχει θα πρεπει να δινει τουλαχιστον 100mA? αν πχ εχω ενα daisy chain και το τροφοδοτικο στο οποιο το εχω συνδεσει δινει 200mA και ηδη "τρωγονται" τα 120 απο αλλα πεταλακια, αν βαλω στο τελος με το ιδιο daisy chain το πεταλακι που ζηταει 100mA παιζει θεμα? θα καει? απλα δεν θα δουλευει? δεν θα υπαρχει κανενα θεμα?
  18. Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις! Το τροφοδοτω με daisy chain μαζι με αλλα 4 πεταλακια. του εβαλα μια μπαταρια και το θεμα λυθηκε! Οποτε φανταζομαι πως αν δεν θελω να χαλαω ολη την ωρα μπαταριες θα πρεπει να αγορασω ειναι κατι τυπου voodoo lab pedal power 2 ειτε να παρω ενα ξεχωριστο 9βολτο για το boss Εχει διαφορα στο θορυβο αν ενα "πολυτροφοδοτικο" εχει isolated outputs?
  19. Εχω ενα rc-3 στο τελος των πεταλιων μου (5 πεταλακια true bypass ολα) και βγαζει παρα πολυ θορυβο (ή τελος παντων ενοχλητικο για τα αυτια μου θορυβο) ακομα και απενεργοποιημενο. Οταν το βγαζω απο την αλυσιδα ο θορυβος αυτος δεν υπαρχει αρα πρεπει να ειναι το rc-3 το προβλημα. εχει κανεις την ιδια εμπειρια η αντιστοιχο προβλημα? Εχει μηπως να κανει με το οτι το boss ειναι buffered?
  20. Γεια! ειμαι ψιλοκαινουργιος στα κολπα της κιθαρας και εχω μια απορια: τι επηρεαζει το ποσα βατ ειναι ενας ενισχυτης? διαβασα καπου οτι τα ντεσιμπελ του ενισχυτη διπλασιαζονται οταν δεκαπλασιαζονται τα βατ (δηλαδη ενας ενισχυτης 100 βατ ειναι 2 φορες πιο δυνατος απο εναν 10 βατ) θελω να πω γιατι δεν προτεινουμε ενισχυτες 50 και 100 βατ για σπιτια? οταν η ενταση τους δεν ειναι τοσο μεγαλυτερη?
  21. για combo πάω οπότε οι ironhert δεν μου κάνουν! ξέρει κανείς για τους laney vc και lc? επίσης είδα και αυτόν: http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm φέρνει κανείς bugera στην αθήνα ή είναι αγορά στα τυφλά?? και τελευταία ερώτηση για τώρα: παίζει να συνδέσω 1χ12 καμπίνα στον yamaha thr από την έξοδο ακουστικών? θα ακούγεται και πιο δυνατά θεωρητικά η απλά βελτιώνει τα μπάσα?
  22. Γειά σας παιδιά! μόλις γράφτηκα και εγώ στο noiz και θέλω τα φώτα σας! Ψάχνω έναν ενισχυτή ο οποίος να είναι: μικρός σε μέγεθος 10-30 watt για χρήση στο σπίτι άντε και καμιά πρόβα αν δεν κλείσουμε studio να παίζει καλά στα καθαρά να έχει bass middle treble tone controls και να συνεργάζεται καλά με πεταλάκια τώρα δεν με νοιάζει αν: θα είναι λαμπάτος η τρανζιστοράτος αρκεί όταν πάω να τον ακούσω να με καλύπτει θα είναι 2κάναλος 3κάναλος κλπ και μονοκάναλος μια χαρά δηλαδή θα έχει effects loop θα είναι βαρύς θα έχει 12άρι η πιο μικρό ηχείο αρκεί όταν πάω να τον ακούσω να με καλύπτει θα προτιμούσα το faceplate του να είναι μπροστά και όχι πίσω το budget είναι μέχρι 1000 γιούρος χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τα φτάσω αναγκαστικά εννοώντας ότι αν βρω κάτι που να μου αρέσει στα 700 τα 500 ή και τα 300 γιου θα προτιμηθεί! η μουσική που παίζω είναι είτε κορίλες τύπου opeth (με τα συγκρότημα) είτε πιό μελιστάλαχτα τζαζοκαθαρά όταν είμαι μόνος μου έχει κανείς γνώμη για τους yamaha thr10? το μόνο που με προβληματίζει είναι τα μικρά ηχεία τους... ακόμα τσέκαρα χθες έναν boogie f50 στις αγγελίες αλλά σκεφτόμουν ότι είναι πιό μεγάλος απότι σκεφτόμουν... Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις! :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου