Προς το περιεχόμενο

tenten

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή tenten

0

Φήμη

  1. bloody_sunday, συμφωνώ με αυτά που διατυπώνεις. Το νομικό κυνηγητό με φοβίζει κυρίως από ιδιωτικά ιδρύματα και γι' αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να γραφτεί ένα μήνυμα από κάποιον που γνωρίζει περίπτωση φοιτητή με υποτροφία από ιδιωτικό ίδρυμα που δεν έχει γυρίσει πίσω σε τι ενέργειες έχει προβεί το αντίστοιχο ίδρυμα, αν έχει προβεί. Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
  2. Superfunk και ndnikola ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Με ενδιαφέρουν αγγλόφωνα μεταπτυχιακά σε Ευρωπαϊκά τεχνικά πανεπιστήμια μιας και τελείωσα πολυτεχνείο (με βαθμό μεγαλύτερο του Οκτώ). Σουηδία-ΚΤΗ, Ολλανδία- TU/e - TUDelft, Νορβηγία NTNU , Δανία DTU, Ελβετία ETH και Γερμανία. (Αγγλία δεν το συζητώ έχουν υψηλά δίδακτρα ). Το μοναδικό πρόβλημα είναι η εύρεση υποτροφίας για οικονομική στήριξη. Όλα αυτά τα πανεπιστήμια, το έχω ψάξει αναλυτικά, δεν δίνουν υποτροφίες για μεταπτυχιακά σε Ευρωπαίους, μόνο σε φοιτητές εκτός Ευρώπης. Στο μήνυμα αναφέρομαι για Ελληνικά Ιδρύματα (ΙΚΥ, Ωνάση). Τα αγγλικά μου δεν είναι άριστα για να διεκδικήσω υποτροφία από Fulbright ή British Council. Αυτό που θέλω να μάθω είναι από πρώην υπότροφο π.χ. του Ιδρύματος Ωνάση αν υπογράφει κάποιο χαρτί (αν δεχτεί την υποτροφία) που να αναφέρει ρητά ότι σε περίπτωση που δεν επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα ίσως και με κάποιο πρόστιμο. Από την άλλη μου φαίνεται απίθανο οι 20-30 υποτροφίες που δίνει π.χ. το ίδρυμα Ωνάση για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό κάθε χρόνο, όλοι αυτοί οι φοιτητές μετά να επιστρέφουν στην Ελλάδα ειδικότερα μιας που είναι άριστοι (γι’ αυτό άλλωστε επιλέγονται ως υπότροφοι κυρίως) και σίγουρα τους κάνουν προτάσεις ξένες εταιρείες. Άρα τελικά τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? (επιστρέφει πίσω τα χρήματα ο υπότροφος?) έχει κανείς ακούσει τέτοια περίπτωση? Υ.γ. Ξαναλέω το θέμα δεν είναι ότι δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα για να προσφέρω. (Αλλά η απαίτηση το να γυρίσω άμεσα και με αβέβαιο εργασιακό μέλλον στην Ελλάδα με σκοτώνει) Πολύ ευχαρίστως αν το Ίδρυμα βρίσκει δουλειά αντάξια των σπουδών. Γιατί έτσι όπως είναι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα να βρει κανείς δουλειά στο πεδίο που θα ειδικευτεί.
  3. Γεια σας, είμαι καινούριο μέλος και ουσιαστικά δεν παίζω κάποιο μουσικό όργανο. Γράφτηκα στο φόρουμ επειδή ψάχνοντας για πληροφορίες σχετικά με υποτροφίες στο διαδίκτυο βρήκα αυτό το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον νήμα. Διάβασα όλα τα μηνύματα και ειδικά αυτά που έχουν γραφτεί από ανθρώπους που υπήρξαν υπότροφοι στο παρελθόν, δίνουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η απορία μου είναι η εξής: Όλα τα ιδρύματα (ΙΚΥ και ιδιωτικά) που έχω βρει μέχρι τώρα αναφέρουν στους όρους τους μεταξύ άλλων ότι ο υπότροφος ουσιαστικά πρέπει μόλις τελειώσει τις σπουδές του να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τη χώρα του μέσω των αποκτηθέντων γνώσεών του. Και αυτό το σημείο είναι που με αποτρέπει να κάνω αίτηση για υποτροφία. Όχι γιατί δεν θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου ή ότι δεν θέλω να γυρίσω πίσω αλλά θεωρώ ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά από π.χ. 4-5 χρόνια εργασίας στο εξωτερικό όπου η εμπειρία θα είναι πολύτιμη επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ή επίσης πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να προσφέρει και ας βρίσκεται στο εξωτερικό αν έχει τη θέληση. (πολύ περισσότερο από κάποιους που είναι μια ζωή στην Ελλάδα και κάνουν κακό στη χώρα παρά καλό ). Γι’ αυτό θα ήθελα αν υπάρχει κάποιο μέλος όπου πήρε υποτροφία και δεν γύρισε άμεσα στην Ελλάδα να μας πει αν είχε κάποιες κυρώσεις. (κυρίως από ιδιωτικό Ίδρυμα, μιας από ότι ειπώθηκε από προηγούμενη απάντηση στο ΙΚΥ δεν ελέγχουν ουσιαστικά, τουλάχιστον μέχρι πρότινος) . Υ.γ. αυτή η απορία έχει ήδη ειπωθεί αλλά την επαναφέρω μήπως και υπάρχει κάποιο μέλος που έχει τέτοια προσωπική εμπειρία και δεν την έχει αναφέρει ακόμα. Θα βοηθούσε πάρα πολύ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου